Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 43 z 43

Téma: Kosticky v MPEGu - Postprocessing v ffdshow jak na to?

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    StayMan by €RikŁ€
    V Procoderu bez úprav asi 0.8 RT (athlon 2100+, ty máš asi silnější PC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Hele ja mam porad problem s tim avisynthem je skvely ze to teda jako jde otevrit i v procoderu rovnou na kodovani, ale
    i kdyz v tom avs souboru mam jen

    AviSource("sample.avi")

    tak mi i ten procoder hlasi jen "An unknown error occurred"
    nevite nekdo co by mohlo bejt pricinou.

    Kodeky mam XVID 1.0.3 (v tom je i to video) i ffdshow aktualni. Podle gSpotu mi nic nechybi. A avisynth nejede a nejede Nevite co by mu mohlo chybet?
    Na netu jsem nasel ze ty starsi verze >1 potrebovali nejak rucne zaregistrovat tu dll ale u ty 2.5 uz se to deje automaticky ne?
    Ja uz fakt nevim
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jabber
    pokud máš video "sample.avi", tak nevidím problém. Zkus poslat kousek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tak je to tak jak jsem si myslel. To video je XviD v YV12 kódování. Zkus ještě ve VfW konfiguraci FFDShow povolit dekódování YV12, to by mohlo pomoct. Nebo jak už jsem psal ten příkaz ConvertToRGB(). Když to ale takhle hodíš do CCE nebo QuEnc, tak by to mělo být O.K. Na DVD musí být barvy YV12, nic jinýho neni dovoleno. Takže skript
    AviSource("sample.avi")
    LanczosResize(720,436)
    AddBorders(0,70,0,70)
    by měl být O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Super ted uz to facha. A "zuby" jsou z videa pryc diky moc ale jeste jeden dotaz.

    Ale jeste k ty lanczos metode.
    Neni podle tohohle textu lepsi nez puvodni bez 4ka?:

    Lanczos4Resize (added in v2.55) is closely related to LanczosResize (correct name: Lanczos3Resize). The latter uses a 6-tap filter and the former a 8-tap filter to do the resizing. The result is that Lanczos4Resize produces sharper images. Especially usefull when upsizing a clip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jabber> Tak tohle jsem nevěděl, použij tedy Lanzzos4Resize, mělo by to být určitě lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Hele tak ja se zeptam jeste na ty detaily prevodu. Asi banalnosti ale radsi si to upresnim.

    Jinak s tim avisynthem je ten vystup fakt perfekni

    Ale k ty otazce kdyz se prevadi video z nejakyho avicka na dvd. Ma se nastavovat neco ohledne jasu a kontrastu (zesvetlit a tak) nebo to nechat bez uprav. Nebo zalezi na tom kterym ripu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od jabber
    Hele tak ja se zeptam jeste na ty detaily prevodu. Asi banalnosti ale radsi si to upresnim.

    Jinak s tim avisynthem je ten vystup fakt perfekni

    Ale k ty otazce kdyz se prevadi video z nejakyho avicka na dvd. Ma se nastavovat neco ohledne jasu a kontrastu (zesvetlit a tak) nebo to nechat bez uprav. Nebo zalezi na tom kterym ripu?
    To přece musíš vidět sám, jesli to máš tmavé, nebo nekontrastní. V AS na to filtr určitě je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ten filtr AviSynthu se jmenuje Tweak. Upravuje barvy, jas a kontrast. Při převodu z AVI na DVD se občas využijí nějaké filtry na potlačení šumu, ale to spíš pokud je zdroj třeba DV. DivXy jsou rozmaný dost už sami od sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    jasny ale me zajimalo ze teda kdyz to ripujou z dvdcka jestli ten obraz nejak upravujou nebo je ripnutej tak jak vypada na tom dvdcku.

    Jo a k tomu AviSynthu ten ProCoder je s nim o cca 2-3 hodky rychlejsi (ten prevod), takze super
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jabber
    Při ripování DVD se videa většinou nijak neupravujou, já občas použíju nějakej šumovej filtr, pokud je to DVD zrnitý, ale s barvama pokud vím nikdo nehýbá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Oki diky to jsem chtel slyset
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Postprocessing videa v TV a zvuk
    Od ace960 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 20:21
  2. Kosticky pri prechodu jasu / barev u .mkv
    Od tosmani v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 10:14
  3. DVB-T a Postprocessing na PC
    Od Piskotek v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-02-2006, 09:43
  4. DVD authoring z MPEGu...?
    Od abbe2003 v sekci Mastering
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-12-2004, 12:38
  5. Jak na to ???...s DivX do Mpegu ???
    Od Osvícený v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-11-2004, 16:43