Obracím se na zdejší forum pro podporu, neboť ani zastoupení Yamahy mi nedokázalo poradit. Přitom si myslím, že tento problém nemohu mít jen já.
V řetězci mám celkem tři zařízení. Media přehrávač připojený do receiveru a televizor propojený s receiverem jednak HDMI a jednal optickým kabelem.
V případě, že si pouštím film z přehrávače a mám vypnutý receiver (HDMI PassThrought), je vše v pořádku. Zvuk i obraz projdou přes HDMI až do televize a zde je signál zpracovaný, televize reprodukuje obraz i zvuk synchronně. V případě, že mám zapnutý receiver, zvuková část signálu je správně zadržena a zpracována v receiveru a dále reprodukována přes externí repro, video signál dále putuje přes HDMI do televize. Zde nastává problém a to, že obraz je o cca 27ms pomalejší než zvuk. Můj laický názor je ten, že ke zpoždění obrazu dojde díky Inputlagu v televizi.
Řešil to někdo taky? Přijde mi, že z logiky věci AV receiver zpravuje zvuk rychleji než televize obraz. V receiveru je funkce, která by to mohla řešit (LipSync) ta ale umí nastavovat hodnoty jen do plusu a tím vlastně celý problém akorát zhorším. Do mínusu (což bych potřeboval) to neumí.
Aktuálně to zatím řeším tak, že si to upravuji v přehrávači pro každé video extra, a to je samozřejmě vopruz.
Díky za případné rady.