Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 66 z 68 PrvníPrvní ... 16566465666768 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 976 až 990 z 1015

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #976
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Jen taky přispěji po delší době
    Technicorder ISIO STC (nyní vlastně SC) mi s jednou Skylink ICE kartou kdysi v SMIT Irdeto modulu z nějakého záhadného důvodu nahrával při vypnutém přijímači zakodovaně. To bylo divné, nic jiného neběželo. Jak říkal Dagy, nejlepší je asi ten SMIT Irdeto.

    Nyní používám takovou "zajímavou" kombinaci: v jednom CI je DIGI SK, ve druhém Mascom EasyTwin s Orange TV Irdeto a Skylink ICE v CW modu (ta je vyštípnutá jako SIM). Pokud v modulu nastavím pro Skylink kódování Irdeto - vše běží OK, ale zase při vypnutém ISIO mi to nahrává zakodovaně. Zatím tedy používám CW.
    Tato kombinace tří karet funguje naprosto spolehlivě, s jednou výjimkou: Při nahrávání a zároveň sledování Orange+Skylink (tj. 2 karty v 1 modulu) se to nahraje zakodovaně. Ale to je drobnost. No a Orange karta vždy při prvním zapnutí ISIO v daný den nabíhá podstatně pomaleji, než ostatní, tak 10s.

    PS:
    pokud v ČR chcete ze satelitu sledovat české programy a zajímá vás tenis a česká fotbalová a hokejová liga, tak asi jinou možnost ani nemáte. Tak to musím zaklepat, zatím vše funguje OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #977
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Mně ta SMIT nabíhala hrozně pomalu, navíc vyskakovaly ty hlášky. Navíc, řekl bych díky té pomalosti, se někdy (tuším hlavně ve vypnutým stavu) nahrávání "nechytlo" a nahrála se černá obrazovka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #978
    Nováček
    Registrace
    Oct 2019
    Příspěvků
    17

    Chtěl bych požádat o radu s naladěním sat.přijímače TechniSat-DIGIT ISIO STC . Mám duální konveror oba přívody jsem zapojil do přijímače a přijímám operátora Skylink. Nemůžu docílit aby mi fungovaly oba tunery a fungovala tak možnost jeden sat. program nahrávat a na jiný se dívat. Měl jsem přijímač Topfield SRP-2411 tam to fungovalo bezvadně. Používám modul TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink, Dual Decrypt. Budu rád za radu kterou mě poskytnete. Podle přiloženého návodu se mi to nedaří. Pomůže mi prosím někdo nakonfigurovat tento přijímač?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #979
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    určite ti pomôžeme naladiť tvoj prijímač. Si ale trochu mimo vlákna s tvojim prijímačom. Toto je vlákno pre Technicorder STC/SC, ktorý má síce software na 98% rovnaký, ale zásadne odlišné technické vybavenie prijímača. Aby sme sem nezaviedli neporiadok a nepomýlili niekoho kto bude hľadať info k Digit ISIO STC odpoveď nájdeš vo vedľajšom "pripíchnutom" vlákne v sekcii Všechno pro Technisaty, Tipy a triky.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 29-10-2019 v 00:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #980
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Dobrý den,
    tak mam zase další problém s ISIO STC. Od nějaké doby nejsem schopen kopírovat pomocí TechniPort Plus nahrávky ven mimo ISIO STC. Začalo to, že nejdříve nešly kopírovat jen některé nahrávky a zbytek šel bez problémů. Nicméně teď od cca Pá 25.11.19 (myšleno datum pořízení nahrávky) nejsem schopen zkopírovat vůbec nic. Je to bez ohledu, jestli byla nahrávka z kódovaného kanálu nebo ne. Vždycky mi to hodí hlášku "Cannot copy recording JMENO_NAHRAVKY". Přitom v ISIO jdou tyto nahrávky prohlížet a editovat úplně bez problémů. Když udělám kontrolu záznamového média, tak mi hlásí vše OK. Kopírovat správcem nahrávek přímo v ISIO ven mimo taky nejdou.

    Přemýšlel jsem, jestli neodchází HDD. Přeci jen už je tam 4 a 1/2 a je to běžný, žádný serverový. Nicméně čekal bych, že to by se při kontrole projevilo a hlavně bych čekal problémy při manipulaci s nahrávkou přímo v ISIO STC.
    Bohužel jiný 2,5“ SATA HDD, abych to zkusil vyměnit, nemam.

    Máte prosím někdo ponětí co s tím? Nevíte někdo, jestli jsou nahrávky v případě nouze překopírovat, když HDD vyndám a připojím ho třeba přes USB k počítači?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #981
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Zdravím.
    Ten program nepoužívám, je podle mě nepoužitelnej. Má velkej problém si i pamatovat adresu STC (přestože má pevnou IP), po spuštění není schopnej ho najít, často se to pak ale nepodaří ani manuálně. S kopírováním je taky problém, ze začátku to šlo aspoň někdy, teď už v podstatě vůbec. Kde je chyba, netuším. Zezačátku jsem zkoušel se s tím piplat, ale marná snaha mě demotivovala a program už v podstatě nepoužívám. Ostatně, nemám ani potřebu.

    Ty nahrávky by měly jít vykopírovat ven (bez konverze) i po síti. Vzhledem k tomu, že se ptáš na program, tak předpokládám, že máš STC propojenej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #982
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Ano, STC je připojen v síti přes LAN.
    Jestli myslíš kopírovat pomocí "Správa filmů" co je v STC v Hlavní menu > Správa filmů-DVR/hudby/obrázků > Správa filmů, tak tím to taky nejde. Když zadám příkaz kopírovat tak začne, ale okamžitě hodí hlášku "Došlo k chybě. Došlo k přerušení funkce 'Kopie'.".
    Resp. přesněji řečeno u 2 nahrávek STC kopírování nezačne vůbec a TechniPort hodí hlášku "Device is busy now. Please try again later." To je hláška, co se objevuje, když STC něco nahrává, ale v moment, kdy to chci kopírovat, se samozřejmě nic takového neděje. To jsou nahrávky, co jsou asi nějak z principu poškozené. Ze zkušenosti vím, že stačilo odstřihnout kus na začátku nebo na konci a pak už to šlo, ale tady u těch to nepomáhá. Zbylé nahrávky hází v STC a TechniPort tu hlášku co jsem popsal výše.

    Nicméně zkusil jsem jednu věc. Abych zjistil, jestli problém nesouvisí s komunikací po LAN tak jsem k STC připojil nějaký starý ještě ATA 2,5" USB disk co jsem kdysi používal pro kopírování nahrávek z STC ještě než jsem to začal dělat po síti. Kopírování do kořenového adresáře nešlo, tj. problém není v LAN, ale v nějaké funkci pro export nahrávek v STC jako takové. Na USB disku byl ale ještě adresář "Moje záznamy TV pořadů", tj. stejný jako je na HDD v STC. Jak se tam dostal to nevím, našel jsem ho i na jiném starém USB disku co jsem taky používal. Podstatné ale je, že do něj nahrávky kopírovat jdou včetně těch 2 výše zmíněných vadných a jdou pak otevřít po připojení k počítači.
    Jednu z těch vadných nahrávek TSDoctor opravil, druhá je asi neopravitelně vadná. Ostatní nahrávky jsou dle TSDoctor v pořádku.

    Takže nouzové řešení jak exportovat nahrávky by bylo. Nicméně to, že ani ne po roce odešla další funkcionalita STC, mě nenechává v klidu.

    Potřeboval bych vědět, jak udělat na USB disku, nebo třeba i na NAS tu složku "Moje záznamy TV pořadů" pro záznam nahrávek. Jde to udělat, že dané médium označím v STC jako uložiště nahrávek a STC si to tam vytvoří? Pak jsem nikde nenašel, jestli USB porty jsou USB 2, nebo USB 3.

    Jinak ohledně programu TechniPort. Ano, ten program je mizerný. Problém, že třeba najednou nevidí STC řeším vypnutím a opětovným zapnutím STC. Nicméně co se týče exportu nahrávek, tak to je vyjma výše uvedené metody jediná možnost jak bez závad nahrávky exportovat. Když jsem to dělal přímo z STC Správcem filmů, tak byly nahrávky ve velkém počtu případů poškozené a musel jsem je opravovat v TSDOctor, některé se nepodařilo taky opravit vůbec. TechniPort to exportuje bezchybně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #983
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Adresár "moje tv porady" nie je fyzicky na disku, vytvori si ho technisat virtuálne ak urcis disk ako medium pre zaznam
    techniport som v minulosti preinstaloval a odvtedy ziadne problemy
    HDD mozes pripojit k PC pokial mas disk formatovany FAT, NTFS.

    Môj postup k "oprave"
    urobil by som zalohy nahravok ktore urcite nechces stratit systemom ktory ti funguje ako pises. potom by som urobil flash reset a skusil techniport aj kopirovania z disku.
    pouzivam pevnu ip adresu v technisate, mam pripojene dva na sieti funguje to všetko ok.
    ako dalsi krok je moznost dat hdd opravit v menu technisatu ale to by som urobil ako posledne. predtym by som urobil ten flash a s inym diskom nahral nieco a skusil kopirovat.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 27-11-2019 v 07:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #984
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Já jen k těm diskům: Používám pouze interní HDD a na zálohu 2 připojené disky přímo k Technicorderu ISIO STC. Kdysi mi nějak interní HDD zablbnul (přesně už nevím jak, ale nějaká nahrávka nebyla OK). Od té doby občas (když si vzpomenu anebo po větším mazání uprostřed nahrávek) udělám přímo v Technisatu kontrolu disku (nebo opravu? - teď nevím, jak to tam v menu je). Chvíli to pracuje a pak napíše: Systém souborů Opraveno. A vše funguje OK. Třeba tam Technisat nahrávky lépe uspořádá anebo vymaže "díry" po smazaných nahrávkách, ale nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #985
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    ales2: Ne, mluvil jsem ho "tvrdým" přetažení nahrávek přes počítač, např. přes Průzkumníka, nikoliv o konverzi, která probíhá automaticky při přetahování přes STC/Techniport.
    Ta složka Moje pořady vznikne, jak uvádí Dagy, pokud určíš disk jako primár pro nahrávání z TV. Ale jakmile úložiště změníš, ta složka zmizí taky (resp. se to nezobrazuje). Takže mi není jasný, jaktože tobě na tom externím disku zůstala.
    Export/kopírování z STC mi často blblo (zaseklo se (často na 99 %, dočasně ale i v průběhu), případně pak byly nahrávky (částečně) kostičkovaný), když jsem exportoval na síťový disk (Seagate Go). Dokonce jsem teď zjistil, že plno vyexportovaných nahrávek úplně zmizelo (složka/adresář s nahrávkou je prázný). Nechápu. Při exportu na NAS se problémy se sekáním exportu a kostičkováním silně omezily.
    Tu kontrolu úložiště dělám v STC pracidelně (teda teď už míň, ale jednou za čas si vzpomenu).

    Jinak teď jsem měl zajímavý případ. V seznamu TV nahrávek jsem měl pořad zašeděný, s tím, že prý uplynula práva (i když to bylo dost divný, ale někdy to tak blbne). Pustit to nešlo, nicméně v náhledovým okně v seznamu se na to v pohodě dívat dalo. Divný. Jyný šedý položky nejsou spustit ani tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #986
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Hm... ako si v pruzkumníkovi získal prístup do disku Technisatu? Pokiaľ si odpojil HDD a pripojil k PC tak to ide ako som písal vyššie pri formáte FAT, NTFS. Pokiaľ používaš TSD ide to tiež, ak máš nainštalovaný v PC Digiextractor. Tak možno kopírovať súbory z TSD disku do Win v PC.
    Aj toto je varianta ako zazálohovať nahrávky a potom urobiť flash reset a trebárs preformátovať HDD na iný formát. Pozor, strih priamo v technisate funguje len u TSD a FAT. Ostatné formáty túto funkciu nepodporujú.

    Kontrola HDD v menu je v možnostiach: kontrola HDD pre prehrávanie, kontrola HDD pre nahrávanie a kontrola súborov na HDD (to je to, čo píše Jirka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #987
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Tak jsem to nakonec vyřešil resetem ISIO STC. Nemyslím tedy flash reset, ale běžný HW reset - podržet za chodu modré tlačítko dokud se STC nevypne a nezačne znovu bootovat. Já jsem totiž zjistil, že mi u všech kanálů začal hlásit "Žádný signál", takže tam bylo celkově něco špatně. Po resetu jsou všechny kanály OK a export přes TechniPort taky opět funguje.

    Ohledně šedivé nahrávky. U mě se tento problém objevoval taky. Konkrétně se mi to dělo když jsem udělal za sebou 2 nahrávky ze stejného kódovaného kanálu. Pak měla druhá nahrávka dle popisu omezená práva, nebo tak něco, na jestli si dobře pamatuju 90 dnů. Po uplynutí pak zešedivěla a nešla přehrát. Taková nahrávka taky nešla exportovat ven. Problém jsem vyřešil tak, že mezi taková 2 nahrávání jsem vložil nahrávání z jiného kódovaného kanálu. V případě, že jsou nahrávání tak těsně za sebou, že se tam mezi to nedá žádné jiné vložit (zjistil jsem, že je vhodné se vyvarovat velmi krátkému nahrávání na třeba jen 5min, protože se to někdy zasekne a STC nahrává pořád dál, dokud to nezastavím ručně), tak to prostě nahraju jako jednu dlouhou nahrávku.
    Když jsem třeba nahrával 24H Le Mans, které Eurosport vysílá v přímém přenosu kompletně celé bez přerušení, tak jsem rozděloval nahrávky po 6h dlouhých úsecích. A abych se vyhnul výše uvedenému problému tak jsem mezi ty 6h nahrávací bloky z Eurosport 1 HD vždy vložil 30min dlouhé nahrávání z Eurosport 1 (tedy v SD rozlišení) abych o žádnou část nepřišel.

    Jinak jak se dostat na HDD v STC přímo přes Průzkumník by mě taky zajímalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #988
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    ty si len v podstate vypol STC "natvrdo", ani žiadny reset nebol potrebný.
    Máš nastavený hot stand-by?
    Máš nastavený dobeh nahrávania ?
    to by vysvetľovalo niektoré veci.

    5min nahrávky idú v pohode! Keď som skúšal paralelné nahrávania s rôznymi CI-modulmi s presahom tak som robil vždy 3-min nahrávky a 2min pauza aby som si nemusel pamätať začiatky a konce nahrávok. Všetko fungovalo.
    Vyzerá že ti tam nejaká služba/proces bežala na pozadí
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #989
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    182

    Mám to tam jako multimediální zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #990
    Nováček
    Registrace
    Feb 2019
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    ty si len v podstate vypol STC "natvrdo", ani žiadny reset nebol potrebný.
    Máš nastavený hot stand-by?
    Máš nastavený dobeh nahrávania ?
    to by vysvetľovalo niektoré veci.

    5min nahrávky idú v pohode! Keď som skúšal paralelné nahrávania s rôznymi CI-modulmi s presahom tak som robil vždy 3-min nahrávky a 2min pauza aby som si nemusel pamätať začiatky a konce nahrávok. Všetko fungovalo.
    Vyzerá že ti tam nejaká služba/proces bežala na pozadí
    Hot stand-by myslíš rychlý start? Ano, ten mam kvůli programování časovačů přes internet.
    Doběh nahrávání taky mam.
    Já netvrdím, že 5min dlouhá nahrávka nutně bude problém. Když to uděláš párkrát tak je to OK. Ale řekněme každá 20tá - 30tá u mě končila zaseknutím časovače. Od doby co jsem začal dělat vložené nahrávky dlouhé 30min se mi to už nikdy nestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 66 z 68 PrvníPrvní ... 16566465666768 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 01:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 21:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 18:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 19:21