Je zahoření plazmy u modelů 2013 stále aktuální?
V případě, že si pořídím plazmu model 2013, je nutno ji před plnohodnotným spuštění tzv. zahořovat jako u starších modelů?
Ani starsie modely nebolo nutne (povinne) zahorovat. Je to skor na dobrovolnej baze, pokial chcel mat uzivatel lepsi pocit z toho, ze PDP prvych 200 hodin netrapi extremami.
Pokial vsak zacnes pouzivat PDP normalne a s rozumom (t.j. nepouzivat svietivost na max, nepozerat len jeden trvaly zdroj, nepozerat len filmy v 2.35:1, atd ....), tak ta vyssie uvedene nemusi zaujimat.
Funguje to ako s novym automobilom - pokial sa k tomu budes spravat normalne, nie ako pako, ktory to zacne od prveho km vytacat do cervenych cisel, mozes danu vec pouzivat k spokojnosti.
Pokial vsak zacnes pouzivat PDP normalne a s rozumom (t.j. nepouzivat svietivost na max, nepozerat len jeden trvaly zdroj, nepozerat len filmy v 2.35:1, atd ....), tak ta vyssie uvedene nemusi zaujimat.
Funguje to ako s novym automobilom - pokial sa k tomu budes spravat normalne, nie ako pako, ktory to zacne od prveho km vytacat do cervenych cisel, mozes danu vec pouzivat k spokojnosti.
Asi tak jak píše vivid.sk. Já svou plazmu "nezahořoval" a po 3 letech náročného provozu nemám nic vypáleno. Ale samozřejmě že vypalování existuje a podle toho je potřeba se k ní chovat.
tam je výhoda, že když to necháš puštěný v podstatě nonstop (já to vždycky akorát jednou denně na hodinu vypnul, aby to úplně vychladlo), tak máš za tejden zahořeno a nemusíš na to ty dva měsíce myslet, než bys normálně nakukal těch 200-300 hodin. A je to taky dobrej zátěžovej test na začátek, může se projevit rychle výrobní vada.... Mně se to sešlo zrovna tak, že nová telka jela v předsíni zahořování, na starou tv jsem dal inzerát a zatím na ni koukal a shodou okolností se mi ji podařilo prodat akorát, aby nová tv měla za sebou těch 200 hodin, takže mě to nijak neomezovalo a mám klid.