Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 43

Téma: Kosticky v MPEGu - Postprocessing v ffdshow jak na to?

  1. #16
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Jj je mi to jasny. Jde o nejnovejsi vdrip constantina od done. Na ty stranky kouknu. A nahodu to tu resizi nezvladne ten Procoder 2 ? DYt to stoji tolik a ze by to neumel
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jabber
    No jesli sis koupil Procoder, tak by ti měli poradit i servis. Resize umí, ale s AviSynthem je to lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    ProCoder to dělá na moje gusto moc automaticky. Nevěřim mu, že to udělá tak jak chci já. V Avisynthu to mam pod kontrolou. Ale samozřejmě by to ProCoder měl umět sám taky, ale moc ho nepoužívam. Spíš CCE, QuEnc nebo HC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    4:3 a 16:9, nic ine playere nepoznaju, takze anamorf 2,35:1 je z ciernymi pruhmi,to bude aj jeho pripad...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Mno takze tech 640*256 prevedu na 720*288 a o ty pruhy uz se postara sam procoder jo? A pouziju na to VirtualDub - NAsel jsem tam ten lanczos ale je tam lanczos3 je to to sami? asi jo ne?

    A jeste dotazek. Asi nejlepsi by bylo to ulozit do uncompresed avi ale to zere hadr jak nic. Takze asi zvlim compresi X-vid MPEG 4 Codec (XVID) v 1.0.3 mno ale je tu configuration toho kodeku. Co tam nejlip navolit aby to uz moc nekomprimovalo ale zase aby to nejedlo disk jak malinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Zapni ProCoder Wizard (Alebo Express) a chod si uz konecne lahnut... rano ta caka prekvapko
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jabber> Buďto jak radí Stayman nebo použij ve VD frameserver. Ale stejně je nejlepší Avisynth.
    Ale každopádně 720*288 je úplně špatně. Uvědom si, že to DVD bude mít nastavenej poměr stran 16:9. To dává pixel aspect ratio 1.422, takže to musí bejt nějakych 410px. Standardní je video 720x436 a doplněný 70px širokejma pruhama. To dá přibližně 2.33:1, což je často používanej poměr stran. Přečti si radši ten můj návod než to zprasíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    Oki oki uz jsem to stim zkousel. A no...
    v mym souboru mam tohle:

    AVISource("sample.avi",false)
    Lanczos4Resize(720,288)
    AddBorder(...)

    ale nechce se nejak rozject:

    ze zacatku byl jeste problem ten ze se v tom media playeru zobrazovalo neco o PCM (neco zvuk). Zkousel jsem teda to KillAudio a porad to rikalo. (v tom videu je AC3 5.1) Mno takze jsem ten zvuk dal pryc a uz to nerika. ale chce to stahovat nejaky kodeky takze to povolim a pak to rekne

    Nelze stáhnout odpovídající dekomprimační nástroj. (Chyba=80040200)
    Třída není zaregistrována (Chyba=80040154).

    Pritom XVID 1.0.3 mam nainstalovanej. (Virtualdub jede vpohode)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Lanczos4Resize(720,288)
    proč ta 4?
    Při poklikání ti to musí oznámit, kdes udělal chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele jabber
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    20

    720*288 jsem myslel proto aby to video zustalo v ratiu tak jak je. a kyz se to do do 720*436 (nebo 410) tak to bude trochu natahnuty ne?

    a lanczos4 je v avisynth 2.5. Nevim tak je snad lepsi novejsi 4ka nez 3ka ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    jabber
    No já to takhle nezkoušel, nedávám tam žádné číslo. Jo 720*288 by měly authoringové softy pochopit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Sak nastav ProCoder na 16:9 preboha
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jabber> Při přehrávání se to video vždyzky roztáhne do šířky, proto NESMÍŠ zachovávat původní poměr stran. To roztažení závisí na tom, jestli nastavíš poměr stran 4:3 nebo 16:9.
    Jinak při vytváření toho Avisynth skriptu zkus postupovat postupně tak, že nejdřív zkusíš jenom AviSource("video.avi"). Pak to otevři ve VDM a koukni, co to zahlásí. Pokud nastala chyba, tak a) nemáš VfW dekoder pro video nebo zvuk (což pro AC3 zřejmě opravdu mít nebudeš). Další problém může být kódování barev. Zkus ConvertToRGB(), to by mělo VDM vyhovovat. Pro DVD ale budeš potřebovat naopak ConvertToYV12 pokud to v něm nemáš.
    Pokud Ti to z předchozího neni jasný, tak z Avisynthu leze nekomprimovaný obraz a zvuk. Nepotřebuješ teda žádný kodeky, ale je pravda, že plno programů považuje YV12 za kodek. Ale to by měl zvládnout XviD (pokud si to tam nezakázal). Zkus to prostě otestovat ve VDM a tu konverzi na RGB.
    Zvuk z toho AVI vyhoď a pak ho na DVD přidej tak jak je v tom AVI. Překomprimuj jenom video. Proč bys prznil zvuk, když už je ve správnym formátu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Zapni ProCoder Wizard (Alebo Express) a chod si uz konecne lahnut... rano ta caka prekvapko
    ...a vyhodíš PC z okna!
    když uděláš správný script v AS, tak je to podstatně rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No neviem ako MJPEG, ale mne ide DV -> Mpeg2 ~1.0 RT a dokonca Mpeg2 -> Mpeg2 ~1.2 RT
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Postprocessing videa v TV a zvuk
    Od ace960 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 20:21
  2. Kosticky pri prechodu jasu / barev u .mkv
    Od tosmani v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 10:14
  3. DVB-T a Postprocessing na PC
    Od Piskotek v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-02-2006, 09:43
  4. DVD authoring z MPEGu...?
    Od abbe2003 v sekci Mastering
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-12-2004, 12:38
  5. Jak na to ???...s DivX do Mpegu ???
    Od Osvícený v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-11-2004, 16:43