Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Při zapnutém PC se mi ruší všechny programy na TV. TV je napojená na koaxial do antény.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    18

    Zdravím všechny na fóru!

    Nedávno jsem si zakoupil 30 metrů koaxialu (ten nejlevnější, cena za 1 m = 10,-Kč). Máme panelákový byt 2+1 a v dětském pokojíčku máme klasickou zdířku na TV a rozhlas. Proto jsem se rozhodl do zdířky pro TV dát rozdvojku a koaxialem vést signál z antény na střeše do TV v dětském pokojíčku (9 metrů) a do TV v ložnici (21 metrů). V dětském pokoji TV nemá vestavěný tuner, proto máme konec koaxialu vedený do set-top-boxu a v ložnici je TV, full HD, vestavěný tuner (koaxial veden přímo do TV). Kdysi jsem měl na obou televizorech externí anténu se zesilovačem a vždy se na TV v ložnici na programech vysílaných ve full HD objevovali klasické čtverečky a vysílání se sekalo. Při popsaném zapojení koaxialem z antény na střeše tomu už tak není. Všechny programy hrají čistě a plynule. Nastal, ale problém. Pod TV (televize je zakotvena na zdi) v ložnici mám domácí počítač s WIFI. Při každém spuštění PC se všechny vysílané programy ruší, budˇvypadne signál úplně, nebo některé jsou nekoukatelné(spousta čtverečků). A to i na TV v dětském pokojíčku, kde není PC. Jakmile PC vypnu je opět vše v pořádku.

    Jeden známý mi poradil, že si mám koupit nový, kvalitnější koaxial, minimálně s dvojitým stíněním a případně feritový magnet.

    Poradíte mi někdo nejlepší řešení zmíněného problému? Komukoliv bych byl moc vděčen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Koaxiál 10 Kč/1 m není ten nejlevnější, za 10 Kč/m bude nejspíše "2x stíněný", tedy stíněný folií a opředením...
    Pravděpodobně nedokonale/nedbale připojené konektory. Jaký typ, F nebo IEC? Jaký typ rozbočovače? Předpokládám celokovový, ne nějaká plastová atrapa...
    Řešením je nezapínat pc, nebo sice zapnout pc, ale nepoužívat Wi-Fi . PC je v nějaké síti? Zkusit napájet z jednoho (stejné síťové zásuvky) síťového zdroje pc i modem a také tv (zemní smyčka - rozdíl napětí mezi zemními vodiči-body).
    V každém případě ověřit spojení konektorů s oběma kabely... S feritovým magnetem nemám zkušenost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    PC a TV máš do zásuvky 230V zapojen jak?

    Zkus zapojit PC do jiné zásuvky než je TV. Může být také vadný zdroj v PC nebo to není zdroj s aktivním PFC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Koaxiál 10 Kč/1 m není ten nejlevnější, za 10 Kč/m bude nejspíše "2x stíněný", tedy stíněný folií a opředením...
    Pravděpodobně nedokonale/nedbale připojené konektory. Jaký typ, F nebo IEC? Jaký typ rozbočovače? Předpokládám celokovový, ne nějaká plastová atrapa...
    Řešením je nezapínat pc, nebo sice zapnout pc, ale nepoužívat Wi-Fi . PC je v nějaké síti? Zkusit napájet z jednoho (stejné síťové zásuvky) síťového zdroje pc i modem a také tv (zemní smyčka - rozdíl napětí mezi zemními vodiči-body).
    V každém případě ověřit spojení konektorů s oběma kabely... S feritovým magnetem nemám zkušenost.
    PC a TV byly zapojeny ze stejné zásuvky. Konektory mám připojeny v pořádku, ale jejich typ neznám. Rozbočovač je plastový. Koaxil. kabel je typ "CB100F" (http://www.levneelektro.cz/p50908-sa...FSjpwgodmlcAzQ), 1x stíněný.

    Foto detaily zde :

    Zásuvka na TV, rozhlas a UPC telefon

    http://oi61.tinypic.com/5p0h6v.jpg

    Plastový rozbočovač s konektory na obě TV

    http://oi61.tinypic.com/mwy73b.jpg

    Konektor do TV v dětském pokojíčku

    http://oi62.tinypic.com/14p6k6.jpg

    Konektor do TV v ložnici

    http://oi58.tinypic.com/k476vs.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    V prvé řadě bych onen plastový rozbočovač nahradil kovovým. Odkazy na obrázky rozbočovačů a konektorů jsou např. v sousedním tématu... Pročti si celé téma! Ještě přidám odkaz na návod k montáži F konektoru.
    Použité konektory (IEC) jsou dobré, pokud se s nimi nehýbe, jsou velmi náchylné k nalomení středního vodiče a spojení se stíněním kabelu není spolehlivé. Pokud nepomůže výměna rozbočovače za kovový, pouvažuj o náhradě konektorů za typ F (šroubovací) při současném použití přechodek z F na IEC.
    Případně zkus umístit pc dál od účastnické zásuvky a kabelů....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    PC a TV máš do zásuvky 230V zapojen jak?

    Zkus zapojit PC do jiné zásuvky než je TV. Může být také vadný zdroj v PC nebo to není zdroj s aktivním PFC.
    Zkusil jsem zdroj PC zapojit do zásuvky ve vedlejší místnosti a je to lepší. Většina programu hraje, ale třeba ČT sport HD, nebo ČT2 HD hrají velice špatně. Zbytek OK. Tak nevím, proč zrovna tyto 2 programy.
    Jinak zdroj od PC je typ "Seasonic SS-430 HB Active PFC F3".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    HD programy vyzaduji velmi kvalitni prijem a minimalni ruseni.

    Vypada to na vadny nebo spatny zdroj od PC. Jeste bych pro jistotu dotahl sroubky v zasuvkach 230V. Rozvody jsou v medi nebo v hliniku?

    Je dobre zapojena faze a nulak v zasuvkach? Zjistis vadaskou nebo spec.sroubovakem s indikaci faze v rukojeti.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 30-06-2014 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    HD programy vyzaduji velmi kvalitni prijem a minimalni ruseni.

    Vypada to na vadny nebo spatny zdroj od PC. Jeste bych pro jistotu dotahl sroubky v zasuvkach 230V. Rozvody jsou v medi nebo v hliniku?

    Je dobre zapojena faze a nulak v zasuvkach? Zjistis vadaskou nebo spec.sroubovakem s indikaci faze v rukojeti.
    Zásuvky mám už hodně staré, samozřejmě z Al. Jinak kontrolu zásuvek provedu.

    Každopádně díky moc tobě a uživateli Retiree za trpělivost a pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Hlinik je svina. Obzvlaste pro impulzni zdroje jako je v PC, v TV. Dalsi problem muze byt v tom ze mas asi dvouvodicove vedeni se spojenym nulakem a zemi. Tam muze byt ruseni ze zdroje PC intenzivnejsi. nejlepe by to chtelo udelat rekonstrukci elektrickych rozvodu. Protoze jinak je mozne, ze budes hledat s impulsnimi zdroji na starem vedeni jen "duchy"... Ale je to az krajni reseni.

    Dotahni srouboy v zasuvkach. Ale pozor at te nepokope elektrika. Pak se uvidi co dal.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 30-06-2014 v 21:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Hlinik je svina. Obzvlaste pro impulzni zdroje jako je v PC, v TV. Dalsi problem muze byt v tom ze mas asi dvouvodicove vedeni se spojenym nulakem a zemi. Tam muze byt ruseni ze zdroje PC intenzivnejsi. nejlepe by to chtelo udelat rekonstrukci elektrickych rozvodu. Protoze jinak je mozne, ze budes hledat s impulsnimi zdroji na starem vedeni jen "duchy"... Ale je to az krajni reseni.

    Dotahni srouboy v zasuvkach. Ale pozor at te nepokope elektrika. Pak se uvidi co dal.
    Provedu!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nenaladím všechny kanály
    Od Scantrax v sekci DVB-C
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-02-2014, 14:48
  2. LCD: 100Hz LED TV napojená na PC
    Od amat v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-02-2012, 16:43
  3. Pruhy pri zapnutem VMR9
    Od exasperator v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-04-2006, 06:17
  4. zapojeni HDD pri zapnutem PC
    Od Fantas! v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 23:58