Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: jaký SW na DLNA pro letošní model Philips??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Ahoj,

    koupil jsem Philips 47PFS7199 a řeším streamování po DLNA, pro využití obrazu, protože při připojení přes HDMI z PC se obraz seká a nevyužiju potenciál TV. Z DLNA programů, mi servio nenačte moji TV, pak jsem zkoušel TVMobili, ten je dobrej, ale nenačítal mi externí titulky a naposledy jsem zkusil Mezzmo a to mi taky nebralo externí titulky.

    Poradí někdo z vlastní zkušenosti, kterej soft na DLNA server spolehlivě zobrazuje externí titulky?

    díky za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Problem nieje v DLNA SW, ale v tvojej TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    při připojení přes HDMI z PC se obraz seká
    Hmm...co máš za HW,že to nestíhá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    ...a nevyužiju potenciál TV
    .... paradoxne toto je jediny rozumny potencial, ktora tvoja TV ma - zobrazit HDMI zdroj. Pokial akakolvek dalsia funkcionalita nesplna pozadovanu funkcnost aspon na 99%, nema zmysel ju vyuzivat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    ---------- Doplněno v 22:51 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:49 ----------

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Problem nieje v DLNA SW, ale v tvojej TV.
    díky za radu, to mi nepomůže...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od jito Zobrazit příspěvek
    Hmm...co máš za HW,že to nestíhá?
    HW je v pohodě. grafiku mám nvidii 760. Problém je, že chci využít 800Hz co TV má (nebavme se o dopočítávání atd. to teď neřeším) Proto řeším sledování HD filmů přes DLNA. KDyž to pustím přes kabel z grafiky, tak grafika dává 60Hz a to logicky nehraje TV do noty. Můžu na TV nastavit zobrazovací mód na PC, ale tím přijdu o ty mnou požadované Hz. A Když dám televizní mód s dopočítávaným obrazem, tak se to hádá a chvílema obraz zrychluje aby to 'dohnal'...

    ---------- Doplněno v 22:59 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:55 ----------

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    .... paradoxne toto je jediny rozumny potencial, ktora tvoja TV ma - zobrazit HDMI zdroj. Pokial akakolvek dalsia funkcionalita nesplna pozadovanu funkcnost aspon na 99%, nema zmysel ju vyuzivat.
    TV mám de facto jen jako druhý monitor na sledování fílmů. Na současné vysílání se nedá dívat pomalu ani v HD, to neřeším... jediný co chci, je schopnost bezdrátově streamovat i externí titulky, abych byl spokojenej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    HW je v pohodě. grafiku mám nvidii 760. Problém je, že chci využít 800Hz co TV má (nebavme se o dopočítávání atd. to teď neřeším) Proto řeším sledování HD filmů přes DLNA. KDyž to pustím přes kabel z grafiky, tak grafika dává 60Hz a to logicky nehraje TV do noty. Můžu na TV nastavit zobrazovací mód na PC, ale tím přijdu o ty mnou požadované Hz. A Když dám televizní mód s dopočítávaným obrazem, tak se to hádá a chvílema obraz zrychluje aby to 'dohnal'...
    Vystavěl sis tu moc pěkné zdůvodnění, bohužel nemá téměř nic společného s realitou

    Nechci tu však násilně odbíhat do off-topicu, je vlastně jedno, jaké má kdo důvody k používání DLNA. Takže pokud se opravdu chceš ubírat tímto směrem, nechám ostatní vyjádřit se k tématu.

    Ale možná tě překvapí, že řada pokročilejších uživatelů (nejen) zde na fóru neváhá utratit nemalé částky právě za počítačový hardware, aby získali bezchybné přehrávání a plynulost. A o žádné Hz v TV rozhodně nepřichází
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    Problém je, že chci využít 800Hz co TV má
    Myslim, ze si celkom pekne vymasirovany marketingom, kedze tvoja TV ma 800Hz tak na papieri v spefikacii. Trosku postuduj na fore, rozsir obzor, snad budeme moct neskor v diskusii pokracovat tak, aby sme sa dopracovali k akceptovatelnemu vysledku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    chci využít 800Hz co TV má
    Pěkné...Z mého pohledu,je zbytečné,se dál této diskuze zůčastnit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    fajn, koukám, že tady všichni snědli šalamounovo hovno. Bez urážky, nechci se nikoho dotknout!

    JITO: mě je jasný, že ta TV nemá reálných 800Hz, snad jsem psal výše, ať to neřešíte. Nemusíš hned házet machra, že se radši nezůčastníš, to ani nic psát nemusíš, bude to lepší pro mě i pro Tebe.
    VIVID.SK: trošku problematiku TV znám, už nějaký rok je prodávám, ale asi nejsem takový znalec jako někdo tady, to beru... Nemůžu vědět vše a proto jsem se tady přeci zeptal.
    TDLMAREK: Můžeš mi tedy říct, co si koupit do PC, abych o HZ nepřišel? Asi jsem v něčem zaostal...

    Jinak k tématu: ptal jsem se, zda DLNA sw podporuje externí titulky. Na jiném fóru jsem se dočetl, že žádný tento software je nepodporuje, ale umí je pouze transkodovat do obrazu? Je to pravda??

    PS: odpovědi mimo téma nemusíte psát, uštříme si tím navzájem čas.

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    abych o HZ nepřišel? Asi jsem v něčem zaostal.
    Pokud píšeš otázku stále takto, tak ta druhá věta je OK . O jaké Hz chceš pořád přicházet?

    K DLNA: Odpověď máš třeba zde: http://serviio.org/index.php?option=...=article&id=33, pozorně si přečti první odstavec v Subtitles delivery types.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 27-09-2014 v 12:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    TDLMAREK: Můžeš mi tedy říct, co si koupit do PC, abych o HZ nepřišel? Asi jsem v něčem zaostal...
    Rychlokurz základní teorie:

    V dnešních TV jsou většinou (kromě základních low-endů) 120 Hz LCD panely, výjimečně 240 Hz. Na vstupu (HDMI) však téměř bez výjimky elektronika akceptuje maximálně 60 Hz. TV tedy nelze použít jako herní 120 Hz ponitor, jak je běžné v PC sféře. To je ale jediné místo, kde je to omezující, protože všechny ostatní zdroje signálu taktéž končí na 60 FPS, často však ještě níž - 60p bývá tak video z domácí kamery, 50i evropské televizní vysílání, 30p u materiálu z amerických DVD, 25p u evropských a konečně filmových 24p (23.976) po celém světě, atd.

    Refresh rate LCD panelu v TV se vždy přepne na násobek této základní frekvence, aby nic ničemu neutíkalo a zobrazení bylo plynulé. Tedy v drtivé většině 100 nebo oněch maximálních 120 Hz (u 120 Hz panelu). Nad tímto se pak mohou nebo nemusí zapnout různé dopočty a kouzla s podsvícením, abychom po vynásobení dostali třeba těch marketingových 800 Hz frekvence zpracování obrazu.

    Pokud tedy chci mít plynulé přehrávání z PC, je třeba na HDMI vstup dopravit signál v nezměněné podobě - tedy žádná konverze na 60 Hz (která do videa právě zanáší ono cukání, viz 3:2 pulldown), ale na stejné frekvenci jako má zdroj. Takže když chceš přehrávat film, přepni na PC refresh rate na 23.976 (někdy v ovladačích GK označované jako 23p). TV se pak už sama přepne na vhodný násobek frekvence panelu a zapne dopočítané "Hz" podle tvého nastavení. Tím dosáhneš stejného chování, jako při přehrávání z USB na TV, přes DLNA nebo z blu-ray přehrávače.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Díky Marku za pěknou a srozumitelnou odpověď. Zkusím to na té kartě někde vyhledat a nastavit. Mimochodem když mám kartu co podporuje 3D, tak by mohlo jít nastavit na onen výstup i 120Hz ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    4

    Skus si aj uplne vypnut digital natural motions. Robi neprirodzeny "rychlejsi" pohyb na vecsine filmoch....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    Díky Marku za pěknou a srozumitelnou odpověď. Zkusím to na té kartě někde vyhledat a nastavit. Mimochodem když mám kartu co podporuje 3D, tak by mohlo jít nastavit na onen výstup i 120Hz ne?
    Jak psal tdlmarek, TV neni herni monitor a na vstupech podporuje jen takove obnovovaci frekvence, jake jsou standardem pro TV normy napr. 50Hz, 60Hz, 24Hz atd. Platne pro PAL a NTSC systemy. Jen na PC vstupu (VGA, DVI) umi nektere dalsi, v zavislosti model od modelu. Tato frekvence byva vetsinou max. na 75Hz. Zadnym zpusobem 120Hz apod. na vstup TV nedostanes.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Philips 6000 a DLNA
    Od pup3k v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2013, 10:44
  2. Domácí kino Philips HTB3560/12 - DLNA
    Od SantaUchyl v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-03-2013, 15:39
  3. Jaký model arivy ?
    Od _FrOst_ v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-12-2012, 10:55
  4. Náhrada za Panasonic HDC-SD9EP-S jaký model ?
    Od jarda_33 v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-08-2009, 17:47
  5. Jaky model
    Od zabak1 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-10-2008, 15:01