Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jaký 60" LCD televizor do cca 50.000,-Kč ?

sargasis777 (1)|24.6.2014 14:08
Ahoj,
potřeboval bych poradit při koupi nového 60" LCD televizoru do cca 50.000,- Kč. Bude ve velké místnosti a používat se bude většinou na hraní PS3, PS4, přehrávání HD a Full HD obsahu a jen pomálu na SD DVB-T.
Měla by mít tedy asi nízký input lag a pokud možno co nejméně lesklý panel (zrcadlo už doma mám :-)). Zatím mám v hledáčku tyto dvě:

60" Sony Bravia KDL-60W855B
60" LG 60LB650V

Jakou by jste mi doporučili? Případně by jste zvolili nějakou jinou? Děkuji za veškeré podněty.

Edit: Včera jsem měl možnost vidět LG 60LB650V. Obraz slušný, ale lesk toho panelu byl asi ze všech největší, prostě druhé zrcadlo. Ještě jsem viděl Sharp LC60LE751E obraz nebyl špatný, ale tím pádem jsem se začal zajímat trošku i o značku Sharp. Neviděl jste někdo obraz tv Sharp LC-60LE855E s technologií AQUOS Quattron? Co jsem zatím o tom četl, mohl by být obraz moc pěkný, ale potřeboval bych ho vidět. Kde by se dal vidět naživo?
lastopia (92)|25.6.2014 08:43
odrazy a lesklost panelů je obecně nešvar většiny televizorů součanosti. od některých panelů se světlo odráží více, od některých méně. ale doba matných panelů je momentálně v nedohlednu :(

každopádně k tvému výběru jeden komentář: uvedená sony 60w855b patří k vyloženě herním televizím. input lag je nízký, takže v sony počítali, že jejich televize budou vhodné i pro hráče na jejich sony konzolích. navíc jsou sony televize připravené pro snadnou komunikaci se sony konzolemi. tzn. jedním ovladačem lze snadno ovládat televizi i konzoli.

malý test je třeba tady: http://hdtvpolska.com/topic/32699-maly-test-3d-lcd-led-sony-kdl-60w850b-kdl-60w855b-czyli-nowe-w8-ale-z-obudowa-wedge/. tady naměřili input lag 23.5 msec.

vybírej podle vlastních očí. který obraz ti vyhovuje, poznáš nejlíp sám. počítej s tím, že televize z tvého výběru jsou rozdílné, sony patří do vyšší třídy vybavenosti i cenově. sony používá tzv. psa panel, pozorovací úhly jsou tedy horší, vyniká lepším podáním černé barvy. lg pak má ips panel, jehož pozorovací úhly jsou výrazně lepší, černá je pak o něco horší.