Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 52 z 71 PrvníPrvní ... 242505152535462 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 766 až 780 z 1064

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #766
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam.
    Tak kdyby se ti podařilo najít způsob, tak by to bylo fajn.
    Jinak otázka je, zda to na tom USB HDD zůstává viditelný (složka Moje záznamy) i poté, co změníš v STC úložiště, kam se mají nahrávat nahrávky, např. na interní HDD. Já ty Moje záznamy na tom externím (síťovým) disku ještě krátkou chvilku vidím, ale pak už ne. Na tom interním disku STC ale ta složka zůstává viditelná trvale, bez ohledu na to, zda ho mám definovaný jeko místo pro záznamy z STC.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Pripojenie Techniportu k STC - problém je, keď odpojíš alebo pripojíš USB HDD - on si pamätá nejakú konfiguráciu a pri jej zmene buď zahlási, že sa zmenilo meno STC a na druhý krát väčšinou nepozná prístroj a treba ho znova nechať hľadať tlačítkom +
    Přesně toto mi to dělá. Akorát že žádný USB HDD (předpokládám, že myslíš přímo k STC) nepřipojuju ani neodpojuju. Jen zapnu PC/NTB a spustím Techniport. Relativně často mi to ale žádný zařízení nenajde.


    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    IP adresa: v zásade sa nedoporučuje na jednej sieti kombinovať static a DHCP adresy. ...
    Ok, díky, upravím to v modemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #767
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam.
    Měls už možnost to vyzkoušet?
    U "klasickýho" zálohování na externí HDD/NAS mě štve, že člověk přijde o informace EPG (resp. minimálně je nezobrazí). Teda kromě toho, že to navíc vytváří ty blbý adresáře a pomocný soubory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #768
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Ještě jsem se chtěl zeptat, stává se vám, že některý nahrávky nelze vůbec mezi STB a externím úložištěm zkopírovat/přesunout? Svěřepě mně to odmítá přesunout dvě nahrávky, když to dělám přímo ze STB, tak zadám přesun, ale nic to neudělá. Když to dělám přes Techniport, tak mi to napíše, že "Device is busy".

    Jinak jsem si v poslední době opakovaně všiml, že mám i se SMITem zakódovaný nahrávky, který by zakódovaný být neměly (nahráván pouze 1 pořad, bez současnýho sledování Skylinku; případně nahrávány 2 pořady s překryvem a zakódovány jsou oba). Mám teď silný podezření, že je tím, když se při nahrávání pustí STB (samozřejmě nejdu nikam na jiný program Skylinku, případně (výjimečně) s výjimkou daného multiplexu). Po spouštění STB tam totiž SMIT vždycky hodí tu blbou hlášku, že nelze programy sledovat, a pak hlášku o inicializaci CI modulu. Nemůže toto přerušit dekódování nahrávky přímo při nahrávání a ta je potom označená jako zakódovaná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #769
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Tak jsem dělal test, že jsem při úpravě nahrávky kartu i s modulem z STB vyndal, ale opět se některý nahrávky dodatečně zakódovaly! Tomu fakt nerozumím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #770
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Stává se vám, že Technisat "zamrzá" a je ho třeba natvrdo vypnout? Typicky se mi stává při přesunu nahrávek na síťový disk.
    Druhá věc, co mě zlobí, je, že se v poslední době opakovaně stává, že v okýnku pro úpravu nahrávky se při rychlým přetáčení neposouvá obraz (nebo posouvá velmi sporadicky). Musím z úprav úplně vyjet, potom už to většinou jde.
    Třetí věc, nepřijde mi moc šťasný řešení, že když přepnu na program, z něhož se zrovna nahrává, tak mi "defaultně" neběží aktuální program, ale začně se přehrávat nahrávka (v podstatě time shift). Je to dost matoucí, už se mi několikrát stalo, že jsem tak nahrávání omylem vypnul (vypadalo to, že nahrávaný program už skončil, přitom se jednalo o pořad/reklamu PŘED začátkem danýho filmu/programu. Dá se toto nějak zrušit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #771
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Zamrzat mi nezamrza, zatial ani raz ako ho mam, v STC hdd WD RED pre NAS 1TB... skor to vidim na problem HDD, robievas niekedy "udrzbu" HDD, ked tak vela presuvas nahravky?
    Za prepnutie na nahravany program to zmenit nevies, ved predsa logicke je ze ak nieco nahravam a som na inom programe, nasledne prepnem na nahravku, tak mi ide od zaciatku, pripadne pokracuje tam, kde si ju prerusil v pozerani prepnutim na iny program...

    A pri prepnuti na program, ktorý nahrávaš predsa vidiš dole na teplomery, kde sa v nahravke nachadzas...
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 04-04-2017 v 16:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #772
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Podla toho aj s tymi problemami s pretacanim to vidim na HDD...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #773
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    - Co máš přesně na mysli tou "údržbou"? V STB jsem si žádné takové možnosti nevšiml. ... Občas teda z STB ometu prach. ;-)
    - Logický by mně přišlo, kdyby to bylo takto: a) když přepínám mezi kanálama (živým vysíláním), tak by se mně měl samozřejmě vždy zobrazit právě vysílanej program, nahrávky by se do toho neměly plést, b) když procházím HDD, tak tam pak samozřejmě by se mě měla nahrávka rozjet od místa, který jsem ještě neviděl (u právě nahrávanýho programu tedy potažmo od začátku. Například pro kontrolu, zda to, co jsem chtěl nahrávat, už skončilo, je řešení Technisatu dost nešikovný. Navíc v menu (pod OPT) tam u takové nahrávky mají volby "aktuální" a "na živo", což v češtině znamená oboje to stejný.
    Nehledě na to, že zbytek rodiny většinou vůbec netuší, že se něco nahrává, takže tímto chováním jsou zmateni ještě víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #774
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Jinak se ještě vracím k té záhadě s kódováním. Všiml jsem si, že při úpravě nahrávek (a někdy i jen v samostným seznamu nahrávek) se u nich nepravidělně objevuje hláška, že práva k pořadu vyprší v danou minutu. Následně to zase zmizí. Mám takový tušení (částečně podložený), že pokud úpravu dokončím v okamžiku, kdy tam zrovna ta hláška je, tak se pak u ní v seznamu objeví ten klíček. Hláška se objevuje i třeba u 3 měsíce starých nahrávek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #775
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ohladne udrzby.... menu - sprava filmu/hidby/obrazky - nastaveni zaznamovych medii a tam druha polozka "Provedte kontrolu DVR-systemu souboru. Oplati sa to robit vzdy po vacsich čachroch na HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #776
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Za nahrávky je to proste tak ako píšem vyššie, je to logické a úplne vyhovujúce na prepínanie počas nahrávania. Predsa ak prepnem z pozeraného programu na program nahrávaný, chcem ho pozerať od začiatku a nie sa preklikávať na začiatok z live streamu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #777
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Ohladne udrzby.... menu - sprava filmu/hidby/obrazky - nastaveni zaznamovych medii a tam druha polozka "Provedte kontrolu DVR-systemu souboru. Oplati sa to robit vzdy po vacsich čachroch na HDD.
    ok, DÍKY. nETUŠIL JSEM, ŽE TO S TÍM I NĚCO AKTIVNĚ DĚLÁ.
    (soráč, zapnutý caps lock)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #778
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    golfC:

    Mám jeden postřeh u ISIO STC - ICE karta v CW modulu: při zapnutém dualdecryptu a nahrání zakodovaně Prima + 1 HD se tato nahrávka dá přehrát normálně zakodovaná (asi pár dní). Ale při pokusu o dekodování (ručně anebo po vypnutí) v ISIO STC cvakne a ten se restartuje. Toto se mi u žádného jiného programu nestalo, ale u Prima +1 HD jsem to vyzkoušel na 3 nahrávkách, vše stejně - nelze dekodovat, ale zakodované přehrát lze.
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 05-04-2017 v 10:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #779
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Tak chvala bohu, že NAGRA toto nerobí. Prehrávanie aj dekodovanie za ten týždeň stále very OK !
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #780
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Tiež som zatiaľ toto nezaznamenal, nakolko fičím na dvoch moduloch s dvomi kartami.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 52 z 71 PrvníPrvní ... 242505152535462 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21