Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 26 z 69 PrvníPrvní ... 16242526272836 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 376 až 390 z 1023

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #376
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    Nezkousel jste nekdo HBB a MS 2015? Ja kdyz spustim zaznam Finsko -Cesko, tak se mi spusti jen prvnich 20 minut a pak kdyz to ma pokracovat dalsim videem tak uz to nejde.
    [IMG]Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: uploadfromtaptalk1431699612695.jpg 
Zobrazení: 107 
Velikost: 99.0 KB 
ID: 30672[/IMG]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #377
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    tak to vypada ze tenhle problem je v novem firmware vyresen
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #378
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    232

    Tak jsem konečně nainstaloval ten úplně poslední fw (2967), vše proběhlo úplně v pohodě. Zazálohoval jsem si nastavení přímo přes menu v ISIO STC. Po nainstalování nového fw jsem při Autoinstal dal země Česko a pak v záložce Předplatné místo Skylink dal Žádný a tím jsem se vyhnul FastScanu. Pak jsem obnovil nastavení zase přes menu v STC a vše vypadá OK, snad

    Jen pro zajímavost jsem vyzkoušel, zda nový fw neodstranil můj problém se starými TechniCrypt CW moduly. Ale ne, chyba je stále stejná - při zahájení nahrávání přímo sledovaného programu se program prostě zasekne a nerozkóduje, až při přepnutí na jiný program a vrácení se zpět na nahrávaný se to rozjede. Takže protože tento problém zde nikdo jiný neměl, je to asi kombinace mého přístroje s TechniCrypt CW moduly (mám oba Artikel Nr. 0003/4535).
    Tak jsem staré CW moduly zas schoval, protože nové TechiCrypt IR CI+ fungují spolehlivě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #379
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    26

    Zdravím všechny majitele STC. A prosím o pomoc s následujícím zádrhelem, kterému nemohu přijít na kloub. U některých kanálů se mi nezobrazuje kompletní EPG. Vypadá to tak, že chybí určitý časový úsek, je např. zobrazen program od 22:40 do 23:50 a pak až od 00:40 do 1:30, program mezitím chybí. Když zmáčknu tlačítko SFI a pak dál přehled, je u některých programů (řádků) informace "žádná dostupná data". Zkoušel jsem už všelicos (ruční aktualizace, vymazání programu a jeho opět naladění), ale nic nepomohlo. U Digicorderu jsem se s tímto nesetkal. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Diky. Jo a použíám Skylink.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #380
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ja som mal podobny problem, ale pri ISIU S. Pomohlo mi len tovarko a znovu naladenie programov. Bolo by vsak lepsie, keby si napisal, pri ktorych programoch Ti to robi, mozno je to nejaky bug vo fw-y a maju to aj ostatni uzivatelia STC. Ja na ISIU to odskusat teraz nemozem, parabolu mam dolu, zatepluju nam cinzak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #381
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    1/ Včera som naládoval nový SW. Nevidím žiaden rozdiel.
    Zrejme je tam zmena len ohľadne WiFi pripojenia ak je SSID nastavený na routri ako neviditeľný. Neviem posúdiť, pretože používam pre LAN kábel.

    2/ EPG
    snažil som sa práve včera prísť na to, čo znamenajú čísla, ktoré reportuje STC v EPG riadku.
    U HDS2 boli v zátvorke 3 číslice. U mňa to bolo napr. 0,90,0
    -- prvé číslo neviem čo znamená
    -- druhé znamená počet programov s navoleným EPG, ktoré SAT našiel a uložil
    -- tretie znamená počet programov u ktorých zlyhalo nájdenie programu (napr. keď prestal vysielať)

    U STC je lomítko, za ním mám číslo 2 a za lomítkom rovnako trojčíslie. /2/27,140,24
    -- číslo pred lomítkom som nenašiel čo znamená
    -- prvé číslo opäť neviem čo znamená, možno 27 programov z SFI stiahnutých cez Internet alebo SFI portálu?
    -- druhé číslo ukazuje, že mám 140 programov, u ktorých sa EPG stiahlo a uložilo
    -- tretie číslo ukazuje, že mám 24 programov nastavených pre EPG sťahovanie, ale tieto programy nevysielajú EPG (napr. Supertennis)

    Včera som zmazal všetky sťahovania EPG. Napriek tomu SFI sa z SFI kanálu sťahuje. Keďže som nemal dosť času (stiahnutie trvá ca 30min) musel som to zrušiť a neviem aký by bol výsledok pri kompletnom stiahnutí.

    3/ áno, u niektorých staníc je EPG stiahnuté tak, že chýbajú niektoré programy. Pri prepnutí na daný program sa EPG ihneď doplní. Toto ale trvá už u Skylinku dlhšie, mal som problém aj u HDS2. Tento dnes potrebujem znova oživiť, takže budúci týždeň sa to bude dať porovnať.

    Prečo to je? EPG u Technisatu zrejme funguje tak, že sa naladí daný program a prístroj čaká určitý čas či dáta s EPG do neho "natečú". Keď "dátový tok" EPG nie je identifikovaný po určitom čase TechniSat sa posunutie na Ďalší navolený kanál.
    Ak prechádzaš EPG, vidíš, že na niektorých staniciach sa EPG ihneď láduje. Na iných programoch to trvá niekoľko desiatok sekúnd. Je rozdiel medzi jednotlivými TP, možno podľa vyťaženia TP dátovým tokom.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 24-05-2015 v 13:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #382
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    26

    Dagy 2: Také jsem zkoumal ta čísla u EPG. Podle údajů v Nastavení - Programový deník - Opt - Stav mám v řádku Výsledek aktualizace uvedeno 0 SFI/38 SI/0 žádná data, v řádku Zdroj aktualizace mám 2 - to si myslím, že ta 2 za lomítkem může odkazovat na počet zdrojů. Netuším ale, proč je tam ta 2, protože mám nastavený pouze internetový kanál, v satelitu jsem si nastavil nějaký nesmysl, zdroj 3 nemám navolený ...

    golfLC: Dle mého pozorování jsou takto "postiženy" programy: Nova Sport HD, PRIMA HD, FANDA HD, NOVA HD, NOVA CINEMA HD (vše trans. 11876), SPORT 2 HD, SPORT 5, VIASAT HD (11797), EUROSPORT HD, PRIMA ZOOM a občas REBEL.

    Digicorder mám momentálně odpojený, nemohu tedy vyzkoušet, ale jsem si skoro jist, že tam bylo EPG komplet...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #383
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    haháá. Tak sem ma nenapadlo pre kontrolu pozrieť.
    ja som pozeral len v servisných nastaveniach a je mi jasné teraz čo znamená ten kód. bude na to treba tak deň prevetrať to.

    u mňa je problém s občas vynechaným uloženým programom u TA3, Markiza HD. Inde som si to moc nevšimol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #384
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    26

    Tak se ještě vracím k tomu nekompletnímu EPG. Vyzkoumal jsem, že je to dokonale pravidelné - namátkou uvádím: Nova HD chybí každý den programy v časovém rozmezí od 17:30 do 20:20, pak od 22:40 do 00:45, PRIMA HD 18:00-19:25, VIASAT HD ten je úplně katastrofální - chybí skoro každé 2 hodiny, tedy např. 21:00-23:50, 00:40-02:35 atd. celý den.

    Může mi prosím ještě někdo kdo má tu možnostověřit, zda se u něj např. na VIASATU HD zobrazuje kompletní seznam bez mezer?

    Pak mi asi nezbývá nic jiného, než tovární nastavení a vše si zopáknout

    Díky

    Update: Zapojil jsem Digicorder Isio S1 a ten načte EPG informace úplně komplet, včetně těch na výše uvedených programech. Takže chyba ve firmwaru, nebo při úvodní instalaci ... ?
    Má smysl zkoušet starší firmware?
    Naposledy upraveno uživatelem pmmil: 15-06-2015 v 13:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #385
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    skontrolujem dnes aj na HDS2X či chýbajú rovnaké programy. Inak EPG v našej DVB-C funguje katastrofálne. dodávateľ profesionálnej technologie, ktorá konvertuje vysielanie skylinku zo sat do kábla si s tým nevie rady vôbec. Telky EPG neberú vôbec (len Sencory), na niektorých kanáloch im EPG neprechádza ani nakrabičky ktoré ku káblovke dodávajú, ale pritom EPG iného programu toho istého TP funguje. STC-čko číta spoľahlivo čo sa do kábla dostane, niektoré programy majú "vykúsnuté" EPG rovnako ako u priameho SAT príjmu.



    Malý cenový update:
    - cenová relácia je teraz na úrovni 340 EUR v nemecku a rovnako na slovensku v internetovom obchode. najdete na heureke.
    - známy predajca týchto prijímačov drží svoju cenu 425EUR (doporučená cena 399EUR sa nezmenila)

    malý SW update:
    - na stránke je soft z 8.6.2015. Nejedná sa ale o nový software, májový zostáva stále ako posledná verzia. v novom ZIP súbore bol zmenený len txt súbor s návodom na update.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #386
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Dagy dík za info, na hej objednane, aj ked nie je momentalne skladom, hadam to nebude nejaka kuleha ohladom ceny
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #387
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    26

    Zdravím,

    rychlá aktualita ohledně nekompletního EPG u některých programů na mém STC - reset na továrko nepomohl, situace stejná
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #388
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    28

    Ahojte ludia. Ja som sa dodnes nezapajal do tejto diskusie, lebo rozhodnutie zakupit STC prislo v ramci par dni, kedy ma moj povodny technisatacky tuner (HD8SX) zacal neposluchat a kedze som chcel ostat verny zn. Technisat, tak padlo rozhodnutie kupit STC, ako posledny aktualny tuner. Chcem tymto podakovat Dagymu za par dobrych rad pred kupou tunera. Tuner som zakupil tento pondelok a prisiel mi vcera-vo stvrtok, kupil som ho za, myslim vcelku prijemnu cenu, cca 325 eur. Presne znacenie tunera je Technisat TechniCorder ISIO STC SW, 0000/4730. Povodne som chcel instalaciu nechat na dnes, ale vcera vecer som sa uz nevydrzal len tak pozerat na leziacu krabicu a STC sprevadzkoval.

    Pred spustenim stroja som do tunera vlozil interny disk, konkretne WD BLUE 500gb model WD5000LPVX. Po naformatovani disku v tuneri na TSD sa zda byt zatial vsetko OK. disk je dostatocne rychly. Raz sa mi vsak stalo, ze pri zapnuti nahravania HD kanalu sa spustilo nahravanie a obraz sa zasekol. obraz vsak nahralo. Po restarte tunera som skusal este viac krat nahravat HD aj SD obsah a potom sa tento zasek uz neopakoval. V buducnosti planujem objednat next kartu SL a vyuzivat twintuner, tak uvidime, ako to bude potom.

    Ako prve som naladil kanaly, nahodil novy fw (2967) (naladene kanaly po aktualizacii zostali naladene-spokojnost). tuner na mna zaposobil pozitivnym dojmom, nebadal som ziadne problemy, pracovne prostredie ma tuner privetive. jednoducho novy aktualny tuner od Technisatu - vyteseny a vysmiaty som sa pustil do testovania.

    Skusenost s technilink - nakolko som v minulosti u HD8SX vyuzival tuto funkciu (mam plazmu panasonic/viera link spolu s domacim kinom onkyo, ktore vsetky podporuju hdmi-cec a zapinal som ovladacom tunera TV aj domace kino naraz) vyskusal som u STC toto ako prve. Technilink ma dva mody, mode1 a mode2. mode1 mi nefungoval, zabral az mode2. mam vsak u seba taku specialitu - riesene vypinanie TV z dovodu vyssieho odberu el.energie v standby rezime master/slave zasuvkou (ked sa vypne tuner, vypina sa v slave zasuvke natvrdo aj TV). u HD8SX bolo toto v poriadku, cize - nastartoval sa tuner, zapla sa telka a - obraz nabehol v poriadku, tak ako to ma byt. u STC pravdepodobne nabehne tuner tak rychlo, ze po zapnuti TV v zasuvke sa nestihne tuner s TV dohodnut a hodi mi cierny obraz, pricom bezi len zvuk z pozeraneho kanala. Ako pokus som spravil to, ze som vytiahol el.kabel TV z vypinacej slave zasuvky a dal ho priamo do standardnej el.zasuvky. V tomto pripade sa zapne tuner, zapina sa telka a obraz naskakuje. dufam ze to tak aj ostane a ze obraz naskoci vzdy. Fialovy obraz som zatial nepobadal. Casovy rozdiel zapnutia TV v pripade master/slave vs. standardna zasuvka - cca 1 sekunda. Skoda. Takto budem muset mat TV zapnuty stale v standardnej el.zasuvke a akceptovat odber 30W v standby rezime

    Ovladanie hlasitosti zvuku v spojeni s technilink (domace kino) - badam viditelny lag v pridavani/uberani hlasitosti. ked hlasitost pridavam/uberam, nereaguje hned v sekunde, ale ako keby si to tuner kdesi nabufferoval a nasledne skokom zvysi/znizi hlasitost.

    Obraz - subjektivne sa mi zda horsi, ako u HD8SX. SD je zrovnatelne, ak nie horsie, HD content mi dych nevyrazil. Cakal som, ze ma tento tuner obrazom odpravi do rise fantazie, ale opak je pravdou. Takze tu som 1x ostal vyrazne sklamany.

    Prepinanie kanalov - vyrazne pomale prepinanie HD kanalov - trva cca 4-5 sekund, kym nabehne HD kanal. pouzivam moduly technisat technicrypt IR CI+ 0001/4569. tieto som otestoval aj u HD8SX a prepinanie HD kanalov bolo omnoho rychlejsie, 2-max. 3 sekundy.
    Pri prepinani kanalov niekedy badam rusivy "preblesk" modrej obrazovky.

    Dialkovy ovladac - mi pride v porovnani s tym z HD8SX horsi, je sice lahsi a nepuka, ked na nom stlacam tlacidla, ale zasa sa mi zda, ze na stlacanie treba viac sily, z coho ma uz ku koncu chytali krce Na davkove listovanie zoznamom SFI ma ovladac miniaturne tlacidla (navigacia v SFI liste bola u HD8SX takisto lepsia/rychlejsia) a celkovo som sa v ovladaci u HD8SX vyznal dotykom lepsie (napr. potme). mozno je to zvyk, ale zatial sa mi tlacidla zlievaju a neviem rychlo dotykom najst to ci ono potrebne tlacidlo.

    Problem so zoomom - jednak, ze je tlacidlo zoom presunute dole (u HD8SX bolo pohodlne a rychlo dostupne v strede DO) avsak problem badam, ak chcem nazoomovat 4:3 kanal, ktory vysiela 16:9 obsah. tak tu sa namakam. "full zoom" vobec nefunguje, jednoducho stlacam zoom a nic sa nedeje. vam funguje? az sa dostanem cca 4 stlaceniami na user defined, kde sa este 3 tukmi na tlacidlo OK dostanem na full zoom obrazu. Mohli to inzinieri spravit aspon tak, ze si tuner zapamata posledne navolene nastavenie pri user defined. ten sa prepnutim kanala na iny vyresetuje a dalsi 4:3 kanal ktory prave dava 16:9 obsah mozem 7 stlaceniami na DO zoomovat znova

    WWW - zatial sa mi zda nepouzitelne, akesi pomale a neohrabane, radsej som stadial rychlo zdrhol Mozno v kombinacii s technisat klavesnicou by to bolo lepsie.

    Soft Technisat Plus Beta - je fajn, ze si clovek moze usporiadat kanaly v PC a nasledne ich backupnut/uploadnut do stroja, avsak mi chyba moznost premenovavania nahravok na disku. Nerozumiem tomu, preco toto nevedia aplikovat do softveru. rychlost nahravania dat z/do tunera je luxusna.

    SFI / EPG - dnes rano som ostal nemile prekvapeny. jednak so zmrsenou diakritikou (nemalo toto byt opravene novym fw?) ale hlavne vo vynechani EPG dat. HD8SX mi takisto vynechaval par programov, ale STC je zatial v tomto neprekonany. Posudte:
    http://imageshack.com/a/img540/4352/NByVB5.jpg
    http://imageshack.com/a/img537/9779/XHXKqC.jpg
    http://imageshack.com/a/img909/6812/35b3Ue.jpg

    A neviete niekto, na co su vzadu na krajoch boxu vpravo a vlavo take cierne plastove vystupene zaslepky?

    Zatial tolko odo mna, ked budem mat nejake dalsie novinky/informacie, urcite ich sem este napisem.
    Naposledy upraveno uživatelem tomino_nr: 19-06-2015 v 08:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #389
    Nováček Avatar uživatele Martinez1
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od tomino_nr Zobrazit příspěvek
    A neviete niekto, na co su vzadu na krajoch boxu vpravo a vlavo take cierne plastove vystupene zaslepky?
    Ahoj Tomino_nr to máš odpoveď :
    V přijímači je integrována WI-FI karta dle standardu IEEE 802.11n pro bezdrátové připojení. Anténa pro WI-FI kartu je umístěna na bocích zadního panelu přijímače.
    viacej na - http://www.parabola.cz/clanky/5481/t...od-technisatu/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #390
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    26

    Zdravím Tomino_nr.

    Děkuji za potvrzení problému s SFI/EPG - sám o něm píšu v mých předchozích příspěvcích od 23. 5. Dle tebou zaslaných obrázků koukám, že vynechané programy máš u úplně stejných stanic jako já ... U Digicorderu Isio jsou SFI/EPG informace ke všem programům kompletní.

    Techniport fungoval a najednou z ničeho nic přestal fungovat, resp. mi hlásí, že STC není připojeno, a to ani poté, co kliknu na connect. Je to srandovní, protože Mediaport naopak STC vidí. Tak nevím ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 26 z 69 PrvníPrvní ... 16242526272836 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21