Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 68 z 68 PrvníPrvní ... 1858666768
Zobrazené výsledky: 1,006 až 1,015 z 1015

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #1006
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    Ta veřejná IP se případně nastavuje jak/kde?
    Nutné požádat u ISP a někde za ni chtějí extra měsíční platbu.

    HTTP://x.x.x.x.:9133 - sem jsi míst x.x.x.x zadával jakou tvoji externí IP adresu? Bez ní to jaksi nejde...

    ---------- Doplněno v 14:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:55 ----------

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Funkci DDNS router má, ale nenastavenou/neaktivní a raději jsem do toho (zatím) moc nedrbal
    DDNSkem se ti "obejde" mít PEVNOU veřejnou IP adresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1007
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Ještě na oboje mrknu.
    Kdyžtak sem ten návod zkopíruju.

    Ad to http: při přístupu zvenčí jsem to zadával přesně tak, jak jsem uvedl. Bylo mi to divný, jak by si to tak STC a vůbec mou síť našlo, ale jel jsem přesně podle toho návodu a měl to řešit právě ten postforwarding. Ale jak říkám, do hlavy mi to moc nešlo, a to, co píšeš, je logický. Zas na druhé straně, do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP (NAS, ...).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1008
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP
    Toto si řeší daná zařízení přes svoje servery, přes které vyjednají spojení. Vlastní veřejná IP a přímé spojení bez externích serverů je lepší díky možnému vlastnímu zabezpečení bez narušení bezpečnosti třetím serverem, který vyjednává prvotní spojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1009
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Omlouvám se za malou prodlevu. ;-)
    Ten návod je tady, šestej příspěvek odshora:
    https://www.upczone.cz/topic/4596-te...ituner/page/3/
    O veřejné IP ani slovo.
    Nicméně se pohybuju poněkud v kruhu. Veřejnou (fixní) IP podle všeho nemám a byla by pěkně mastná. Takže tudy cesta asi nevede.
    Můj router (Cisco) zřejmě umí DDNS jen s dynDNS.org (v rolovacím seznamu jiná možnost není, bez zakliknutí zůstává DDNS "disabled").
    Problém je ten, že u dynDND jsou nyní všechny služby zpoplatněny (55 USD ročně), což při zamýšleným sporadickým využívání nedává smysl.
    Např. no-ip.com to sice umí obejít pomocí instalace prográmku zjišťujícího změny IP, nicméně to (předpokládám) vyžaduje, aby neustále jel počítač, v němž to bude instalovaný, takže pro dálkový přístup nesmysl.
    Zprovoznit to nějak například přes NAS nelze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1010
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Čtu, že se v tom ztrácíš. Pozvi si někoho domů, k místu instalace, kdo umí síťařinu a vše ti nastaví. Případně možná by šlo (kdo se nabídne...) zkusit i dálkově přes TeamViewer přes PC, které je zapojené v interní síti za daným routerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1011
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Na pc-help mi sdělili, že to skutečně (bez veřejné fixní IP) nejde (ledaže by ten no-ip měl ten prográmek i pro Linux, který by se nainstaloval na NAS, což neinzeroval).
    Nebo ty o nějaké možnosti víš?

    Jinak, chtěl jsem se zeptat, po přetažení/konverzi nahrávky z STC např. na NAS, necháváte tam kompletní složku (tj. se 3 soubory), nebo mažete a necháváte jen .ts4? Případně odmazáváte tu čtyřku (kvůli lepší kompatibilitě)?
    Zatím jsem nepřišel na to, k čemu tam ty pomocné soubory jsou dobré (údajně uchovají "ztracené" informace o nahrávce, ale zřejmě s nulovým využitím). (Řešilo se tu to už dříve, ale nikdo tenkrát nevěděl jistě, co s sebou nesou za informace, tak třeba už někdo ví.)


    Ještě bych se tedy zeptal na jednu věc. Obnovil jsem svůj počítačový park (noťas i stolní), ale mám problém se do nich z STC dostat. Vidím je oba v přehledu zařízení na síti, ale když chci do nich (do sdílených disků), tak z jednoho mi to hned samo vyjede zpět na seznam zařízení a do druhého sice vlezu, ale vidím tam jen prázdno nebo mi to napíše, že to nenašlo žádné soubory. Žádné přístupové údaje to po mě nechtělo. Nevíte, co s tím?
    Do předchozích počítačů jsem se dostal (s drobnými občasnými výjimkami) bez problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 14-02-2020 v 13:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1012
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    17

    ---------- Doplněno v 17:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:42 ----------

    BYLO ŘEČENO OD DAGY2,ŽE DOTAZY PATŘÍ SEM DO DISKUZE.
    CHTĚL BYCH SE ZEPTAT, MÁM TECHNISAT 4K DIGIT ISIO STC STÁVÁ SE MI KDYŽ NAHRÁVÁM TIMEREM DVA RŮZNÉ PROGRAMY NAPŘ. NOVA CINEMA A AXN CZ. JE JASNÉ,ŽE JEDEN BUDE ZAKÓDOVANÝ A DRUHÝ NE TO CHÁPU. MĚ SE OVŠEM STANE, ŽE DVA RÚZNÉ PROGRAMY JAK JSEM PSAL VÝŠE SE HAHRAJÍ ALE TEN ZAKÓDOVANÝ JE NAHRANÝ ALE MÁM ČERNOU OBRAZOVKU NELZE ANI PŘEHRÁT ANI DODATEČNĚ OKÓDOVAT! PŘITOM JE TO TEN VEČER VÍM,ŽE PO PÚLNOCI SE MĚNÍ KLÍČE SIGNÁL K OBĚMA TUNERŮM MÁM OK. JEDU NA SKYLINK KARTA TAKY OK. NEVÍTE KDE JE CHYBA? Hlavně když nahrávám noční programy.
    Naposledy upraveno uživatelem Technisat isio stc: 19-02-2020 v 18:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1013
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Tak to seš ve špatným vláknu, tohle je k Technicorderu, tak to šupni tam.
    Navíc nepíšeš konfiguraci, zda používáš jen jednu kartu (dle dotazu předpokládám, že ano) apod. Mně to s jednou kartou dělávalo to samý.

    Ještě mi to nedá a zeptám se na toto. Taky se vám stává, že po konverzi údaj o délce nahrávky nesedí? Hlavně u nahrávek, který měly v sobě reklamy. Relativně často se mi státvá, že hodinová nahrávka ukazuje třeba 1h15. Jakmile přehrávání dojde na tu 1h, skočí to najednou na tu 1h15. Lze tomu nějak zabránit?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 23-02-2020 v 12:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1014
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Tak ještě tu neztrácím veškerou naději a přidám si do svýho mlýna.
    Dělám si teď pořádek v nahrávkách na NASu a zjistil jsem, že u relativně velkýho počtu přesunutých záznamů je na NASu jen prázdný adresář, tzn. samotná nahrávka chybí (v jednotkách případů pak tam byl video soubor, ale vhyběl jeden z pomocných souborů, což mi až tak nevadilo). Většinou se tak dělo ve větší míře vrámci určitých "nadadresářů", do nichž jsem přetahoval jednotlivé díly seriálů apod. Někde tak třeba z celýho večerníčku nezbyl ani jeden díl nebo jen několik málo. Nemáte tucha, čím by to mohlo být?
    U (větší?) části se jednalo o nahrávky, který jsem dříve konvertoval na externí síťový disk a až později přetáhl na NAS. Ale myslím, že případ všech těch ztracených to nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1015
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Tak je fakt že jsem dlouho nedělal nějaký pořádek a kontrolu adresářů. Nicméně za 12 let co používam Technisaty jsem se s tímto nesetkal.
    Nevím v jakém systému záznamů používáš NAS -
    - pokud je to pouze síťový disk a přesouváš na něj nahrávky přes PC nebo i přímo kopírováním z STC celkem nerozumím proč by se mělo něco ztratit
    - pokud si použil tento NAS jako nahrávací médium od Technisatu, potom jistě víš, že adresáře které vidíš v Technisatu nejsou fyzické na HDD ale virtuální a nahrávka je na HDD fyzicky někde jinde.
    Áno, TechniSat. 4 tunery v základe s jednou kartou :)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 68 z 68 PrvníPrvní ... 1858666768

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 01:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 21:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 18:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 19:21