Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 68 z 72 PrvníPrvní ... 18586667686970 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1,006 až 1,020 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #1006
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    Ta veřejná IP se případně nastavuje jak/kde?
    Nutné požádat u ISP a někde za ni chtějí extra měsíční platbu.

    HTTP://x.x.x.x.:9133 - sem jsi míst x.x.x.x zadával jakou tvoji externí IP adresu? Bez ní to jaksi nejde...

    ---------- Doplněno v 14:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:55 ----------

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Funkci DDNS router má, ale nenastavenou/neaktivní a raději jsem do toho (zatím) moc nedrbal
    DDNSkem se ti "obejde" mít PEVNOU veřejnou IP adresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1007
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Ještě na oboje mrknu.
    Kdyžtak sem ten návod zkopíruju.

    Ad to http: při přístupu zvenčí jsem to zadával přesně tak, jak jsem uvedl. Bylo mi to divný, jak by si to tak STC a vůbec mou síť našlo, ale jel jsem přesně podle toho návodu a měl to řešit právě ten postforwarding. Ale jak říkám, do hlavy mi to moc nešlo, a to, co píšeš, je logický. Zas na druhé straně, do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP (NAS, ...).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1008
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP
    Toto si řeší daná zařízení přes svoje servery, přes které vyjednají spojení. Vlastní veřejná IP a přímé spojení bez externích serverů je lepší díky možnému vlastnímu zabezpečení bez narušení bezpečnosti třetím serverem, který vyjednává prvotní spojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1009
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Omlouvám se za malou prodlevu. ;-)
    Ten návod je tady, šestej příspěvek odshora:
    https://www.upczone.cz/topic/4596-te...ituner/page/3/
    O veřejné IP ani slovo.
    Nicméně se pohybuju poněkud v kruhu. Veřejnou (fixní) IP podle všeho nemám a byla by pěkně mastná. Takže tudy cesta asi nevede.
    Můj router (Cisco) zřejmě umí DDNS jen s dynDNS.org (v rolovacím seznamu jiná možnost není, bez zakliknutí zůstává DDNS "disabled").
    Problém je ten, že u dynDND jsou nyní všechny služby zpoplatněny (55 USD ročně), což při zamýšleným sporadickým využívání nedává smysl.
    Např. no-ip.com to sice umí obejít pomocí instalace prográmku zjišťujícího změny IP, nicméně to (předpokládám) vyžaduje, aby neustále jel počítač, v němž to bude instalovaný, takže pro dálkový přístup nesmysl.
    Zprovoznit to nějak například přes NAS nelze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1010
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Čtu, že se v tom ztrácíš. Pozvi si někoho domů, k místu instalace, kdo umí síťařinu a vše ti nastaví. Případně možná by šlo (kdo se nabídne...) zkusit i dálkově přes TeamViewer přes PC, které je zapojené v interní síti za daným routerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1011
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Na pc-help mi sdělili, že to skutečně (bez veřejné fixní IP) nejde (ledaže by ten no-ip měl ten prográmek i pro Linux, který by se nainstaloval na NAS, což neinzeroval).
    Nebo ty o nějaké možnosti víš?

    Jinak, chtěl jsem se zeptat, po přetažení/konverzi nahrávky z STC např. na NAS, necháváte tam kompletní složku (tj. se 3 soubory), nebo mažete a necháváte jen .ts4? Případně odmazáváte tu čtyřku (kvůli lepší kompatibilitě)?
    Zatím jsem nepřišel na to, k čemu tam ty pomocné soubory jsou dobré (údajně uchovají "ztracené" informace o nahrávce, ale zřejmě s nulovým využitím). (Řešilo se tu to už dříve, ale nikdo tenkrát nevěděl jistě, co s sebou nesou za informace, tak třeba už někdo ví.)


    Ještě bych se tedy zeptal na jednu věc. Obnovil jsem svůj počítačový park (noťas i stolní), ale mám problém se do nich z STC dostat. Vidím je oba v přehledu zařízení na síti, ale když chci do nich (do sdílených disků), tak z jednoho mi to hned samo vyjede zpět na seznam zařízení a do druhého sice vlezu, ale vidím tam jen prázdno nebo mi to napíše, že to nenašlo žádné soubory. Žádné přístupové údaje to po mě nechtělo. Nevíte, co s tím?
    Do předchozích počítačů jsem se dostal (s drobnými občasnými výjimkami) bez problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 14-02-2020 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1012
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    40

    ---------- Doplněno v 17:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:42 ----------

    BYLO ŘEČENO OD DAGY2,ŽE DOTAZY PATŘÍ SEM DO DISKUZE.
    CHTĚL BYCH SE ZEPTAT, MÁM TECHNISAT 4K DIGIT ISIO STC STÁVÁ SE MI KDYŽ NAHRÁVÁM TIMEREM DVA RŮZNÉ PROGRAMY NAPŘ. NOVA CINEMA A AXN CZ. JE JASNÉ,ŽE JEDEN BUDE ZAKÓDOVANÝ A DRUHÝ NE TO CHÁPU. MĚ SE OVŠEM STANE, ŽE DVA RÚZNÉ PROGRAMY JAK JSEM PSAL VÝŠE SE HAHRAJÍ ALE TEN ZAKÓDOVANÝ JE NAHRANÝ ALE MÁM ČERNOU OBRAZOVKU NELZE ANI PŘEHRÁT ANI DODATEČNĚ OKÓDOVAT! PŘITOM JE TO TEN VEČER VÍM,ŽE PO PÚLNOCI SE MĚNÍ KLÍČE SIGNÁL K OBĚMA TUNERŮM MÁM OK. JEDU NA SKYLINK KARTA TAKY OK. NEVÍTE KDE JE CHYBA? Hlavně když nahrávám noční programy.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 19-02-2020 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1013
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Tak to seš ve špatným vláknu, tohle je k Technicorderu, tak to šupni tam.
    Navíc nepíšeš konfiguraci, zda používáš jen jednu kartu (dle dotazu předpokládám, že ano) apod. Mně to s jednou kartou dělávalo to samý.

    Ještě mi to nedá a zeptám se na toto. Taky se vám stává, že po konverzi údaj o délce nahrávky nesedí? Hlavně u nahrávek, který měly v sobě reklamy. Relativně často se mi státvá, že hodinová nahrávka ukazuje třeba 1h15. Jakmile přehrávání dojde na tu 1h, skočí to najednou na tu 1h15. Lze tomu nějak zabránit?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 23-02-2020 v 11:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1014
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Tak ještě tu neztrácím veškerou naději a přidám si do svýho mlýna.
    Dělám si teď pořádek v nahrávkách na NASu a zjistil jsem, že u relativně velkýho počtu přesunutých záznamů je na NASu jen prázdný adresář, tzn. samotná nahrávka chybí (v jednotkách případů pak tam byl video soubor, ale vhyběl jeden z pomocných souborů, což mi až tak nevadilo). Většinou se tak dělo ve větší míře vrámci určitých "nadadresářů", do nichž jsem přetahoval jednotlivé díly seriálů apod. Někde tak třeba z celýho večerníčku nezbyl ani jeden díl nebo jen několik málo. Nemáte tucha, čím by to mohlo být?
    U (větší?) části se jednalo o nahrávky, který jsem dříve konvertoval na externí síťový disk a až později přetáhl na NAS. Ale myslím, že případ všech těch ztracených to nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1015
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Tak je fakt že jsem dlouho nedělal nějaký pořádek a kontrolu adresářů. Nicméně za 12 let co používam Technisaty jsem se s tímto nesetkal.
    Nevím v jakém systému záznamů používáš NAS -
    - pokud je to pouze síťový disk a přesouváš na něj nahrávky přes PC nebo i přímo kopírováním z STC celkem nerozumím proč by se mělo něco ztratit
    - pokud si použil tento NAS jako nahrávací médium od Technisatu, potom jistě víš, že adresáře které vidíš v Technisatu nejsou fyzické na HDD ale virtuální a nahrávka je na HDD fyzicky někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1016
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Je to v návaznosti na ty moje předchozí příspěvky.
    NAS používám jako "odkladiště", na přesouvání hotových nahrávek z STC. Proč a jak se to mohlo ztatit, taky nechápu.
    Krom toho se mi teď stále (ve velkém procentu případů) ten přesun seká. Resp. přesun se provede, ale na obrazovce to zamrzne na 99 %. Když dám "zrušit", tak se tam pak do nekonečna točí "čekací" kolečko. Musím pokaždé STC natvrdo vypnout. Nicméně tento problém s těmi prázdnými adresáři nesouvisí (věcně ani časově).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1017
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Podľa popisu predpokladám, že presun robíš z menu prijímača.
    Tiež viem že si písal že Techniport ti tiež nechodí spoľahlivo - alebo sa to zmenilo?
    Pripojenie máš káble alebo niečo cez wifi?
    NAS je Synology alebo iný výrobca?
    Skúsil by som kopírovanie napr. na PC a prípadne tiež iný router - ono sa to nezdá, ale mal som v minulost dva routre, kde nechodili správne niektoré služby "v multimédiách", napr. TV nevidela NAS, musel som vždy vytiahnuť LAN kábel z TV a zastrčiť znova. Vyzeralo to na chybu SW v TV. Potom router vyhorel a aha - s Asusom to chodilo bez problémov.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1018
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Jj, přímo z STC.
    Při poslední zkoušce Techniport fungoval stále nespolehlivě, resp. už nefungoval vůbec (na novém počítači).
    Připojení na kabel.
    Synology.
    Router je nějaké Cisco, při exportu na síťový externí disk to teď zřejmě nedělá, ale tam exportuji velmi málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1019
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    ad Techniport: nerozumím proč u tebe nefunguje. Mám teď Win10 nový HP PC předtím Win7 na Lenovu. Techniport nemá rád pokud se mění IP adresa přijímače. Pokud máš DHCP a vypneš přijímač a on dostane novou IP adresu pokud najde přijímač bere ho jako nový a musíš původní přijímač smazat a pokaždé "instalovat" přijímač do Techniportu. Tomuto se lze vyhnout pokud v Technisatu zadáš pevnou IP adresu.
    Ja mám prvních 10 adres vyhrazených pro technisaty, TV, NAS, BD přehrávač atd.
    Router začína přidělovat DHCP adresy od 11 do 100.
    Tímto vždy techniport najde Technisat správně.

    ad NAS: Synology je problém - viz zde návod jak napravit firmware v Synology namísto "default" definovat číslo ve firmware které umožní správný handling NAS v Technisatu.

    ad síťový externí disk: co je NAS a co je externý disk? Myslíš pod externí disk HDD v PC nebo něco jiného? pokud ti to kopírování s PC jede bez problémů ale ne do Synology, předpokládám že problém je onen sw usus který je zde na foru popsaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1020
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    STC má samozřejmě přidělenou fixní IP adresu. To byla jedna z prvních věcí, co jsem udělal. Nicméně na chování Techniportu to nemá žádný vliv.
    Ten návod na "opravu" Synology bych našel kde? Fórum, hlavně ohledně Technisatů, mám docela prolezlý, ale nic takovýho si nevybavuju. Je to v Tipech?
    Externí disk je "obyčejný" externí disk sdílený po síti (tj. samostatný, píchlý přímo do sítě). Nicméně z přechodu na přetahování na NAS jsem se zaradoval, pač to bylo rychlejší, nezasekávalo se to v průběhu konverze a výsledek konverze pak (většinou) nekostičkoval. Až teď se to začalo sekat na těch teoretických 99 %. A teda ještě při brouzdání to relativně často píše, že na NASu nejsou žádné nahrávky.

    PS: K Synology jsem našel jen toto, ale to s tím zřejmě nijak nesouvisí:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...ogy#post535874
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 02-03-2020 v 11:45
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 68 z 72 PrvníPrvní ... 18586667686970 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21