Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 50 z 71 PrvníPrvní ... 40484950515260 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 736 až 750 z 1064

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #736
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Byly bílý a bez klíčku.
    S tím vyšeděním mně to o den dřív ale udělalo taky (nahrávaný tuším odpoledne).
    Ne všechny bílý s klíčkem mi jsou dekódovat tři dny.
    OK. Navrhuju vždy umazat první a poslední dvě minuty a (libovolně?) to rozdělit na dvě části (i když to jsem většinou u těch svých problematických nahrávek nedělal).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #737
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Tak nahrávka z 10h00 je vyšeďená a s klíčkem. Ostatní vypadají ok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #738
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    U mne dobrý. Všetky. Večer to postrihám a podelím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #739
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Tak:
    1) Všechny zbylý šly sestříhat a rozdělit, aniž by se zakódovaly.
    2) Jiná nahrávka z dnešního podvečera (ČT2) se po sestříhání zakódovala (a šla teď rozkódovat).
    3) Jiná nahrávka ze včerejšího podvečera (ČT2) (ve stejný čas) se nahrála zakódovaně a dneska už nešla rozkódovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #740
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Tak:
    1/ všetky zostrihané a rozdelené bez zakodovania
    2/ všetky nahrávky čo mám momentálne z CT1 sú v poriadku, dtto HBO, Markiza HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #741
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Tak nakonec ta zkušební nahrávka z 10h00, co byla vyšeděná, dekódovat šla. Divný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #742
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    A ještě z jinýho soudku. Zkoušel jsem teď kopírovat nahrávky pomocí Techniportu, ale mám tyto problémy/otazníky:
    1) Máte taky propojení s Technisatem "náladový"? Někdy se mi z počítače podaří navázat spojení, někdy ne.
    2) Byla tady řeč o tom, že u kopírování můžu nahrávat. Můžu ale taky něco sledovat z interního HDD nebo dekódovat? Mně ani jedno nejde.
    3) Je nějakej speciální postup při kopírování na síťový disk? Zaprvé se mi v Techniportu vůbec neukáže (obešel jsem to tak, že jsem ho definoval jako složku "My Videos") a po překopírování nahrávek se cílový adresář tváří jako prázdný (nic se v něm nezobrazí, ve vlastnostech je 0 souborů, pokud ale chci kopírování opakovat, Techniport píše, že soubor toho jména tam už je. Pokud kopíruju s mezikrokem (Technisat - PC - síťový disk), nahrávka tam je a lze v Technisatu přehrát).
    4) Lze se nějak vyhnout tomu, aby při kopírování byly nahrávky přejmenovávány (doplnění data a nevím čeho) a strkány do adresářů dle data nahrání?
    5) Někde tu padlo, že při kopírování přes Techniport se zachová popis obsahu nahrávky. Mně však zmizel.
    6) Pomocné dva soubory, které se při kopírování vytvoří, jsou nutné? Nebo je můžu smazat?
    7) Diakritiku, která se při kopírování pomrví, můžu zase bez obav obnovit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #743
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    ráno rýchla kontrola, všetko je OK. Ale zjavne u CT1 (možno aj ostatné CT) občas zablbne CMR. Modul vyhodnotí nejakým spôsobom že je tam obmedzený čas na prehliadanie. Toto sa týka nahrávok kde je povolený dodatočný decrypt, pri vypnutom dodatočnom decrypte to robiť zrejme nebude.
    Takže Ferin, možno by som ešte skúsil ak si mal častejšie problémy so strihom vypnúť pred strihom opciu dodatočný decrypt - či to pomôže treba len vyskúšať.

    K tvojim dotazom:
    1/ v poslednom čase som použil Techniport len na zálohu nových TV zoznamov resp. ich úpravu a naládovanie do SAT. Tento rok tak 2x maximálne takže problémy som nenašiel
    2/ nie, možno paralelne len kopírovať medzi SAT a zvyškom sveta a pozerať TV. Nemožno naraz nahrávať a kopírovať alebo decryptovať a kopírovať - info v techniporte bude "device busy". Keď však budeš kopírovať z menu Technisatu nemôžeš ani to, pretože na obrazovke bude priebeh kopírovania
    3/ sieťový disk používam Etrayz a zložky sú nastavené na Public. Táto zložka sa priamo zobrazí v menu technisatu a možno s ňou pracovať úplne rovnocenne ako s interným HDD alebo USB HDD.
    Pokiaľ používaš Synology - tam je bug v SW NAS-u, návod ako to obísť resp. opraviť bug v Synology je tu v tomto vlákne tak rok dozadu od jedného z kolegov. Ale musíš listovať.
    4/ nastavenie je také, že v zložke "my TV recordings" je podľa názvu z EPG, pokiaľ EPG chýba tak názov stanice z ktorej bola nahrávka. Po prekopírovaní do inej zložky jedno kde sa nachádza je to dátum a názov. S týmto ide robiť to, že po prekopírovaní sa dajú súbory premenovať. Pozor nepoužívať diakritiku.
    5/ musím vyskúšať, nepamätám si to. Pokiaľ je to do inej zložky tak EPG tam nebude.
    6/ pre prehratie napr. priamo v TV ti stačí TS súbor. Myslím, že tie ďalšie dva súbory sú práve pre spätné kopírovanie do pôvodnej zložky. Vyskúšam v nedeľu.
    7/ muzes opravit zmrsene pismenka a znaky ktere ti vytvoril technisat ale radsi diakritiku nepouzivej . je tam nastaveny zrejme ASCI bez diakritiky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #744
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    OK, díky, zkusím ten dekrypt vypnout (a hlevně ho pak zas nezapomenout zapnout ;-) ). Díky za tip.

    Ještě
    ad 1) Můžu být přes Techniport k STB připojenej současně ze dvou PC? Možná byl problém s (ne)detekcí i v tom.
    ad 3) Ne. Zatím mám síťový HDD Seagate. V STB ho normálně vidím, můžu z něj i přehrávat, akorát je problém s tím, jak k němu najít cestu v Techniportu, a pak s tím (přímým) kopírováním.
    ad 4) K tomu přejmenování: přidá to datum a pak (před název) ještě jedno dojčíslo (typu 05_08). To je co?
    ad 5) Aha. Měl jsem za to, že tu někdo psal, že při kopírování přes Techniport se EPG zachovává.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #745
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    1/ netuším akým protokolom je vytvorené spojenie medzi PC a SAT. neviem odpovedať
    3/ tak tuto otázku som nepochopil správne, sorry.
    Ja mám NAS namapovaný do PC ako "Z" takže po spustení Techniportu na jednej strane je STC so svojimi zložkami, na druhej strane pripojené PC so svojimi diskami, napr.
    C:\ HDD
    D:\ DVD mechanika
    E:\ USB HDD pripojený k PC
    F:\ SD karta v PC
    Q:\ namapovaná zdieľaná zložka z iného PC
    Z:\ NAS disk
    vybereš kam chceš kopírovať a kopíruješ

    4/ skusím pozrieť
    5/ toto tiež skúsim
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #746
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    ad 3) Disk je síťový, společný všem počítačům, takže žádné písmenko přiřazené nemá. Až do Win7 se k tomu, aby byl vůbec viditelný v Průzkumníkovi, musela nejdřív spustit jejich aplikace. Pak se tváří jako 3 (pod)disky ("Home", "Personnal" a "Backup").
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #747
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    ferine a keď kopíruješ z PC na sieťový disk ako to robíš?
    Aj Etrayz má svoju aplikáciu na nastavenie rôznych parametrov, mimo iné aj na nastavenie prístupov. Potom ak niektorú zložku definuješ ak o"public" a má do nej prístup "everyone" kto je na sieti, musíš ju vidieť v PC v prieskumníkovi. Tu vyberieš v hornej lište TOOLS (neviem ako je to v českom Win, snáď NASTROJE) a hneď prvé je MAP NETWORK DRIVE. Po stlačení ti ukáže okienko kde zvolíš označenie disku a pod tým FOLDER s možnosťou BROWSE.
    Ak ideš do BROWSE tak sa zobrazia všetky disky na sieti prístupné, medzi nimi musí byť aj tvoj NAS. u mňa sa objaví ako \\Etrayz. Priradím mu názov napr. Z alebo U a potom pri každom štarte prieskumníka mám tento disk prístupný.
    Techniport využíva dáta z prieskumníka, takže uvidíš rovnaké disky ktoré ukazuje priskumník aj v techniporte.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #748
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Odpovede na tvoje dotazy sumar:
    1) Máte taky propojení s Technisatem "náladový"? Někdy se mi z počítače podaří navázat spojení, někdy ne.
    Odp: zrejme naraz možno urobiť len jedno spojenie STC - PC

    2) Byla tady řeč o tom, že u kopírování můžu nahrávat. Můžu ale taky něco sledovat z interního HDD nebo dekódovat? Mně ani jedno nejde.
    Odp: možné kombinácie: nahrávanie+pozeranie, copy cez Techniport + pozeranie, decrypt a nič iné

    3) Je nějakej speciální postup při kopírování na síťový disk? Zaprvé se mi v Techniportu vůbec neukáže
    Odp: namapovať disk alebo zložku do PC vo WIN prehliadači , na ktorom beží Techniport

    4) Lze se nějak vyhnout tomu, aby při kopírování byly nahrávky přejmenovávány (doplnění data a nevím čeho) a strkány do adresářů dle data nahrání?
    Odp: ano, viď 6)

    5) Někde tu padlo, že při kopírování přes Techniport se zachová popis obsahu nahrávky. Mně však zmizel.
    Odp: ano i ne, viď 6)

    6) Pomocné dva soubory, které se při kopírování vytvoří, jsou nutné? Nebo je můžu smazat?
    Funguje to takto:
    - súbory uložené v zložke "Moje záznamy TV pořadu" sa zobrazujú ako jeden súbor, TechniSat zobrazí ich EPG, zvukové stopy atď.
    - zložka "Moje záznamy TV pořadu" môže byť vytvorená na internom HDD, NAS, USB HDD. Kopírovanie programov medzi týmito zložkami vždy zachová všetky dáta, EPG a komfort zobrazenia.
    - Túto zložku treba vytvoriť tak, že raz nastavíš pre nahrávanie v menu SPRAVA FILMU-DVR/HUDBY/OBRAZKU -> NASTAVENI ZAZNAMOVYCH MEDII daný HDD ako disk pre nahrávanie. Potom zapni tlačítkom REC nahrávanie, nahraj 10 sekund hocičoho. Na disku sa vytvorí daná zložka s jedným záznamom. Medzi takýmito zložkami na rôznych diskoch môžeš ľubovoľne kopírovať a presúvať záznamy. Ich názov sa nezmení a EPG je tam.
    - Možno vytvoriť podzložky v zložke "Moje záznamy TV pořadu". Súbory v týchto podzložkách sa budú chovať rovnako.
    - možno kombinovať, napr. interný HDD je formát TSD, NAS v NTFS, USB HDD FAT32 a môžeš medzi nimi ľubovoľne kopírovať. Je teda najlepšie vytvoriť sa takéto zložky na HDD ( a nie to čo si urobil) a máš tam nahrávky uložené rovnako ako v TechniSate. Neviem či ich ale takto prehráš napriamo napr. v TV. Ale zrejme to nepotrebuješ.

    - v momente keď skopíruješ záznam do zložky, ktorá je "nad" zložkou "Moje záznamy TV pořadu", t.j. v hlavnom koreni USB HDD, NAS alebo aj na internom HDD tak záznam vytvorí svoju vlastnú zložku s názvom vo formáte "dátum_hodina_minuta_názov nahrávky". v tejto zložke budú tri súbory - ts, msc, dsc. TS je stream, ktorý môžeš prehrať na hociakom zariadení. EPG sa nezobrazuje. DSC a MSC nesú nejakú informáciu, podľa mňa EPG a zvukové stopy.
    - Ak takúto zložku bez dotknutia skopíruješ nazad do ľubovoľného disku do zložky "Moje záznamy TV pořadu" obnoví sa opäť pôvodný názov a EPG informácia. Zrejme keď vymažeš DSC a MSC tak sa informácie stratia.
    - tu je teda odpoveď na otázku čo znamená "kod" v názve na tvojom NAS -> dátum, 05_07 znamená začiatok nahrávky o 5:07hod.
    - diakritiku nesmieš opravovať na diakritiku, môžeš použiť písmenka bez diakritiky. Názvy súborov sa musia zhodovať s názvom zložky.


    7) Diakritiku, která se při kopírování pomrví, můžu zase bez obav obnovit?
    nie, používaj len písmenka bez znakov, editácia z PC s diakritikou spôsobí zmätok a prídeš o niečo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #749
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    ferine a keď kopíruješ z PC na sieťový disk ako to robíš?
    Tam se síťový disk (resp. jeho jednotlivé části - viz Home, Personnal a Backup) zobrazuje v Průzkumníkovi jako zvláštní součást sítě. Není označen písmenkem. Jak jsem psal, až do Win7 se k tomu, aby se disk v Průzkumníkovi vůbec zobrazil, musela spustit aplikace od Seagate. Ve Win10, co mám teď na stolním PC, to už zřejmě není třeba (aplikace je s nima každopádně nekompatibilní).
    V Techniportu nemůžu nijak zobrazit síť a její součásti jako takový. Jen to, co je připojený přímo k některýmu počítači (a má písmenka).
    Zkusím to namapování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #750
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Díky za vyčerpávající odpověď! ;-)
    Já mám PC o dvě patra výš než STB, navíc přes překážkovou dráhu (v chodbě mezi schodama máme "vozovou hradbu" kvůli malýmu), takže na testování je to dost nešikovná konfigurace.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Odpovede na tvoje dotazy sumar:
    1) Máte taky propojení s Technisatem "náladový"? Někdy se mi z počítače podaří navázat spojení, někdy ne.
    Odp: zrejme naraz možno urobiť len jedno spojenie STC - PC
    OK. To by aspoň částečně vysvětlovalo moje problémy. Zvláštní ale je, že minule mi nenašel STB Techniport v PC, takže jsem nakonec musel program nainstalovat na NTB (kde to jelo). Tentokrát se mi nepodařilo najít STB v noťasu (PC vypnutý) a v PC to následně šlo. Další pokusy v NTB opět neúspěšný (ale to lze pak vysvětlit tím, že jsem byl stále přihlášený i přes PC).

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    2) Byla tady řeč o tom, že u kopírování můžu nahrávat. Můžu ale taky něco sledovat z interního HDD nebo dekódovat? Mně ani jedno nejde.
    Odp: možné kombinácie: nahrávanie+pozeranie, copy cez Techniport + pozeranie, decrypt a nič iné
    Pozeraním myslíš TV, nebo nahrávky z HDD?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    - Možno vytvoriť podzložky v zložke "Moje záznamy TV pořadu". Súbory v týchto podzložkách sa budú chovať rovnako.
    Čili ani tady (v PC, na síťovým disku apod.) nemůžu vytvářet podsložky podsložek (už se tu řešilo, že na interním HDD v STB to nejde (aby nahrávky byly plně funkční))?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    - možno kombinovať, napr. interný HDD je formát TSD, NAS v NTFS, USB HDD FAT32 a môžeš medzi nimi ľubovoľne kopírovať. Je teda najlepšie vytvoriť sa takéto zložky na HDD ( a nie to čo si urobil) a máš tam nahrávky uložené rovnako ako v TechniSate. Neviem či ich ale takto prehráš napriamo napr. v TV. Ale zrejme to nepotrebuješ.
    Aniž bych musel přepisovat přípony (z TS4 na TS)?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    7) Diakritiku, která se při kopírování pomrví, můžu zase bez obav obnovit?
    nie, používaj len písmenka bez znakov, editácia z PC s diakritikou spôsobí zmätok a prídeš o niečo.
    Ok. Můžu ale editovat bez diakritiky, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 50 z 71 PrvníPrvní ... 40484950515260 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21