Zdravím všechny na fóru!
Nedávno jsem si zakoupil 30 metrů koaxialu (ten nejlevnější, cena za 1 m = 10,-Kč). Máme panelákový byt 2+1 a v dětském pokojíčku máme klasickou zdířku na TV a rozhlas. Proto jsem se rozhodl do zdířky pro TV dát rozdvojku a koaxialem vést signál z antény na střeše do TV v dětském pokojíčku (9 metrů) a do TV v ložnici (21 metrů). V dětském pokoji TV nemá vestavěný tuner, proto máme konec koaxialu vedený do set-top-boxu a v ložnici je TV, full HD, vestavěný tuner (koaxial veden přímo do TV). Kdysi jsem měl na obou televizorech externí anténu se zesilovačem a vždy se na TV v ložnici na programech vysílaných ve full HD objevovali klasické čtverečky a vysílání se sekalo. Při popsaném zapojení koaxialem z antény na střeše tomu už tak není. Všechny programy hrají čistě a plynule. Nastal, ale problém. Pod TV (televize je zakotvena na zdi) v ložnici mám domácí počítač s WIFI. Při každém spuštění PC se všechny vysílané programy ruší, budˇvypadne signál úplně, nebo některé jsou nekoukatelné(spousta čtverečků). A to i na TV v dětském pokojíčku, kde není PC. Jakmile PC vypnu je opět vše v pořádku.
Jeden známý mi poradil, že si mám koupit nový, kvalitnější koaxial, minimálně s dvojitým stíněním a případně feritový magnet.
Poradíte mi někdo nejlepší řešení zmíněného problému? Komukoliv bych byl moc vděčen.