Tv + USB 3
Zdravím všechny.Jak jsou na tom současné TV LCD v připojitelnosti USB3?? Nadetekuje je televize korektně? Jde mi o to že USB2 je při kopírování filmu HD z PC na flashku strašne pomalé. Proto uvažuji o USB3. Což (doufám) vyřeší rychlost kopírování PC-USB. Jde mi o to aby to pak telka vůbec načetla.Má někdo zkušenost? Díky předem.
USB 3 je kompatibilní s USB 2. Problém může být s napájením, zařízení pro USB 3 mohou být konstruovány na vyšší odběr, ale u flash to problém není.
Kamil nemá tak úplně pravdu, je to TV od TV. Řešil jsem to s rychlou 32GB USB 3 flashkou od A-data - levný LCD LG ( 107cm, cca 10k) ji nerozchodilo a přehrávání filmů se vypíná tak do deseti sekund od začátku. Dražší plazma (LG 60PB660V) je se stejnou flashkou bez problémů na všech usb portech, dokonce má jeden označenej jako HDD a utáhla mi i 2.5'' externí disk v pohodě...
Řekl bych, že je to podle toho jak moc lowend TV si vybereš a jak moc výrobce šetřil na napájecích obvodech, abys měl jistotu, musíš to zajít do prodejny vyzkoušet a pustit si aspoň pět minut filmu.
Řekl bych, že je to podle toho jak moc lowend TV si vybereš a jak moc výrobce šetřil na napájecích obvodech, abys měl jistotu, musíš to zajít do prodejny vyzkoušet a pustit si aspoň pět minut filmu.
No právě že televizi už mám (Samsung UE55F6740) a doposud jsem provozoval flashku/HDD USB2. Jak zmiňoval marek16, u této tv je možnost výběru USB zásuvky pro disk s vlastním napájením a nebo klasickou flashkou(bez ext. napájení) Tak nějak spoléhám na to že zpětná kompatibilita USB3/USB2 zajistí detekovalenost.Jenže koupit(poměrně nelevného) 32GB Corsaira+řadič USB3 a pak zjistit,ono to nejede, se mi moc nechce.
Nikdo Ti na 100% nezaručí funkčnost, pouze pokud by zkoušel přímo Tvůj model TV s konkrétní flash, tak to může říct na 99%. Asi bych to ale tak neřešil - kup, zkus a případně do 14ti dnů vrať.
Asi to tak dopadne.Vezmu to od mimozemšťana a případně vrátím.Jinak pro zajímavost, koukal jsem na Alze je JEN JEDNA tv z USB3 a rovnou za sto táců! Ono to pro tv nic moc neřeší. HD filmy utáhne i USB2.Jen to kopírování na flashku kdyby tak netrvalo.Každopádně i tak děkuji za reakce a postřehy.:-)
Ja mam 2TB 2,5" disk z podpisu na TV z podpisu,ktora ma USB 2.0 a ficim na tom v pohode,mam to vopchate v USB urcenom pre disk...
Ja mám zapojený externý 2,5 palcový disk ( Sony ) usb 3 v telke ( W656 tiež od Sony ) a ide bez problémov. Žiadne problémy s napájaním alebo rýchlosťou prenosu. Pokiaľ telka podporuje externé 2,5 palcové disky obvykle na to určený usb vstup zvláda väčšií odber v pohode. Keď že je to aj tak stále lotéria či to spolu pôjde tak vždy ak je to možné volím komponenty od toho istého výrobcu. Vtedy mám akosi menej problémov s nekompatibilitou...
OT:
[QUOTE=Karol_74;495903]volím komponenty od toho istého výrobcu[/QUOTE]
Presne takych ako ty potrebuju. Disky, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], (... cokolvek) tieto "znackove" firmy predavaju x-krat drahsie a peniaze sa kotulaju do kapsy firme, ktora si vie nalepit spravnu nalepku na tovar vyrobeny cinskym vyrobcom za smiesny peniaz. V tomto segmente je kral Apple, Sony sa este musi vela ucit :)
[QUOTE=Karol_74;495903]volím komponenty od toho istého výrobcu[/QUOTE]
Presne takych ako ty potrebuju. Disky, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], (... cokolvek) tieto "znackove" firmy predavaju x-krat drahsie a peniaze sa kotulaju do kapsy firme, ktora si vie nalepit spravnu nalepku na tovar vyrobeny cinskym vyrobcom za smiesny peniaz. V tomto segmente je kral Apple, Sony sa este musi vela ucit :)
No na káble sú lepší machri ako Sony :-) A ten hdd bol oproti iným drahší o cca 15€. Za bezproblémový chod mi to stojí. Pred ním som skúšal dva, neosvedčili sa. A Apple a Sony? To je nebe a dudy...Apple je marketing, k mobilom nemám vzťah, vyhovujú mi klasické tlačítkové :-) ktoré stačí nabiť raz za týždeň.
No ja som to pisal preto, ze SONY nie je vyrobca diskov. Oni si nechaju disk vyrobit povedzme u prvovyrobcu (ktorych nieje vela).
Ale k veci: cize skusal si nejaky originalny externy disk WD alebo Seagate a tieto nefungovali korektne s tvojim TV?
Ale k veci: cize skusal si nejaky originalny externy disk WD alebo Seagate a tieto nefungovali korektne s tvojim TV?
To mi je jasné že vo vnútri bude disk od klasického výrobcu.Tu pôjde skôr o odladenie/prispôsobenie firmwaru disku. Áno, skúšal som Seagate a Samsung. Všetko išlo ako malo až na jednu vec...TV bola vypnutá, len kontrolka signalizovala nahrávanie nejakého programu. Pustil som telku a spustil som od začiatku práve nahrávaný film. S terajším diskom film pozerám od začiatku a súčasne sa nahráva jeho zvyšok. Nahrávanie sa ukončí podľa naprogramovania a ja dopozerám film do konca. Na disku mi samozrejme ostane bezchybná nahrávka celého filmu. S predchádzajúcimi spomínanými diskami mi nahrávka pri prehrávaní od momentu ako som zapol prehrávanie začala vždy sekať. Oba disky boli usb 2 a 2,5 palcové. Vyzeralo to ako by nestíhali. Keď som dal ich výkon otestovať telkou vypisovala že sú v poriadku. Tak som skúsil ten od Sony....a je to O.K.
Timeshift by mal stihat s rezervou na akomkolvek standardnom disku. Hlavicky diskov timeshift sice nemaju radi, ale to je len dosledok daneho pouzitia. Takisto zavisi na zaplneni disku a velkosti vyrovnavacej cache.
Skor by som povedal, ze SONY bude opat "vyberava" ku vsetkemu, co je standardne a svoje veci (v tomto pripade ext HDD) si upravi k obrazu svojmu. Potom to vyzera, ze ostatne veci nefunguju, realne je to vsak presne naopak (moje skusenosti so SYNOLOGY a SONY su toho len dokazom, pricom ini klienti fungovali ako treba, len SONY TV nie). V konecnom dosledku je to vsak jedno, kde bol realny problem, v tomto pripade bol vyber daneho komponentu (HDD) spravna volba.
Skor by som povedal, ze SONY bude opat "vyberava" ku vsetkemu, co je standardne a svoje veci (v tomto pripade ext HDD) si upravi k obrazu svojmu. Potom to vyzera, ze ostatne veci nefunguju, realne je to vsak presne naopak (moje skusenosti so SYNOLOGY a SONY su toho len dokazom, pricom ini klienti fungovali ako treba, len SONY TV nie). V konecnom dosledku je to vsak jedno, kde bol realny problem, v tomto pripade bol vyber daneho komponentu (HDD) spravna volba.