Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 40 z 40

Téma: Prokládané DVD je ve skutečnosti Progressive?

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    To je v poriadku (nevylucuje sa to).
    Imho dobry soft by mal dodrzovat oficialnu specifikaciu DVD VIDEO, cize ak to takto specifikacia popisuje (a teraz je jedno, ci ano, alebo nie, neovladam ju detailne), mal by akceptovat taketo video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Na zakoupení specifikace nemám zbytečných US$ 5000, tudíž výňatek je zde v sekci Video data:

    http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Video#Video_data

    V úvodu tvrdí, že video musí být interlaced, ovšem dále za formáty klidně napíší:
    ...The H.262/MPEG-2 Part 2 format supports both interlaced and progressive-scan content...
    Tudíž tam v pohodě nacpeš i progressive, ale se změněným flagem...

    .... A DVD player uses these flags to convert progressive content into interlaced video suitable for interlaced TV sets.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 05-06-2014 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Konečně to někdo rozseknul
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Jenze jak jsem psal, to bez interlace flagu hraje i na CRT ,..., komu to DVD davas, to mas jen tak pro sebe a zname ne, tak tam interlace flag nedavej, preci softwerove programy budou delat deinterlace , pokud to budes hrat v PC nebo na LCD. Mate nekdo zkusenost jestli se to na screenu vyrazne pak lisi nebo az jak , nebo az jak se to pak muze pri zobrazovani na LCD nebo pri prehravani v PC pokazit? Pokazenim myslim snaho softweru nebo hardwaru deinterlacovat progresivni video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    komu to DVD davas, to mas jen tak pro sebe a zname ne, tak tam interlace flag nedavej, preci softwerove programy budou delat deinterlace , pokud to budes hrat v PC nebo na LCD.
    Dělám to pro kolegu z práce a ten to v PC rozhodně přehrávat nebude, protože ho ani nemá. Bude si to pouštět ve stolním DVD a myslím, že nemá ani LCD TV, ale ještě starou CRT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    ...ve stolním DVD a myslím, že nemá ani LCD TV, ale ještě starou CRT.
    No tak to už vůbec nemáš co řešit - viz ta druhá citace v mém posledním postu. Pokud to bude hrát player připojený přes Scart nebo jinak analogově, udělá ti z toho na výstupu interlaced materiál stejně. To už ti tu uvedl vivid.sk...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Teď už je to jedno. Už to mám vypálený a ten flag jsem změnil na Interlaced.
    Naposledy upraveno uživatelem Utek: 05-06-2014 v 23:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    Mate nekdo zkusenost jestli se to na screenu vyrazne pak lisi
    Nevsimol som si tam rozdiel. Co som skusal aj vynutit deinterlace (force 50p), tak je to v poriadku, snimky sa zopakuju 2x. V podstate aj staticka prekladana snimka (presnejsie: minimalne dve staticke za sebou) je svojim sposobom progresivny obrazok. SW s tym nema problem.
    Co ale problem je, ked je prekladane video s progresivnym flagom (opat, okrem prehravania na CRT).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    DVD authoringový soft ti udělá authoring z toho co mu podstrčíš, ale nechá ti u Progressive videa flag Progressive. Takže to podle normy zrovna neni. Pokud chces, aby to bylo podle normy, musíš ten flag změnit před authoringem ty sám.
    hmm .. je to mozne .. seriozny authoringovy software to vsetko poriesi .. medzi ne sa ale nepocitam DVD ARCHITECT ani ADOBE ENCORE ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Tak ted jsem zkusil nacist progresivni video z HcEnkoderu do DVD Arcitekta a on to ne-enkoduje znovu. Normalne to povoli a udela DVD s tim progresivnim videem. Nevim jak jsem to zkousel kdysi. Tak sorry za dezinformace, neni to tak horke, jak to vypadalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 14-10-2012, 15:45
  2. prokládané video - bobing
    Od Molex v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 22:17
  3. Prokládané video z *.vob
    Od WestFlame v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 13:52
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-05-2006, 16:11
  5. Kvalita TV karet... Jak je to ve skutečnosti???
    Od ViKinG v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 08-12-2004, 15:22