Pomoc s výběrem nové televize
Dobrý den,
chtěl bych požádat o pomoc s výběrem nové televize. Bohužel limitující je pro mě úhlopříčka. Do teď jsem měl 61 cm a to je tak maximum místa, které na televizi mám.
Chtěl bych Full HD a měla by mít USB a HDMI. Cena kolem 7000 Kč.
Děkuji.
chtěl bych požádat o pomoc s výběrem nové televize. Bohužel limitující je pro mě úhlopříčka. Do teď jsem měl 61 cm a to je tak maximum místa, které na televizi mám.
Chtěl bych Full HD a měla by mít USB a HDMI. Cena kolem 7000 Kč.
Děkuji.
Když pominu nesmyslné zadání "Chtěl bych Full HD a měla by mít USB a HDMI", tak informace "Bohužel limitující je pro mě úhlopříčka. Do teď jsem měl 61 cm a to je tak maximum místa, které na televizi mám" je na dvě věci. Jak máme vědět, jestli jsi měl 4:3 nebo 16:9? Jak máme vědět, jak skutečně byla velká TV (pouze úhlopříčka rozměry nedělá)? Jak máme vědět, jestli máš kritický limit na šířku nebo výšku?
Vem si metr, změř si místo a v obchodě si vyber libovolnou TV s HD rozlišením a USB, protože jiné požadavky zřejmě nemáš. Navíc 61cm při 16:9 je 24" a tam bude s HD rozlišením 1920x1080 velmi malý výběr.
Vem si metr, změř si místo a v obchodě si vyber libovolnou TV s HD rozlišením a USB, protože jiné požadavky zřejmě nemáš. Navíc 61cm při 16:9 je 24" a tam bude s HD rozlišením 1920x1080 velmi malý výběr.
Díky za reakci. Šířka je 562 mm. Mohla by být širší ještě maximálně o 3 cm. S výškou problém není. Poměr stran 16:9.
Tak si ze maximální šířky a poměru 16:9 spočítej, jak max. velká může být úhlopříčka a napiš to zde. Reálná pak díky okrajům apod. bude o něco menší, ale to už zjistíš podle specifikace výrobců, až projdeš vyhovující modely, které budou mít úhlopříčku o stupeň" menší, než Ti vyjde.
To vyzera tak maximalne na 24". Mozno 26", ale to by musel byt tenky ramik (ktory sa do tychto "monitorov" nedodava).
Je jedno co vyberies, na fullHD zabudni (inak super poziadavka :D) a vyber si podla sympatii k znacke (seriozny vyber nebude, tu je to prepchate znackami ako Sencor, Gogen, Orava, ECG, Hyundai a podobne....).
Je jedno co vyberies, na fullHD zabudni (inak super poziadavka :D) a vyber si podla sympatii k znacke (seriozny vyber nebude, tu je to prepchate znackami ako Sencor, Gogen, Orava, ECG, Hyundai a podobne....).
Tak jako maximální úhlopříčka bez rámečků vychází 67.92 cm. No do teď jsem měl Philips 24PFL3507H/12. Byl jsem s ním spokojený, ale vypadá to, že je po něm. Tak mě zajímalo, zda se dá dnes vybrat něco lepšího. Právě značky jako Sencor a podobně bych rád vynechal, ale jak píše vivid.sk, v této velikosti převažují právě tyto značky.