Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: HD videa v AP CS6 nemají audio

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    40

    Chtěl jsem setříhat několik HD videoklipů s příponou .mts, .m2t v rozlišení 1920x1080 nebo 1440x1080 ale po vložení do střižny nemají audio. Pokusný render do .mp4 prošel normálně - samozřejmě bez audia. PC přehrávače, Womle Video Wizard nebo Vegas tento problém nemají. Kde dělám chybu?
    Díky za rady.
    P.S.
    Omlouvám se za neuvedení, že naprosto stejně se chová i AMEncoder, takže nastavení sequence je asi zbytečné. Jen bych doplnil, že na př. .mov(y) z foťáků či jiných přístrojů jsou též bez problémů kompletní (video+audio)
    Naposledy upraveno uživatelem dedeky: 23-07-2014 v 11:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    56

    Toto se řešilo již tady a začátkem měsíce na FB. Nemáš zapnutou audiostopu.

    CITUJI:
    Zdravím přátelé, mohu vás poprosit o pomoc?
    Nevím čím to je, ale nejde mi do Adobe Premiere Pro 6.0 vložit video se zvukovou stopou. Vím, že klip audio určitě obsahuje, protože v jakémkoli přehrávači spustit jde. Ještě o víkendu jsem natáčel a stříhal ze stejného foťáku (Panasonic Lumix GH1) a vše šlo bez problému. Když jsem dnes vložil klip do Premiere Pro, načetla se mi jen samotná video stopa bez audia. Nevíte, čím by to mohlo být či jak se to dá řešit? Na netu jsem toho moc nenašel, tak snad tady. Díky moc
    _
    Matěj Brothánek taky se mi to dřív stalo, ale už úplně nevím jak jsem to řešil máš dobře nastavenou premiéru, sekvenci?
    8 červenec v 14:44 · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj přípona sekvence MTS? Taky bych zkusil nastavit nově projekt i sekvenci... Pokud ani to nepomůže, zkus upnout to konkrétní video... Mrknu na to...
    8 červenec v 14:44 · Upraveno · To se mi líbí

    Jan Koloušek Jsem na tom stejně jako Matěj ... taky mi to nešlo a taky jsem to nějak vyřešil Myslím že buď reinstal premiery, nějakej update, nebo že tomu pomáhá změnit koncovka toho importovanýho souboru
    8 červenec v 14:45 · To se mi líbí

    Matěj Smetana Ahoj, taky se mi to stalo, vyřešil jsem to tak, že jsem soubor .mts pomocí adobe media encoderu překonvertoval do jinýho formátu (např. uncompressed avi). Příp. mě teď napadá, že by asi stačilo v media encoderu extrahovat ze souboru zvukovou stopu jako wav
    8 červenec v 14:48 · To se mi líbí

    Honza Žůrek Nastavení sekvence jsem nechal otevřené a vytvořil ji až přetáhnutím videa na ikonku New Item, takže by to mělo být v pořádku. Jinak přípona sekvence není MTS. Jmenuje se tak jen proto, že jsem ji vytvořil tím přetažením videa - zkopíruje se tak celý název.
    8 červenec v 14:49 · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj Tak zkus nahrát video prvně do projektu přes media browser (já ho teda v cs6 mám) a pak až zkus video přidat... vím že mi to taky občas zlobilo, když jsem to přidával přetahováním myši, nebo přímo na timeline...
    8 červenec v 14:51 · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj nebo zkus to video nahrát a my na to mrknem
    8 červenec v 14:51 · To se mi líbí

    Martin Kolembář a není náhodou audio stopa odděleně ? tohle dělal např. HVX200e že audio bylo odděleně, přehrávače si ho našli a normálně to hrálo, ale pak jsem musel importovat video a zvuk. stopu zvlášť
    8 červenec v 14:52 · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj Martin: Když se podíváš na vlastnosti souboru, tak vidíš, že soubor obsahuje audio stopu...
    8 červenec v 14:53 · To se mi líbí

    David Winki Winkler Melo by to dělat ze tato verze je v trialu či cracknuta. Zkus Aktualizovat Premiere.
    8 červenec v 14:55 · To se mi líbí

    Martin Kolembář ajo ajo, omluva ale stejně se doma kouknu na starý záznamy z hvx jak to bylo tam
    8 červenec v 14:55 · To se mi líbí

    Honza Žůrek Díky Matěji, to by mohlo pomoct. Jdu to zkusit. Když to nepůjde, tak se ozvu Ondřeji, děkuji za ochotu
    8 červenec v 15:24 · To se mi líbí

    Honza Žůrek Přes Media Browser je to to samé - bez audio stopy. Jdu to protáhnout Encoderem. A ještě jedna věc. Nevíte, čím to je nebo jak to napravit. Stříhám teď rozsáhlejší projekt na zakázku a nedokážu si představit, že bych měl tohle dělat s každým klipem.
    8 červenec v 15:55 · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj V něčem musí bejt zakopanej pes... Protahování encoderem vyřeší problém jednorázově, ale z hlediska dlouhodobého je to naprosto neakceptovatelnej způsob práce... Zkus nahodit jedno z videí a mrknem na to...
    8 červenec v 15:57 · To se mi líbí

    Honza Žůrek Ondřej Šuhaj: No právě. Z hlediska celého projektu nemohu postovat originální záběry z natáčení kvůli smlouvě o mlčenlivosti, ale uploadnu vám výše zmiňované zkušební video se stejnými parametry, na kterém tento problém testuji. https://drive.google.com/.../0B.../edit...
    Laďa Jančík: Díky, mrknu se.
    zkouška zvuku.MTS - Google Drive
    docs.google.com
    8 červenec v 16:19 · To se mi líbí

    Pavel Pasternák Pes je zakopanej v tom, že u verze 6.0.0.0 je to známej problém, takže upgrade na verzi 6.0.1.0 a když nepomůže zkus ještě přejmenovat mts. na m2ts
    8 červenec v 16:31 · Upraveno · To se mi líbí

    Ondřej Šuhaj Asi bych zkusil radu Pavla... Mám verzi 6.0.0 a opravdu mi to taky nejde se zvukem. Přejmenování na m2ts nefunguje. Zkusím update...
    8 červenec v 16:39 · To se mi líbí

    Martin Kolembář jop, v 6.0.2 funguje
    8 červenec v 17:06 · To se mi líbí · 1

    Honza Formy Formánek u cs6 je to uplne bezny videa z kamer sony typu mts ( uplne zbytecny format ) jedou bez zvuku je na to ale nejakej fix plugin od adobe kterej to opravuje
    8 červenec v 18:01 · To se mi líbí

    Robert Slezák Určitě bych hledal problém v kodeku zvuku - v tom videu je AC3, 192kbps, ani se nedivím, že to střižna nechce. Řeší se to tady - https://forums.adobe.com/message/3748191
    8 červenec v 21:48 · To se mi líbí · 1

    Jiří Májek Chybí ti nějaký kodek, protože M2TS a i AC-3 jedou úplně v pohodě. Zkus nějaký codec pack a nebo přeistaluj Premiere a stáhni poslední aktualizace. Tím že ti to dřív jelo tak je jasný že je tam něco rozhozený.
    8 červenec v 22:00 · Upraveno · To se mi líbí

    Honza Žůrek Tak moc vám všem děkuji za zajímavé příspěvky. Novým kodekem, by se to dalo vyřešit taky, ale nakonec jsem upgradoval rovnou na Premiere Pro CC 7.0 a všechno šlape jak má
    8 červenec v 23:50 · To se mi líbí

    Lukáš Hollý Mne toto včera urobilo pri videu, no stačí kliknúť na políčko A (1,2,3..) na začiatku okna sekvencie. Dokial to neni vyznačené tak ti tam nehodí zvuk To isté aj s videom. Resp slúži nato že ktorý riadok máš označený do toho ti automaticky naťahuje Video, Audio
    Fotka uživatele Lukáš Hollý
    9 červenec v 9:35 · To se mi líbí

    Honza Žůrek Já měl toto políčko neaktivní, takže to nešlo. Ale díky za postřehy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    40

    Audio stopa se zapíná automaticky. Takhle perverzně se totiž chová i AMEnc CS6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    40

    Faktem je, zmíněná videa mají zvuk v AC3 a to AP6CS ani AMEncoder6CS neberou ale co s tím, to nikdo neporadí? Codecpacků je na netu přehršel, ale já nevím co s nimi. V booku mám sice nainstalovaný ffdshow rev.4531, ale jak ho nastavit a vůbec pomůže?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    56

    Tak to demuxni a převeď na wav. V AP to potom zamkneš s videem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    342

    Citace Původně odesláno od dedeky Zobrazit příspěvek
    Faktem je, zmíněná videa mají zvuk v AC3 a to AP6CS ani AMEncoder6CS neberou ale co s tím, to nikdo neporadí? Codecpacků je na netu přehršel, ..............
    Pokud je AP6CS plná legální verze,tak pracuje s AC3 jako všechny jiné verze.A instalovat si do PC různé codecpacky,to je pěkná blbost.Je to spíš ku škodě.
    AP6CS trial,demo nebo cracknutá - schází v ní presety,knihovny a spousta funkcí,takže je k ničemu. Pokud jsou v plné verzi problémy,může to být:
    1 - špatně nastavená sekvence ,zvuk. stopa není v ní vidět
    2 - špatně nastavený projekt - nastavit počet videostop,počet audiostereo stop a nezapomenou nastavit i audiostopu 5.1,protože některé kamery zaznamenávají zvuk 5.1
    3 - nezapomenout vybrat ten správný preset při zapnutí premiery.
    Pro někoho jsou to banální věci,ale právě v tý 6CS to jaksi není automaticky. Já jsem od 6ky odešel zpět k 5.5,ta má dost věcí přednastavených a navíc 6ka nepřináší nic novýho.
    Jinak,pokud vám jde jen o ten AC3 zvuk v AP6,tak si najděte na netu knihovnu(né codecpack)toho kodeku pro AP6 ,a pouze ji vložte do premiery - ad2ac3dec.dll
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Pokud je AP6CS plná legální verze,tak pracuje s AC3 jako všechny jiné verze.A instalovat si do PC různé codecpacky,to je pěkná blbost.Je to spíš ku škodě.
    AP6CS trial,demo nebo cracknutá - schází v ní presety,knihovny a spousta funkcí,takže je k ničemu. Pokud jsou v plné verzi problémy,může to být:
    1 - špatně nastavená sekvence ,zvuk. stopa není v ní vidět
    2 - špatně nastavený projekt - nastavit počet videostop,počet audiostereo stop a nezapomenou nastavit i audiostopu 5.1,protože některé kamery zaznamenávají zvuk 5.1
    3 - nezapomenout vybrat ten správný preset při zapnutí premiery.
    Pro někoho jsou to banální věci,ale právě v tý 6CS to jaksi není automaticky. Já jsem od 6ky odešel zpět k 5.5,ta má dost věcí přednastavených a navíc 6ka nepřináší nic novýho.
    Jinak,pokud vám jde jen o ten AC3 zvuk v AP6,tak si najděte na netu knihovnu(né codecpack)toho kodeku pro AP6 ,a pouze ji vložte do premiery - ad2ac3dec.dll
    Knihovnu ad2ac3dec.dll mám jak ve střižně tak i v encoderu a stále nic. Zkusím ještě AP6 celou přeinstalovat. Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Pokud je AP6CS plná legální verze,tak pracuje s AC3 jako všechny jiné verze.A instalovat si do PC různé codecpacky,to je pěkná blbost.Je to spíš ku škodě.
    AP6CS trial,demo nebo cracknutá - schází v ní presety,knihovny a spousta funkcí,takže je k ničemu. Pokud jsou v plné verzi problémy,může to být:
    1 - špatně nastavená sekvence ,zvuk. stopa není v ní vidět
    2 - špatně nastavený projekt - nastavit počet videostop,počet audiostereo stop a nezapomenou nastavit i audiostopu 5.1,protože některé kamery zaznamenávají zvuk 5.1
    3 - nezapomenout vybrat ten správný preset při zapnutí premiery.
    Pro někoho jsou to banální věci,ale právě v tý 6CS to jaksi není automaticky. Já jsem od 6ky odešel zpět k 5.5,ta má dost věcí přednastavených a navíc 6ka nepřináší nic novýho.
    Jinak,pokud vám jde jen o ten AC3 zvuk v AP6,tak si najděte na netu knihovnu(né codecpack)toho kodeku pro AP6 ,a pouze ji vložte do premiery - ad2ac3dec.dll
    Přeinstalací AP6CS se bohužel nic nezměnilo. Tak mne napadá, že samotná existence knihovny ad2ac3dec.dll napovídá, že AP6CS a možná i předchozí verze mají problémy se zvukem AC3. Demux videa s převodem audia na wav je sice možné, ale připadá mi to jako velké harakiri. Zkusit to ale můžu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    AP mela vzdy problemy vice ci mene s nestandardne udelanym komprimovanym audiem (MP3, AC3, atd..). Wav (PCM) bylo vzdy resenim, kdyz komprimovany format blbnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    342

    Citace Původně odesláno od dedeky Zobrazit příspěvek
    Přeinstalací AP6CS se bohužel nic nezměnilo.
    Musíš mít plnou verzi AP6 - tzn. ,že ji musíš aktivovat.Tím se ti v ní zprovozní všechny kodeky (AC3, Mpeg,AVCHD atd.)
    Dokonce se musí aktivovat po každém upgrade , teď už je 6.0.5 .

    P.S.Chtěl jsem ti sem dát odkaz na francouzské fórum,kde se to řešilo.Zatím jsem ho nenašel,tak zkus pohledat.
    Naposledy upraveno uživatelem neboztik: 10-08-2014 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    20

    řešil jsem podobný problém také na CS6, reinstalace ani aktivace nepomohla. nemohl jsem rozchodit audio z AVI pořízeného na Firestore fs-200, . Nakonec pomohl konvertor mezi AVI Type 1 a AVI type 2 http://www.videohelp.com/tools/Canop...File-Converter Původní audio kodek dvsd (DVC/DV Video) po konverzi změněn na CDVC Canopus a jede bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    342

    To si řešil úplně něco jiného, pleteš do toho DV,kde je rozdíl mezi dvavi1 a dvavi2. Zde se řeší HD video,které obsahuje AC3 zvuk.CS6 s ním bezproblémově pracuje,ale musí být aktivovaná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    20

    jo jo promiň, nevšiml jsem si HD /AC3 jinak máš pravdu, AC3 v CS6 jede bez problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem jardysa: 13-08-2014 v 06:37
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak do HD videa *.mkv vlozit CZ audio stopu?
    Od Majky v sekci Editace videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-05-2009, 21:49
  2. Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-10-2007, 17:44
  3. jak vytahnout audio z videa ?
    Od rdk v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 10:06
  4. Synchronizace dvd videa a ripnute audio stopy
    Od JeanPijon v sekci Editace videa
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-09-2006, 20:39
  5. VirtualDub - AUDIO z WAV a zostihanie videa = problem
    Od kvee_tvf v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-05-2005, 17:47