Rozvod satelitního signálu
dobrý den,mém dotaz.Mám satelit,konvertor čtyři vývody na čtyři satelity v bytě.Já mám v obýváku dvoutunerovou mašinu Icecrypt s4000 HD.Jde o toto,chtěl bych dát ke konvertoru ještě jeden konvertor singl a chytat na ten dvoutunerák ještě Astru 19,2,že bych chytal 23,5 a 19,2 stupně.Jde to nějak naštelovat?
Předem díky za odpověď.
Předem díky za odpověď.
Takže chceš spojit stávajající quadro LNB (23,5) + LNB na (19,2). Pak lze oba namontovat do multifokusu a správně nastvit pod úhlem. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Mám dojem, že existují i přímo multifokusy pevné pro dané družice (23,5+19,2 a nemyslím tím monoblok, protože ten je pro 1-4 tunery), kdy naladíš jednu družici a díky přesnému úhlovému natavení držáků je druhá "nastavena automaticky".
Mám dojem, že existují i přímo multifokusy pevné pro dané družice (23,5+19,2 a nemyslím tím monoblok, protože ten je pro 1-4 tunery), kdy naladíš jednu družici a díky přesnému úhlovému natavení držáků je druhá "nastavena automaticky".
Chtěl jsem ještě vědět jak to v tom menu toho Icecryptu nastavím,jaké a kam dám ty nové hodnoty.To budu muset předělat,že jo?
Tento konkrétní SAT neznám, ale obecně se každému tuneru nastavuje na jakých družiccíh a frekvencích se má ladit (+ konfigurace připojeného LNB pro každý tuner).
[QUOTE=RoPo;491305]Takže chceš spojit stávajající quadro LNB (23,5) + LNB na (19,2). Pak lze oba namontovat do multifokusu a správně nastvit pod úhlem. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Mám dojem, že existují i přímo multifokusy pevné pro dané družice (23,5+19,2 a nemyslím tím monoblok, protože ten je pro 1-4 tunery), kdy naladíš jednu družici a díky přesnému úhlovému natavení držáků je druhá "nastavena automaticky".[/QUOTE]
Pro čtyři satelity je konvertor QUAD
Mám dojem, že existují i přímo multifokusy pevné pro dané družice (23,5+19,2 a nemyslím tím monoblok, protože ten je pro 1-4 tunery), kdy naladíš jednu družici a díky přesnému úhlovému natavení držáků je druhá "nastavena automaticky".[/QUOTE]
Pro čtyři satelity je konvertor QUAD
[QUOTE=Fany53;491303]Mám satelit,konvertor čtyři vývody na čtyři satelity v bytě...[/QUOTE]
nechem byť puntičkár, ale takto položený dotaz je tebe sice jasný, ale podľa odpovedí vidíš že si ľudí zblbol. Máš satelit a potom ešte 4 satelity....
Skúsim zhrnúť, čo teda vlastne máš a čo chceš:
1/ máš satelitnú anténu, t.j. parabolu a na nej umiestnený jeden LNB so štyrmi vývodmi na 4 satelitné prijímače (aspoň si to tak myslíš). Toto LNB je nasmerované na pozíciu Astra 23.5E.
2/ chceš pridať ďalšie LNB s nasmerovaním na Astra 19.2E
3/ chceš´mať v jednej izbe dvojtunerový satelitný prijímač s možnosťou prijmu 19.2E + 23.5E
4/ ostatné sat prijímače v iných izbách budú mať len Astru 23.5E
Je to tak????
Ak áno:
- skontroluj čo to je za LNB s tými 4-mi F-konektormi. Ak je to quattro (nie kvádro) tak by si potreboval multiprepínač pre pripojenie ďalších sat prijímačov.
- ak je to quad, tak máš pozíciu 23.5E poriešenú pre 4 tunery = 1x tvoj twintuner v obyváku + 2 ďalšie obyčajné sat prijímače
Ak je to quad potom máš dve možnosti:
A/ parabola umožňuje montáž ďalšieho LNB - t.j. máš alebo môžeš doplniť držiak na ďalší LNB.
- potom kúp ďalší LNB quad ktorý nastavíš na 19.2E
- kúp 2ks diseqC prepínač, rozhodni či 2/1 ak toto je tvoj vrchol alebo 4/1 ak do budúcna pridáš ešte LNB na družice napr. 13E, 28.2E.
- natiahni 2x koax do obyváku
- natiahni koax do druhej a tretej izby
B/ ak parabola nemá držiak na ďalší LNB alebo proste dve družice sú u teba konečný stav
vyhoď ten LNB a kúp monoblock LNB quad (prípadne octo) pre 19.2+23.5E
natiahni 2x koax do obyváku
natiahni ostatné koaxy do ďalších izieb
nechem byť puntičkár, ale takto položený dotaz je tebe sice jasný, ale podľa odpovedí vidíš že si ľudí zblbol. Máš satelit a potom ešte 4 satelity....
Skúsim zhrnúť, čo teda vlastne máš a čo chceš:
1/ máš satelitnú anténu, t.j. parabolu a na nej umiestnený jeden LNB so štyrmi vývodmi na 4 satelitné prijímače (aspoň si to tak myslíš). Toto LNB je nasmerované na pozíciu Astra 23.5E.
2/ chceš pridať ďalšie LNB s nasmerovaním na Astra 19.2E
3/ chceš´mať v jednej izbe dvojtunerový satelitný prijímač s možnosťou prijmu 19.2E + 23.5E
4/ ostatné sat prijímače v iných izbách budú mať len Astru 23.5E
Je to tak????
Ak áno:
- skontroluj čo to je za LNB s tými 4-mi F-konektormi. Ak je to quattro (nie kvádro) tak by si potreboval multiprepínač pre pripojenie ďalších sat prijímačov.
- ak je to quad, tak máš pozíciu 23.5E poriešenú pre 4 tunery = 1x tvoj twintuner v obyváku + 2 ďalšie obyčajné sat prijímače
Ak je to quad potom máš dve možnosti:
A/ parabola umožňuje montáž ďalšieho LNB - t.j. máš alebo môžeš doplniť držiak na ďalší LNB.
- potom kúp ďalší LNB quad ktorý nastavíš na 19.2E
- kúp 2ks diseqC prepínač, rozhodni či 2/1 ak toto je tvoj vrchol alebo 4/1 ak do budúcna pridáš ešte LNB na družice napr. 13E, 28.2E.
- natiahni 2x koax do obyváku
- natiahni koax do druhej a tretej izby
B/ ak parabola nemá držiak na ďalší LNB alebo proste dve družice sú u teba konečný stav
vyhoď ten LNB a kúp monoblock LNB quad (prípadne octo) pre 19.2+23.5E
natiahni 2x koax do obyváku
natiahni ostatné koaxy do ďalších izieb