Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 65 z 67 PrvníPrvní ... 15556364656667 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 961 až 975 z 994

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #961
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    172

    Dagy: Jo, to je jasný, že to jsou dvě různý věci. Ty bys doporučoval to uspávání, nebo stand-by? Může ten stand-by být příčina odstranění toho problému s nahráváním (nechci teď do toho moc zbytečně vrtat, když to jede, jen abych vylučovací metodou určil, co za tím z těch všech změněných věcí vězí)? A, konečně, ten stand-by režim budí neustále i NAS (který je jinak při nečinnosti nastavený na spánek)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #962
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    TO Ferin: Já mam ISIO ve stand-by a NAS mi to nebudí. NAS se probudí teprve, když chci přehrát nějakou nahrávku co na něm je. Nemam ho ale nastavený v ISIO jako záznamové medium.

    TO Dagy2: Návod jsem našel. Uložení seznamů tedy zajistí, že nebudu muset znovu třídit naladěné kanály do jednotlivých seznamů? A budu muset kanály znovu ladit, nebo je to v tom souboru taky uložené? Pak se chci ještě zeptat - budu muset znovu instalovat aktualizace firmware? Instalací poslední aktualizace se nainstalují i všechny předchozí? Jsem s aktualizacemi dost pozadu, mam pocit že jsem to dělal naposledy 2016.
    Než udělám reset tak kolem toho zkusím ještě něco zkoušet.
    Dnes jsem náhodně zjistil, že problém nejspíše nedělá časovač jako takový, ale něco jiného. Kolem 6:30 ráno jsem si totiž náhodně všiml, že na ISIO svítí modrá kontrolka a přitom jsou na displeji hodiny. Přičemž ve 4:00 bylo ISIO ještě v normálním stavu jak má ve stand-by být, tj. svítila červená kontrolka a na displeji hodiny. To bylo ještě před začátkem nastaveného nahrávání - první pokusné nahrávání mělo začít až 6:40. Když jsem se pak v poledne koukal, jak nahrávání dopadlo, tak se žádné z pokusných nahrávání nerealizovalo. Vypadá to tedy, že v čase mezi 4:00 - 6:30 způsobí u ISIO něco situaci, kdy se uvede do stavu, při kterém ignoruje nastavené časovače nahrávání a který se navenek projevuje svítící modrou kontrolkou. Přičemž ISIO se z tohoto stavu nedokáže samo dostat (auto stand-by mam vypnutý) a jedině pomůže ho ručně spustit a pak zase vypnout.
    Na 5:00 je nastavená automatická aktualizace SFI. Ta to ale podle mého dělat nemůže, protože se to dělo i když byla vypnuta. Na 5:00 je také nastavená aktualizace SW, ale ta by probíhat neměla, protože je vypnutá. Jedině je zapnutá aktualizace DVB-C, ale ta nevím, v kolik hodin má probíhat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #963
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Ferin:
    presne ako hovoríš, teraz by som do toho nevrtal, každý programátor pozná formulku "never touch your running system".
    Môže to byť kľudne tým nastavením do stand-by, človek a ani sám programátor nikdy nevie čo v SW pospojoval alebo zabudol.
    Budiť by to malo NAS len v momente, keď ho potrebuje. Ale či to spoľahlivo funguje s každým NAS je potrebné vyskúšať, rovnako ako zapínanie a vypínanie TV cez HDMI niekde funguje (napr. môj obstarožný Sony) niekde nie (starý LG, tu len zapína).

    Ales2:
    záloha programov buď ve menu na HDD, USB, SD alebo cez Techniport do PC zálohuje samozrejme všetky naladené programy (inak by to nedávalo nijaký zmysel) a ich usporiadanie do FAV listov. zvlášť sa ukladajú TV zoznamy, zvlášť R, zvlášť WWW. Do PC sa vytvoria 3 súbory a je na tebe, ktorý použiješ a ktorý nepoužiješ.
    Ak ukladáš z menu na HDD/USB tak ako štvrtý súbor možno zvoliť ešte uloženie timerov. To ak máš niečo naprogramované dopredu, alebo vytvorený timer pre serialy.
    Poznámka: nemám odskúšané, čo sa stane ak zmeníš po resete nastavenie FastScan (ak bolo vyp a zmeniš na zap alebo naopak). FastScan totiž vytvára extra ďalší FAV zoznam a je otázka ako bude záloha komptaibilná ak ideš z FastScan do nastavenia bez - 16.FAV sa nebude mať kam nainštalovať, ale je možné že programátor to ošetril a bude sa proste ignorovať.
    Poznámka2: zvukové stopy navolené v jednotlivých naladených programoch sa neukladajú, ak máš nastavené niečo iné než štandard tak tieto budeš musieť precvakať a uložiť.


    firmware nemá s flash reset nič spoločné. Firmware tam zostane ten, ktorý tam bol naposledy.

    zkoušej než uděláš reset, to je dobrý počin. Potom urob reset a ulož si zálohu fresh nastavenia. Nabudúce po resete nebudeš musieť nastavovať obraz, zvuk, jazyk, upgrady atd atd.

    no, tak problém si identifikoval sám. Je to nejaký konflikt medzi nastavením aktualizácie 5:00 a nahrávaním.
    prijímač sa zapína o v nastavenom čase (u teba o 5:00) vždy pokiaľ nie je práve prijímač zapnutý na pozeranie . Aktualizácii je tam totiž viac, medzi nimi aj to DVB-C takže nemáš všetky vypnuté, sw aktualizácia sa preveruje vždy a v prípade, že nájde novú má ju ohlásiť pri zapnutí.
    prehoď aktualizácie na skúšku na 20:00 a je to.

    inak tento konflikt by mal byť ošetrený. Takže flash reset to môže riešiť pretože zruší tento konflikt ktorý tam časom vznikol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #964
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Dělal jsem nějaké další testy ohledně mého problému a zjistil jsem následující:
    - Naštěstí funguje override kdy nastavím nahrávání tak aby začalo před stahováním SFI a skončilo někdy potom zajistím že stahování SFI neproběhne a ISIO se tak nedostane do zablokovaného stavu. Díky tomu jde normálně nahrávat.
    - Do zablokovaného stavu se to dostane až po stažení SFI. Sledoval jsem co se děje a nejprve normálně probíhá stahování SFI - to ještě svítí kontrolka červeně. Pak začne svítit modře a na displeji se objeví nápis "System timer", pak "Technisat" a nakonec hodiny. To už je tedy ten stav kdy je ISIO zablokovaný a ignoruje časovače.
    - Děje se to bez ohledu kdy SFI stahuju. Zkoušel jsem měnit čas.
    - Je divné, že i když automatické stahování SFI vypnu, tak se stejně spouští.

    Asi to skutečně vypadá na nutnost flash reset. Jedině doufám, že to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #965
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Udělal jsem tedy flash reset. Nicméně jak jsem postupně konfiguroval ISIO tak jsem zjistil, že ten problém dělá zapnuté rychlé uvedení do provozu. Když tohle vypnu, tak vše bylo bez problémů. Problém je, že já to potřebuju mít zapnuté, protože jinak nejdou nastavovat časovače po internetu.
    Je tedy otázka proč tomu tak je. Jak jsem psal tak poslední update firmware jsem dělal naposledy někdy v roce 2016. Od té doby až do přelomu 2018/2019, kdy se problém začal projevovat, vše fungovalo bez problémů. Takže je otázka co se tam mohlo stát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #966
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    172

    No vidíš. Já měl naopak problémy, když jsem to měl vyplý. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #967
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    ales, vidím že slabo čítaš odpovede, takže tiež si nie som istý, či máš posledný upgrade SW z roku 2016.
    A/ písal som, že upgrade SW, SFI, sťahovanie ISIPRO TV/R programov, update WEB linkov vykonáva prijímač v rovnakom čase - aj keď v menu sú dve miesta na nastavenie update. Stačí keď jedno zmeniš a zmení sa automaticky aj druhý čas nastavenia. Toto zostalo zrejme z pôvodného SW prijímačov HDS keď SW upgrade a SFI mali dva rôzne systémové časovače
    B/ prijímač zapne do stavu system timer VŽDY. Nedá sa vypnúť do stavu že prejde úplne bez zapnutia. Prijímač aj keď všetko dáš do stavu "nesťahovať automaticky SW", nesťahovať SFI, neupdatovať ISIPRO a WEB linky zapne a skontroluje na webe alebo družici, či je nový SW, ISIPRO zoznam a WEBlinky k dispozícii. Ale pokiaľ je všetko vypnuté behom pár minút vypne. Tak to proste je.

    C/ skontroluj si v menu, aký tam máš aktuálny software a kedy bol nainštalovaný. Nestalo sa, že sa soft nainštaloval automaticky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #968
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    No právě, že aktualizace SW je vypnutá a vždy byla. Vždy jsem to dělal ručně. Dle systému je SW 2.63.0.4 (3133), UL 14.1-8428 BL 2.63.2 (540), podpis 25.1.2016 12:36:00

    ---------- Doplněno v 20:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:21 ----------

    Jinak že Sytem Timer proběne vždy to už vím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #969
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Nazdar Dagy!
    po dlhej dobe sa znovu pripájam, naserinkal ma Skylink... končila mi platnosť karty, tak som zaplatil SP na ďalší rok, veď som s nimi spokojný a čuduj sa svete, karta nenabieha. Druhú mám ešte živú, tá mi končí koncom mesiaca. Vyskúšal som prehodiť karty v moduloch, aby som vylúčil vadu v našich zabehaných CW Technisat moduloch, živá druhá karta (pred koncom platnosti) ide v oboch. Včera som si na ňu 2x hodil reautorizačné zápisy a karta sa nerozbehla. Dnes som ju zbehol pichnúť k susedovi do Technisat irdeto CI+ modulu a nabehla do sekundy. Vyzerá to na postupné vyraďovanie ICE kariet v CW mode. Stretol si sa už s tým? Dnes som 3x volal na skylink, 3x mi poslali zapisy a karta je aj tak dead v CW module. Máš prosím Ťa skúsenosť v STC prijímači s 2x Technisat Irdeto CI+ modulmi? Alebo niekto tu prítomný? Nerád by som zainvestoval do modulov, ktoré mi aj tak nepôjdu Alebo typ irdeto modulu, ktorý v tomto prijímači pôjde bezproblémov Dík za každé info!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #970
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Nazdar Golfe.
    2 Irdeto moduly som v STC nikdy nepoužil.
    A/ používal som dekodovanie pri vypnutí prijímača
    B/ používam DigiSK/Nagra a SkylinkCZ/ICE v CW module.

    Niekde v tomto vlákne som porovnával CI moduly Irdeto - pozri pár príspevkov dozadu.
    Osobne by som to skúsil vymeniť za VO, kde zmena kľúčov je málo častá takže late descrambling by malo fungovať dobre. Pravda, pri výmene za VO už nie je cesta späť.
    Ak chceš skúsiť dva irdeto moduly, cesta je jasná - internetový obchod a máš na to 14 dní. To stačí.

    čo ťa drží pri Skylinku? Iba ak to, že platíš len serpo, potom sa to oplatí, každý platený balík je predražený v porovnaní s konkurenciou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #971
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Nazdar Dagy!

    No zatiaľ ma držal pri nich kvalitny HD príjem, samozrejme mam len zaklad na SK a CZ karte..... Len keď robia takéto čachre, som zvedavý, či po zaplatení SP koncom mesiaca na kartu s CZ registráciou mi ju neprehodia na SK región. Ale hlavne som ich používal na nahrávanie, na priame pozeranie mám HorizonGo od UPC, stream cez apple TV a tablet, spravujem firemné skylink karty, takže Skylink live app na TV mám full ponuku, no a AntikTV cez net tiež... Len Skylink bola taká dobrá kombinácia CZ a SK programov v záklde s vysokým dátovým tokom, s možnosťou doobjednať na zimné večery aj niečo naviac, v kombinácií s technisatom v pohode nahrávanie a až následné pozeranie s pretáčaním reklám, nakoľko ich je ozaj prehnane veľa.
    Dal som podnet na skylink, či je možné ešte pustiť kartu aj v CW móde, nakoľko v irdeto module ide, som zvedavý na odpoveď. Zatiaľ som rozmýšľal s výmenou len jedného modulu, tam kde je karta už liznutá skylink "obmedzeniami". ak bude OK, samozrejme ma to čaká aj s druhou kartou. Len som chcel vedieť názor, či je v týchto prijímačoch už irdeto modul "bezproblémový"

    Samozrejme ďalšia možnosť je dohodiť DVB-T, tým pádom by som SK základ mal (okrem markízy, čo mi nevadí), len už som SP na SK kartu na rok vycáloval
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #972
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Dagy, tak cestou domov som zbehol do nayka, najrýchlejší spôsob odskúšania, aj pre prípad, žeby modul haproval a bolo by ho treba vrátiť. Cena bola totožná s internetovými cenami...
    Zobral som Technisat Technicrypt IR CI+ skylink ready verzia 1.3. Hneď po zasunutí do prijímača sa inicializoval a programy na SK region sa rozbehli do 5 sekúnd. Druhý modul klasický Technisat CW sa s ním zatiaľ nebije, nenabiehajú žiadne hlášky. Vyskúšané súčasné nahrávanie napr. NovaHD a JojHD, bez problému, prípadne hlášky. Obe nahrávky následne prehrateľné aj cez appleTV, takže nahrávku ukladá odkódovanú
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #973
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Golfe, o funkčnosti dvoch modulov nie je u STC pochybnosti. Toto fungovalo vo všetkých kombináciách čo som skúšal na 100% - CW+IRD, 2xIRD rôznych výrobcov.
    Keďže ale používam kombináciu SLCZ+DigiSK používam nahrávanie s dekodovaním po vypnutí prijímača. Nagra modul funguje 100% bez problémov. Z SL modulov fungoval akceptovateľne len Smit - všetko fungovalo pokiaľ sa zrovna netrafil do zmeny kľúčov.
    Ostatné moduly IRD (Neotion, Technisat...) zrejme vzhľadom na nejakú zvýšenú ochranu buď neumožňujú dodatočne dekodovať vôbec - vidíš u nahrávky značku obmedzenia napr. na 90min - alebo sa mi stalo že aj po dekodovaní pokiaľ som nahrávku nepreniesol napr. na NAS mimo Technisat tak trebárs po niekoľkých týždňoch zrazu nahrávka nebola prehrateľná.
    Všetko bolo ale skúšané s kartou ICE, je možné že u M7 to môže byť ešte inak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #974
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    To mi je jasne Dagy, ze s dvomi modulmi nemal technisat problem, ja som sa bál skôr toho, že po uložení nahrávky nebude prehrateľná v inom zariadení, v mojom prípade v appleTV, že už bude viazaná na modul irdeto... tak, ako je to v certfikovaných skylink prijímačoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #975
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    172

    U karty Technisat je ta značka 90 minut často jen "planá", tj. i po jejich uplynutí to šlo dekódovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 65 z 67 PrvníPrvní ... 15556364656667 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 01:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 21:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 18:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 19:21