Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Kosticky v MPEGu - Postprocessing v ffdshow jak na to?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Ahojka,
    prevadim jedno video a bohuzel po prevodu je to hodne kostkaty. Doslech jsem se ze stim pomaha ten postprocessing. Mam video 640*256. Jak to nejlip nastavit? (v ffdshow) pls

    Predem dekuji za odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ty si divny, sak to preved bez tych kociek nie? \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Dobre tak ja myslel ze vas to logicky napadne prevadi se z avi (hodnoty nahore) do 760*576 (tak nejak) format DVD. A slysel jsem ze ten postprocessing to vyhlazuje. Ale ptam se jak ho nejlip nastavit (zaskrtat,.. (SPP Deblocking,...)) . Ale zase aby ten prevod netrval roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No pouzi ProCoder(Express)!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Hele neni tu nekdo inteligentnejsi kdo si to fakt precte cely prispevek a rozumi problematice kodeku a video formatu?

    4 Stayman:
    ....Ja se neptam cim a jak to prevadet. Procoder ti ty ctverce nevyhladi. Tady jde o zpracovani prez kodek ffdshow a ten s pomoci postprocesingu to vyhladi a ja se ptam jak ten postprocesing v nem nejlip nastavit. Na nic jinyho co tu placas okolo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Si robis z nas srandu a navyse si drzý jak plostica, pretoze este citat viem:

    [color=red]prevadim jedno video a bohuzel po prevodu je to hodne kostkaty.[/color]

    Co znamena, ze to video prevadzas nejakym nezmyslom a mas tam po tom prevode kocky a tak preto ti radim to com som pisal, inak by som si ta ver ze nevsimol, blbosti riesit nemam kedy a este s nejakym sprostakom tak to mi ver, ze uz dupel
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    StayMan by €RikŁ€
    Co je to plostica (drzá)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Lol.

    Nemuzu se nic jinyho nez se smat. To je jenom cast definice ty otazky. Ja se ptam jen na jak nastavit ten postprocesing v tom ffdshow nic jinyho chapes? A kdyby te to zajimalo tak ja procoder pouzivam. Je to skvely program ale fragmenty z mensiho (AVI) na vetsi format (MPEG) nevycistuje. Kosky tam jsou taky (obrysy tvari atd...) prave ze resenim na vyhlazeni je ten postprocesing v ffdshow vis? A ja se ptam jak to nejlip nastavit nic vic nic min.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak si to hod na dve DVD, pretoze ten rozmer je dostatocny, neviem aka je dlzka toho zaznamu, ale urcite moc, ked ti vznikaju s ProCoderom kocky => mas nedostatocny dat.tok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Aha tak ja uz vim proc mi rikas to co mi rikas.

    Protoze ty myslis ze myslim neco jinyho.

    Ja nemyslim takovy ty rozpady obrazu. Dobre tak to pojmenuju jinak. Takovy ty Zuby kolem tvari apod..., ktery vznikaj tim prevodem z nizsiho do vyssiho rozliseni ...uz chapes ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jabber
    To teda nevím, jesli ti postprocessing pomůže. Jak čtu, ty chceš z menšího rozměru (pojem "rozlišení" v tomto případě je blbost) udělat větší? Na to je dobré použít resize lanczos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Jj presne z 640*256 na DVD velikost 7??*576 (ja ted nevim kolik to je) .uz jsem takhle preved s precoderem 2 hodne filmu ale vetsinou zdroj byl s 7xx*256 (treba) takze to jeste slo. Ale ted prevadim z avizovanyho rozliseni. a je to hrozne zubaty vsechno.

    A kde to resize lancros najdu? V procoderu nebo v ffdshow nebo je na to potreba neco specialniho?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Skor by som povedal, ze ti vadi interlaced, tak nechaj to neprekladane (urcite to AVI tak je!!!), teda neviem ci tak ProCoder robi, starsie verzie urcite vedeli progressive...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    VirtualDub, nebo lépe AviSynth.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Jde o to vybrat správnou metodu pro resize. Pro zmenšování je nejlepší Bilinear, pro zvětšení naopak Bicubic a Lanczos. Podrobnosti jsou v manuálu pro AviSynth. Žádný postprocessing to nezachrání. Ten je vhodný na ty kostky způsobený špatnou kompresí.
    Jinak ten Tvuj film má poměr stran 2,5:1, což je poměrně dost nudle. Originál byl zřejmě 2,33:1. Proto při kompresi nezapomeň na černý pruhy, nemůžeš to jen tak natáhnout na 720x576. Koukni kdyžtak na moje stránky na návod jak připravit Avisynthem video pro DVD. Je tam popsáno jak to spočítat, neni to zase až taková sranda jak by se mohlo zdát.

    P.S. Nevíte jaký poměr stran je na DVD dovolený? Určitě 4:3 a 16:9, ale je ještě nějaký jiný?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Postprocessing videa v TV a zvuk
    Od ace960 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 20:21
  2. Kosticky pri prechodu jasu / barev u .mkv
    Od tosmani v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 10:14
  3. DVB-T a Postprocessing na PC
    Od Piskotek v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-02-2006, 09:43
  4. DVD authoring z MPEGu...?
    Od abbe2003 v sekci Mastering
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-12-2004, 12:38
  5. Jak na to ???...s DivX do Mpegu ???
    Od Osvícený v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-11-2004, 16:43