Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 70 z 70 PrvníPrvní ... 2060686970
Zobrazené výsledky: 1,036 až 1,045 z 1045

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #1036
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Takže definitivní řešení je FTP server na NAS a přetahování souborů přes VPN pomocí FileZilla. To funguje k plné spokojenosti - poruchy během spojení VPN to vstřebá bez problému a když se VPN spojení rozpadne tak není problém navázat.

    Jinak nahrávání na NAS funguje jak má dle očekávání. Akorát u jedné nahrávky se stalo, že byla nečitelná, co se přesně stalo nevím. Soubor měl velikost odpovídající délce nahrávky, ale TSDoctor hlásil, že soubor neobsahuje žádný video stream. Nicméně to nemusí souviset s nahráváním na NAS.
    Celkově to vše splnilo moje očekávání - velká kapacita úložného prostoru 8TB (v podstatě můžu mít prostor, jaký chci podle toho jaký koupím NAS a do něj disky), okamžitý a bezpodmínečný přístup (nemusím čekat, až skončí jakékoliv běžící nahrávání) k nahrávkám bez nutnosti používat nějaký speciální program pro kopírování nahrávek. Díky VPN přístup i vzdáleně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1037
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Doplnění - navazovat jde i po vypnutí počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1038
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Tak mě zase po dlouhé době začíná ISIO zlobit.
    Poprvé se mi to stalo v Ne 13.9. kdy při souběžném nahrávání 3 nahrávek současně se vše najednou z ničeho nic ve stejnou dobu přerušilo. Běžně mají jednotlivé nahrávky značení např. 10.000."název programu".ts, nicméně tady zůstali jako 000."název programu".ts přičemž v ISIO nejsou vůbec vidět v playlist. Tenkrát jsem to považoval za náhodnou chybu, nejspíše způsobenou routerem (shodou okolností jsem v té době kopíroval nějaké soubory přes VPN a najednou se VPN rozpojila a byla chvíli nedostupná, stejně tak jsem se nemohl přes Techniconect dostat na dálkové nastavování časovačů - tj. s routerem se něco dělo).
    Nicméně dnes se mi to stalo znovu a hned 3x, a s routerem problém nebyl. V obou případech to mělo stejné schéma - aktuálně běželo nějaké nahrávání a zároveň začalo další nahrávání. Pak se po asi 1 - 2 minutách nahrávání zastavilo a nahrávky jsem našel uložené jako výše popisuju. Přitom mezi 13.9. a dneškem vše běželo bez problémů, bylo tam i celkem dost 2 a více souběžných nahrávání.
    Tak nevím co se děje. Napadlo mě, jestli opět nepotřebuje ISIO resetovat. Jak je stále v pohotovostním režimu kvůli vzdálenému přístupu k časovačům tak to pak po nějaké době blbne. To se ale projevovalo, že nešly kopírovat ven nahrávky přes Techniport, nepamatuju si, že by byl problém s nahráváním. Nicméně to bylo v době, kdy jsem nahrával na interní HDD, teď od června nahrávám na ten NAS, jak jsem popisoval výše, takže se to může chovat jinak (komunikace přes LAN atd. – když jsem kopíroval Techniportem nahrávky z interního HDD tak to taky bylo přes LAN,, takže může to souviset).
    V úterý budu v Praze tak oboje - jak NAS tak ISIO restartuju. Ale napadlo mě se tu zeptat, jestli se s tím někdo třeba nesetkal a není náhodou problém jinde.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1039
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Doplnění - tak teď mi to udělal znovu 2x a žádné souběžné nahrávání to nebylo. V jednom případě se nahrávání zastavilo po 1min a 19s, v druhém po 4min 25s. Ale dělají to jen nahrávky, co měly předem nastavený časovač. Když zadám přes Techniconnect časovač tak, že vlastně nahrávání okamžitě začne, tak to projde.
    Jenomže to může ještě souviset s jiným problémem, co jsem tu dřív řešil a nevyřešil. Systémový časovač, kdy se dělají aktualizace programového deníku atd., je nastaven na 15:00. Bohužel mě to už od konce loňského roku dělá, že jakmile se tohle spustí, tak ISIO začne ignorovat časovače nahrávání, tj. nic se nenahrálo. A to dokud jsem ISIO ručně nezapnul a zase nevypnul. Já jsem to obešel, že jsem nastavil nahrávání tak, aby překrylo těch 15:00 tak aby se neaktivoval ten systémový časovač. Nicméně při jedné z těch dnešních poruch se stalo, že toto nahrávání předčasně skončilo cca 3 a něco minuty před 15:00. Takže je otázka jestli se právě ten systémový časovač neaktivoval a teď mam ještě o problém navíc.
    Bohužel dálkové ovládání v Techniconnect mi nefunguje. Nevím tedy, jestli nemusím být přímo v místní síti. Ale nejde to ani přes VPN. Jednou se mi tím podařilo ISIO ovládat – to jsem byl s počítačem přímo v místní síti, ale od té doby se mi to spustit nepodařilo.

    ---------- Doplněno v 23:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:29 ----------

    Doplnění 2 - tak teď už nefunguje ani tohle nahrávání. Zkoušel jsem to 2x a pokaždé se to zastavilo. Jednou po asi 15min, po druhé po cca 2 minutách.
    Ach jo to je na ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1040
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Doplnění 3 - takže další pokusy zadat přes Techniconnect nějaký další časovač skončily hláškou "No recording volume.". Ta se tedy objeví v momentě, když chci připravený nastavený časovač uložit. Tj. ISIO z nějakých důvodů přestal vidět na ten NAS. NAS je samozřejmě OK, normálně se na něj dostanu. Stejně tak je evidentně funkční síťové připojení ISIO do LAN, protože jinak bych se do něj přes Techniconnect nedostal. Tj. evidentně je něco interně rozjeb**ho přímo v ISIO ohledně časovačů a nahrávání.

    No, tohle asi skutečně vyřeší asi až ten reset (koukám, že je potřeba ho asi dělat častěji než jsem myslel) - alespoň tedy doufám. Blbé je, že nejde ten dálkový ovladač přes Techniconnect, protože tím by to šlo alespoň zapnout a zase vypnout, aby fungovalo alespoň něco.
    Já jsem myslel, že když se mi pokazila ta nahrávání kolem 15:00 tak že je zítra provedu z opakování, ale koukám, že to se asi konat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1041
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Doplnění 4 - té chybové hlášky se mi podařilo zbavit, že jsem nastavil časovač na zapnutí ISIO. Nicméně celkově to jen pomohlo, že můžu v ISIO zase přes Techniconnect nastavovat časovače a to je tak všechno. V jednu chvíli se mi sice podařilo 2x začít nějaké nahrávání, ale pokaždé skončilo předčasně. V jednom případě skončilo v momentě, kdy jsem začal paralelně druhé nahrávání - to skončilo to první a druhé běželo dál. Nicméně i to druhé po nějakých cca 25min skončilo taky předčasně.
    Od té doby se mi žádné nahrávání iniciovat nepodařilo - když koukám v Techniconnect na časovač tak se u něj přestavuje čas začátku na aktuální (popravdě nevím, jestli se to tak neděje i normálně – neměl jsem důvod to sledovat) až to dojde do konce stanoveného nahrávání a časovač zmizí. Nicméně, na cílovém NAS se žádné nahrávky neobjevují. Jedině že by si ISIO nějak samo přestavilo cíl nahrávání na interní HDD, ale tomu sám nevěřím.

    Navíc jsem ještě zjistil, že k předčasnému konci nahrávání došlo už v So 26.9. pozdě večer, a to žádné jiné paralelní nahrávání neběželo. Následná nahrávání z Arena Sport 1 a pak z ČT Sport proběhla ještě bez problémů. Ale od té doby se to už jen sype.

    Celkově to tedy vypadá na souběh 2 poruch:
    - ISIO nějak blbě komunikuje po LAN. To už se mi jednou taky stalo, že byla připojení přes LAN nestabilní. Projevovalo se to hlavně při přehrávání nahrávek uložených na NAS a pak při pokusu kopírovat nahrávky z interního HDD ven přes Techniport. Už si přesně nepamatuju, jak jsem to řešil - myslím, že pomohlo vše nastavit fixně. Co si matně pamatuju tak ISIO nějak ztrácelo DNS server UPC a kvůli tomu to blbo, tak jsem tam nastavil adresy DNS serverů Google. Nicméně to zase dle mého nebyla poruchovost taková, že by to znemožnilo nahrávání. Spíš si myslím, že ISIO potřebuje opět tvrdý HW restart. Jak jsem měl tenkrát problém, že nešly kopírovat nahrávky z interního HDD přes Techniport tak se to právě chovalo podobně - nejprve to zlobilo občas, pak to začalo být hodně časté a nakonec se to velmi rychle zhoršilo natolik, že už nešly nahrávky kopírovat vůbec. Tj. ten problém, který řeší HW restart, asi nějak souvisí se síťovou kartou nebo komunikaci s ní. A jelikož se nyní nahrává přes LAN na NAS, tak to bohužel ovlivňuje i nahrávání. Už si právě nepamatuju, jestli to tenkrát nějak ovlivňovalo i nahrávání na interní HDD, myslím, že ne.
    - Tím, jak selhala nahrávka, co měla zajistit blokování systémového časovače, tak začalo nahrávání selhávat vůbec. Tj. ISIO ignoruje časovače. Jelikož se už nenahrává na interní HDD ale přes LAN na NAS tak se to může chovat trochu jinak - občas něco proklouzlo (tj. začalo se nahrávat) ale pak to zhatila ta porucha LAN, teď už se nerealizuje vůbec žádné nahrávání.

    Já doufám, že to vyřeší ten HW reset. V nejhorším můžu nahrávat znovu na interní HDD, kdyby se stalo něco se síťovou kartou. Ale doposud to chodilo jak má bez problémů.

    Nicméně kdyby měl někdo ponětí, že je to třeba něčím jiným tak by se mi to hodilo vědět, abych to rovnou řešil.

    Dá se nějak úplně vypnout ten systémový časovač?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1042
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    "systémový časovač" sa dá vypnúť do tej miery, že nebude sťahovať SFI/EPG, ISIPRO, DVB-T/C a web linky. Ale prijímač v každom prípade zapne a overí či je k dispozícii nový SW. Toto sa vypnúť nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1043
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    190

    Komunikace s NASem blbne i mě. Relativně často mi to hlásí, že NAS je prázdný. Dřívě prakticky ve 100 % případů pomohlo, že jsem změnil filtr (z přehratelných souborů na veškeré soubory), dnes to pomůže jen málokdy a musím STC natvrdo resetovat. Což je v případě, že se současně nahrává, problém.
    Další věc je, že STC+NAS často blbne u nahrávek učiněných z kabelovky. Hlásí to, že nahrávka má 0 minut a obrazovka je černá. Dříve opět pomohlo chvíli počkat, nejprve naskočil čas a pak se rozjel i obraz. Dnes často čekání nepomůže, navíc i jen kraťučký přechod "kurzoru" přes problematickou nahrávku z kabelu v seznamu nahrávek někdy způsobí, že pak už nejdou přehrát ani nahrávky ze satelitu. Opět nutný tvrdý reset. U těch nahrávek z kabelu pomáhá jejich projetí přes TSdoktora.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1044
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    27

    Já už jsem to v Út vyřešil - opět byl nutný tvrdý reset. Stalo se to, že ačkoliv byla síťová karta plně funkční (dle testů v ISIO v nastavení LAN) tak ISIO prostě vůbec nevidělo žádná síťová zařízení, tedy ani NAS. Po reset jsem musel opět nastavit jako cíl nahrávání NAS. Dokonce ani nevadilo, že nedošlo k vyblokování systémového časovače nahrávkou - když jsem nastavil časovač na zapnutí ISIO tak se tak stalo (protože po příjezdu jsem zjistil, že je ISIO zapnuté).
    Od té doby to pět funguje bez problémů.

    Jinak problémy jak píše Ferin jsem nezaznamenal. Když pominu tento problém, tak za celých téměř 1/4 roku co nahrávám na NAS jsem zažil jen asi 1 nebo 2 vadné nahrávky, kde těžko říct jestli to souviselo s nahráváním na NAS.
    Prostě musím počítat s tím, že NAS je třeba čas od času tvrdě resetovat, protože jinak není schopen běžet v kuse bez poruchy.

    Dokonce mam dojem, že jak jsem začal nahrávat na NAS, tak možná zmizely některé problémy co jsem předtím pozoroval při nahrávání na interní HDD. Konkrétně:
    - Když jsem nahrával 2x za sebou ze stejného kódovaného kanálu, tak ta druhá nahrávka měla omezenou platnost na tuším 1/4 roku a nešla exportovat z ISIO ven. Teď už se to neděje.
    - Mam dojem, aktivace systémového časovače už nezpůsobuje zablokování časovačů nahrávání.
    Oboje by to chtělo ještě pořádně prověřit, hlavně ty věci kolem systémového časovače. Teď na dálku to dělat nechci, protože když systémový časovač zablokuje časovače nahrávání tak to jde spravit jedině ISIO spustit a zase pak vypnout.

    Bohužel tvrdý reset ISIO a konfiguraci kam se má nahrávat na dálku nejsem schopen udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1045
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    190

    Jen pro upřesnění, ve svém příspěvku tím tvrdým resetem myslím tvrdý restart.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 70 z 70 PrvníPrvní ... 2060686970

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 01:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 21:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 18:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 19:21