Srovnaní TV
Zdravím,
Chtěl bych se ujistit při výběru TV.
Cenová relace je 15k.
Výběr provadím na mall.cz
úhlopříčka 42-48 palců.
TV hlavně bude sloužit pro přehrávání HD filmu a připojení herní konzole.
Hlavní je ostrý obraz, barvy kontrast.
Pozorovací úhel neřeším jelikož TV sleduji s čelního pohledu.
Vzdálenost TV a diváka je cca 2.8 m
Kabelovou televizi nemám, sleduji pouze dostupné kanály, tudíž sledování běžného vysílání jen minimálně.
3d není nutnosti a funkce smart je výhodou avšak nevyžadují.
Zaujala mě :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Direct led full hd 1200 Hz AV panel ,nejsem moc zastánce aktivní 3D technologie.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Edge led full hd 400 hz, pasivní 3D IPS panel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Direct led full hd 100 hz, pasivní 3D IPS panel
Díky.
Chtěl bych se ujistit při výběru TV.
Cenová relace je 15k.
Výběr provadím na mall.cz
úhlopříčka 42-48 palců.
TV hlavně bude sloužit pro přehrávání HD filmu a připojení herní konzole.
Hlavní je ostrý obraz, barvy kontrast.
Pozorovací úhel neřeším jelikož TV sleduji s čelního pohledu.
Vzdálenost TV a diváka je cca 2.8 m
Kabelovou televizi nemám, sleduji pouze dostupné kanály, tudíž sledování běžného vysílání jen minimálně.
3d není nutnosti a funkce smart je výhodou avšak nevyžadují.
Zaujala mě :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Direct led full hd 1200 Hz AV panel ,nejsem moc zastánce aktivní 3D technologie.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Edge led full hd 400 hz, pasivní 3D IPS panel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Direct led full hd 100 hz, pasivní 3D IPS panel
Díky.
zakoupil sem TV LG42LA660S což je modelový rok 2013, avšak nejsem sním teď po cca 10 dnech použivaní spokojen.
Televize vydavá jak za chodu tak i za vypnutého stavu nějaké plastové zvuky jakoby praskaní. Je to čím dal častější a už sem na to alergický. Krom toho běžné TV vysilaní moc nesleduji a TV mám vyložene na filmovou produkci a jako obrazovku ke konzoli.
Proto sem se chtěl ujistit a pomoci s výběrem a dost uvažuji že napišu na mall že chci zboží vrátit či vyměnit za Panáka AS640e .
Každopádně LG má užasný obraz.
IPS Panel Edge LED + Local Dimming a 400hz technologie s pasivní 3D.
Byl důvod pořizení.
Co myslíte ?
děkuji za názory a objasnění.
Televize vydavá jak za chodu tak i za vypnutého stavu nějaké plastové zvuky jakoby praskaní. Je to čím dal častější a už sem na to alergický. Krom toho běžné TV vysilaní moc nesleduji a TV mám vyložene na filmovou produkci a jako obrazovku ke konzoli.
Proto sem se chtěl ujistit a pomoci s výběrem a dost uvažuji že napišu na mall že chci zboží vrátit či vyměnit za Panáka AS640e .
Byl důvod pořizení.
Co myslíte ?
děkuji za názory a objasnění.
IPS a úžasný obraz nejde moc dohromady. Ten Panasonic as640 bude mít nesrovnatelně lepší úroveň černé - tedy kontrast.
Docela by mě zajímalo, jak bys ty dvě tv porovnal ...
Docela by mě zajímalo, jak bys ty dvě tv porovnal ...
[QUOTE=Jan10;498414]IPS a úžasný obraz nejde moc dohromady. Ten Panasonic as640 bude mít nesrovnatelně lepší úroveň černé - tedy kontrast.
Docela by mě zajímalo, jak bys ty dvě tv porovnal ...[/QUOTE]
Nejspiše podle toho kvalitní obraz je vhodnější panel který má Panasonic, aspoň dle názoru a diskuzi tady na fóru.
Avšak přesný argument zatím nemám.
Docela by mě zajímalo, jak bys ty dvě tv porovnal ...[/QUOTE]
Nejspiše podle toho kvalitní obraz je vhodnější panel který má Panasonic, aspoň dle názoru a diskuzi tady na fóru.
Avšak přesný argument zatím nemám.
[QUOTE=Buladog;498395]
Byl důvod pořizení.
Co myslíte ?
děkuji za názory a objasnění.[/QUOTE]
Uzasny obraz, neberes neco? Tobe nevadi ta svitici cerna?
Byl důvod pořizení.
Co myslíte ?
děkuji za názory a objasnění.[/QUOTE]
Uzasny obraz, neberes neco? Tobe nevadi ta svitici cerna?
hm při vetším pozorovaním detailů a zobrazení televize musím uznat že má svoje vady.
Muže mi někdo detailněji rozepsat hl. rozdíly mezi zmiňovanými tv ?
děkuji
Muže mi někdo detailněji rozepsat hl. rozdíly mezi zmiňovanými tv ?
děkuji
Vsetko tu uz mas v x - vlaknach. Staci si to precitat.
Prvy musi padnut vyber ci IPS alevo VA panel a odtial sa mozes odpichnut dalej pri vybere. (lebo su ludia, ktori potencionalne IPS preferuju = primarne denne sledovanie TV + 8 clenov rodiny dookola jednej TV).
Prvy musi padnut vyber ci IPS alevo VA panel a odtial sa mozes odpichnut dalej pri vybere. (lebo su ludia, ktori potencionalne IPS preferuju = primarne denne sledovanie TV + 8 clenov rodiny dookola jednej TV).
tak toto som fakt zvedavý ako dopadne :-?
buladog, zdá sa, že si tiež ťažký konzolohráč. Máš k tejto telke polarizačné hráčske okuliare, ktoré umožňujú dvom hráčom hrať práve vďaka pasívnej 3D technologii každému hráčovi "na celej" obrazovke? T.j. vidíš len svoj herný priestor a nie ten ktorý patrí protihráčovi?
buladog, zdá sa, že si tiež ťažký konzolohráč. Máš k tejto telke polarizačné hráčske okuliare, ktoré umožňujú dvom hráčom hrať práve vďaka pasívnej 3D technologii každému hráčovi "na celej" obrazovke? T.j. vidíš len svoj herný priestor a nie ten ktorý patrí protihráčovi?
Na televizi se koukám přímým pohledem tzn. Sedačku mám před tv cca 2.5m , momentálně řeším situaci s výběrem mezi Panasonic TX640 a Samsung h6200, denní vysílání nesleduji a sleduji filmy vesměs formát mkv a avi, především hrají na herní konzoli. Panasonic je lepší v obraze ale slyšel sem ze je tam problém s přehráváním Flash videii v prohlížeči a nepodporuje některé kódování video formátů. Tohle Samsung údajně zvládá. Jak je to s těmi panely a podsvícením všude čtu rozdílné informace, zmiňovaný model Samsung je edge nebo direct? VA nebo ips? děkuji
Ahoj, chtěl bych poprosit zkušenější o radu. Uznal jsem, že nastal čas vyměnit moji stařičkou CRT (stále fungující) za novější TV. Rozpočet je 20 - 25 tis. Kč.
TV bude připojena na DVB-T anténu, síla signálu 90 - 100%. Sledovací vzdálenost cca 3,5 až 4m. TV bude stát na televizním stolku. Maximální úhlopříčka je 50". Využití je 80% SD vysílání přes DVB-T, 15% filmy v různé kvalitě z PC a 5% internet.
Po laickém průzkumu se mi zamlouvají Sony KDL-50W805B nebo Philips 47PFS7109. Co myslíte?
Děkuji všem za radu
Nor
TV bude připojena na DVB-T anténu, síla signálu 90 - 100%. Sledovací vzdálenost cca 3,5 až 4m. TV bude stát na televizním stolku. Maximální úhlopříčka je 50". Využití je 80% SD vysílání přes DVB-T, 15% filmy v různé kvalitě z PC a 5% internet.
Po laickém průzkumu se mi zamlouvají Sony KDL-50W805B nebo Philips 47PFS7109. Co myslíte?
Děkuji všem za radu
Nor
Za mne Panasonic VIERA TX-48AS640E a nebo pokud muze byt vetsi uhlopricka Panasonic VIERA TX-55AS640E mam tu vetsi a spokojenost maximalni.
[QUOTE=Buladog;498395]zakoupil sem TV LG42LA660S což je modelový rok 2013, avšak nejsem sním teď po cca 10 dnech použivaní spokojen.
Televize vydavá jak za chodu tak i za vypnutého stavu nějaké plastové zvuky jakoby praskaní. Je to čím dal častější a už sem na to alergický. Krom toho běžné TV vysilaní moc nesleduji a TV mám vyložene na filmovou produkci a jako obrazovku ke konzoli. [/QUOTE]
No tím Panasonicem rozhodně nic nepokazíš, na to praskání si stěžuje více lidí, pak na editaci programů, taky super co? :) V tomto má Panasonic navrch.
Televize vydavá jak za chodu tak i za vypnutého stavu nějaké plastové zvuky jakoby praskaní. Je to čím dal častější a už sem na to alergický. Krom toho běžné TV vysilaní moc nesleduji a TV mám vyložene na filmovou produkci a jako obrazovku ke konzoli. [/QUOTE]
No tím Panasonicem rozhodně nic nepokazíš, na to praskání si stěžuje více lidí, pak na editaci programů, taky super co? :) V tomto má Panasonic navrch.