Televes DAT 75 VS. COLOR SUPER XL-91-BL
Dobrý den, co si myslíte že je lepší když chytám špatný signál (vysílač asi 50km daleko) a chci mít v dobré kvalitě HD programy. Mám si koupit Televes DAT 75 nebo COLOR SUPER XL-91-BL?
Anténu mam asi super color podle tvaru, stáří neznám ale asi to bude tak 20-30 let. Jinak jsem z Mladé Boleslavi a anténa je nasměrovaná směrem na Prahu. HD programy od ČT naladěné jsou ale kvalita je tak 5-15% a sila signálu 30-45%, Fanda a Smíchov někdy ztrácí kvalitu (za horšího počasí) jinak všechny ostatní kanály jsou v pořádku. U nás sousedi na konci ulice nechytají signál vůbec, takže tam nějaká překážka bude.
Anténu mam asi super color podle tvaru, stáří neznám ale asi to bude tak 20-30 let. Jinak jsem z Mladé Boleslavi a anténa je nasměrovaná směrem na Prahu. HD programy od ČT naladěné jsou ale kvalita je tak 5-15% a sila signálu 30-45%, Fanda a Smíchov někdy ztrácí kvalitu (za horšího počasí) jinak všechny ostatní kanály jsou v pořádku. U nás sousedi na konci ulice nechytají signál vůbec, takže tam nějaká překážka bude.
Lepší bude ta antena Color (zvaná také "hirschmanka"). Nevím ovšem, co máš za antenu teď, v jakém stavu je spojení mezi antenou a TV, jestli jsou nějaké přírodní překážky mezi vysílačem a TV, a tak podobně. Protože mít problém s příjmem vysílání z vysílače, který je daleko 50km (tedy blízko) není jen tak samo sebou
A kdyby jsem si pořídil Kathrein AOT 65 co k tomu ještě budu muset přikoupit? (symetrizační člen a zesilovač?)
Když si koupíš antenu COLOR, tak k ní je možno koupit zesilovač, který se zapojí do krabičky dipolu (je přímo k tomu uzpůsoben)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[ATTACH=CONFIG]27744[/ATTACH]
Otázka je ovšem ta, zda tam je alespoň minimální signál ohledně HD programů. Protože pokud tam přijatelný signál není, tak zesilovač zesílí nic. Tedy bude to k ničemu. To ti ale tady nikdo nebude umět říct - to je buď a nebo. I s tím počítej
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[ATTACH=CONFIG]27744[/ATTACH]
Otázka je ovšem ta, zda tam je alespoň minimální signál ohledně HD programů. Protože pokud tam přijatelný signál není, tak zesilovač zesílí nic. Tedy bude to k ničemu. To ti ale tady nikdo nebude umět říct - to je buď a nebo. I s tím počítej