Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: 2 výstupy HDMI z PC (se zvukem)

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    A co tak dát splitter k PC? Třeba http://www.alfacomp.cz/php/product.p...r&SearchType=1 Anebo řešení, sice netechnické, ale nejjednodušší, prostě si vytáhnout HDMI prodlužku před PC a tam přehazovat kabely, pokud to neděláš 2x do hodiny, tak je to snesitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,064

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    ....a tam přehazovat kabely, pokud to neděláš 2x do hodiny, tak je to snesitelné.
    HDMI konektory nejsou dělány na časté odpojování a zapojování. Už jsem nejeden HDMI kabel takto odrovnal.
    Ale pokud bude přepojovat cca 1x za měsíc a méně často, tak to lze také.

    Podle mě nelze naráz na GK používat audio přes HDMI a zároveň přej jiný další video výstup (zde DVI).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od Deputy Zobrazit příspěvek
    Třebas je příčinou všech těch trablů se zvukem ta proprietární DVI-HDMI ATI redukce
    Částečně možná ano, ale tady ty problémy s pořadím inicializace zařízení, které lze často řešit jen vytáhnutím a vrácením konektoru (nebo restartem), jsou u Windows běžné i pokud se používá jen jeden permanentně připojený displej. Takže zkusit to můžeš, ale neměj přehnaná očekávání. Trochu jsme o tom diskutovali zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post480454
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Já to tak provozoval celý rok bez problémů, min. 2x denně. Ale na koncích kabelů jsem měl pro jistotu spojky, ať se zničí ony, tahat nové kabely, to by mě j****! Ale ten splitter by mohlo být schůdné řešení, s výstupy z grafiky do různých zařízení jsem si taky užil!
    Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 24-09-2014 v 08:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    Vyhlašuji kapitulaci. Skutečně sem věřil, že PC je nástroj konfigurovatelný, a že nebude problém z něj dostat 2 nezávislé HDMI výstupy (ideálně jeden s multikanál zvukem do AVR a druhej se stereem do TV). Na mým levelu znalostí a dovedností je to neřešitelný problém.

    Takže zbývá přehazování kabelů. Je nějaký osvědčený, ideálně pasivní (případně napájený z USB), HDMI rozbočovač? Co sem studoval recenze, tak je to taky docela alchymie - od neschopnosti zobrazit 1080p rozlišení, přes různé problémy v případě že jsou zapojené oba výstupy zaráz, přes artefakty v obraze až po stav kdy člověk místo rozbočovače dostane slučovač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,064

    K plné spokojenosti jsem nějakou dobu používal zmiňovaný matrix switch digitus, protože jsem potřebovat 2 HDMI výstupy. Teď jej nepotřebuji a leží mě v šuplíku.
    Podle mě by ti vyřešil daný problém nejlépe, pokud nechceš pořizovat nový AVR s dvěma HDMI výstupy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    U toho splitteru, co jsem uváděl je to snad jasné. Pokud chceš jiný, musíš si přečíst podrobně specifikace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    54

    mirekv: splitter co jsi odkazoval jsem prohlížel a jediné co mně odrazuje je verze HDMI 1.3. Mám na grafické kartě a projektoru 1.4 a nejsem si jist, že by 1.3 správně zpracovalo 3D signál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Pokud nepřehráváš 3D BD disky z mechaniky nebo 3D BD ISO, tak HDMI 1.3 stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 14-01-2015, 19:08
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2013, 12:34
  3. Ochrany: Kodovane vystupy pri DIVX filmoch?
    Od Peter_KE v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 15:00
  4. 2 nezavisle vystupy zvuku z tv
    Od gulko100 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 12:48
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-05-2009, 23:18