Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 41 z 71 PrvníPrvní ... 31394041424351 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 601 až 615 z 1064

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #601
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    1/ jak říkával klasik tohoto fóra "chodí to jak víno". ale na rozdiel od jeho vína, toto nezmyšilo, skutočne to chodí napr. na rozdiel od VU+ Solo2 a vynikajúco.
    HD+HD, SAT+SAT, SAT+T, SAT+HDD, čo chceš.
    Tvoj problém je v tom, že:
    buď nemáš nastavené v menu - nastavenie antény - LNB počet antén = 1 a teda druhý SAT tuner nemá signál
    alebo nemáš nastavený dualdecrypt v menu. Modul Technicrypt Irdeto vie dekodovať dva programy naraz.

    2/ v stand-by nemusíš nahrávať kodovane. Prijímač si nahrá program dekodovane. Problém je ak potrebuješ nahrávať naraz 2 programy z rôznych TP, resp. pozerať a nahrávať z dvoch rôznych TP - vtedy je potrebné dodatočné dekodovanie.
    Technicrypt Irdeto to nevie. Proste ho vyhodiť a použiť fialový modul Smit - viď popis odskúšaných modulov vyššie v tomto vlákne. Používam ho pol roka a funguje to spoľahlivo.

    3/ uveď nejaký príklad programu - anglické programy na 28.2E alebo niečo iné?
    Technisat má 3 zdroje EPG:
    - SFI+ od technisatu, ktorý sa sťahuje cez technibutler.de alebo dátový kanál astra19.2E 12603 - tento zdroj je pre vybrané nemecké programy
    - EPG z každého nastaveného programu prístupný až na 28 dní vopred u nemeckých programov, 8 dní je vysielaných u Skylinku
    - okrem toho môžeš skúsiť nastaviť a laborovať z Ďalším zdrojom.
    Ja využívam watchmi a tam je sťahovanie EPG nadefinované natvrdo bez možnosti nastavovať zdroje.
    U tohto EPG máš možno navyše zase možnosť vyhľadávať programy podľa textových reťazcov, čo neviem či guide+ mal. Pred rokmi som kúpil EH55 od pana a mal mať guide+ - nemal takže som bojoval mesiac s touto firmou aby som ten vrak mohol vrátiť (nefungoval tam ani poriadne tuner), takže som nemal možnosť guide+ vidieť.
    navyše máš možnosť nastaviť si vebovú stránku s programami ktoré nemáš v EPG a nájsť si program tam - samozrejme bez možnosti naprogramovať nahrávanie.

    4/ prístroj nič neustále neprehľadáva. Prístroj prehľadáva v momente keď zmáčkneš červené tlačítko hľadať.
    to, že po ručnom zadaní časovača je názov nahrávky v čsovači prázdny ničomu nevadí (časovač nie je prázdny) len tomu, že meno nahrávky nebude názov filmu z EPG ale bude tam TV stanica a dátum. Nahrávka prebehne. U seriálu použi nahrávanie seriálov, t.j. 1-7 alebo 1-5 alebo každý pondelok a pod.

    PS/ tým, že si použil zdroj, kde nie je posledná verzia - resp. ak si si všimol v downloadoch, tu nie je posledná verzia, môžeš si vybrať či chceš SW s watchmi alebo nie a pod.
    Robíme to inak - nahráme si SW ktorý potrebuejme na USB a nainštalujeme to z USB. Je to tak navyše bezpečnejšie.

    Ostrý obraz a kvalitný zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #602
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ ...
    Tvoj problém je v tom, že:
    buď nemáš nastavené v menu - nastavenie antény - LNB počet antén = 1 a teda druhý SAT tuner nemá signál
    Bingo! Díky moc. Včera (vlastně už i dnes nad ránem) jsem se s tím pěkně natrápil a nešlo mi to pořád do hlavy.
    Bylo to tím, že jsem měl v kolonce "Signál z antény" hodnotu 2. Podle mě to není dobrej překlad, nebylo úplně jasnýá, o co jde. Ten "počet antén" by byl jasnější.
    A propos, až tam píchnu i druhej kabel, poskytne mi to nějaký dodatečný možnosti (ohledně Dual decrypt apod.)? Nebo je šumák, zda jeden, nebo dva kabely?

    Jinak to chování PIP mi není zcela jasný, ne vždy se v obou oknech zobrazí dva posledně zobrazený kanály. Stejně tak není moc logický chování po vypnutí PIP - často se to přepne na program, který byl v malém okně (místo, aby to zůstalo na programu ve velkém).

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    2/ v stand-by nemusíš nahrávať kodovane.
    Na toto si tady ale opakovaně lidi stěžovali. Pokud jsem to dobře pochopil.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Problém je ak potrebuješ nahrávať naraz 2 programy z rôznych TP, resp. pozerať a nahrávať z dvoch rôznych TP - vtedy je potrebné dodatočné dekodovanie.
    Technicrypt Irdeto to nevie.
    Technicrypt neumí za žádných okolností dodatečné dekódování?
    Opakovaně se tu uvádělo, že to jde do 90 minut po skončení nahrávky, pak tu ale někdo psal, že se mu podařilo to omezení odstranit (neuvedl ale jak).

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Proste ho vyhodiť a použiť fialový modul Smit - viď popis odskúšaných modulov vyššie v tomto vlákne. Používam ho pol roka a funguje to spoľahlivo.
    Tuším, žes ale uváděl, že má jiný nevýhody (kromě nemožnosti vypnout nějaký hlášky - nevím přesně, o jaký se má jednat).
    Dodatečný dekódování je tam možný do 3 dnů?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    3/ uveď nejaký príklad programu - anglické programy na 28.2E alebo niečo iné?
    Jedná se mi o programy z kabelovky. Mám je od lucemburskýho provozovatele, konkrétně se mi jedná o francouzské a belgické kanály. U DVD Pioneer s Guide+ se programový informace stahovaly z analogovýho vysílání RTL-TVi pro většinu kanálů v nabídce. Dostupný byl program na 2-7 dnů. Přes Technisat analogové programy přijímat nemůžu, navíc nemá Guide+. Takže hledám, jak ho vhodně nahradit, dost jsem se jím rozmlsal.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    U tohto EPG máš možno navyše zase možnosť vyhľadávať programy podľa textových reťazcov, čo neviem či guide+ mal.
    Jj, dalo se tam vyhledávat podle částí názvu nebo třeba herců.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    4/ prístroj nič neustále neprehľadáva. Prístroj prehľadáva v momente keď zmáčkneš červené tlačítko hľadať.
    to, že po ručnom zadaní časovača je názov nahrávky v čsovači prázdny ničomu nevadí (časovač nie je prázdny) len tomu, že meno nahrávky nebude názov filmu z EPG ale bude tam TV stanica a dátum. Nahrávka prebehne. U seriálu použi nahrávanie seriálov, t.j. 1-7 alebo 1-5 alebo každý pondelok a pod.
    Vysvětlím: Chci každý týden nahrávat určitý pořad. v EPG daného kanálu ho (zatím) nemám. V "Nový časovač sérií" jsem zadal vyhledávaný výraz, kanál, období atd. V Přehledu časovačů se to nijak neprojevilo. Očekával jsem, že jakmile nastane čas, kdy bude daný program konečně v EPG jako další vysílaný pořad, přístroj ho zmerčí a nastaví do časovače. Takto to nefunguje?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    PS/ tým, že si použil zdroj, kde nie je posledná verzia - resp. ak si si všimol v downloadoch, tu nie je posledná verzia, môžeš si vybrať či chceš SW s watchmi alebo nie a pod.
    Robíme to inak - nahráme si SW ktorý potrebuejme na USB a nainštalujeme to z USB. Je to tak navyše bezpečnejšie.
    Jj, to je mi jasný. Jde mi o to, že po zprovoznění přístroje tam bylo automaticky nastavený automatické stahování SW. To opakovaně proběhlo, aniž by to ale stáhlo poslední verzi. Tak se jen ptám proč.

    Jinak to watchmi je služba jen pro Německo, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #603
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Ještě v souvislosti s bodem 1, resp. 2.
    Nahrávám-li např. z ČT1, v seznamu kanálů (tlačítko OK) mám plno kanálů neaktivních (a po přepnutí na ně je černá obrazovka), stejně tak plno kanálů je aktivních (který je i možno současně s nahráváním ČT1 sledovat). Na základě jakýho kritéria to programy tak rozdělí?
    Aktivní jsou totiž i programy z jiných transpondérů (akorát že po přepnutí na ně se začne ČT1 nahrávat kódovaně), naopak neaktivní jsou mj. četné volně přístupné programy, např. ČT24.
    Tomu moc nerozumím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #604
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    1/ ano ten preklad do češtiny je taký aký je. My čo používame Technisaty niekoľko rokov vieme. Tí čo sú v tom noví by si mali prečíať návod. Je to tam popísané podrobne aj s obrázkami pripojenia antén
    Samozrejme že dve antény sú úplne o niečom inom než jedna. Dve antény umožňujú prijímať dva rozdielne programy a nahrať ich a to či už z dvoch rôznych TP (CT1HD a NOVA HD, STVHD atď atĎ) alebo z dvoch rôznych družíc CT1 Astra23.5E + ZDFHD Astra 19.2E. S jendou anténou si obmedzený na jeden TP.

    PIP sa chová vždy presne rovnako:
    - pozeraný program sa po stlačení tlačítka PIP zmrskne do malého okna, alebo pri voľbe side-by-side do vedľajšieho ktoré je bez zvuku.
    - tlačítkom RETURN možno bežiace programy medzi sebou prehadzovať.
    - Pri opätovnom stlačení PIP sa AKTUALNE malé okno roztiahne na obrazovku a beží ďalej tento program. Nie ten, ktorý si pôvodne zmenšil do malého okna.
    Takto PIP funguje od roku 2008 na všetkých viactuneroch TechniSat.
    Možno sledovať dva programy, program + bežiacu nahrávku, dve bežiace nahrávky, záznam z HDD + program.


    2/ fialový SMIT neumožňuje vypnúť hlášky, t.j. po prvom prepnutí na kodovaný kanál sa objaví ca 3÷4 sek hláška že je zakodovaný. Po tomto prvom načítaní už prepínanie ide bez problémov až do ďalšieho vypnutia SAT.
    Tento modul umožňuje pri nastavení late descrambling nahrávanie v dekodovanom stave ak je karta voľná, resp. prvý dekodovane a ďalšie paralelne nahrávané programy z iných TP kodovane s dodatočným descrambling.
    Mne sa nepodarilo odstrániť 90min obmedzenie od testovaných modulov Technicrypt, Neotion atd. V prípade použita týchto modulov bolo jediné riešenie vypnúť late descrambling a použiť dva moduly + kartu next. 3 dni by som sa celkom nespoliehal (toto funguje bezchybne s modulom Multicrypt CRW/CNX a ktorý sa nevyrába už dlho). Ja mám používam STC 2x denne takže vždy pri vypnutí má čas descramblovať a za pol roka som nestratil žiadnu nahrávku.

    3/ ano Guide+ je analogová obdoba EPG, ktorá fungovala asi v 4-och krajinách európy a u možno dvoch HDD/DVD-rekordérov takže na ňu zabudnime. Máš digitálny prístroj, ako správne hovoríš nevie prehrať analog takže ani vyčítať Guide+ šírený analogom. guide+ zomrel, nech žije HbbTV.

    4/ funguje ako som písal - prehľadáva len po stlačení červeného tlačítka a skončí nejakým výsledkom - nájde, resp. nenájde taký program v EPG. Pokiaľ odtiaľ vyskočíš tak je prehľadávanie zastavené.
    Aplikácia nemôže bežať ďalej, za chvíľu by si zahltil prístroj vyhľadávaniami...

    5/ všetky automatické downloady doporučujem vypnúť, včítane FastScan, auto update staníc, internetových stránok atd atd, max dať do polohy že vyžaduje potvrdenie pre update. aby si neprišiel omylom o nastavenia.

    6/ watchmi nie je služba pre len Nemecko. funguje všade kde je internet, ale streamy sú nemecké. Je ich asi 70, z toho povedzme ak sa zuajímaš o autá, šport alebo politiku a cestovanie je takých 30 zaujímavých.

    7/ no máš nesprávne nastavený počet antén, preto máš v tom zobrazení bordel. Kanály, ktoré možno zvoliť ti hrajú "načierno" - pretože nemáš anténu vo vstupe tunera 2, ale prijímaču si povedal v menu počet antén = 2 že tam koax je.
    Nastav to správne a bude to fungovať.
    prístroj dokáže naraz spracovať 2 SAT programy a 2 DVB-T/C programy. Ak máš v jednom zozname programy z káblovky, SAT a terestriálnej antény (na to tento prijímač slúži) pri sledovaní jednoho programu z kablovky budú všetky programy čierne. Ak budú bežať dve nahrávky z kabovky, budú všetky programy káblovky šedé a nebude možné ich zvoliť pre pozeranie okrem tých dvoch, kde beží nahrávka. Nahrávka má prednosť pred pozeraním. U SAT je to obdobné.
    Ak máš nastavené late descrambling v momente použitia karty pre pozeranie prechádza nahrávka na kodovanú a pokračuje ďalej. Ak je late descrambling zakázané tak ťa s jednou kartou nepustí na prepnutie iného kodovaného SAT programu ak beží nahrávka.
    Funguje to dobre.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 30-10-2016 v 12:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #605
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Díky moc za reakci.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    2/ ... Mne sa nepodarilo odstrániť 90min obmedzenie od testovaných modulov Technicrypt, Neotion atd...
    Mně se to včera, resp. dnes nad ránem podařilo. Nahrávka z CS filmu z 18 hod, dekódovalo se to dnes nad ránem kolem 4 hod. A to přesto, že v přehledu nahrávek byla tato nahrávka zašeděná a bylo u ní napsáno něco ve smyslu "programová práva k této nahrávce vypršela" (narozdíl od čerstvé nahrávky s klíčem, která byla bílá a bez této hlášky). Tak nevím.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    4/ funguje ako som písal - prehľadáva len po stlačení červeného tlačítka a skončí nejakým výsledkom - nájde, resp. nenájde taký program v EPG. Pokiaľ odtiaľ vyskočíš tak je prehľadávanie zastavené.
    Aplikácia nemôže bežať ďalej, za chvíľu by si zahltil prístroj vyhľadávaniami...
    Pak mi není moc jasné, jak funguje inteligentní seriálový časovač, který Technisat údajně nabízí. Prý automaticky proskenovává EPG a sám v případě potřeby upraví čas periodických nahrávek.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    7/ no máš nesprávne nastavený počet antén, preto máš v tom zobrazení bordel. Kanály, ktoré možno zvoliť ti hrajú "načierno" - pretože nemáš anténu vo vstupe tunera 2, ale prijímaču si povedal v menu počet antén = 2 že tam koax je.
    Nastav to správne a bude to fungovať.
    prístroj dokáže naraz spracovať 2 SAT programy a 2 DVB-T/C programy. Ak máš v jednom zozname programy z káblovky, SAT a terestriálnej antény (na to tento prijímač slúži) pri sledovaní jednoho programu z kablovky budú všetky programy čierne. Ak budú bežať dve nahrávky z kabovky, budú všetky programy káblovky šedé a nebude možné ich zvoliť pre pozeranie okrem tých dvoch, kde beží nahrávka. Nahrávka má prednosť pred pozeraním. U SAT je to obdobné.
    Ak máš nastavené late descrambling v momente použitia karty pre pozeranie prechádza nahrávka na kodovanú a pokračuje ďalej. Ak je late descrambling zakázané tak ťa s jednou kartou nepustí na prepnutie iného kodovaného SAT programu ak beží nahrávka.
    Funguje to dobre.
    Právěže ne, nastavení jsem předtím opravil, důkazem budiž, že mi již jel PIP HD+HD.
    Jak říkám, nedávalo to žádnej smysl - nahrával jsem ČT1 HD (ze satelitu - Skylink) a sledovat jsem mohl 1) veškerou kabelovku, 2) satelitní programy ze stejného transpondéru (nevím jestli všechny), 3) satelitní programy z NĚKTERÝCH jiných transpondérů. Nejhrálo v tom roli, zda jel program na Astře 19,2°, nebo 23,5°, ani to, zda byl program kódovaný, nebo ne, ani to, zda byl v nabídce Skylink, nebo ne. Late descrambling bylo povolené, při přepnutí na ČT2 HD se dál narávalo nekódovaně, při přepnutí na jiný satelitní transpondér se nahrávalo kódovaně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #606
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Technicrypt Irdeto som vyradil z možnosti použiť, pretože CMR tam je, u mňa po 90min boli nahrávky nepoužiteľné a ďalej som ho neskúšal.
    SMIT žiadne CMR negeneruje, takže jediné obmedzenie je dĺžka zostávajúceho cyklu zmeny kľúčov.

    Neviem kde si prišiel na to, že TechniSat ponúka "inteligentný" seriálový časovač -keď hovoríš "údajne", niekde si na túto informáciu zrejme narazil. Keďže seriály moc nemusím, nikdy som túto variantu nepoužil.
    Seriálový časovač na rozdiel od zadania bežného časovača dokáže pomocou viacerých obmedzení limitovať počet časovač ktoré sú generované -> obmedzenie na jeden TV kanál ktorý prehľadáva (teda pokiaľ hľadám napr. koncerty, nehľadá vo všetkých nastavených kanáloch ale napr. len 3SAT), obmedzenie denného času (teda napr. len nočné reprízy) a dni týždňa. Hľadanie je vždy ukončené pri prehľadaní databázy nahraného EPG. To, že skylink má EPG len 8 dní vopred a niektoré stanice len 2 programy vopred je bohužiaľ fakt, u nemeckých staníc je program napr. teraz až do 20.11. čo považujem za dosť.
    V prípade, že séria beží ako napr. história Lýry a to je väčšina seriálov, beží v rovnaký deň a hodinu. Potom je potrebné použiť bežný časovač a opakovanie nastaviť na 1T alebo denne, 1-5 atď. Tento časovač bude bežať až do zrušenia.

    Ťažko povedať čo ti ukazoval a prečo technisat v zozname kanálov, pretože by sme museli vedieť všetky ktoré sa dali navoliť. Doporučujem aby si si stiahol manuál, má 228 strán a dočítaš sa tam mnoho zaujímavých vecí. Podľa tohto manuálu str. 64 sú pri jednej anténe dostupné dva programy v rovnakom príjmovom pásme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #607
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek

    Neviem kde si prišiel na to, že TechniSat ponúka "inteligentný" seriálový časovač -keď hovoríš "údajne", niekde si na túto informáciu zrejme narazil. Keďže seriály moc nemusím, nikdy som túto variantu nepoužil.
    Na jednom z konkurečních fór jsem narazil na toto:
    "Automaticky generované časovače jsou jinými slovy seriálové časovače, o nichž jsem psal o pár příspěvků výše.
    Jedná se o unikátní funkci a buďme rádi, že právě v našem set-top boxu je!
    Na základě vyhledávacího filtru set-top box při každé změně dat EPG (SFI) znovu provede vyhledávání a v případě shody s nastavenými parametry vyhledávacího filtru set-top box nastaví (nebo upraví) časovače. Není to standardní hloupý seriálový časovač u nějž by se musel nastavit pevný čas na několik měsíců dopředu a spoléhat na to, že se čas pořadu nezmění! Jde o chytrý způsob programování časovače na základě filtru vyhledávání. Díly seriálu se klidně mohou po pár měsících posunout v čase nebo i do jiných dnů a set-top box na to správně zareaguje (samozřejmě při správném nastavení filtru vyhledávání)."

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Ťažko povedať čo ti ukazoval a prečo technisat v zozname kanálov, pretože by sme museli vedieť všetky ktoré sa dali navoliť. Doporučujem aby si si stiahol manuál, má 228 strán a dočítaš sa tam mnoho zaujímavých vecí. Podľa tohto manuálu str. 64 sú pri jednej anténe dostupné dva programy v rovnakom príjmovom pásme.
    Tak jsem pokus zopakoval a při nahrávání z ČT1 HD můžu přitom sledovat tyto kanály (omlouvám se, všechny jen Astra 23,5°):
    veškerý kabel
    ČT2 HD
    ČT sport HD
    Smíchov
    Telka
    Prima Love
    Prima Max HD
    Prima Comedy
    Prima Zoom HD
    TV Barrandov HD
    Barrandov Plus HD
    Kino Barrandov HD
    TV Regina
    regionalnitelevize.cz
    Noe TV
    Óčko TV
    Barrandov Muzika
    STV1 HD
    STV2 HD
    WAU HD
    TV Lux
    Markíza International
    AXN CZ
    Boomerang CZ
    Cinemax
    CS Film
    Edge CZ
    Filmbox
    HBO HD
    HBO2
    HBO3
    iConcerts CZ
    JOJ Family HD
    Minimax
    MTV Europe CZ
    Nat Geo HD CZ
    Nat Geo Wild HD CZ
    Nova Sport 2 HD
    Spektrum HD
    Sport 1 CZ
    the QYOU CZ
    Viasat Explore/Spice
    Viasat History
    Viasat Nature
    Horor Film
    Brava HD
    Docubox
    Penthouse 1 HD CZ
    Leo TV
    Reality Kings CZ

    Nejede mj. třeba:
    ČT24
    ČT D/Art
    Nova HD
    Fanda HD
    Prima HD
    Prima Cool HD
    Relax
    ČT1 JM
    TV JOJ HD
    Joj Cinema
    Nova Sport 1 HD (i když jede 2)
    Sport 2 HD (i když jede 1)
    atd.

    ---------- Doplněno v 01:17 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 01:16 ----------

    PS: Ten manuál existuje jen v němčině, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #608
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    ad časovač: tak SUPEEEER! A dúfam, že nakoniec napísal "že mu to jede jako víno". Dobre, nikdy som to neskúšal ale pokus urobím. Manuál o ničom takom nepíše.
    Po naprogramovaní takéhoto časovača je značka v zozname časovačov iná a po jeho rozklinutí ukazuje že je zapnutý vyhľadávač sérií - šede a nedá sa tu vypnúť.
    Tak uvidíme, či po načítaní EPG napríklad v stredu tam budú nové časovače.
    Má to ale tak či tak jednu slabinu, napr. včera som dal vyhľadať seriál PUSTINA na HBO. Keďže tento seriál HBO opakuje v danom týždni asi 7x tak mi automaticky systém urobí 7 nahrávok toho istého programu. Môžem zvoliť filter, že chcem nahrávať len medzi 19:30÷24:00 ale to potom znamená, že pokiaľ sa skutočne posunie tak ho nemusí nájsť.

    k tým šedým staniciam - nemá to logiku, pokiaľ máš všetky kanály naladené len tie funkčné. Ak je NS1 a NS2 na tom istom TP musia byť oba alebo ani jeden prístupné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #609
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Ahoj, jen upřesním funkci časovač seriálu: Používáme doma často a vždy to běží OK. Např. Nahrávám Já Mattoni na ČT1 HD. Zadal jsem vždy pátek od 19:00 do 24:00 a vždy ho nahrál správně (většinou od 20:05, nyní kvůli státnímu svátku správně od 21:00). Stejně tak seriály na HBO. Prostě nejdřív si vytipuji, kdy seriál pravidelně budou dávat a dám nějaké rozmezí a nahrávky jsou vždy OK. Jen pozor, je nutno vždy upravit název - ze kterého většinou vymazat č. dílu ... Prostě zadat jen název, ale to je asi jasné. Např. během pátku mám v přehledu časovačů na začátku vidět Já Mattoni od 20:05 a zároveň na konci seznamu již další díl, který bude příští týden - tj. to 8 denní EPG u Skylinku.

    Dualdecrypt také používám, ale zatím s Technisat Multicrypt (CW/Conax) modulem. Tychnicrypt IR CI+ mám také, ale právě tam bylo to 90 min. omezení. Sice to někdy zmizelo (možná nějakou aktualizací sw modulu, ale to nevím). Jak píše Dagy, až mi Skylink vypne možnost kodování CW modulem, určitě Technisat IR CI+ používat nebudu a využiji ten fialový SMIT Irdeto. Zatím zůstávám u Multicrypt modulu.
    Toto využíváme také často a Dualdecrypt vždy proběhl OK. Např. když vím, že budu něco nahrávaného sledovat se zpožděním (např. to ČT1 HD), je lepší před tím přepnout na stejný TP (např. ČT2HD) a potom sledovat nezakodované ČT1 HD se zpožděním. Samozřejmě lze sledovat i když je kodované, ale pak se ne moc dobře posouvá zrychleně tam a zpět (to té kodované nahrávce moc dobře nedělá a špatně se to odhaduje).
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 31-10-2016 v 08:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #610
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Takže je to tak, jak jsem říkal, že časovač sérií si EPG nustále proskenovává sám, aniž bych musel cokoliv dělat?

    Dnes mi Technisat IR CI+ opět rozkódoval zakódovanou nahrávku se zpožděním asi 10 hod.

    Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc - pokud zmáčknu nahrávání právě sledovaného programu (na přímo, ne přes EPG/časovač), je nějakej způsob, jak tam nastavit, kdy to má přestat nahrávat? Dnes jsem byl v té situaci, musel jsem odejít a na žádnej způsob jsem nepřišel. Nebo to samo inteligentně nahrávání vypne po skončení pořadu (+ nastavenej doběh)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #611
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Myslím, že si to proskenovává sám. Ale teď si nejsem 100% jistý, pokud je v EPG naplánováno třeba ve středu 20:00, pak už to od středy, nejpozději od čtvrtka máš v seznamu časovačů. Potom třeba v pondělí udělají změnu v programu a seriál začne až ve 21:00. V časovači už je naplánováno 20:00, ale myslím, že se to na 21:00 změní sám, ale fakt si nejsem jistý, tenhle případ se asi nedá nasimulovat.

    Já to s tím rychlým nahráváním dělám tak, že dám EPG (SFI) a tam potom zmáčknu REC. Je to možná o 1s pomalejší, ale mám jistotu, že to nahraje daný program s vypnutím dle nastaveného defaultního přesahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #612
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    OK, díky.

    Jj, to jsem si taky říkal, že by to bylo bývalo lepší, ale už jsem nahrával a nechtěl jsem to přerušovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #613
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Tak hopla, hoši díky, zase som sa niečo naučil. Síce tie seriály nenahrávam často a keď tak z HBO, kde je tento spôsob ako píšem tak trochu k ničomu. Ale super, palec hore. Uvidím, čo urobí ten časovač čo som nastavil.
    Inak mám sťahovanie EPG ako som už písal predtým na 14:00, t.j. aj večerné zmeny by sa mali podchytiť.

    ad okamžité nahrávanie (je to samo zase v manuáli, na stiahnutie je A/ v nemčine na technisate, B/ v češtine ho posiela svojim zákazníkom OxxO a pozor!!! za C/ je tu vo vlákne všetko k technisatom - sice z HDS2X ale toto sú veci ktoré sa nikdy nemenili)
    - v EPG a už nič netreba stláčať, on začne do 5÷10sekúnd nahrávať sám a vypne podľa nastavenia EPG
    - tlačítkom REC, začne okamžite. A ako to vypnúť? Za jedno pivo vám prezradím, že po rozbehnutí nahrávania treba stlačiť ešte raz REC. Čaká tam na vás veľké prekvapenie. Skúste. Je to proste domakaný prijímač...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #614
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Supr, díky, vyzkouším, pivo zaplatím. ;-)

    Malej návod jsem přelouskal, k velkýmu jsem se zatím v žádné formě nedostal, doděláváme barák, ve kterým jsme čerstvě nastěhovaní, takže času bohužel tolik není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #615
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Jinak němčinou nějakým způsobem vládnu, ale na studování tak tlusté bichle to (v současné situaci) není.

    Dost jsem s pořízením Technicorderu váhal, nebyl úplně za hubičku a taky jsem měl obavy ze spolupráce s kartou kabelovky (měl jsem od provozovatele takový zprávy), ale zatím nelituju, je to super mít SAT+kabelovku+internet+nahraný věci takhle v jednom pohromadě. Jak už jsem říkal, zatím mi vadí to (neexistující) EPG u některých kanálů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 41 z 71 PrvníPrvní ... 31394041424351 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21