Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 22 z 72 PrvníPrvní ... 12202122232432 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 316 až 330 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #316
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Za HbbTv je to rovnake aj na ISIU S a S3 ISIU, pri nejakom update na HbbTv službe ČT to takto bolo zmenene, zmeniť sa to neda. Maximalne službu HbbTv vypnúť a zapínať ju len v prípade potreby cez tlačítko OPT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #317
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Kúpil som za 329EUR, 14 dní skúška, možnosť poslať nazad zadarmo.
    Moduly TechniSat MultiCrypt CRW/CNX. Mám ale len jednu Skylink kartu so základom. Na tejto beží dualdecrypt v pohode. Používam DVB-C a DVB-T v spojení s HD základom od Skylinku. Opravujem pôvodné info, v základe je možné robiť 4 paralelné nahrávky, C a T idú spolu len 2. Použil som prvý USB disk WD 320GB čo som mal doma, formát NTFS, štyri paralelné nahrávky OK, 3 z timerov tiež.
    Naladenie ca 15min, stiahol som ISIPRO súbor, ktorý obsahoval všetky aktuálne programy pre všetky 4 družice ktoré mám, predtým to bývalo len pre 13E a 19E.
    PIP/PAP 2xHD ok aj pri 4-och nahrávkach. HbbTV je úžas, hlavne u nemeckých staníc.

    Chyby ktoré som našiel:
    - znaky v rozšírenom EPG - známa chyba
    - neviem nastaviť iný čas pre SW download a EPG download. Ale v základnom nastavení boli rôzne, zrejme to chce flashreset, robil som množstvo nastavení.
    - neviem nastaviť update SFI kanálu z iného zdroja ako z internetu, aj po uložení SAT je tam vždy internet. Ale SFI sťahuje aj s fotkami
    - neviem sa dostať k predvoleným web stránkam isio zoznamu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #318
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Dagy, tak gratulujem ku kupe, nech poslucha
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #319
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    co presne je ten posledni bod? neni to jen vyjet sipkama uplne nahoru a pak dat sipku vlevo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #320
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    web zoznam je prázdny. Celkový a samozrejme aj favoritné. Pritom v nastaveniach je defaultne www.technibutler.de.
    Stiahol som zoznamy z STC cez Mediaport do PC a mám tam všetky TV a Rádiové zoznamy - celkové aj favoritné, ktoré som vytriedil v STC. Webový bol prázdny aj v PC. Naeditoval som pre skúšku nejaký www.shmu.sk a www.zoznam.sk. shmu som presunul aj do favortiného, poslal nazad do STc a tieto linky tam potom boli správne zobrazené.

    Super vec je, že funguje na 100% pôvodné DO z HDS2X, takže nemusím doma nikoho nič učiť.

    Musím poopraviť jednu vec zo skorších príspevkov: quattro tuner STC funduje tak, že dokáže naladiť DVB-S, DVB-C, DVB-T, web a zoradiť ich do jednoho zoznamu. to takto mám, pretože v mojom kábli beží paralelne C aj T. (Väčšina iných prístrojov to nedokáže, napr. môj TV LG aj Sony dokážu používať buď S a C alebo S a T).
    Takže v jednom zozname sú stanice z rôznych zdrojov, môžem ich triediť podľa zdrojov apod. Paralelné nahrávanie je ale možné v základnom set-upe len 2xS + 2xT+C + 2xweb. Nie je teda možné naraz nahrávať 2 programy z C a 2 programy z T. Funguje 2xC alebo 2xT alebo C+T. V zozname vidno, ktoré programy sú neprístupné pri obsadení tunerov. Ak sa naša káblovka ešte trochu pochlapí (niektoré programy ako HBO sú ešte v teste) tak asi doplním externý 2xT/C tuner a skylink u mňa zrejme skončil.

    Ešte poznámka ku kúpe: v obchode, kde som kúpil je možné za 10% ceny dokúpiť 5 ročnú záruku. T.j. za ca 365EUR 5 rokov záruka (ja som ju nebral). Ak niekto dokúpi ešte modul s dvomi tunermi má za rovnakú cenu ako ponúkajú naše obchody 6-tuner s 5-ročnou zárukou. Hm. To je vývar...
    Je pravdou že predavač (bral som ho osobne) v e-shope nemal o prístroji ani šajn, ale ako píše na inom mieste iný kolega, v odbornej predajni ktorá vykonáva servis mu dali radu aby si našiel odpoveď na problémy s HDMI na nejakom fóre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #321
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Gratulujem aj ja ku kúpe, ja som s stc-čkom zatiaľ spokojný, jedno veľké plus okrem iných pre mňa je možnosť naprogramovať nový timer cez mobil (3G sieť -aplikácia My Technisat). Mal som jeden problém s hdmi prenosom, kde mi občas na veľmi krátku chvíľu vypadol signál (šedé zrno na obrazovke). Skúsil som vymeniť hdmi kábel za ten čo bol v balení, trocha sa to zlepšilo ale neodstránilo. Potom som trocha experimentoval a zistil som, že to robí iba pri 1080p, tak som kúpil kveaitnejší kábel za cca 15eur a teraz je to už OK (dúfam).Hbbtv super vec, ešte by to chcelo to chcelo opraviť to epg. Inak čo som mal problém, že mi ráno svietil prímač modrou led, ale bol vypnutý, tak to po dvoch dňoch čo som to tu písal už viac nespravilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #322
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Dagy, také gratuluji. To nastavení času pro SW download a EPG download je tam myslím úplně normálně, určitě to tam budeš mít. Já teď žádné problémy nemám, tak jsem spokojený. Je ale zase pravda, že na ISIO využívám fakt minimum funkcí (vůbec žádný internet, NAS apod.) - nějak to prostě nepotřebujeme a hlavně na to není čas. Priorita je u mě možnost nezávislého nahrávání až 4 programů, vše funguje bez problémů. Myslím, že jsem to tu také už psal - nahrávat jde opravdu jen 4x - já nemám DVB-C, takže využiji 2xS a 2xT ( někdy )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #323
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    1/ Mám nastavené 1080p, TV ho rozozná, píše to v info riadku. Zatiaľ ok, používam HDMI kábel ktorý som mal u HDS2 (šunt za pár kaček). Ten od STC je pre mňa krátky
    2/ diaľkové nastavenie som používal aj u HDS2 pred 8 rokmi, chodilo dobre. Ja mám blackberry tak neviem či tam app z gugla bude fungovať úplne. Hlavne sa mi nechce zakladať v gugli konto na inštaláciu app - som na nich alergický.
    3/ na internet STC využívať tiež nechcem. Je to predovšetkým prijímač a nie internetovač. Ale občas používam internetové rádiá z BD prehrávača, tak som hľadal link v STC.
    4/ nastavenie časov aktualizácie samozrejme som našiel. Problém u mňa je ten, že sa nedá nastaviť iný čas aktualizácie v EPG a iný v SW. Kedˇho zmením na jednom mieste, automaticky sa skopíruje aj na tom druhom. U HDS2 ak boli na rovnaký čas aktualizácie EPG a SW tak jedna z nich neprebehla, pretože tam bol konflikt. Dnes v noci boli obe aktualizácie na 02:00h a prebehli za sebou pretože u EPG je vo výpise, že štartovalo 2:32h.
    Ak to ide naraz tak sa zapína prístroj len raz v noci a nevadí mi to. Ja som chcel na aktualizáciu SW dať 20:00h ako to mám u HDS2 aby prístroj neštartoval zbytočne 2x za noc. Skúsim ešte dať reset a vyskúšať čo prístroj v skutočnosti robí niekedy poobede.
    5/ trochu ma rozčuluje enigmovské menu nastavenia timerov - u HDS2 to bol jeden cvak a hotovo. tu je možnosť jednotlačítkovej voľby ale v prípade, že chce človek trochu iné nastavenia timera než len jedno nahratie tak mi to pripomína menu enigmy. To by som nerád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #324
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Zajímavé je, ale je to hooodně subjektivní: U ISIO S1 se mi obrazově líbil více výstup 1080p a tady u ISO STC se mi jeví trochu lepší (ostřejší) 1080i - mám 42" plazmu Panasonic ST60. HDMI kabel mám také delší, vloni jsem kupoval tento prémiový: http://www.czc.cz/audioquest-hdmi-3d...136374/produkt .

    S tou aktualizací: používám jen EPG. Aktualizaci SW (tedy pokud správně chápu - popř. vyhledání nového firmware) mám vypnutou. Nechci, aby se mi tam nainstalovalo něco nového bez mého vědomí.

    Nastavení časovačů mi přijde OK, je to úplně stejné jako u ISIO S1, nezdá se mi složité.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #325
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Jirko, u starých Technisatů i když nastavíš pro sw update VYP, technisat zapne v nastavený čas, skontroluje dostupné sw ale neinstaluje. Nemůžeš tuto funkci vypnout úplně, pokud najde nový SW, po prvním zapnutí tě informuje že byl nalezen nový SW a můžeš si vybrat odmítnout nebo instalovat.
    U HDS2 jsem měl proto čas pro EPG stažení nastavený na 04:00h a aktualizace sw na 20:00h, kdy je SAT v 95% zapnutý a v tom čase má přednost sledování TV před aktualizacemi. Takže extra pro hledání SW aktualizací nezapínal.

    U STC nemůžu nastavit různý čas na aktualizaci EPG a pro aktualizaci SW. I když jsou časy ve dvou různých menu, přepisují se spoločně do obou časů.
    Druhá věc je, že u EPG i SW update nabízí 3 zdroje - internet, sat a další zdroj. Ovšem i když vyberu SAT, skontroluje, ohlásí, že je SFI kanál přítomen ale stejně pak zůstane v nastavení WEB. Možná kdybych odpojil LAN tak by to zmizelo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #326
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Dagy, s tým jednotným časom nastavenia sťahovania SFI a kontroly fw-u je to rovnako aj na ISIU-S, odlišné časy nenastavíš... Ak sa dobre pamätám, v prvých fw-och to bolo možné prestaviť na odlišné časy, ale v posledných je to tak, ako píšeš, nastavíš v jednom, prestaví sa to automaticky aj v druhom a opačne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #327
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Nejaké nové poznatky:
    1/ časy pre update/download
    všetkých listov a EPG sú zviazané, aj keď sú na dvoch miestach. Predpokladám, že je tým poriešený časový konflikt a odstránenie dvojitého zapínania. Update mám nastavený na 03:15 keď zapne kontrola SW, DVB-S/ISIPRO, DVB-C, web list. toto trvá ca do 03:35 keď začína sťahovanie EPG. Mám momentálne nastavených asi 200 programov a sťahovanie trvá ca 35min

    2/ ISIPRO a WEB
    sú prístupné a správne sa pri autoinstale natiahnu ak je zvolená krajina Nemecko. Pri slovensku síce zobrazí že je k dispozícii list ale nezobrazí ho. Viď moje predchádzajúce príspevky. Overil som 4x autoinstalom - 2x nemecko a 2x slovensko.
    U slovenska vždy zostal web prázdny a naladené programy boli podobného základu ako u HDS2.
    U nemecka sa nahral web list a isipro natiahlo asi 1300 programov pre všetky definované družice ktoré som zadal. samozrejme že list je poplatný dátumu FW, programov od M7 je len niekoľko. ISIPRO aktualizácia je len pre 13E a 19.2E

    3/ streaming
    netuším prečo v PC som schopný spustiť len jeden stream či už je to vo VLC alebo GOMplayeri.
    spustím streaming dvoch programov, vidím v PC že oba streamy bežia ale zobraziť môžem vždy len prvý. Druhý stream vždy skončí napísom "resource conflict".
    rezervované tunery mám nastavené na 0, vyskúšam niekedy aj s číslom 2.
    Inak v pohode idú PIP 2xHD a streamovanie ďalšieho HD do PC. streamovanie kodovaných programov M7 nie je problém.

    4/ dodatočné decryptovanie nahrávok
    skúšam aj túto funkciu - mám nastavený decrypt pri vypnutí prijímača. to, o sa v noci nahrá kodovane sa dekoduje bez problémov ráno - mám zapnutý SAT vždy medzi 5:00 a 6:30 a pri odchode z domu ho vypínam. vtedy sa začína decrypt. všetky nahrávky korektne decryptované (modul starý TechniSat MultiCrypt + ICE).
    Používam teda v súčasnosti len jednu kartu ICE so serpo + DVB-C a DVB-T
    Zatiaľ tiež len USB HDD WD 320GB ktorý som mal po ruke, formát NTFS, takže strih nemôžem vyskúšať

    4/ bugy
    - no tak zdá sa, že skutočný bug je len rozšírené EPG so zmršenými znakmi v rozšírenom mode. Čítať sa to dá, ale samozrejme zle.
    - vytáča ma, že konečne je jednoduché prepínanie FAV zoznamov, ale jedine v češtine je zvolený ich popis tak blbo, že nevidno ktorý zoznam človek vyberá. Text "Seznam tv programu 2" sa tam proste nezmestí, zatiaľ čo vo všetkých ostatných jazykoch "TV list2" tam pekne vidno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #328
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Dagy2
    Popiš mi prosím detailně bod 4/ dodatečný noční decrypt. Možná by to bylo řešení na moje nahrané tmy přes timer v režimu standBy. Stane se to vždy v noci a pak se nenahraje nic celý den dokud STC nezapn. V Omku to zkoušeli a prej je to tím, že když nastavím časovač a vypnu přístroj, tak má informace se starým kódováním a když se ty kódy změněj a sepne se timer, tak nenaběhne správně ten modul a nahrává ve starým kódování, takže nahrává tmu. Prej nejsem jedinej komu to dělá...
    P.S: používám taky jenom jednu kartu ( freeSat ) nestačil by jednodušší modul než je TechniCrypt IR CI+ ??? Třeba to způsobuje on ???
    Naposledy upraveno uživatelem trpas: 26-03-2015 v 13:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #329
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    ja si myslím, že ako obvykle kecajú strašným spôsobom. Logicky to podľa mňa funguje následovne (ale vyskúšam to, len momentálne nie je moc času):
    1/ nastavenie timera v prístroji je nejaký scheduling v prístroji aby sa v určitý nastavený čas spustila nejaká služba. Táto služba myslím nemá nič spoločného s modulom a kartou
    2/ v čase spustenia nahrávky
    -- prístroj overí či má voľnú kartu, ak áno dekoduje stream a ukladá ho na HDD - nahrávka je dekodovaná a možno ju prehrať kedykoľvek. Na odskúšanie tohto stavu nastav nahrávanie napr. mesiac dopredu (to budú kľúče v Irdeto určite iné) a uvidíš, že nahrávka bude dekodovaná. Nahrával som takto niekoľko programov a všetky boli po nasledujúcom zapnutí dekodované.

    -- ak nemá prístroj kartu k dispozícii, začne nahrávať stream kodovane
    --- keď je dodatočné decryptovanie neaktívne menu-správa filmu-DVR nastavení-dodatečné dekodovani CI = VYP nahrá sa tma a nič s ňou nemožno urobiť
    --- keď je dodatočné decryptovanie ZAP, nahrá sa kodovaný stream a po ukončení nahrávky prístroj čaká podľa nastavenia menu-správa filmu-DVR nastaveni-automatické dekodovaní
    ----- ak je vyp - nahrávka zostane zakodovaná až do momentu keď ju chceš prehrať. Potom ak sú ešte aktívne kľúče, prehrá sa a zároveň dekoduje a uloží dekodovaná. Ak sú kľúče už neplatné, zostane tma a záznam nedekodovateľný
    ----- ak je "při vypnutí" prístroj pri každom vypnutí kontroluje, či má na disku nedekodované záznamy. Ak tam sú, začne ich postupne dekodovať a ukladať v dekodovanom stave. Zase zálaží či sú kľúče platné.
    ----- ak je auto tak by mal prijímač v najbližšom možnom termíne dekodovať nahrávky.

    ako dlho je nahrávka na freesate dekodovateľná môžeš vyskúšať tak, že dáš automatické dekodovanie VYP. necháš nejaký film nahratý ako zakodovaný 2 dni s potom si ho skús prehrať. Ak to ide tak kľúče sú stále rovnaké.

    --------------------
    odskúšané v noci u Skylink:
    nastavené nahrávanie CTHD od 0:30-1:30
    nastavené nahrávanie Markiza HD od 0:45-1:25

    CTHD je nahraté dekodované. Nahrávka Markiza HD je kodovaná, nenechal som ju dekodovať. Zatiaľ (po 18 hodinách) ide prehrať. Vyskúšam ju prehrať zajtra, podľa všetkého by už mala byť neprehrateľná - niekde som tu čítal že kľúče sa menia po 26 hodinách.


    pozitívna zmena u STC - nahrávka obsahuje aj titulky, ktoré môžem pri prehrávaní aktivovať výberom OPT-TITULKY-DVB ZAP aj keď v celkovom menu mám titulky vypnuté.
    U HDS2 som pre nahratie titulkov musel aktivovať pred nahrávkou v celkovom menu TITULKY - ČEŠTINA.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 27-03-2015 v 19:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #330
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Zdravím Vás, chcem sa ešte spýtať odkiaľ sťahujete SFI dáta, ja tam mám prednastavený internet, ale nesťahujú sa mi všetky stanice, niektoré sú prázdne. Po prepnutí na kanál sa hneď dáta načítajú. Chcel som na skúšku dať Astru 23,5 (Skylink) ale neviem transponder cez ktorí sa to sťahuje. Ako to máte vy? Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 22 z 72 PrvníPrvní ... 12202122232432 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21