Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: 2 výstupy HDMI z PC (se zvukem)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    Potřeboval bych z PC 2 výstupy HDMI (jeden k TV a druhý k receiveru+projektoru). Netrvám na provozování obou zobrazovadel zaráz
    Grafická karta (MSI 6950) má 1x hdmi + 2 DVI. K DVI mám redukci na HDMI (s logem ATI, která je schopná přes DVI dostat i zvuk). OS je Windows7.

    Pokud je ke grafické kartě připojen jeden výstup funguje to na 100 procent. Pokud je připojeno HDMI i DVI tak nastávají následující problémy:

    Po startu PC se to chová následovně (při zapnutém jednom zobrazovadle):

    na zařízení na HDMI někdy nejde zvuk - pomůže odpojit a znovu zapojit kabel v grafické kartě
    na zařízení v jednom DVI portu vždy nejde zvuk - pomůže odpojit a znovu zapojit kabel v grafické kartě
    na zařízení v druhém DVI portu jde zvuk, ale obraz je celý do fialova - pomůže odpojit a znovu zapojit kabel v grafické kartě


    Co to dělá při zapnutí obou zobrazovadel ani nebudu psát, protože sem u toho zkusil jako pes.

    Zažil někdo něco podobného? Napadá někoho řešení abych po každém startu nemusel lézt k PC a odpojovat a zapojovat příslušný kabel?
    Pozn. Pokud použiju kabel DVI-HDMI funguje vše OK, akorát samozřejmě nemám zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Máš AVR s HDMI vstupmi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    ano (4 vstupy, 1 výstup)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,061

    Po "nefunkčním" zvuku zkontroluj jak si Windows nadetekovala audio zařízení a které je primární. Případně nastav správné primární zařízení.
    Zkontroluj aktuálnost ovladačů ke grafické kartě. Případně zkus nativní ovladače přímo od AMD pro 6950.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Neviem, ci je to priechodne riesenie, no je moznost to vzdy prehanat cez AVR (cim zabezpecis to, aby windows detekovali vzdy zariadenie, ktore je schopne prijat vsetky audio formaty vratane DTS) a na vystupe pouzijes jednoduchy splitter (ak sa pouziva vzdy len jedno zariadenie, snad by to mohlo fungovat). Ale nemam to odskusane, takze len vystrel do tmy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    vivid.sk: nejsem si jist jestli z receiveru už neleze pouze obraz bez zvuku. Navíc projektor s receiverem mam v jedné cimře, TV ve druhé a PC na hranici obou. Úplně bych neocenil kdyby mi zvuk hrál v jednom pokoji a obraz byl v druhým....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Chapem. Ako sa to chova, ked prepinas tie obrazovky priamo v OS (teda zapinas aktivnu obrazovku c. 1 / 2), pricom obe su fyzicky pripojene?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Po "nefunkčním" zvuku zkontroluj jak si Windows nadetekovala audio zařízení a které je primární.
    jediné zvukové zařízení AMD HDMI output - má status nezapojeno. Po vytažení a znovuzastrčení redukce dvi/hdmi se status změní na zapojeno a začne to fungovat.
    Naposledy upraveno uživatelem Deputy: 23-09-2014 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Chapem. Ako sa to chova, ked prepinas tie obrazovky priamo v OS (teda zapinas aktivnu obrazovku c. 1 / 2), pricom obe su fyzicky pripojene?
    To nebude snadné popsat.
    S redukcí v jednom DVI jsem schopen nastavit duplikaci obrazu na obou zobrazovadlech. Zvuk pouze na HDMI. Při zapnutém zobrazovadle na HDMI obraz i zvuk. Při zapnutém zobrazovadle na DVI pouze obraz (ale ve Windows ukázána zvuková karta jako aktivní. Jen žádný zvuk není slyšet. Zobrazovadlo na HDMI musí být ve stand by, jinak ani na DVI žádný obraz. Aź při vytažení HDMI konektoru z grafiky je zvuk na zařízení připojeném na DVI.

    Ve druhém DVI redukce - lze mít aktivní pouze jednu z těch dvou obrazovek...a mezi nimi přepínat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,061

    HDMI zařízení, LCD monitor, by měl být zapnutý dříve než se zapne PC. Takto funguje P&P. Pokud je vzpnutý a zapínáš jej až po zapnutí PC, tak inicializace GK nemusí proběhnout správně. To je více méně standardní chování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    KamilZ: věřím, že toto by mi pomohlo, ale nějak sem ještě nedozrál uvalit dalších 1000+ peněž. Navíc když ta grafika má 5 (slovy pět) výstupů, tak mně irituje, že nejsem schopen ani 2 z nich plnohodnotně využívat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Citace Původně odesláno od Deputy Zobrazit příspěvek
    ...
    A je mozne nastavit aspon prepinanie medzi obrazovkami (nie duplikovanie!), toho isteho rozlisenia medzi zapojenymi monitormi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    A je mozne nastavit aspon prepinanie medzi obrazovkami (nie duplikovanie!), toho isteho rozlisenia medzi zapojenymi monitormi?
    Ne aby to bylo použitelné. Zvuk bývá pouze na tom zařízení zapojeném na HDMI. A člověk musí dopředu vědět co pustí příště a nastavit to ve Windows aby byl obraz na zařízení 1 nebo 2.

    ---------- Doplněno v 07:58 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:55 ----------

    Ještě mne napadlo vyzkoušet redukci z displayportu na HDMI. DP by měl umět přenášet zvuk nativně. Třebas je příčinou všech těch trablů se zvukem ta proprietární DVI-HDMI ATI redukce
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Pro přenos audia potřebuješ DP++ (dual), klasický DP není s HDMI/DVI kompatibilní a docela často se s tím lze setkat. Pokud máš DP++ (u novějších karet), tak stačí příslušná pasivní redukce.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 24-09-2014 v 07:19
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 14-01-2015, 19:08
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2013, 12:34
  3. Ochrany: Kodovane vystupy pri DIVX filmoch?
    Od Peter_KE v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 15:00
  4. 2 nezavisle vystupy zvuku z tv
    Od gulko100 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 12:48
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-05-2009, 23:18