Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Skytec BLACKBOX a satelitní freeSAT(UPC)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    4

    Ahoj lidi, chci se zeptat, jestli je možné přes Skytec BLACKBOX přijímat i satelitní freeSAT (dříve UPC). Jejich CI modul (na jstránkách freeSat) má ale označení CI+ a BLACKBOX má označení modulu jen CI. Bude si to spolu rozumět? Prosím o co možná nejdetailnější radu pro amatéra. Co konkrétně všechno na to budu potřebovat. Kartu od freeSat máme už starší - asi 7 let. Děkuji za odpověd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Jestli máš 7 let starou kartu, tak to bude buď systém Cryptoworks nebo ICE. CI+ modul není nutný, stačí i "obyčejný" CI modul (ten je dokonce lepší, CI+ přináší jen omezení a DMR). Takže můžeš koupit jen CI. Ale pokud platí má první věta (to si první prověř, jaký přesný typ kartu máš), tak ani žádný modul nepotřebuješ, ten přijímač to zvládne i bez modulu, jen se softwarovou čtečkou. Ale asi Ti ji někdo bude muset nainstalovat/nastavit, což zkus chtít po dodavateli (a řekni mu přesný typ karty). Někteří to udělají zdarma, někteří za malý bakšiš. Viz odstavec Pluginy: http://www.digizone.cz/clanky/skytec...je-novy-linux/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    4

    Díky za radu. Ten box už máme tuším druhým rokem a máme v něm ted skylink kartu. Už tu novější, protože ty starý končily. Nějaká ta softwarová čtečka tam je. Ten MCAS tam prodejce nainstaloval a skylink i HD balíček na tom chodili. Tak tam zkusím strčit rovnou tu freeSat kartu a uvidím.
    Jen jestli máš s tímhle boxem zkušenost, tak se chci ještě zeptat. Když sem si podruhý koupil balíček na skylinku (tuším že to byl výběr sedmi programů vlastního výběru) tak když jsem dal automatický ladění, tak mi to ty předplacený programy nenašlo. Z čehož sem byl patřičně naštvanej. Nějaká rada, jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od LUKIN007 Zobrazit příspěvek
    Díky za radu. Ten box už máme tuším druhým rokem a máme v něm ted skylink kartu. Už tu novější, protože ty starý končily. Nějaká ta softwarová čtečka tam je. Ten MCAS tam prodejce nainstaloval a skylink i HD balíček na tom chodili. Tak tam zkusím strčit rovnou tu freeSat kartu a uvidím.
    Jen jestli máš s tímhle boxem zkušenost, tak se chci ještě zeptat. Když sem si podruhý koupil balíček na skylinku (tuším že to byl výběr sedmi programů vlastního výběru) tak když jsem dal automatický ladění, tak mi to ty předplacený programy nenašlo. Z čehož sem byl patřičně naštvanej. Nějaká rada, jak na to?
    Použij blindscan.
    Naposledy upraveno uživatelem tahlovej: 31-10-2014 v 12:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    4

    Pánové díky. Během víkendu vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    4

    Oprava. Vyzkouším to až příští týden. Zateplujem, parabola musela dolů a kabel budu muset dát novej a hlavně delší. Spojení freeSat a BLACKBOX vyzkouším až příští týden. Nějaká rada ohledně kaoxiálu k parabole o dýlce tak 15m? Abych třeba nekoupil úplně ten nejlevnější šmejd. Přeci jen to už nějaká dýlka je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od LUKIN007 Zobrazit příspěvek
    Abych třeba nekoupil úplně ten nejlevnější šmejd
    Sám sis poradil.

    15m ale nic není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od LUKIN007 Zobrazit příspěvek
    Oprava. Vyzkouším to až příští týden. Zateplujem, parabola musela dolů a kabel budu muset dát novej a hlavně delší. Spojení freeSat a BLACKBOX vyzkouším až příští týden. Nějaká rada ohledně kaoxiálu k parabole o dýlce tak 15m? Abych třeba nekoupil úplně ten nejlevnější šmejd. Přeci jen to už nějaká dýlka je.
    BELDEN,CAVEL,DRAKA apod.Pořadí podle abecedy - hlavně vynech "hliníkové" kabely RG6 apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vše o službě freeSAT/UPC Direct
    Od z.marian v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-01-2013, 14:57
  2. Skytec HD 110IR nebo Amiko IRD 7800
    Od Luvel v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2012, 17:50
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-08-2012, 07:24
  4. Skytec 110 IR
    Od Romad v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-05-2012, 15:16
  5. UPS - Freesat
    Od john v sekci DVB-S
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 21:46