padá render ve Vegasu
Vyrendrovala jsem ve Vegasu v HD kvalitě bez problémů. Pak jsem to samé dala rendrovat ve kvalitě pro DVD a již 5 x mi rendrování spadlo. Vždy v jiném místě se buď program zavře s hláškou, že Vegas přestal pracovat nebo se rendrování zastaví s hláškou, že došlo k chybě. Vytvořila jsem již mnoho DVD i Blue-ray disků a toto mi to dělá prvně. Mylím, že již v minulosti se mi to také stalo, ale tehdy jsem spustila rendrování znovu a již to proběhlo v pořádku. Prosím o radu, čím by to mohlo být.
Díky.
Ivana
Díky.
Ivana
Ještě mně napadlo, zda by nemohl být problém v následujícím. Do teď jsem používala další stopu pouze na titulky, ale u tohoto sestřihu jsem ještě použila jednu stopu pro hudbu. Během dovolené nám totiž hodně foukalo, tak jsem místy zvuk ztlumila a nahradila hudbou. Možná, že rendering v HD to utáhl a rendering pro DVD to nechce zpracovat. Jinak si to neumím vysvětlit.
Místa na ukládání mám dost, v tom to být nemůže.
Místa na ukládání mám dost, v tom to být nemůže.
Záleží, co je příčinou pádů. Občas pomohlo snížení hodnoty parametru Dynamic Ram Preview na "0" - je to v properties. To ale spíš v případech, kdy Vegas hlásil low memory.
Tento údaj mám nastaven na "0". Za poslední 2 roky jsem zpracovala asi 20 DVD se stejným parametry a vždy to bylo OK. Až při tomto posledním zpracování to začalo při rendrování padat. Zkusím ještě vyhodit tu stopu s hudbou, jestli to nedělá.
tak mozna to je tou pridanou muzikou, ja bych zkusil tu hudbu nahradit nejakym wav, vytvor wav te same skladby v jinem vegas projektu a pak to jen nahrad tu sestrihanou skladbu funkci "replace" nebo tak nejak
Nejprve jsem vymazala stopu s hudbou. Render mi zkončil u 38 %. Tak v tom to asi nebylo. Pak jsem ještě zkusila místo variable two pass dát constant bit rate. To jsem nikdy nepoužívala. Zde mi to doběhlo do 99 %. Myslela jsem, že je to opět nepoužitelné, ale soubor se mi pak do Architektu natáhl. Pouze se mi neuložily kapitoly, i když jsem je měla zaškrtnuté. Vypadá to, že to bude v pořádku. Až nyní jsem si uvědomila, že při těchto několika nepovedených rendrů mi render a tím ani Vegas nešel zavřít, musela jsem použit restartování. Myslím, že bude chtít Vegas možná přeinstalovat. Zajímavé je, že ze stejného sestříhaného souboru jsem minulý týden vyrendrovala v HD bez problému. HD si dělám pro sebe, mám Blue-ray přehrávač, na DVD to dělám pro přátele. Po vyrendrování v HD jsem rendrovala pro DVD za stejných parametrů jako již mnohokrát před tím. Za posledních několik let jsem udělala již mnoho DVD i Blue-ray bez problémů, ale tento problém si opravdu neumím vysvětlit. Jinak díky za rady.