Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 69 z 69 PrvníPrvní ... 1959676869
Zobrazené výsledky: 1,021 až 1,035 z 1035

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #1021
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    neviem kam sa stratil ten návod, urobil som teraz preklad z nemčiny do slovenčiny a vložil do vlákna Tipy a Triky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1022
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    188

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1023
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Niekoľko nových poznatkov v Technicorder ISIO STC:
    na TP Astra 23.5E 12344/H/29900 sa objavil problém s nahrávaním programov CT a ich dodatočným dekódovaním. Pri pokuse o dodatočné dekodovanie prijímač reštartuje a dekodovanie nie je možné urobiť. Nahrávku možno prehrať po dobu platnosti kľúčov a potom je černo.
    Toto rieši FW 3590c. On je síce z roku 2018, ale doteraz so ho nepoužíval a na výzvu kolegu Jirku67 som ho včera a dnes preklepol. Problém je vyriešený, potvrdené na troch prijímačoch.
    Pozor, po inštalácii FW 3590c síce prijímač nejde pri dekodovaní do reštartu ale u mňa dekodovanie dobehlo vždy do 99% a potom prijímač vyhlásil "nahrávku nelze dekodovat, chcete ji vymazat?". Po vykonaní flash reset - testované bez flash reset aj s flash reset - tento problém zmizol a dekodovanie funguje bez problémov. Upozorňujem, že sa to týka len TP 12344.
    Pre kompletný upgrade, flash reset a obnovenie nastavení som pridal do Tipov a trikov kompletný popis step-by-step.

    Poznámka k Techniportu - ad Ferin, nejde mu pripojiť sa k prijímaču, PC ho nenájde. Po flash resete som nastavil mená na mojich oboch prijímačoch a hop - PC ich nenájde. Po zadaní IP adresy prijímača techniport píše že zariadenie nemá kompatibilný software s programom Techniport. Hm. Skrátil som meno prijímača v nastavení LAN a WLAN a tiež v DLNA server a ono to funguje bez problémov ako doteraz.

    Tak mnoho zábavy pri resetovaní, flashovaní, backupovaní...
    Nezabudnite si poznačiť nastavenie DiseqC !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1024
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Dobrý dem,
    jakou máte prosím kdo zkušenost s nahráváním přímo na NAS? Konkrétně mě zajímá:
    - Jak je to celkem spolehlivé?
    - Jak to zvládá 4 záznamy souběžně?
    - Jak jsou na NAS nahrávky uložené - jsou už přímo exportované jako když je kopíruju pomocí SW Techniport?
    - Jak je to s dostupností v průběhu nahrávání?
    - V případě, že bude NAS z jakýchkoliv důvodů nedostupný (porucha NAS, porucha sítě), začne ISIO automaticky nahrávat na vestavěný disk?
    Samozřejmě uvažuju síť 1Gbs, ne nějaké 100Mbs tintítko. NAS je WD My Cloud Pro PR2100 16TB co má celkem výkon, takž taky žádné tintítko.

    Celkově jde o to, že já mam teď v ISIO 1TB originál HDD. Přes léto jsem mimo Prahu klidně 1/4 roku a do Prahy jezdím tak 1x týdně kdy jsem vždy zároveň nové nahrávky z ISO přes Techniport stáhnul a nahrál na NAS. Odtamtud jsem si je pak přes My Cloud stahoval, překontroloval, sestřihal a nahrál opět přes My Cloud zpět na NAS. Teď jsem si na to dokonce pořídil 1/4 TB superrychlou USB flash abych to nemusel přetahovat přes ten My Cloud - přeci jen při internetu 20Mbs je to dost pomalé. Jenomže slabina toho celého je ten opakovaný výlet do Prahy 1x týdně. To se za současné situace nedá moc garantovat, jedno jestli kvůli nějaké karanténě nebo že prostě se mi nebude chtít v nějakém bordelu jet.
    Ten 1TB HDD mi vystačí při průměrném letním nahrávání tak na měsíc a něco. To moc není - teď už třeba veškeré cesty po Praze, co nejsou nezbytně nutné, vynechávám 2,5 měsíce.
    Jediné jiné řešení, než nahrávat na NAS kde je kvanta místa, mě napadá:
    - Po upgrade HDD v pracovní stanici my zbyl 2TB 2,5" HDD. Nevím, jestli se s ním bude ISIO kamarádit. Druhá věc je, že to je akorát 2x tak víc místa, takže to stále může být napínavé.
    - Druhá varianta je rozchodit VPN a hlásit se do ní vzdáleně z venku. Problém jednak je, že VPN je i přes co nejlepší zabezpečení stále určité bezpečnostní riziko. Další věc je, že aby mohl Techniport něco z ISIO stahovat, tak se musí pustit do aktivního režimu. To by ještě šlo udělat časovačem, ale pak už není jak ho vypnout - rozchodit dálkové ovládání v internetovém přístupu do ISIO se mi zatím nepodařilo. Další problém je reálná použitelnost - některé nahrávky mají před sestřiháním třeba i 20GB a tohle stahovat při rychlosti 20Mbs je akce na více jak 2 hodiny, prakticky spíš 3, kdy se nesmí nic pokazit, a hlavně nesmí začít ISIO něco nahrávat. Stáhnout celou průměrnou týdenní várku je pak na 2/3 dne. Ale v nejhorším by se to dalo.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1025
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    no, neviem. Ja osobne používam interný HDD, na ňom pozriem čo chcem len pozrieť raz napríklad s preskakovaním reklám a vymažem. Pokiaľ chcem niečo naozaj archivovať tak zostrihám na internom HDD a skopírujem na NAS. S nahrávaním priamo na NAS kvôli lenivosti nemám skúsenosť - plánujem ASUSTOR s RAID poľom ale momentálne je hromada iných záujmov ktoré nepočkajú, NAS, nahrávanie, telka majú čas.
    Je mi jasné z tvojho popisu, že tvoj systém nahrávania a pozerania TV je iný. Mne osobne sa zobudenie NAS-u na sieti, nahratie a zase uspatie zdá dosť rizikové - momentálne mám napríklad problém zobudiť tlačiareň Canon pripojenú cez WiFi z PC čo fungovalo niekoľko mesiacov úplne úžasne. Ale problém môže byť môj PC, keďže náš centrálny IT si robí v NTB úpravy a zmeny bez toho aby sme o tom vedeli a bez toho aby nás niekto upozornil.

    Osobne by som riešil radšej kúpou 2ks HDD povedzme 2TB/3TB/4TB. Vložil jeden do šuplíka a nahrával. Pri tvojej návšteve by som vymenil disky v šuplíku a nahratý disk vzal so sebou na spracovanie v PC, potom prekopíroval nahrávky na archiváciu na NAS, vymazal HDD a zase vymenil v šuplíku.
    Obdobná možnosť s použitím 2x USB HDD.

    Aj pri rozchodení VPN budeš museiť mať Technisat v rýchlom štarte (t.j. prijímač žije kompletne okrem video karty - spotreba bude ca 10W namiesto 0,1W pri spánku. Cez VPN by si vedel s použitím aplikácie Connect prijímač zapnúť, nastaviť nahrávanie, stiahnuť nahrávky atď.

    Pre nahrávanie na NAS by NAS musel byť v pohotovostnom režime. Neviem či Technisat by mohol byť v "deep sleep" a vedel spoľahlivo zobudiť NAS, s interným diskom to funguje 100%, s USB diskom tiež.

    čo vieme určite je, že nahrávky sú identicky ukladané či použiješ interný disk, USB, NAS. Záleží skôr od formátu HDD na ktorý budeš nahrávať, či to je TSD, FAT, Win, Ext atď.
    Technisat si v disku ktorý je určený na nahrávanie vytvorí virtuálne adresáre, ktoré vidíš v Technisate ale v skutočnosti na HDD nie sú.
    Technisat nemá možnosť nastaviť "primárne nahrávacie medium" a "sekundárne" ktoré by sa zaplo v prípade, že to prvé je buď plné alebo nedostupné. V prípade, že NAS nenaštartuje tak sa nenahrá nič. Ale môžem na to mrknúť v pondelok/utorok budem mať na to čas a pre kúpu ASUSTOR-u potrebujem odskúšať nejaké iné funkcie na mojom terajšom NAS-e.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 24-05-2020 v 13:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1026
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Dělal jsem nějaké pokusy s nahráváním na NAS. Zatím tedy jen s WD MyCloud 3TB, nikoliv přímo WD Mycloud PR2100 - nevěděl jsem, co to přesně bude dělat tak jsem tam nechtěl udělat bordel. Pouštěl jsem časovačem vždy 4 nahrávání paralelně.
    Zjistil jsem následující - nejprve výhody:
    - Nahrávky jsou v místě, kam se nahrávají, okamžitě přístupné i v průběhu nahrávání. Není tedy třeba žádný export přes Techniport, atd. Tím se dá navíc i zajistit třeba průběžné automatické zálohování.
    - Přístup do složky tedy není v průběhu nahrávání nijak blokován.
    - Určitá výhoda i je prakticky neomezený úložný prostor. Můžu mít třeba NAS se 4x16 TB, tj. celkem 64TB atd.

    A teď bohužel i nevýhody:
    - Při jakékoliv poruše cíle se nic nenahraje. ISIO bohužel nepřepne na interní disk. To jsem simuloval odpojením NAS od LAN. Po opětovném zapojení je po chvíli kdy se NAS přihlásí do sítě zase vše OK (to ještě budu víc testovat). Třeba PR2100 po aktualizaci firmware přestane být vidět v síti a musí se ručně resetovat - to se dá řešit vypnutím automatických aktualizací firmware. Ostatní poruchy nepokryju. Nicméně WD MyCloud PR2100 by měl být dostatečně spolehlivý (přímo PR2100 mam jen cca 1 měsíc, takže není vyzkoušený, ostatní NAS WD MyCloud jsou bezporuchové i třeba po 5ti letech provozu), router je Cisco - takže taky spolehlivé.
    - U kódovaných kanálů často docházelo u nahrávek k problémům. To ještě taky budu testovat, jestli to nedělal nedostatečný výkon WD MyCloud - je tam jen 3TB disk a 5 let starý, takže v případě 4 paralelních nahrávání ve full HD nemusí třeba stíhat zaznamenávat a může se to nějak mrvit. Zkusím jen 2 paralelní nahrávání a hlavně budu už zkoušet přímo na PR2100.
    - Nahrávky nejsou značené jako při exportu z ISIO, takže je to při větším počtu trochu zmatečné.
    - Pak mě dost překvapilo, že u kódovaných kanálů je vzniklý soubor nesrovnatelně velký než exportovaný z interního disku ISIO. Zhruba 2x.
    - Nahrávky nejdou editovat, musí nejprve kopírovat na interní disk v ISIO. To je ale tuším známá věc,


    Jinak ještě k VPN. S exportem nahrávek z ISIO přes VPN na dálku je ještě jeden problém. Někdy se čas od času stane, že nahrávka nejde exportovat a dá se to jedině spravit, že malý kousek na začátku odstřihnu. To samozřejmě na dálku neudám.

    Máte někdo zkušenosti s nahráváním na externí disk přes USB (spolehlivost atd.)? Pak by šlo připojit relativně ledacos, i třeba USB disk co má 5TB (největší USB disk jsem našel 16TB). Jak se ISIO bude snášet s jakýmkoliv interním diskem, to netuším. Největší 2,5" disk co jsem u CZC našel má 5TB, nevím, jestli by tam šel. Bohužel Technisat měl udělat šachtu na 3,5" disky, protože to se dá dnes koupit až třeba 16TB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1027
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Udšlal jsem další testy, stejně jako předtím 3x 4 paralelní nahrávání (jako předtím), vždy 2 z kódovaných kanálů a 2 z nekódovaných. Tentokrát už na WD Mycloud PR2100. Dekódování dopadlo lépe než minule, akorát jednu nahrávku z kódovaného kanálu jsem musel protáhnout přes TSDoctor. Nicméně všechny nahrávky jsou nahrané dost často místy trhaně.
    Podle mého paralelní nahrávání ve FullHD spíš z nějakých důvodů neutáhne 1Gbs LAN. Nikdy nemůžu najít specifikaci disků co v tom NAS jsou, jsou ta 2x 8TB, ale typoval bych že přes 150MB/s mít budou. Takové disky mívají i přes 200MB/s. Takže to už jedině musí dělat LAN, protože 1Gbs odpovídá při 100% zatížení 125MB/s. Proč tomu tak je netuším. Měl jsem za to že pro FullHD s rozumnou kompresí stačí 25Mbs - to by měla 4 paralelní nahrávání utáhnout i linka 100Mbs, a celkově velikosti souborů odpovídají v průměru nějakým dokonce jen 12Mbs. Nicméně já nevím, jak ISIO s NAS v průběhu nahrávání komunikuje, je to divné.

    Zkusím jak to zvládne jen 3 a 2 paralelní nahrávání. 4 paralelní nahrávání je dost extrém a raději se tomu pokouším obecně vyhnout. 3 paralelní se mi občas stanou, 2 paralení je už hodně časté (tak 30 - 50 % nahrávání).

    Pak už jedině zbývá připojit externí disk přes USB. ISIO má USB 2 nebo 3? Jestli je to jen USB 2 tak to si oproti LAN moc nepomůžu - to je jen 480Mbs, tj. je3t2 hor39 ne6 1Gbs LAN.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1028
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    USB je 2.0

    max veľkosť HDD je oficiálne 2TB, odskúšaná u kolegov majiteľov v DE je 4TB. Takže 16TB USB ti nemusí pomôcť, otázka ak ho rozdelíš na 4x4TB či to technisat zoberie ako 4 disky

    všetky prijímače čo som videl mali interný HDD 2.5". či vedia prijímače zvoliť iný HDD ak je prvý nedostupný neviem, v prípade že máš Linux otvorený možno sa dá dopísať nejaká rutina, ktorá to skontroluje a vyberie disk ktorý je k dispozícii. Toto bude viesť ešte k väčšiemu bordelu v nahrávkach.

    nahrávky "v zmätku" na NAS-e vznikajú ako som ti písal vyššie. TS si tvorí virtuálne adresáre, takže ak pristupuješ z TS tak to má svoje adresáre do ktorých si to uložil ale ak tam pristupuješ z PC sú to len "rozhádzané" súbory

    trochu možno pletieš dekodované nahrávky a kodované s potrebou dodatočného dekodovania. toto beží dobre na internom disku, ako to funguje na NAS, neviem.

    takže za mňa, stále najjednoduchšie riešenie 2ks 4TB HDD 2.5" s prehadzovaním v šuplíku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1029
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Dodatečné dekódování nepoužívám, jen přímé.

    Já jsem ještě udělal test, kdy běžela 3 paralelní nahrávání. Výsledek byl stejný jako u 4 paralelních. Když jsem se na to pořádně podíval, tak je to trochu jinak než jsem prvně myslel - ty poruchy jsou asi jen na začátku. Bohužel nemam jak vizuálně zkontrolovat celou nahrávku, protože je to z testů dohromady třeba 12 nahrávek každá po 2h. Zkusím ale udělat zátěžový test - v noci z Po na Út je na Arena Sport 1 přímý přenos NASCAR Infinity co chci vidět. Nahraju to na NAS a paralelně nechám nahrávat další 3 záznamy. Pak až si to budu pouštět tak uvidím, jak to dopadlo. V nejhorším když se to nepovede tak to ještě minimálně 1x opakují.

    4TB disk by mi už vydržel skoro 5 - 6 měsíců aniž bych na to musel sáhnout. Akorát že se mi ho nechce kupovat už jenom z toho důvodu, že vyjma 2TB 2,5" disku vyndaného z pracovní stanice mi zbude ještě navrch 1TB 2,5" co je teď v ISIO. Ty mi budou v podstatě k ničemu, protože jsou to kapacity dnes už pod mojí rozlišovací schopnost. Navíc jsem už letos dost investoval do nákupu 16TB NAS a 6TB serverového disku do pracovní stanice, už všude docházelo místo. Na nový NAS jsem přesunul nahrávky z 8TB NAS, abych uvolnil místo pro zálohování dat ze stanice, 3TB NAS už mi na to nestačil.,,

    Když se ukáže nahrávání na NAS nepoužitelné, tak jedině dát do ISIO ten 2TB disk co byl ve stanici + případně exportování nahrávek pomocí Techniport přes VPN. Bohužel zatím se mi nedaří VPN rozchodit …..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1030
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Takže test dopadl dobře. Dělal jsem na NAS jednak tedy nahrávání z Arena Sport 1 (kódovaný kanál) a dále pak paralelně z 1 kódovaného a 2 nekódovaných, celkem tedy 4 paralelní nahrávání. Zbylá 3 nahrávání začala o 10min později.
    - nahrávka z Arena Sport 1 byla v části, co mě zajímá bez jakýchkoliv chyb. Já tedy u NASCAR nahrávám vždy na začátku o 60min více a na konci dokonce až o 180min - to je z důvodů že přenos často začne z různých důvodů (predikce deště atd.) dříve a stejně tak se může protáhnout. Takže případné chyby třeba v 1. minutě mě nemusí zajímat. Obecně není problém přidat u každé nahrávky k začátku třeba 5 nebo 10 minut kvůli pohlcení případných chyb na začátku.
    - 2 nahrávky z nekódovaných kanálů byly taky v pořádku. Chyby nebyly ani na začátku.
    - Nahrávka z 2. kódovaného kanálu nešla přehrát ve Windows. Nicméně TSDoctor jí přečetl, našel tam drobnou chybu v PRC check (na kterou ani nijak neupozorňoval), nicméně přehrávat v něm a upravovat jde normálně a ani tam jsem nenašel na začátku žádnou chybu. Po "přelouskání" je pak přehratelná bez problémů i ve Windows.

    Samozřejmě to ještě budu testovat dál. Nicméně chyby na začátku můžou souviset s buzením NAS. U PR2100 trvá trochu déle, než se probudí, protože startuje oboje disky atd. Takže je možné, že když chce ISIO na něj začít nahrávat a teprve NAS vstává, tak u prvních sekund nahrávky vznikne chyba - nevím jakou má ISIO operační paměť, tj. když v tu chvíli ještě nemá kam nahrávat, jestli to je schopen někde podržet v paměti + se ten problém může komplikovat když to jsou hned 4 nahrávání současně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1031
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Už se mi i konečně podařilo rozchodit VPN. Nicméně problém je, že Techniport se s ISIO přes VPN nedokáže spojit. Přitom ho vzdálený počítač v síti vidí a jde i pingnout. Nevím, jestli na to může mít vliv kvalita internetového připojení vzdáleného počítače. Zkouším připojení k VPN s takovou tou kostkou od T-mobile a to je neskutečně mizerné spojení, teď už to používáme jen jako záložní internetovou přípojku. Často se totiž při ping ISIO třeba 25% testovacích paketů ztratilo. Nicméně Techniport mi přijde ISO nějak vůbec nevidí.

    Jinak jsem zjistil, že i z NAS jdou nahrávky exportovat, že jsou pak ve formátu DD.MM.RR Jméno pořadus.ts. Akorát že se to nedělá Techniport, ten na NAS nevidí, ale kopírováním z NAS nahrávacího prostoru kamkoliv ven (to jde samozřejmě dělat i při nahrávání na interní HDD, nicméně to nějak nahrávky kazilo, při nahrávání na NAS jsou uloženy zdá se nějak jinak). Nicméně nemá to smysl - nahrávky jsou dostupné odkudkoliv po síti i přímo bez exportu.

    S nahráváním na NAS jsem přišel ještě na jednu nevýhodu - zjistil jsem že v uložišti pro nahrávání je vhodné mazat jen z ISIO, nikoliv z počítače pomocí nějakého file manager. Vzniká v tom pak totiž zmatek, že nahrávka je sice smazaná ale v seznamu nahrávek v ISIO je stále vidět tím že je zapsaná v nějakých tabulkách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1032
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    Tak zatím nahrávání na NAS funguje jak má. Akorát je potřeba ohlídat, aby když má běžet více nahrávání souběžně tak aby všechna nezačala ve stejný okamžik. A pak je taky dobrá začínat nahrávku o něco dříve pro podchycení různých problémových míst v nahrávce co se na začátku objevují.
    Jedině tedy nakonec nevýhodu vidím jednak v tom, že když selže NAS nebo LAN, tak se nahrávání neuskuteční. Nicméně stejně tak může selhat i HDD v ISIO nebo USB disk. Pak je do jisté taky komplikace, že se nahrávky musí mazat přímo v ISIO. Na NAS jí sice smažu, ale v ISIO v nějaké rejstříku stále je a je pak vidět v seznamu.

    Ohledně problému, že Techniport při připojení přes VNP nenajde ISIO mě jedině napadá, jestli nepotřebuje buďto Techniport MAC adresu ISIO nebo naopak ISIO MAC adresu počítače kde Techniport běží? Jak jsem se dozvěděl, tak MAC adresa se přes VPN nepřenáší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1033
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    skoršie nahrávanie je samozrejme uskutočniteľné jednoducho, v nastaveniach máš možnosť posunúť začiatok a koniec nahrávania oproti voľbe z EPG. Ja mám nastavený 2min skorší začiatok a 25 min neskorší koniec. Predpokladám, že o tomto vieš.
    interný HDD mi nikdy nezlyhal - a to používam interný HDD v Technisate spolu 12 rokov. Stať sa to môže - skôr že havaruje kompletne jedného dňa
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1034
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    To samozřejmě vím a používám.

    V případě HW zařazeného v tzv. consumer class nemá smysl porovnávat, jestli nějaký disk vydržel v provozu 5 nebo 12 let bez poruchy. Taky ti nikdo neřekne jaká je třeba MTBF na rozdíl od enterpise class kam spadají třeba serverové disky. Třeba v notebooku mi přídavný disk odešel ani ne po 5ti letech, systémový běžel 8 let bez problémů dokud jsem ho nevyměnil za SSD. Jakmile je po 2 leté záruce, tak je porucha relevantní - jinak by dal výrobce na disk 5 let jako třeba u serverové řady WD Gold. A jestli nahrávání selže že zrovna klekne disk, nebo bude nějaká porucha na řadiči v ISIO atd. je celkem jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1035
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    20

    S kopírováním nahrávek přímo z ISIO přes TechniPort po VPN bych skutečně neuspěl i kdybych přes VPN se s ISIO spojil. Jedna věc je, že čas od času VPN sama spadne - v průměru tak 1 - 2 x za den. Dělá mi to i služební VPN a co jsem četl tak to tak prostě je a asi s tím nikdo nic nenadělá. Druhá věc je, že i když nespadne VPN tak se kopírování souborů čas od času kvůli nějaké chybě přeruší, taky v průměru tak 1 - 2 x za den. TechniPort nemá žádné možnosti navázání, takže když se soubor co se stahuje třeba 3h skoro u konce přeruší, tak můžu začít znovu od začátku. K nahrávkám na NAS se dostanu kdykoliv i když aktuálně běží nahrávání. Při přístupu přes TechniPort by s tím byl problém.
    První co jsem zkusil je kopírovat nahrávky přes File Explorer co je ve Windows. To jde sice max. rychlostí, ale je tam ten problém s přerušením – neumí navázat. Tak jsem začal zkoušet robocopy. To sice navazovat umí, ale je dost pomalé - download ještě jde, ten běží jen 1/2 rychlostí, ale upload (sestříhaných nahrávek zpět na NAS) je dost tragédie, to už je v lepším případě 1/3, spíš 1/4. Takže tím se vyplatí přetahovat skutečně velké soubory kde je riziko přerušení vysoké. Menší věci je lepší přetahovat normálně tím File Explorerem – i když to krachne tak pořád i s opakovaným přesunem to je rychlejší než robocopy.
    Teď zkouším nějaký freeware TeraCopy co má umět navazovat a běží plnou rychlostí.
    Ještě chci zkusit nastavit na NAS FTP a zkusit dělat kopírování přes FileZilla (taky v rámci VPN – žádné porty na routeru otvírat nechci), ale to ještě musím doladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 69 z 69 PrvníPrvní ... 1959676869

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21