Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 55 z 69 PrvníPrvní ... 545535455565765 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 811 až 825 z 1023

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #811
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    ferine, nemám. Nemám ani vysvetlenie prečo sa chová inak CI-modul Irdeto od Neotion, Smit, Technisat. Vysvetlenie k tomu môže mať len ten, kto má prístup k informáciam k implementácii všetkých možných kodovacích algoritmov, protokolov atď a to ako ich jendotlivý výrobcovia dodržiavajú. A to ja určite nie som.
    Pracujem v komplet inej branži takže môžem len použiť obdobné postupy hľadania problémov. Ešte ma napadla jedna vec prečo to je, vyskúšam keĎ bude na to čas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #812
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    187

    Tak ten tvůj test jsem nakonec neprovedl, pač se situace poněkud vyvinula a je ještě podivnější!
    V podstatě se pravdě blížil digitivi s tím množstvím tunerů.
    Dnešní stav je takový, že se STB chová, jako kdyby bylo povolené duální (de)kódování. Ale není! Nezávisle na počtu karet v STB po spuštění nahrávání jednoho programu Skylink vyšedne asi polovina zbývajících satelitních programů v seznamu (nezávisle na tom, zda kódovaných, nebo ne). Na to, že by byly aktivní pouze programy ze stejnýho transpondéru, mi jich přijde moc - např. při nahrávání ČT1 zůstane aktivní zbytek programů ČT, menší část Primy, větší část Novy, malá část slovenských atd.
    K druhýmu nahrávání pak můžu vybírat jen mezi nimi - pokud jsou v STB 2 karty, nahrávají se oba programy, pokud jedna, druhej program je černej. Kabelovka teď na to najednou nemá žádnej vliv!
    Zkoušel jsem resetovat CI moduly, vytáhnout STB ze sítě, zapnout a vypnout duální kódování, popřehazovat karty a CI moduly - nic.
    Divný ale je, že v přehledu SFI je klasicky jako nahrávanej označenej jen jeden z těch dvou programů, druhej není vůbec začerveněnej, a nemá ten znak nahrávání vpravo, jen ten vlevo.
    Tak teď raďte! ;-)

    Edit: Tak teď už je to označení nahrávaných programů v SFI ok.
    Jinak pokud povolím duální kódování, stav zůstane úplně stejný. Pokud povolím i dodatečné dekódování (s jednou kartou), nahrává se jen jeden z pořadů s obrazem (nekódovaně), a to přesto, že jsou ze stejnýho transpondéru. Pokud programy přepnu, jsou pak zakódovány oba.

    Edit2: Ufff! Tak snad to jede. Nedalo mi to a pohrál jsem si ještě s nastavením antén (i když předtím to jelo ok). Teď to jede, jak má, akorát po zapojení programů DVB-C se výýýrazně zpomalí přepínání na a mezi programy Skylink.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 13-07-2017 v 00:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #813
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    ferin, "pohrál s nastavením antén", tzn. že si mal zvolenú len jednu anténu. stačilo dať PIP STV a CT a bolo jasno. vždy sa divím, že jedine u teba všetko funguje úplne inak než nám ostatným. Že by porucha medzi fotelkou a DO ?

    Pokiaľ chceš, môžeš mi niekedy poslať konfiguráciu tvojho prijímača uloženú cez USB kľúč - môžem sa na to pozrieť ale až v auguste.
    Inak pravdou je, že STC prejde na kodované nahrávanie u Irdeto ak prepnem na DVB-C ( aj keĎ je to len jeden program zo skylinku) u Nagra od Digi funguje všetko na 100% - dualne kodovanie, nekodované nahrávanie bez ohľadu na DVB-C.
    Proste dlho podceňované digi začína mať navrch aj tu.

    To, čo píšeš o vyšedlých programoch v SFI mám pocit že sme tu riešili už niekedy dávno a bolo v tom tiež nastavenie anténnych vstupov.
    Prístroj kontroluje len zapojené anténne vstupy vs. tunery - toto nie je o dekodovaní. Prístroj totiž netuší ako chceš dekodovať nahrávku, on kontroluje len prítomnosť signálu. ty totiž môžeš nahrať kodovane program a potom priniesť kartu z iného prijímača.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #814
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    187

    Tak opět je vše jinak. ;-)
    Tu anténu jsem možná teď přepnul v momentálním zoufalství a zkoušení všeho možnýho (aniž bych si to uvědomoval). Příčina původních problémů to ale nebyla, nakonec se to opět vrátilo do původního stavu - jednou to se současným nahráváním s DVB-C fungovalo, pak už ne. Po delším laborování se ukázala (trochu nesmyslně) funkční tato konfigurace: druhý slot jsem přepnul na duální kódování, ale s vypnutým dodatečným dekódováním. Tak to (aspoň večer) jelo, ten tvůj test s obrazem v obraze taky celej proběhl ok. Jen po zahájení nahrávání z DVB-C byly "černý prodlevy" při přepínání na/mezi kanály Skylink. Heuréka!
    No, ale neraduju se předčasně, uvidíme dál. S tím nastavením je to ale podivný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #815
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    187

    Tak aby se to nepletlo, ani tento stav nevydržel. ;-)
    Resp. drží jen pro programy ze stejnýho transpondéru (ČT1 + ČT2). U jiných (ČT1 + STV1) se po přepnutí/zapnutí nahrávání na kabelovce nahrává jeden program černej. Po vstupu kabelovky do hra se zkrátka STB chová jako jednotunerovej s kartou s duálním kódováním. Nebo dojde nějakým způsobem k deaktivaci jedné z karet Skylinku.
    Má v tomto stavu smysl investovat do dalšího modulu a vyzkušet provoz se dvěma stejnýma? Kterej byste preferovali (novej SMIT, nebo novej Technisat)?

    Jinak díky za nabídku s tou konfigurací, to není špatnej nápad, kdyžtak to můžeme vyzkoušet. Já taky budu moct až v srpnu.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 13-07-2017 v 12:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #816
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Náhodou jsem si tento thread přečtl. O stroji, o kterém se bavíte nevím nic, ale informace o DHCP jsou trošku mimo.

    Mám doma síť, ve které mám nastaveny IP adresy natvrdo a k tomu nepravidelně připojuji ebookreader, mobily celé rodiny, tablety, případně jakékoliv zgarby, se kterými někdo přijde při dynamické alokaci adres. Za mnoho let, co to používám, nedošlo k jedinému konfliktu.

    IP adresa může být stanici přidělena několika způsoby:
    Ruční nastaveníV tomto případě správce sítě nevyužívá DHCP serveru a konfiguraci jednotlivých stanic zapisuje jednotlivě přímo do konfigurace jednotlivých stanic.Statická alokaceDHCP server obsahuje seznam MAC adres a k nim příslušným IP adres. Pokud je žádající stanice v seznamu, dostane vždy přidělenu stejnou pevně definovanou IP adresu.Dynamická alokaceSprávce sítě na DHCP serveru vymezí rozsah adres, které budou přidělovány stanicím, které nejsou registrovány. Časové omezení pronájmu IP adresy dovoluje DHCP serveru již nepoužívané adresy přidělovat jiným stanicím. Registrace dříve pronajatých IP adres umožňuje DHCP serveru při příštím pronájmu přidělit stejnou IP adresu.


    Takže co je v síti pořád (TV,STB atd.) má na serveru registrované MAC adresy a dostávají vždy při startu routru stejnou IP adresu, to co se přpojuje nepravidelně, dostane zbytek, protože registrované MACy dostanou stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #817
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    @Ferin
    Pokial niekto dalsi potvrdi problemy prijimaca s pouzitim dvoch kariet Skylink a dalsieho tuneru (DVBC) tak mozno usudit, ze si prisiel na limit tohoto prijimaca. Treba vychadzat z toho, ze aj tento model je sity predovsetkym pre podmienky nemeckeho trhu - nepouzivaju sa drasticke kombinacie vysokej SR (29900) a FEC, a pocet kariet je tiez otazny. Treba si precitat nemecke fora, ci sa niekto u nich nestazuje na podobny problem pri pouziti dvoch kariet (SkyDE, HD+, karta kabloveho operatora s pod.). Kedze prijimac (asi) nema DVBT2 tuner tak kartu pre DVBT2 tam nikto pouzivat nebude.
    Ak Dagy pise, ze s modulom Digi to problemy nerobi, je mozne ze ani kombinacia kariet Digi a Freesat by nemusela byt problematicka.
    Nechcem byt zlym prorokom, ale toto (vzhladom na marginalny pocet zakaznikov, v obratovo nezaujimavej krajine, ktori by mohli pouzivat tuto kombinaciu) zrejme vyrobca/dovozca riesit nebude
    Myslim, ze vymena modulov ti v tomto pripade nepomoze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #818
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    @digitivi - ale nikto nepíše o problémoch s dvomi kartami Skylink okrem Ferina. 90% užívateľov tu na fóre je na dve karty Skylink zvyknutých od roku 2007 kedy prišiel na trh HDS2 ako prvý HD prijímač s dvomi tunermi a interným HDD. Už vtedy dve karty (vtedy ešte aj z dôvodu "geoblokácie") fungovali bez problémov. Po výmene za CRW za ICE dtto.
    Probém nastal u modulov Irdeto - v ISIO S1 keď pán ktorý dostal na stôl tieto moduly na otestovanie tvrdil že mu chodia "ako víno" (za toto som dostal ban u konkurencie) a výrobca ich pustil do predaja. Tu užívatelia zistili po prvej hodine používania že to nie je pravda (vtedy sa onen človek bránil tým že s tým nič nemá).
    Do dnes majú niektorí kolegovia z tohto vlákna tie moduly doma v šuplíku nepoužiteľné.
    Prišli ďalšie Irdeto moduly a ISIO S1 ani STC nemajú problém s dvomi rovnakými kartami ani s dvomi rôznymi kartami. Všetko beží tak ako má.

    "Problém" ak to tak chceš nazývať je, ak používaš dodatočné dekodovanie nahrávok v prípade, že nechceš používať dve rovnaké karty, alebo máš 4 DVB-S tunery. Keďže ja používam skylink + digi v dvoch CI+ slotoch musím používať dodatočné dekodovanie.
    U tejto funkcie vzhľadom na použité ochrany u Irdeto sa vyskytujú v režime dodatočného dekodovania určité obmedzenia
    - dekodovanie nahrávky do určitého okamihu (u Nagra DIGI je to 3 dni bez problémov, u SL je to kratšia doba)
    - a teraz ferin prišiel na ďalšie obmedzenie pri súčasnom použití DVB-S SL a DVB-C, kde nahrávky u SL sú v paralelnom nahrávaní vždy kodované. Nemal som možnosť vyskúšať s dvomi SL kartami a zakázaným dodatočným dekodovaním a netuším ako má nastavený prijímač ferin - preto som mu ponúkol možnosť urobiť zálohu nastavení a poslať mi to aby som vyskúšal na inom prístroji.

    Toť vsjo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #819
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,132

    nový FW 3560, úpravy:
    - Internet
    - WLAN
    - Streaming
    - NAS
    - Miracast
    - HD+
    - Latedescrambling
    - SFI
    - nastavenie letný čas
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #820
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    232

    Na stránkách Technisatu je fw trochu zastrčený, jen přes Downloads. Technicorder ISIO STC totiž již nenabízí, ale mají tam jako novinku Technicorder ISIO SC. Možná je to ale ten samý přístroj, pouze z názvu vyhodili T, protože by to mohlo zákazníky v Německu plést - když vlastně nemá DVB-T2, ale jen DVB-T, takže v dnešní době jakoby už ani pozemní neměl (jen moje domněnka). Že by připravovali Technicorder s DVB-T2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #821
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    187

    Zdravím,
    právě vybírám NAS, který by měl sloužit mj. k ukládání nahrávek z STC. Vybral jsem si Synology řadu DS416, ale pořád váhám mezi DS / DSplay / DSj.
    Především se nemůžu dopátrat toho, zda mi DSplay přinese v tomto směru nějakou přidanou hodnotu (vzhledem k tomu, že má "rychlý" transkodér videa). Ovlivní to rychlost přesunu/konverze nahrávek z interního HDD STC na NAS? Respektive odpadne nutnost konverze, a nahrávky se tak již při přesunu nebudou přejmenovávat a rozdělovat do tří souborů?
    Kromě TV nahrávek bude NAS sloužit jako klasická zálohovačka/skladovačka, především fotek, audia a dokumentů.
    Který model byste radili? Včetně disků bude NAS docela pořádná palba, takže samozřejmě nechci zbytečně platit za věci, který plně nevyužiju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #822
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    58

    Kua,snad 5x flashované ISIO z flashky,vždy proběhlo bez zádrhelu.Nyní poslední firmware vložím flashku,firmware přeinstalovaný-DONE,a nic žádná reakce,ani vypnout na přístroji,ovladači.Říkám si,tož chlape asi jsi poprvé užiješ brick,moje paní na terovém hdd bambilion nahrávek,říkám si určitě pochopí nutnost flashe.Tak zkusím vytáhnout napájecí kabel z ISIO recordéru,flash přece proběhl,snad se ISIO vzpamatuje.Vytáhnu,zapojím -nic.To už jsem byl polit potem,pak jsem ještě jednou zkusmo vypl a zapl a ono po chvíli naběhlo -ufff.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #823
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    Ferin: Muzes nahravat rovnou na NAS storage a pak interni disk nepotrebujes vubec, ja to tak mam. Ja osobne bych vybrat DS416play a to z toho duvodu, ze jako jediny nabizi Snapshot Replication. Tohle je dnes podle meho nazoru naprosto stezejni funkce NASu, ze po pripadnem napadeni domaci site Ransomware a zasifrovani dat se lze vratit ke snapshotu dat pres timto napadenim. Tahle vlastnost mi na mem domacim Synology 413j chybi uplne nejvic a prechod na model podporujici tuto vlastnost je uz na TODO listu pro nejblizsi dobu. Prehledne srovnani modelu: https://www.synology.com/en-global/p...play/DS416slim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #824
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    187

    Díky za názor.
    Na to srovnání jsem se předtím díval.
    Ohledně spolupráce s STC ale pro mě play žádnou přidanou hodnotu představovat nebude?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #825
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od Ferin Zobrazit příspěvek
    ... Vybral jsem si Synology řadu DS416, ale pořád váhám mezi DS / DSplay / DSj.
    Ahoj,
    rozhodně doporučuji Synology DS416play.
    Neovlivní to sice nijak rychlost přesunu či konverzi z interního HDD z TechniSatu na NAS. (vlastně částečně ano, "play" je výkonnější řada než DSj a to se projeví i na rychlosti přenosu).
    DS416play ale doporučuji hlavně proto, že běží na Intel Celeron N3060. To už je docela výkonný a přitom úsporný procesor, který je schopen transkódovat videa uložená na NASu na jiná rozlišení/formáty/kvalitu. V případě modelu DS416play to dokonce zvládne i z videa v 4K.
    Proč je to důležité?
    Protože ten film, který sis na NAS uložil, si pak můžeš pustit kdekoliv, kde máš alespoň maličko stabilní datové připojení.
    Například:
    * TS-soubor s HD filmem nahraným z TechniSatu uložíš na NAS v původní kvalitě (z HBO je to klidně nějakých 14 GB).
    * Nacházíš se zrovna někde v hotelu na pomalé WiFi nebo na pomalých mobilních datech.
    * Chceš si pustit z NASu film na tabletu/mobilu/web-prohlížeči na notebooku/Chromecastu zastrčeném v HDMI hotelové TV.
    * Spustíš aplikaci DS Video (nebo webovou stránku VideoStation) a NAS si rychlost tvého spojení otestuje (a zřejmě si zjišťuje i rozlišení cílového zařízení).
    * Pokud máš v aplikaci nastavenou volbu "kvality" na "automaticky", tak ti po spuštění přehrávání NAS ten film do tvého zařízení v reálném čase překódovává do takové kvality a takového rozlišení, které vyhovuje tvému "přehrávači" a vyhovuje propustnosti tvého aktuálního spojení.
    NAS nemusí transkódovat videa do jiného formátu jen z důvodů přizpůsobování rychlosti linky. Je schopen "zkompatibilňovat" video a audio cílovému zařízení.
    Jak známo, např. Chromecast je vybíravý co se týče formátů videa a zvuku, které je ochoten přehrát.
    Pokud v aplikaci DS Video zvolíš přehrávání přes Chromecast, NAS otestuje, jestli formát přehrávaného videa a audia je s Chromecast kompatibilní a pokud ne, tak je v reálném čase transkóduje do formátu, který Chromecast přehraje.
    Já osobně mám Synology DS415play (Intel CPU).
    Tento model ještě neumí 4K. To mě ale zatím nijak nelimituje. Umí transkódovat zdrojové video s max. 1080p.
    Z TechniSatu nenahrávám přímo na NAS. Nahrávám na interní 1TB disk.
    Až když mi nějaký pořad skutečně stojí za archivování, tak jej pomocí Správce filmů, tj. funkce zabudované přímo v TechniSatu, přesunu na NAS. Ostatní pořady po shlédnutí mažu hned z interního disku.
    Nahrávání přímo na NAS jsem testoval. Zjistil jsem, že za extrémních podmínek přestávalo být spolehlivé. Například když jsem současně nahrával dva HD-pořady a další jeden jsem chtěl sledovat v timeshiftu.
    Navíc, nechce se mi při restartu NASu (např. po aktualizacích nebo zásadnější změně konfigurace) myslet na to, jestli náhodou zrovna neběží na TechniSatu nějaké nahrávání, které bych tím odrovnal.
    Nahrávky, které přesunu na NAS pak s odstupem času ještě pro jistotu projedu programem TS-Doctor, který dokáže opravit případné diskontinuity, které se v tom nahraném transport-streamu samozřejmě mohou vyskytovat, ať už je signál (i přijímač) sebelepší.
    Doplněno:
    Model DS216play s procesorem STM STiH412 (ARM) nedoporučuji. Sice se tento model v produktových listech chlubí, že také umí transkódovat i 4K, ale v praxi je tento procesor (resp. jeho grafický akcelerátor) o dost vybíravější, než Intelovské.
    Rozdíl podpory kodeků a tím i možností transcodingu podle architektury CPU (Intel vs. ARM) je možné vyčíst i z následující odkazů, když porovnáš DS415play (Intel) , DS216play (ARM) a DS416play(Intel) (je potřeba číst i poznámky pod tabulkami) :
    https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Mobile/Can_my_Synology_NAS_transcode_videos_for_my_device
    https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Multimedia/Can_my_Synology_NAS_transcode_4K_videos_for_my_dev ice
    DS416play mi z toho vychází jako jasná volba.
    Naposledy upraveno uživatelem Kodl_tvf: 14-08-2017 v 23:42 Důvod: doplněny odkazy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 55 z 69 PrvníPrvní ... 545535455565765 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21