Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 39 z 72 PrvníPrvní ... 29373839404149 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 571 až 585 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #571
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Tvůj úsudek Golfe, že to bude mít souvislost s diskem, byl správný.
    Potíže se zpomalením TechniCorderu se časově sešly (náhodou?) s aktualizací firmwaru, takže jsem podezříval firmware.
    Když jsem ale zjistil, že zde na fóru nikdo jiný stejné potíže nehlásí, tak mé podezření také padlo na disk.
    Kontrola systému souborů v menu TechniCorderu sice nahlásila, že je vše v pořádku, ale pro jistotu jsem v pátek interní disk (WD AV-25 WD10JUCT 1TB) vytáhl, připojil ho k PC a nechal ho zkontrolovat pomocí nástroje WD Diagnostics Utility.
    Výsledek: nalezeny vadné sektory.
    Nahrávky se mi všechny, až na jednu, podařilo zazálohovat na NAS a přesměroval jsem na NAS i nahrávání.
    Disk dnes dám na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #572
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Kodl a aky suborovy system na internom hdd si mal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #573
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Už mnoho let používám FAT32. Do selhání disku bylo vše v pohodě. Vím, že kdysi dávno platilo, že jedině TSD. To ale minimálně od dob přijímačů ISIO (měl jsem Digit) není pravda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #574
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    No ja som mal wd my passport externy 2,5", wd myBook 3,5" s napajanim, wd DVR 3,5" s napajanim pripojeny cez eSata.... Pouzivane s ISIO-m S, 2,5" wd s fat 32 alebo ntfs mi vzdy klakol po nejakej dobe, ak som nerobil pravidelne kontrolu, wd myBook mi na ntfs odpalilo na reklamaciu, wd DVR 3,5" pripojeny cez eSata uz s TSD a nikdy som problem nemal, rovnako ako terajsi interny 2,5" wd RED NAS, pouzivam len s TSD v STC. Aj na dalsie funkcie si okliesteny v pripade pouzivania ineho formatu ako TSD (editacia, strih nahravky,...)

    Tot aspon moj nazor [emoji23]
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #575
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    S FAT32 nejsou omezené střihové funkce.
    NTFS nebrat! S NTFS nejenže si nerozumí Technisat ale obecně Linux nemá 100% spolehlivou podporu NTFS. Čtení z NTFS není problém, ale zápis ano.
    Proto jsem používal FAT32.
    K Digit ISIO C jsem měl také připojený MyBook 1TB přes eSATA. Vždy formát FAT32. Přístroj i s tím externím diskem jsem věnoval tchánovi a funguje dodnes v pohodě. Pokud nepřekračuješ 90% zaplnění kapacity disku, tak nemusíš ani provádět kontroly a opravy souborového systému. Technisat při blížícím se úplném zaplnění disku zblbne a naruší souborový systém.
    U sousedů jsem toho svědkem často - já pak machruju - přijdu, spustím kontrolu souborového systému, promažu jim pár věcí a vše zase funguje ... než disk zaplní znovu ;-).
    Já s tím problémy nikdy neměl.
    Jo a "bad sectors" na disku je fyzický problém disku. Ten se souborovým systémem nesouvisí.
    Ale tím samozřejmě nechci říct, že se TSD nemá používat. Jen říkám, že FAT32 je stejně použitelný jako TSD s tou výhodou, že disk FAT32 z Technisatu jsem teď v pohodě připojil k PC a 1:1 jsem jeho obsah zkopíroval na NAS, přesměroval jsem v Technisatu záznamové médium do toho adresáře na NASu a fungujeme dál - včetně přesně původního obsahu . Tak jednoduché bych to při použití TSD neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #576
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    V D-teste "4 tunery jednou kartou" momentálne 3 moduly CI+ Irdeto s dualdecrypt
    1/ TechniSat TechniCrypt IR CI+, skylink ready, Freesat ready
    - tento modul má len 1 výhodu: možno vypnúť otravné hlášky.
    - Inak je modul prakticky nepoužiteľný
    -- funguje na ňom CMR takže po 90min sú nahrávky nepoužiteľné
    -- všetky nahrávky z vypnutého stavu sú nahrávané ako kodované s použiteľnosťou 90min. To je úplne k ničomu. Dalo by sa nahrávať len tak, že sa spustí najprv nahrávka na tom istom TP a tá ktorú chceme ako druhá - potom je v dual decrypte druhá nahrávka voľná(!!!). Alebo by musel prijímač byť zapnutý - nezmysel

    2/ Synaps by Neotion, skylink ready
    - na rozdiel od Technicryptu síce funguje CMR, ale nahrávky sú dekodovateľné aj po 90 min, keď je už napísané, že čas pre použitie nahrávky vypršal a nahrávku už nemožno pozerať v kodovanom stave. Dekodovanie sa mi podarilo do ca 16 hodín, odskúšané len na dvoch nahrávkach, neviem či je to vždy. Po 20 hodinách bola nahrávka stratená.
    - inak funguje rovnako zle - nahrávka z vypnutého stavu je kodovaná. Síce je na ňu dlhší čas dekodovať, ale znamená to prakticky každú nahrávku spracovať prijímačom dvakrát (nahrať a dekodovať).
    - okrem toho, pre pozretie kodovaných nahrávok v časovom limite je potrebné najprv zapnúť prijímač do TV režimu a prepnúť na kodované stanice aby sa načítali aktívne kľúče. Potom je možné prerávať alebo dekodovať nahrávky. Priame zapnutie prijímača do režimu prehrávania zakodovaných nahrávok napíše "decrypting actualy not available".

    3/ SMIT fialový
    a tento vyzerá nádejne!
    A/ Žiadne CMR, tzn. žiadne časové obmedzenie nahrávky
    B/ nahrávka z vypnutého stavu je DEKODOVANÁ !!! tak ako má byť
    C/ druhá paralelná nahrávka z toho istého TP je taktiež DEKODOVANÁ !!! tak ako má byť
    D/ malý "opruz" s hláškou pri prvom zapnutí "synchronizuje kartu" a taktiež pri dlhšom pozeraní FTA (napr. DVB-T) a prepnutí späť na Skylink. rovnako pre dekodovanie treba tiež najprv prepnúť v TV režime na skylink program pre načítanie kľúčov.
    Tu tuším malý problém - ak budem mať zakodované nahrávky na HDD a pred vypnutím budem pozerať DVB-T/FTA zrejme po vypnutí prijímača nebude mať akutalizované kľúče pre dekodovanie po vypnutí (?)
    ešte je potrebné otestovať ako dlho je platná nahrávka pre dodatočné dekodovanie

    ako štvrtý samozrejme ostáva TechniSat MultiCrypt CRW/CNX, ktorý funguje absolútne excelentne a dekoduje nahrávky do troch dní. Bez problémov aj nahrávky, ktoré Irdeto modul prehlasuje za stranené po zastrčení karty do Multicryptu je možné pozerať a dekodovať.

    Tak favorit zatiaľ SMIT
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 21-06-2016 v 00:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #577
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Ahoj Dagy, také budu používat na dualdecrypt TechniSat MultiCrypt CRW/CNX, dle testů absolutně bez problémů. Jak víš, do září mám předplacenou Next kartu, takže až potom. Ale dle vyjádření Skylinku může klidně příští rok skončit možnost ICE karet v CW modulech, takže potom zbude už jen IRDETO.

    Mám TechniSat TechniCrypt IR CI+ a nejdřív mi to hlásilo omezení na dekódování 90 min. Ale pak už přesně nevím co, ale asi jsem udělal aktualizaci modulu a už mi to omezení na 90 minut nepsalo (testy jsem dělal někdy před měsícem, dvěma). Nicméně, stále nahrávka z vypnutého stavu byla zakódovaná, což je nepohodlné. Takže uvidíme v budoucnu, ten SMIT tedy vypadá nadějně. Ale dokud Skylink nevypne CW dekodování, není nutno TechniSat MultiCrypt CRW/CNX měnit.

    Ještě se zeptám - Dagy, někde jsem viděl různé verze toho fialového SMITu. Který jsi zkoušel nebo myslíš, že je to jedno?
    http://www.e-satelity.cz/ca-modul-ir...ylink-freesat/
    http://www.e-satelity.cz/ca-modul-ir...ompatibilni-1/
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 22-06-2016 v 13:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #578
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Vyzerá to, že Koudelka z Paraboly je asi nemocný a nemajú iného kľúčnika v SL. chcel som urobiť test modulov. Nahral som 30.7. niekoľko testovacích nahrávok zakodovane. Dnes je 5 dní po nahrávke a oni stále fungujú ?! Ako keby CRW CAID nemenil kľúče...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #579
    Nováček Avatar uživatele mjarek
    Registrace
    Feb 2015
    Příspěvků
    10
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #580
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    mjarek dík za info, nahodený už aj tu: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post523694
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #581
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Dajte potom info ohľadom zmien v new fw-y
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #582
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Odjíždíme brzy na dovolenou, takže nový fw zatím nahrávat nebudu. Stejně bych raději počkal, až ho vyzkouší Dagy
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #583
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    28

    caute. dnes som nahodil 3133f. predtym som dlho bezal na 2875 kvoli problemom s epg v novsich fw. zatial s novym fw nesledujem vyrazne zlepsenia, ale uvidime pouzivanim. jedine co som pobadal je zla diakritika na stv1/2, po prepnuti sa diakritika opravi. hlavne som zvedavy na to epg-cko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #584
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    ivo,EPG chodi v pohode na vsetkych doterajsich 3133.
    tu bude len nejaka drobnost.
    otestujem buduci tyzden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #585
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    3133f nevidím žiaden rozdiel od 3133b. Všetko funguje ako má u oboch verzií.
    vyskúšané:
    - prešiel som všetky položky menu - žiadnu zmenu som nenašiel
    - ladenie programov podľa TP DVB-S, podľa frekvencie DVB-C/T
    - EPG (tu zostáva čudné zobrazenie u STV1/2)
    - nahrávanie pomocou nastaveného timera
    - strih nahrávok
    - internet, HbbTV
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 39 z 72 PrvníPrvní ... 29373839404149 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21