Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 62 z 72 PrvníPrvní ... 12526061626364 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 916 až 930 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #916
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    To je něco podobného, co u mě, jen s tím rozdílem, že u mě je to způsobeno kabelovkou.
    V posledně uvedeném případě by ta nahrávka na 23.5 byla černá, i pokud bys před zahájením nahrávání přepnul z 1W zpět na 23.5, ale "neprošťouchával"?
    Pokud STC nezapneš, tak současné nahrávky na 1W a 23.5 jsou obě ok?
    Mě to totiž dělá i v takovýchto případech (nevím ale, jestli ve 100 % případů):
    - přepnu na kabelovku, vrátím se na Skylink, kde poté začnou nahrávky (STC si ten pobyt na kabelovce "pamatuje" až do úplného (tj. i bez nahrávání při vypnutém STC) vypnutí/zhasnutí STC,
    - STC vůbec nezapnu, ale je časový překryv nahrávky na kabelovce se dvěma nahrávkami ze Skylinku; potom je (jen) po dobu překryvu jedna z nahrávek na Skylinku černá (někdy, výjimečně, i obě).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #917
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Nahrávka na 23.5 je OK, pokud sleduji něco jiného na 23.5. Takže pokud před tím přepnu na 1W, tak asi bude černá. Popravdě, neměl jsem moc čas ani sílu testovat, tak se tomu snažím předejít. Většinou nahráváme nějaký film nebo seriál kolem 20:00, takže když je Tv zapnutá, tak si to "pohlídám". Anebo naopak nahrávám často z HBO a vyberu si čas, kdy se na TV nedíváme. Pokud je STC vypnuté, tak jsou překrývající se nahrávky 1W/23.5 OK. Ale toto ještě pro jistotu někdy vyzkouším.

    Pochopil jsem správně, že máš v jedné šachtě modul s kartou Skylink a ve druhém modul s kartou kabelovky? Pak by toto mohlo být něco podobného. Pouze já místo kabelovky mám modul DIGI SK. Ale pro STC to jsou dva různé moduly. Zajímavé ale je, že to určitě před listopadem nedělalo !!! Často jsem se díval na DIGI 1W a začalo běžet nahrávání na Skylinku OK, pak to začalo blbnout. Přemýšlím, že časem zkusím vyměnit CW modul za Irdeto, ale nevím, jestli to bude mít nějaký vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #918
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Ad stav od Jirka po odzkoušení je takovýto:
    1/ Začíná nahrávka na ČT1HD na Skylinku 23.5 (tuner 1), přepnu na ČT24 HD nebo ČT2HD - vše OK (jinam nepřepínám, aby se mi nahrávka zbytečně nezakodovala). Při přepnutí na Digisport nebo jiný zakodovaný na 1W je vždy černá obrazovka (síla signálu je OK, kvalita 0).
    prepnuté na CT1HD, štart nahrávky červeným tlačítkom REC. Prepnutie na CT2HD=OK. Prepnutie na DigiSport, Markiza, atd atd = OK. Prpenutie naspäť na CT1HD, beží nahrávka nezakodovaná. Prepnutie na CT2HD=OK.

    2/ Přepnu na volný ČT24 na 1W, který se rozběhne (dřív jsem používal třeba TV213), poté běží vše kodované na 1W (třeba Digisport) OK. Pak přepnu na 23.5 na ČT2HD nebo ČT24HD a všude opět černá obrazovka (což zejména u volné ČT24HD nechápu), programy na 1W OK. Takže přepnu na 1W na volné ČT24 a poté na 23.5 a vše OK. Ale nyní už opět nejdou kodované na 1W, takže přepnu na 1W ČT24 a tak stále dokola. Stejná černá obrazovka je např i na Supertennisu na 13E nebo na volných programech 19.2
    Prepnutie na všetky možné družice s FTA alebo ľubovoľný program 1W kodovaný, alebo 23.5E z TP CT všetko normálne beží, pritom ide stále nahrávka na CT1HD nekodovane.

    ako sa chová PIP 1W+23E s prepínaním medzi stanicami?

    Lidé, bděte, neblbněte. Jirko videl by som to na flash reset...
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 08-02-2018 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #919
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Ahoj Ivane,
    U Tebe tedy OK, u mě ten výše zmiňovaný jev. Nahrávka na ČT1HD ale je vždy OK. Pouze jak jsem psal, vždy mohu 2. tunerem přepínat jen mezi kanály jedné družice. Úplně stejný jev je při PIP, ale ne vždy 100% chyba:

    Tj. když mám v PIP (pravé okno) ČT1 HD, tak aktivní TV program funguje stejně blbě jako při nahrávání - tj. běží programy jen na jedné družici (jiná družice černá obrazovka). "Uvolnění" k jiné družici vede jen přes volný program na 1W (třeba ČT24). Zkoušel jsem i volné na 19.2, ale německé HD programy (ARD, ZDF ...) jsou černé, Eurosport DE SD také černý, druhý SD program (Sport1 DE) to už "prošťouchnul, uvolnil" stejně jako ČT24 na 1W.
    Když ale v PIP (vpravo) mám 1W např. Digisport, tak aktivní TV mohu přepínat úplně normálně všechny družice OK. Po přehození do PIP dám 23.5 ČT1HD, opět výše uvedená chyba.

    Až bude čas, ještě něco zkusím, ale potom holt ten flash reset. Nicméně se přiznám, že ačkoli už mám STC nějakou dobu, ještě jsem to nedělal. Budu si na to muset udělat čas, náladu, prohledat tady návody.... moc se mi do toho nechce, vrtat si v tom
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 09-02-2018 v 07:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #920
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    217

    Jirko napis ako mas presne nastavene tunery, hlavne DiseqC. Mas k Technisatu dovedene dva solo koax. kable s identickymi nastaveniami druzic cez DiseqC? Lebo toto snad moze prijimac robit len ked mas nastaveny len jeden tuner, alebo mas na kazdom z kablov ine poradie druzic.
    @Dagy - niekde si spominal rezervaciu tunera pre urcite cinnosti (neviem u ktoreho modelu). Neviem vsak pri akej prilezitosti tak ci aj tam nemoze byt pes zakopany.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #921
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    digitivi: Já si myslím, že mám vše nastavené OK, když mi to běželo v této sestavě modulů (Skylink/DIGI) naprosto v pohodě přes rok a nic jsem neměnil. Teď nejsem doma, takže nastavení samozřejmě nenapíšu. Ano, mám 2 koaxiály, i když na půdě sloučeny a před STC rozdvojeny pomocí Johansson 9640 KIT. Ale jak jsem psal, problémy se objevily najednou někdy v listopadu, před tím vše OK. Takže to možná vypadá na ten flash reset jak píše Dagy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #922
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od jirka67 Zobrazit příspěvek
    Pochopil jsem správně, že máš v jedné šachtě modul s kartou Skylink a ve druhém modul s kartou kabelovky? Pak by toto mohlo být něco podobného. Pouze já místo kabelovky mám modul DIGI SK. Ale pro STC to jsou dva různé moduly. Zajímavé ale je, že to určitě před listopadem nedělalo !!! Často jsem se díval na DIGI 1W a začalo běžet nahrávání na Skylinku OK, pak to začalo blbnout. Přemýšlím, že časem zkusím vyměnit CW modul za Irdeto, ale nevím, jestli to bude mít nějaký vliv.
    Ahoj,

    ne, mám dvě karty Skylink (ale 2 různý moduly - Technisat + ten fialovej) plus kartu na kabelovku (Conax). Jedu bez dual dekryptu a dodatečnýho dekódování.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #923
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Ještě jsem vyzkoušel vyměnit ICE Skylink do SMIT Irdeto modulu - výsledek stejný, ale ještě se mi při nahrávání a pak přepnutí na kanál na jiné družici, který je "zablokovaný, černý" nahrávka nevím proč zakoduje. A navíc to pomalejší startování, hlášky .... Zatím zůstanu u CW modulu.

    Malý test:
    Při spuštění STC na 23.5 ČT1HD, poté přepnutí na ČTsportHD 23.5, spustím nahrávání. V tomto momentu lze přepínat jen na 23.5, při přepnutí na 1W (Digisporty, Eurosporty) obrazovka černá. Pouze při přepnutí na Novasport1 HD 1W se objeví obraz a od té doby lze přepínat na 1W, ale zpět na 23.5 opět tma. Dá se říct, že zakodovaná Novasport1 HD funguje stejně jako ČT24 na 1W (tj. z těchto programů lze přepínat libovolně, při přepnutí na jiný kodovaný se "zablokuje" jen pro danou družici - viz popis výše).
    Při nahrávání na 1W (Eurosport1) a poté přepínání se to chová skoro stejně, ale méně pravidelně, někdy se to přepne na obraz, někdy na černou obrazovku. Tady nemohu najít nějakou logiku. Při nahrávání na 23.5 se to chová docela pravidelně špatně - viz výše.

    Já vím, asi bude následovat někdy časem ten flash reset
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #924
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    skúška je rýchla, za 15 minút máš hotovo:
    1/ back-up komplet na HDD
    2/ back-up len zoznamy programov na HDD
    3/ flash reset
    4/ štart a nastavenie v autoinstale
    5/ nalaď len TP s CT a STV na 23.5E plus TP s nejakým digisportom na 1W

    vyskúšaj či to pomohlo a prepínanie beží bez problémov.
    ak áno, naláduj z back-upu programy ale potom musíš donastaviť všetky ostatné nastavenia (obraz, zvuk, zvukové stopy, dekodovanie atd atd)
    ak nie, alebo nemáš čas ladiť tak naláduj full back-up a máš za minútu nazad rovnaký stav ako si mal doteraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #925
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    jo, díky za návod, s back-up už mám zkušenosti v rámci změny fw. Ale jinak pro Tebe možná 15 min, pro mě podstatně déle
    Ale jak říkám, pustím se do toho až mi to naštve a budu mít nějako černou nahrávku, to se už dlouho nestalo. A musím mít doma na to klid. Navíc mám strach o nahrávky na pevném HDD, mám tam toho spousty, další disky plné, takže než to někam zazálohuji ....
    V rámci flash reset zůstane mi fw, který tam mám nyní (3415)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #926
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek

    3/ SMIT fialový
    ...
    D/ malý "opruz" s hláškou pri prvom zapnutí "synchronizuje kartu" a taktiež pri dlhšom pozeraní FTA (napr. DVB-T) a prepnutí späť na Skylink. rovnako pre dekodovanie treba tiež najprv prepnúť v TV režime na skylink program pre načítanie kľúčov.
    Tu tuším malý problém - ak budem mať zakodované nahrávky na HDD a pred vypnutím budem pozerať DVB-T/FTA zrejme po vypnutí prijímača nebude mať akutalizované kľúče pre dekodovanie po vypnutí (?)
    Zdravím.
    Jeden dotaz týkající se těch klíčů:
    Nemůže tvůj výše uzvedený příspěvek mít vliv i na ten můj problém s černými souběžnými nahrávkami ze Satelitu po předchozím přepnutí na kabelovku nebo souběžným nahrávání z ní při vypnutým stavu? Připomínám, že ve slotech mám moduly SMIT + Technisat CI+.

    Jinak než se pustím do celkovýho resetu a znovunastavování Technisatu, zkusím koupit ještě další, třetí modul (ten, co bude navíc, by šel do hostinskýho pokoje).
    U jakýho modulu modulu je největší šance, že mi v kombinaci s jedním ze stávajících pojede v Technisatu bez problémů (zas nechci tisícovku jen tak vyhodit z okna)?
    Já to vidím nejspíš na tu Technisat CI+, v přijímači by pak byly tyto dvě stejný a SMIT by šla do přehrávače v hostinským. Technisat CI+ má rychlejší přepínámí a nemá ty otravný hlášky, navíc by tam snad nebyl ten potenciální problém s klíčama a u dvou stejných modulů je předpoklad, že to pojede dobře (nebude se bít). Navíc modul Technisat v SAT Technisat by snad měl být vychytanej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #927
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Našel jsem teď na Omku k těm modulům Technisat toto:
    "Bez problémů jsou funkční dva moduly TechniSat TechniCrypt IR CI+ současně a to prozatím POUZE v satelitních přijímačích TechniSat Digicorder ISIO S a Digit ISIO S1. Podmínkou je použití posledních firmwarů pro tyto přijímače.
    Pro ostatní dvoutunerové přijímače řady TechniSat (např. řada ISIO international) použití dvou modulů TechniSat TechniCrypt IR CI+ současně nedoporučujeme. Zde doporučujeme použití modulů SMIT Irdeto Standard."

    Je to stále aktuální (text je z roku 2013)? Co to může způsobovat za problémy?

    PS: Tak ještě z následné recenze STC taky na Omku:

    "Samozřejmě nejvíce ošidná situace nastane, když budete používat dva stejné dekódovací moduly současně, což je nezbytná podmínka pro nahrávání dvou kódovaných programů z různých frekvencí (např. HBO HD a Nova HD)."

    Proč by měla být nezbytná podmínka použití dvou totožných CI modulů? Pokud použiju různý, tak se stane co?

    A nakonec "řešení" onoho problému s nefunkčním streamováním (konkrétně do jiného Technisatu) - opět viz Omko:
    "Streamování autorsky chráněného obsahu přes UPnP není povoleno. Programy dekódované na úrovni CI+ (služby s aktivním omezením jejich šíření z důvodu ochrany autorských práv) jsou proto na straně serveru přijímače ISIO STC cíleně blokovány. Výrobce TechniSat takto učinil v souladu s licencí, týkající se produkce spotřební elektroniky s vestavěným rozhraním CI+."

    Pokud si ale vzpomínám, tak jiným tady to streamování jelo, je tak?
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 21-03-2018 v 02:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #928
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    217

    Ferine, citujes tu zo stranok Omka... Napisal si im mail s otazkami, ktore pokladas tu? Myslim si, ze Omko bude mat tieto veci otestovane najlepsie, ma k dispozicii vsetky dostupne Skylink Ready moduly, takze ma odskusane rozne kombinacie.

    Je to stále aktuální (text je z roku 2013)? Co to může způsobovat za problémy?
    Ako je zname ISIO Germany a ISIO Intern. su dva odlisne prijimace a Nemcom sa moc nechce opravovat Int. verzie, a kvoli nasim problemom uz vobec nie, naviac dnes sa uz jedna o dopredaj a tipujem, ze podpora je takmer ukoncena. Takze je mozne ze sa naozaj od roku 2013 moc zmien v tejto oblasti neudialo, ale ako som pisal vyssie, najlepsie Ti odpovie samotne Omko.

    "Samozřejmě nejvíce ošidná situace nastane, když budete používat dva stejné dekódovací moduly současně, což je nezbytná podmínka pro nahrávání dvou kódovaných programů z různých frekvencí (např. HBO HD a Nova HD)."
    Proč by měla být nezbytná podmínka použití dvou totožných CI modulů? Pokud použiju různý, tak se stane co?
    Tato formulacia z Omka je trosku nestastna. Ja ju chapem tak, ze pre nahravanie dvoch programov potrebujes dva moduly (je jedno ci su rovnake alebo rozne), a problem nastava (podla Omka) ak pouzijes dva rovnake moduly.
    Cize text pre jednoznacne pochopenie by mohol zniet: "Nezbytná podmínka pro nahrávání dvou kódovaných programů z různých frekvencí (např. HBO HD a Nova HD) je použití dvou modulů. Samozřejmě nejvíce ošidná situace nastane, když budete používat dva stejné dekódovací moduly současně."

    Pokud si ale vzpomínám, tak jiným tady to streamování jelo, je tak?
    Tu ide prave o to CI+. Ostatnym to mozno islo (a ide) s ICE kartami v rezime CRW, resp. pri pouziti modulov CRW alebo aj IRD bez CI+.
    Naposledy upraveno uživatelem digitivi: 21-03-2018 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #929
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    Zdravím.
    Jeden dotaz týkající se těch klíčů:
    Nemůže tvůj výše uvedený příspěvek mít vliv i na ten můj problém s černými souběžnými nahrávkami ze Satelitu po předchozím přepnutí na kabelovku nebo souběžným nahrávání z ní při vypnutým stavu? Připomínám, že ve slotech mám moduly SMIT + Technisat CI+.
    Nevím, jestli to nebyl dotaz na mne: Problém s černými souběžnými nahrávkami se již neobjevil (zřejmě to souviselo s poruchami 2. tuneru u použitého konvertoru Johansson 9640KIT, vyměněno za nový 9645KIT).

    Pokud se týká dalších věcí: Na souběžné nahrávky postačuje pouze 1 modul s jednou kartou, při zapnutém dodatečném kodování. A tam z Irdeto modulů je asi nejvhodnější ten fialový SMIT, i přes výše uvedené hlášky. Dekoduje snad vše OK - jak testoval Dagy. Zatím ale používám stále ICE + Technisat multicrypt (CW) modul.

    Pokud máš 2 moduly se dvěma stejnými kartami (Skylink + Next), tak je asi jedno jaký modul - nejlépe ten Technisat IR CI+ (nepíše chybové hlášky). Tento modul ale při zapnutém dodatečném dekodování dekoduje nahrávky s problémy a s omezením (asi 90 min). Ale při dvou modulech máš dodatečné dekodování vypnuto, takže to je OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #930
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od digitivi Zobrazit příspěvek
    Tato formulacia z Omka je trosku nestastna. Ja ju chapem tak, ze pre nahravanie dvoch programov potrebujes dva moduly (je jedno ci su rovnake alebo rozne), a problem nastava (podla Omka) ak pouzijes dva rovnake moduly.
    Cize text pre jednoznacne pochopenie by mohol zniet: "Nezbytná podmínka pro nahrávání dvou kódovaných programů z různých frekvencí (např. HBO HD a Nova HD) je použití dvou modulů. Samozřejmě nejvíce ošidná situace nastane, když budete používat dva stejné dekódovací moduly současně."
    No ale důvod toho, proč by dva stejný moduly způsobovaly problémy? Člověk by čekal pravej opak, že dva stejný moduly budou naopak sladěný.

    Citace Původně odesláno od digitivi Zobrazit příspěvek
    Pokud si ale vzpomínám, tak jiným tady to streamování jelo, je tak?
    Tu ide prave o to CI+. Ostatnym to mozno islo (a ide) s ICE kartami v rezime CRW, resp. pri pouziti modulov CRW alebo aj IRD bez CI+.
    Jelo, jaký moduly ale mají, netuším.
    U těch modulů CRW a CI (ne plus) hrozí brzký ukončení podpory ze strany Skylinku?
    Už ale nejsou v prodeji, ne? Ten CRW jsem viděl na německým Amazonu, ale nemá označení Skylink ready. Je to totožný produkt, jaký se prodával u nás (s cejchem Skylinku)?

    PS: Ještě jedna věc, to, že ve slotech je karta Skylinku a k ní přidružená karta Next, neplechu působit nemůže?
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 21-03-2018 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 62 z 72 PrvníPrvní ... 12526061626364 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21