Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Záloha DVD video

fox (222)|4.10.2014 19:25
Zdravim,
mate nejake tipy ako odzalohovat filmove DVD do PC tak, aby zaloha obsahovala okrem samotného filmu aj vsetky jazykove stopy, titulky, bonusy a bolo to prehratelne (aspon) v PC (idealne aj cez nejaky Android tablet)? Ak by sa dali vypustit reklamy a varovania, bolo by to fajn. Uprednostnim freeware.
(Potreboval by som overeny a aktualny postup. Mam dost malo casu, tak rady typu Google, prosim, vynechajte.)
vivid.sk (11472)|4.10.2014 21:34
Ppohladaj v google :) DVD Shrink, pripadne DVD Decrypter. Ak to chces vsak prehravat na inych platformach, odporucam rozumnejsi kontajner, mozes to prehnat cez MakeMKV.
StD (8612)|4.10.2014 22:35
Máš smůlu, včera bylo na GiveawayOfTheDay po 24hodin zdarma ke stažení ve versi Pro tohle:
http://www.videoconverterfactory.com/dvd-ripper/
...i se šablonama pro ty vaše androidy a podobné nesmysly.
Umí to i chráněné placky.
ai (2993)|5.10.2014 01:42
jen zkopirovat jak bylo vyse uvedeno do VIDEO_TS nebo do MKV, a dneska si stahnes nejaky prehravac jako aplikaci, BSplayer, MXplayer, nebo treba jako bonus ES File Explorer, ktery ti umozni navigaci a vyber pres wifi z jakehokoliv uloziste nebo i kopirovani pokud si chces nejake tituly momentalne stahnout na Android
fox (222)|5.10.2014 11:30
Opravte ma, ak sa mylim, ale mkv je kontajner, takze do neho dostanem asi len hlavny film+titulky+audio (neviem ako na viacero zvukových stop prip. rozne titulky), bez bonusov.
Zatial som skusil len skopirovat ten adresar VIDEO_TS a zda sa, ze to ide (Media Player Classic). Ale este som to neskusal z Androidu. A neviem, ci to bude fungovat aj na chranene DVD.
vivid.sk (11472)|5.10.2014 11:43
[QUOTE=fox;497121]A neviem, ci to bude fungovat aj na chranene DVD. [/QUOTE]
Nebude. Preto odporucam sw uvedene v prvom prispevku. Aj ked dnes uz na novych DVD paranoidne ochrany nenajdes, napriek tomu je dobre to prehnat cez DVD shrink, minimalne koli odstraneniu nezaujimavych audio stop, ci titulkov.

Co sa tyka bonusov, MakeMKV ti spracuje kazdy PGC ako samostatny subor, cize bonusy - ano, menu nie. Ale povedzme si - kto sa chce dnes otravovat a zdrzovat s menu, hlavne ked vsetky komercne DVD maju na zaciatku reklamu ci otravne uputavky?
fox (222)|5.10.2014 16:58
Vdaka za rady. MakeMKV sa mi celkom paci. Aj ked sa s tymi bonusmi este budem musiet pohrat (pri standardnom nastaveni mi bonusy komplet vynechalo).
ai (2993)|5.10.2014 17:13
ja pouzivam AnyDVD na kopirovani DVD s ochranou (bohuzel neni to free), a to ma moznost v menu odstranit klipy z menu a jakekoliv kratka videa, nastavitelne od pul minuty do 10 minut, takze on zkopiruje (a ripuje) VIDEO_TS , ktere se pak prehrava bez techto zdrzovacich titulu, reklam atd.

ten makemkv ti ty bonusy vynechal, protoze ty byly soucasti jineho titulu treba, a DVD navigace to jen propojuje pri prehravani, takze pokud mas prevedeny jen titul, mohlo by to byt bez tech predreklam atd.
fox (222)|6.10.2014 19:41
K tym bonusom - bola tam nastavena velkost 120 s (default) na dlzku videa - tak preto to vynechalo. Co ale stale neviem odtial dostat, su bonusy vo forme stranok (napr. o hercoch). Ale mozno preto, ze som ten interval neskratil dostatocne (zatial mam 59 s.).
fox (222)|6.10.2014 23:33
Takze ani skratenie na "0" nepomohlo :(.
ai (2993)|7.10.2014 22:50
S cim ted delas co ted popisujes? AnyDVD? Ty stranky prece nezaberou zadne misto relativne k videu, proc to chces davat pryc.
vivid.sk (11472)|7.10.2014 23:10
On to nechce davat prec, on to chce ulozit a mat moznost prehrat inde. Zial, toto nepojde, tieto info su casto ako 1 frame obrazok, v ramci videa, povedzme v prvych VOBoch a casto je to nasekane na sebe, takze ked to pustiz cez player, velmi rychlo to prebehne a skonci.

Nemas na imdb lepsie info? Naco je to dobre niekam ukladat?
fox (222)|8.10.2014 22:38
Pisal som o MakeMKV. Vivid - asi mas s tym imdb pravdu. Ale aj tak by ma zaujimalo, ci sa to da nejako ulozit (uz len z principu).
vivid.sk (11472)|8.10.2014 22:47
Ulozit sa to (nejako) da, ale naco ti bude video ako 1 frame? To si mozes pauznut v MPC-HC a ulozit ako screenshot :)