Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: MPEG 2-Sekanie obrazu

  1. #1

    Sum Sum je offline
    Nováček Avatar uživatele Sum
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    17

    Ahoj !
    Po vytvorení MPEG2 súboru z DV súboru video trocha seká.
    Skúšal som encodéry(TMPGEnc, Procoder 1,5).Taktiež som skúšal UVS 7,kde som súbor DV strihal. Problém s prekladaním i vypadávaním snímkov vylučujem. Na videu je panoráma so zapnutým dig. stabilizátorom (tiež máličko seká), no po prevode je to oveľa horšie.
    Robím niekde chybu, alebo to už lepšie nebude?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    Ahoj
    Ukladas Top field first?
    Trha se to v PC nebo v TV?
    Jaky davas bitrate?
    Ukladas 2pass?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Sum Sum je offline
    Nováček Avatar uživatele Sum
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    17

    Ahoj Pears,
    som rád, že aspoň niekto reagoval.
    Takže, v UVS:vstup (Field Order B), výstup (Field Order B), ale prednastavené je 2xFOA.
    Procoder 1,5:vstup (Bottom Field First), výstup-(Top Field First).
    Trhá to v PC, ale aj na TV(na TV to prehrávam z PC).
    Musím to skúsiť ešte prehrať cez prehrávač (zatiaľ nevlastním).
    Bitrate som skúšal 6000 až 8500, 1 priechod aj 2 priechody, no čo sa týka sekania stále rovnaké. Môže to sekať PC pri prehrávaní, no seká iba MPEG2, DV neseká. V PROCOD. nastavujem iba vstup a výstup, v nastaveniach " Advanced - Setup" nič nemením.
    To je všetko, Ahoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    No tak nevim. UVS nevlastnim. Zkusil bych dat nizsi bitrate. Zrejme ti nestiha grafarna nebo neco v komu (proc.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Pears> Pokud to trhá i v PC, tak není bitratem. Je to spíš tím TFF.
    Sum> Jak můžeš u videa s BFF nastavit jako výstup TFF? To je logický, že to bude sekat, protože otočíš pořadí půlsnímků. Zkusil bych ještě případně jiný encodery, třeba HC nebo QuEnc. Návod jak na něj najdeš na mych stránkách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele kerembe
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Je tu jedno forum mladsieho data, kde sa tym zaoberaju. To, ze procoder podporuje vstupne fields je jeho specificka vlastnost , aspon tak som to pochopil. Ja som mal podobne problems,ale exportoval som to na hovo.
    Tie fields musia byt lower v oboch pripadoch, DV ma mat udajne lower fields.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sekanie hd obrazu pri prehravani po sieti
    Od taurus78 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 24-06-2012, 23:51
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 12:04
  3. Sekanie obrazu...
    Od Dzumbo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-03-2008, 09:54
  4. Sekanie-trhanie obrazu
    Od Yoko v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 19:52
  5. sekanie obrazu a zvuku
    Od pe3k v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-11-2005, 22:15