Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vystříhání kousků videa z MOV

hafca (211)|18.6.2014 22:00
Potřeboval bych vystříhat z formátu MOV kousky filmu. Mám fotoaparát co umí HD video a zároveň fotit. Problém je v tom, že při focení z nějakého nepochopitelného důvodu vloží kousek černého a zastaví video. Natáčení a focení dohromady jsem si trouba nezkusil nanečisto a to co jsem natočil potřebuji těch kiksů zbavit. Zkoušel víc programů, ale všechny umí jen vystřihnout jednu část.
Neví někdo jestli neexistuje nějaký chytřejší soft ve kterém by se dalo označit víc částí, tak aby to vystříhal najdnou a to co zbyde nevystříhané uložil vcelku? Tak abych nemusel každou část dělat na několikrát?
jajarec (2)|18.6.2014 23:01
Musis pouzit multy trim al viacnasobny stryh, v PD 12 jeto jednoduche ak je video natahane na editacnej stope tak ak sa kurzor priblizy k black oknu zastavis zmacknes Ctrl+t a video sa ti rozdeli,posunies kurzor na koniec black okna a znova ctrl+t,kliknes na tuto cast,zmeni farbu,zmacknes Ctrl+Delete a video (oznacene) sa strati a ostatne po pravej strane sa posunu a takto odstranis kazde nepotrebne okienka.
hafca (211)|19.6.2014 11:55
Ještě tak vědět, co je to PD 12. :-?
jardysa (20)|19.6.2014 21:12
hafca (211)|19.6.2014 23:20
No jo, to je pěkné, ale trochu rozsáhlé. Je to s kanonem na vrabce. :-(
Wintermute (265)|21.6.2014 11:37
VideoReDo TVSuite 4

Zpět do MOVu sice neuloží, ale TS, M2TS, MKV, MP4 pochopitelně zvládne, bez rekomprese. Jen je třeba zkontrolovat hrozící pixelizaci v místech střihu, nebo se spokojit s méně přesným GOP střihem.
Pavel_tempx2 (829)|23.6.2014 09:30
[QUOTE=hafca;491337]Mám fotoaparát co umí HD video a zároveň fotit. Problém je v tom, že při focení z nějakého nepochopitelného důvodu vloží kousek černého a zastaví video. [/QUOTE]

To je snad logické, že pokud je foťák v režimu video, tak nemůže používat ve stejnou chvíli jeden čip kterým zaznamenává video i na focení?
hafca (211)|23.6.2014 09:54
Pochopil bych tmu nebo seknutí videa, ale obojí?
RoPo (6061)|23.6.2014 10:40
Kamery, které nahrávají video a mají funkci snímku během nahrávání, tak normálně udělají snímek a žádnou tmu nevkládají. Jednu takovou kameru mám.

Foťák, který máš však toto evidentně neumí. Škoda, že jsi si to nevyzkoušel. Ale ještě mě napadá, že by byla pomalá karta. Při natáčení nestačí s vytvořením fotky dojde k ukládání fotky, ale karta již nestíhá zapisovat video, tak tam foťák/karta vloží tmu a pozastaví video. Zkusil jsi jinou kartu?
hafca (211)|23.6.2014 10:58
Foťák je Canon SX50 HS, myslel jsem si, že to bude bez problémů. Ale jak je vidět, moc jsem to nedomyslel. :-( Příště budu fotit nebo točit a tu vymoženost používat obojí současně vynechám. Karta by měla být CLASS 10, ale zkusím koupit jinou a pro jistotu od jiného výrobce.

Wintermute Dík za tip, vypadá to, že je to přesně co hledám.