Zrejme každé zariadenie potrebuje "pravidelne" vypnúť a zapnúť aby sa vyčistili registre a vypli služby ktoré bežia niekde na pozadí.
Ja som dlho nevypínal PC s Win7, vždy len zaklapol obrazovku - nastavený sleep mode a potom len otvoril a pokračoval ďalej. Po niekoľkých týždňoch sa vyskytovali rôzne spomalenia systému, nefunkčnosť určitých funkcií atĎ. Vzhľadom k mnohým sťažnostiam náš centrálny IT support nám nastavil dnes PC tak, že sa reštartujú po určitej dobe samé ak to neurobím na 3 výzvy ja.
Ak máš prijímač v hot stand-by (ako píšeš, mám na mysli rychlý štart) celé "vypnutie" spočíva len vo vypnutí grafickej karty a možno napájanie LNB všetko ostatné beží ako keby bol prijímač neustále zapnutý.
Určite mu prospeje raz začas ho vypnúť do stavu bez rychlého zapnutia. Ty si to urobil dlhším podržaním tlačítka VYP, čo je reset na tvrdo, ktorý zjavne prijímaču prospel.
K dobehu nahrávania - pozor, aj keď zadáš ručne timer napríklad 10:00-10:05 a máš nastavený dobeh 20min, nahrávka bude 10:00 - 10:25. A keď ďalšia má začínať napr. 10:15, prijímač z toho urobí jednu nahrávku.