Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 118

Téma: Ferguson Ariva 203 / 103

  1. #91
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Proč přes RS-232? Normálně jej tam natáhni fleškou přes "Allcode+bootloader".
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    25

    já to od začátku jak u 202 a 203 vždy tahám přes RS-232. Ono je to lepší a vždy když to třeba zamrzne tak EromUpgrade to vždy rozchodil. Tak proto mně zajímá jestli je nějaký eromupgrade na A254. Ono co si budeme povídat. Jak to zamrzne a nebo nekonečný restart tak bez toho to prostě nerozchodí. Spoléhám na tebe na velkého odborníka
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    3

    Dobry den, je Ariva 254 Combo jedina, ktora zvladne prepnut ICE do rezimu Irdeto alebo su take softy aj pre 200 HD, 202E alebo 220 Combo? Ide mi o to, ci skusat najnovsi soft na tieto starsie Arivy alebo tieto starsie nemaju taky soft? Vopred vdaka za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od losos Zobrazit příspěvek
    Ano, u Arivy 254 Combo fungují všechny programy Skylinku, i ty s CAID 0624, tedy Prima Krimi, iConcert atd...
    Prosim, toto bolo myslene s ICE kartou, pre ktoru v uni citacke ide iba 0D96? Teda, ze ICE karta v Arive 254 Combo ide v uni citacke aj CAID 0624? Vopred vdaka za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Tak to nevím, kartu ICE nevlastním a tak to nemohu vyzkoušet.
    Ale myslím si, že když ne ve čtečce, tak v modulu by to mělo jet i na kartě ICE.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 22-12-2019 v 19:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    25

    Prosím tě jaký máš FW na A254 combo aby ti šla Prima Krimi? Ja jsem si stáhl od LOSOSE seting a nainstaloval a ono mi to pořád nejde

    ---------- Doplněno v 22:15 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:12 ----------

    Ahoj a hezký sváteční večer. Tak jsem si dnes nainstaloval do A254 combo tvůj seting a ta Prima Krimi a iConters nefungujou. Poradíš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    9

    Dobrý den, prosím Vás, již řadu let používám settingy od lososa. A teď jsem nainstaloval poslední verzi, a měla nějak rozházená čísla kanálů. (tuším že čt 1 mělo číslo 1730) přitom jsem to měl normálně seřazené. Nakonec jsem nainstaloval předešlý setting který normálně pracoval, a po restartování arivy mi napíše jen display "On". Moc prosím o radu, mám arivu 203.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Tzv. "rozházení kanálů" je způsobeno špatným nastavením funkce LCN - je to v Menu...
    K dalšímu problému - chce to asi poslat fw přes RS-232.
    Pro zizka.mira :
    My doma máme v Arivě 254Combo ten samý seting, co je zde ode mne uvedený. Nevím proč ti to nejede, nám funguje vše ok.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 26-12-2019 v 15:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    9

    Prosím Vás, poradil byste mi jak nahrát fw přes RS232? Mám notebook a redukci z USB do serial kabelu (RS232) a pořád nevím jak vybrat v programu pro upgrade port COM. Díky s pozdravem Dave
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Zde najdeš videonávod, jak provést upgrade přes RS-232 :
    https://chomikuj.pl/action/redirect?...22b12641ef1e0e

    Nechápu, proč nedokážeš vybrat správný port COM, je to přece jednoduché - leda že bys neměl v PC port COM nadefinovaný...
    V novějších PC s Windows 10 se ty porty inicializují samy po zastrčení té redukce do některého USB vstupu.
    Ty jen potom v tom Upgrade programu klikneš na "Vybrat port COM", a můžeš vyzkoušet, který z nich funguje...

    Instalace převodníku RS-232/USB v PC :

    http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=384051#p384051
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 27-12-2019 v 18:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    9

    Děkuji za manuál a radu. Podle mě dělám vše přesně tak jak se ve videu dělá. Našel jsem i nějaký návod na netu, ale to je všechno co už vím. Prostě připojím arivu přes redukci rs232/usb a ztroskotám na tom, že nenapíše po připojení do zásuvky "done". Přitom jsem si jack redukci udělal dobře, protože jsem jí pípnul a byla dobrá. Zkoušel jsem to i u známého, a taky jsem ztroskotal na tom, že prostě nenapíše "done". Myslíte, že by mohl být problém se systémem windows 10 64bit? NA nějakém foru jsem četl, že si s ním nahrávací software nerozumí... Myslíte že už je s arivou amen??? Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Dave123: 28-12-2019 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Ne, zajdi s ní za někým, kdo to FW přes RS-232 umí poslat. Teprve potom, když to ani on nedokáže oživit, tak kup něco nového...
    Příčin, proč se ti nedaří, může být více.
    1. např. to, že používáš nevhodný Upgrade program, který není určen pro tvou Arivu.
    2. tady je správné provedení té redukce USB/jack : http://www.ab-forum.info/download/fi...8de8&mode=view
    3. To ovšem nestačí, je třeba mít i fungující redukci z PC na RS-232 - vůbec jsi neuvedl, zda ji máš... - viz tohle :
    Kdo nemá v PC konektor RS-232, může použít např. tuto redukci USB/RS-232 odsud :
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007O0BM0A32CC
    (Mají tam asi tři druhy v ceně 220-260 Kč), nebo pro W7 tohle za 4 dolary i s poštovným :
    http://www.aliexpress.com/item/USB-2...308395411.html

    Já používám u Windows XP tuto redukci USB to RS232 Serial DB9 COM Cable Adapter HL340 Z :
    http://cgi.ebay.de/USB-to-RS232-Seri...item255eea4d9f
    Funguje i ve Windows 64 bit. Stačí jen nainstalovat správné ovladače (drivery).

    4. Nebo se snažíš poslat do Arivy něco, co do ní nepatří...

    Prostuduj si návod "Jak na to u Arivy", tam to všechno je...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 28-12-2019 v 18:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    9

    Ted už jsem se dostal dál, ale píše to "set stb memory eror" nevíte čím to může být???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Pro Arivy 203 použijte program A203_EromUpgrade.
    Všechny najdete zde :
    http://www.satedu.cba.pl/index.php?a...tors/Ferguson&

    Postup od zdec (Ab-forum) :
    1. Vypni Arivu zadním vypinačem,
    2. zapoj seriový křížený kabel (RS-232),
    3. pusť program ArivaUpgrade 551 - pro Arivy řady 202E použij program A202E_3606_EromUpgrade.zip
    4. nastav správné číslo COM portu, (to, které funguje)
    5. vyber (browse) příslušný *.abs soubor s FW, (např. setting od losos, nebo firmware, samozřejmě rozbalený=odzipovaný)
    6. zaškrtni fajkou "Include bootloader",
    7. klikni na Next, objeví se "Synchronizing STBs, Please reset target!",
    8. zapni Arivu, mělo by se objevit "Done".
    Pokud se nepodaří správně spojit do cca 10s, objeví se "Set STB memory error, Click Back to try again". Jít o krok zpět, znovu Next, resetovat Arivu....
    Jestli nepomůže ani opakovaný pokus, zkus jiný COM port (jiné číslo portu), nebo zkus jiný PC s COM portem (třeba u souseda), stačí i nějaká starší "šunka".
    Pokud používáš převodník USB/RS232, může být problém v něm, že nezvládá vysokou rychlost.
    Pokud se nedaří, tak obvyklá chyba je ta, že je nějak špatně nastaven COM port v PC.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
    xxx Pokud se stále nedaří, tak prý pomůže vypnout antivir (Avast) !!!!! xxx
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    9

    už mi to funguje moooc děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ferguson Ariva 250
    Od lllincoln v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-04-2013, 06:59
  2. Ferguson Ariva 210
    Od misha v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-04-2012, 13:59
  3. Ferguson Ariva TT HD PVR 500
    Od anra v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-04-2011, 11:40