Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Samsung 6400- Při prohlížení webu "zaplněná paměť"? UTP kabel zhoršená kvalita příjmu na netu..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Dobrý den, mám 2 dotazy:

    1/ Při prohlížení internetu přes vestavěný prohlížeč ve výše uvedeném tv, se mi především u prohlížení videa/filmů na webu často stává, že se prohlížeč/tv zasekne, a zobrazí se hláška " paměť je zaplněna". Přitom mám nainstalováno opravdu jen minimum aplikací /zaplněno 276MB z 1200MB/...Rád bych věděl, zda se dá této "závadě" nějak smysluplně čelit..často poté musím vypnout/zapnout celou TV, nebot mi komplet "zamrzne".

    2/Nainstaloval jsem DLNA. Zprvu přes WiFi a router TPLink WR841ND. Příjem byl kolísavý, sem tam se videa "sekala". Poté jsem vše propojil 15m kabelem UTP, příjem se viditelně zlepšil. Nakonec jsem kabel z praktických důvodů vedl přes lišty u stropu, kde však už délka kabelu nestačila, a tedy jsem koupil kabel nový, dlouhý 30m. /UTP kabel rovný kat.6 (PC-HUB)/. Od té doby se kvalita příjmu výrazně zhoršila, a to natolik, že pro lepší "příjem/přehrání" jedeme zase přes WiFi signál../"sekání" videa, filmů, u webu ČT není schopno přehrát ani kvalitu 480p/ Rád bych věděl, zda jsem nekoupil nevhodný kabel, případně, v čem by mohl být problém. Kabel zde: http://www.czc.cz/utp-kabel-rovny-ka...4a4alicl8r3i9c

    Předem za všechny rady/nápady děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    30m pro kvalitni kabel neni prpblem. Instaloval jsi toroidni odrusovaci tlumivky na kabel? U nekterych TV byvaji soucasti baleni a je take na ne poukazano v manualu k TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Aky modelovy rok TV mas (Samsung 6400 neexistuje) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Děkuji Vám oběma za reakci, k Vašim upřesnujícím dotazům uvádím:


    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    30m pro kvalitni kabel neni prpblem. Instaloval jsi toroidni odrusovaci tlumivky na kabel? U nekterych TV byvaji soucasti baleni a je take na ne poukazano v manualu k TV.
    Nic takového instalováno nemám, ani nevím, že to existuje...v manuálu jsem též nic podobného nečetl..tedy, pokud jsem se nepřehlédnul...

    ---------- Doplněno v 20:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:00 ----------

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Aky modelovy rok TV mas (Samsung 6400 neexistuje) ?
    Samsung UE40F6400 model 2013
    http://3d-televize.heureka.cz/samsung-ue40f6400/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Toroidni jadra se instaluji jen v pripade problemu s rusenim.

    Pripoj misto TV PC/notebook a z prikazoveho radu Win spust:
    ping /t www.centrum.cz

    divej se na vypis a kontroluj cas v ms a pripadne vypadky, pokud jsou.
    Pak sek napis vysledek.

    DLNA server mas na PC, ktery je pripojeny kabelem?

    Muze byt spatny i zvoleny switch/router, ktery ma s danou delkou kabelu problem. TPlink je jen TPlink....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Skus otestovat ten kabel samostatne - pripoj ho cez PC do routra, ci tam nieje problem. Pokial mas zlomeny kabel, niektore piny su zapojene, ine nie, kludne mozes ist len 10 mbitom.
    V samotnej TV sa o tom nedozvies.

    1) TV hlasi zrejme problem s internou pamatou, nie s uloziskom pre data. Zial tu si nepomozes. Ak to posledny fw neodstrani (co zvacsa neodstrani), pozivaj na dane ucely radsej HTPC. Je to sice drahsie riesenie, ale usetris si kopec problemov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Pripoj misto TV PC/notebook a z prikazoveho radu Win spust:
    ping /t www.centrum.cz

    divej se na vypis a kontroluj cas v ms a pripadne vypadky, pokud jsou.
    Pak sek napis vysledek.

    DLNA server mas na PC, ktery je pripojeny kabelem?

    Muze byt spatny i zvoleny switch/router, ktery ma s danou delkou kabelu problem. TPlink je jen TPlink....
    1.Bohužel, Váš první návrh jsem ne zcela pochopil...Jde o to, že mám odpojit UTP kabel od PC a tentýž kabel zapojit do notebooku? Alespon tak jsem to pochopil, ale nejsem si jist, zda správně..
    Pro zajímavost jsem udělal ještě jiný test. V integrovaném browseru v TV jsem na stránkách žive.cz spustil Speed test: rychlost kolísala u downloadu od 10 do 19 Mbps, nakonec se ustálila na konečných 19, upload 11 mbps. Ale nevím, zda je tento test k něčemu relevantní...
    2.DLNA mám na pc/ vybrané složky/, kabelem do routeru, z routeru kabelem do TV.
    3. Právě z toho mám obavy, že problémem bude délka kabelu, předtím jsem v pohodě "jel" u Čt webu na 576p, nyní to nepřehraje ani 404p.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    ad 1) v tomto případě to je test k ničemu

    Tím, co jsem napsal jsem chtěl zjistit "v jakém kvalitativním stavu" je kabel a router.

    Místo TV na daný 30m kabel připojit PC/NTB a provést test, co jsem psal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Skus otestovat ten kabel samostatne - pripoj ho cez PC do routra, ci tam nieje problem. Pokial mas zlomeny kabel, niektore piny su zapojene, ine nie, kludne mozes ist len 10 mbitom.
    V samotnej TV sa o tom nedozvies.

    1) TV hlasi zrejme problem s internou pamatou, nie s uloziskom pre data. Zial tu si nepomozes. Ak to posledny fw neodstrani (co zvacsa neodstrani), pozivaj na dane ucely radsej HTPC. Je to sice drahsie riesenie, ale usetris si kopec problemov.
    Ted přemýšlím, jak to s tím testem kabelu vymyslet, nebot jsem ho právě minulý týden protáhnul přes 3 místnosti lištami pod stropem...což byla docela fuška..a ted to zase rozebírat..Ale je to rozhodně dobrý nápad...Zkusím na to jít obráceně. Přenesu stolní pc k TV, a pak ten kabel od tv propojím k počítači..Doufám, že jsem tedy Váš návrh pochopil správně...Jsem dnes nějak down...omlouvám se.
    2/ Díky, měl jsem obavy, zda mi neodchází něco v TV..

    ---------- Doplněno v 17:11 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:09 ----------

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    ad 1) v tomto případě to je test k ničemu

    Tím, co jsem napsal jsem chtěl zjistit "v jakém kvalitativním stavu" je kabel a router.

    Místo TV na daný 30m kabel připojit PC/NTB a provést test, co jsem psal.
    Díky za rychlou reakci, v tom případě máte stejnou radu jako VIVID. Více hlav... Ještě jednou dík, jdu to vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Tak jsem právě provedl onen pokus na ping...Stačí sledování cca 2 minuty, nebo je třeba déle? Prozatímní výsledky jsou:

    Bajty=32 TTL55, Čas -většinou, cca 90% času 4ms, občas 5ms/ delší doba jen 4ms, pak rychlé střídání 4-5ms, poté zase delší čas 4ms/, 1* se zobrazilo i 6ms.

    Stav po cca 5 minutách: Většinu času 4ms, rychlé střídání 4-5ms,pak opět delší čas 4ms, za tuto dobu 3* 6ms, 2*7ms, 1* 8ms
    Naposledy upraveno uživatelem caile: 18-09-2014 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Ok. Zadne ztracene pakety? Pokud ne, tak kabel je v poradku a problem je jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nie ping, skus nieco velke prenasat (kopirovat film z A do B, pritom sledovat aktualnu rychlost). Ak mas len jeden PC, tak opat speedtest.

    Btw archiv CT nieje zrovna optimalny test na to, ci nieco funguje, tento tyzden som sa snazil pozerat nieco z archivu a problem malo aj rozlisenie 576p. Pretazeny server. Skus ine weby.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Ok. Zadne ztracene pakety? Pokud ne, tak kabel je v poradku a problem je jinde.
    Nejsem v pc tak zběhlý, jak se projevují "ztracené pakety"? Občas mi to napsalo, že "časový limit vypršel", a poté zase běželo "počítání" dále..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    "časový limit vypršel"

    Presne takto
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Nie ping, skus nieco velke prenasat (kopirovat film z A do B, pritom sledovat aktualnu rychlost). Ak mas len jeden PC, tak opat speedtest.

    Btw archiv CT nieje zrovna optimalny test na to, ci nieco funguje, tento tyzden som sa snazil pozerat nieco z archivu a problem malo aj rozlisenie 576p. Pretazeny server. Skus ine weby.
    Nj, já jsem nechtěl nic testovat, jen jsem se chtěl na Čt archivu podívat na nový seriál "Neviditelní". Kdyby to prostě "nešlo", tak si řeknu sám, že je to přetížené, ale mátlo/mate mne to, proč to neběželo po kabelu v podstatě vůbec, zatím co přes WiFi, to s drobnými zádrhely zkouknout šlo.../ Po kabelu by to snad mělo jít lépe, nebo se mýlím?/ I Vám děkuji za reakce i Váš čas, který mi věnujete.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nedostatečná kvalita zvuku "placatých" TV
    Od laembert v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 22-01-2015, 20:13
  2. Zhoršená kvalita DVB-T signálu
    Od theo2 v sekci DVB-T
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 19:36
  3. "Kvalita" DVD z Lite-On SHW-1635S a SHW-16H5S
    Od František Němec v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 20-04-2006, 13:44
  4. Při stahování z netu mi "vrká" disketovka...Proč?
    Od makey v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 08:53
  5. "Kvalita" DVD z NEC ND-4550A / Pioneer DVR-110 vče
    Od František Němec v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 13:08