TV s nejlepsim Sat tunerem
Zdravím, potřebuji TV do ložnice s integrovaným sat tunerem. Můžete mě doporučit značku a ideálně model, která má nejlépe vyřešený satelitní tuner.
Především mě jde o jednoduchost naladění a přelaďování a seřazení kanálů jak potřebuji.
Chci pouze kompletní nabídku skylink multi HD, nic jiného naladěno mít nechci. Takže by mě vyhovovalo mít možnost naladit konkrétního providera.
Dále mi jde o jednoduchost přelaďování, když dojde ke změně frekvence u kanálu.
Další věc co mě zajímá je rychlost přepínání kanálů.
V současné době mám cca 5 let starý Samsung 37C670, který mě vcelku vyhovuje ale umím si představit lepší a rychlejší ladění a seřazení kanálů.
Doporučíte?
velikost kolem 40-47"
cena do 16k ideálně
koukal jsem předběžně na tyto modely
47" LG 47LN613S
46" Samsung UE46F5570
46" Samsung UE46F5370
40" Samsung UE40F6740
Především mě jde o jednoduchost naladění a přelaďování a seřazení kanálů jak potřebuji.
Chci pouze kompletní nabídku skylink multi HD, nic jiného naladěno mít nechci. Takže by mě vyhovovalo mít možnost naladit konkrétního providera.
Dále mi jde o jednoduchost přelaďování, když dojde ke změně frekvence u kanálu.
Další věc co mě zajímá je rychlost přepínání kanálů.
V současné době mám cca 5 let starý Samsung 37C670, který mě vcelku vyhovuje ale umím si představit lepší a rychlejší ladění a seřazení kanálů.
Doporučíte?
velikost kolem 40-47"
cena do 16k ideálně
koukal jsem předběžně na tyto modely
47" LG 47LN613S
46" Samsung UE46F5570
46" Samsung UE46F5370
40" Samsung UE40F6740
Nedoporučím TV jen řeknu zkušenost s TV Panasonic (50GT60 + skylink astra 19.2 a 23.5). Po naladění lze kanály buď přehazovat (např. 1 se posune místo 6 a 6 místo 1) nebo posouvat (např. 6 mezi 1 a 2). Nové kanály jdou přidávat buď ručně, nebo dát přeskenovat satelit (buď 19.2 nebo 23.5) - nově nalezené kanály se umístí nakonec listu - původní zůstanou ve stejném pořadí - nové si potom ručně zasunu kam potřebuji. Navíc jdou kanály seřadit podle abecedy popř. profiltrovat podle několika parametrů nebo vypnout ze zobrazení. Za mne plná spokojenost.
Jak rychly ma panasonic S tuner? Koukam na amazonu na 42asw604 a velmi se mi libi. Cena vcetne dopravy je OK. Jen se bojim jak kavlitni ma panasonic sat tuner oproti treba samsungu kde me to na stare 37c670 televizi prepina kanal cca 1-2 sec.
Jedna věc jak rychle přepíná S tuner a druhá věc jak rychle reaguje dekódování v CI modulu. Takže přepnutí na ČT 24 je do 1s, ale teď jsem zkusil přepínání např: ČT1HD -> ČT2 -> NOVA HD -> PRIMA HD a zvuk nabíhá po cca 1s obraz až tak po 2s. (CAM IRDETO Neotion CI+ s posledním sw a karta Skylink čisté IRDETO s Multi)
pro informaci: televizory lg s integrovaným dvb-s/2 tunerem mají pro český trh nastavenou funkci automatického ladění preferovaných satelitních pozic -- například pro skylink. tato funkce se u set-top-boxů nazývá fastscan. takže typicky dojde k automatickému ladění programů tak, jak si to přeje vysílatel, třeba právě skylink. takže se není třeba o nic starat. jen tuto funkci povolit. a veškeré dolaďování, přeskupování programů probíhá automaticky. funkce je to zajímavá právě pro někoho, kdo nechce vůbec řešit ladění, přelaďování, přemisťování atd.
třeba: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],
tuhle funkci mají taky televizory philips a sony se satelitním tunerem.
třeba: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],
tuhle funkci mají taky televizory philips a sony se satelitním tunerem.
tak jsem z toho trochu zmatenej,
Panasonic řada 600 neumí nahrávat na USB (což v dnešní době fakt nepochopím a chtěl jsem docela i využívat).
Samsungu vyčítají děsně ubohý základní dálkový ovladač
LG který se mi fakt líbí výbavou nejvíc prý má problematický Sat tuner, kde se rozsypává nastavení čísel kanálů.
Přitom to LG má v cizině hodně dobrý recenze.
Vážně uvažuji o LG 47LA6418 z Amazonu.de kde vyjde i s dopravou na 14,4 K a je to hodně vysoká řada. Nějak se mi nechce věřit, že by ten Sat tuner u LG fakt byl tak problematickej ale nejlépe bych byl kdyby mě někdo kdo má LG a používá S tuner uklidnil, že běhá v pohodě :)
http://www.amazon.de/gp/product/B00C6XC9PI/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A8KICS1PHF7ZO
Panasonic řada 600 neumí nahrávat na USB (což v dnešní době fakt nepochopím a chtěl jsem docela i využívat).
Samsungu vyčítají děsně ubohý základní dálkový ovladač
LG který se mi fakt líbí výbavou nejvíc prý má problematický Sat tuner, kde se rozsypává nastavení čísel kanálů.
Přitom to LG má v cizině hodně dobrý recenze.
Vážně uvažuji o LG 47LA6418 z Amazonu.de kde vyjde i s dopravou na 14,4 K a je to hodně vysoká řada. Nějak se mi nechce věřit, že by ten Sat tuner u LG fakt byl tak problematickej ale nejlépe bych byl kdyby mě někdo kdo má LG a používá S tuner uklidnil, že běhá v pohodě :)
http://www.amazon.de/gp/product/B00C6XC9PI/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A8KICS1PHF7ZO
[QUOTE=vomic;489874]Panasonic řada 600 neumí nahrávat na USB (což v dnešní době fakt nepochopím a chtěl jsem docela i využívat).[/QUOTE]
Nezajímal jsi se náhodou o Panasonic ASW604? Ten by totiž nahrávat umět měl:
[quote="https://www.panasonic.com/de/consumer/flachbildfernseher/next/viera-asw604-serie/tx-42asw604w.html"]USB-HDD-Aufnahme Ja[/quote]
Pochopitelně za to neručím - jenom upozorňuju na to, co uvádí výrobce.
Nezajímal jsi se náhodou o Panasonic ASW604? Ten by totiž nahrávat umět měl:
[quote="https://www.panasonic.com/de/consumer/flachbildfernseher/next/viera-asw604-serie/tx-42asw604w.html"]USB-HDD-Aufnahme Ja[/quote]
Pochopitelně za to neručím - jenom upozorňuju na to, co uvádí výrobce.
čet jsem recenzi na 600 a tam to uváděli jako velké mínus. Předpokládal jsem že 604 je jen rozdílná tunerem a ostatní je identické.
To nahrávání s tunerem docela úzce souvisí :) I amazon uvádí:
[quote="http://www.amazon.de/Panasonic-TX-50ASW604-LED-Backlight-Fernseher-Energieeffizienzklasse-schwarz/dp/B00IJWRMV6/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1401362510&sr=1-1&keywords=ASW604"]HD Triple Tuner und USB-Recording - Vielseitiger Empfang über DVB-S2 / -T2 / -C und Aufnahmemöglichkeit auf externe Festplatte[/quote]
Německy sice moc neumím, ale myslím, že to stojí ještě za prozkoumání.
[quote="http://www.amazon.de/Panasonic-TX-50ASW604-LED-Backlight-Fernseher-Energieeffizienzklasse-schwarz/dp/B00IJWRMV6/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1401362510&sr=1-1&keywords=ASW604"]HD Triple Tuner und USB-Recording - Vielseitiger Empfang über DVB-S2 / -T2 / -C und Aufnahmemöglichkeit auf externe Festplatte[/quote]
Německy sice moc neumím, ale myslím, že to stojí ještě za prozkoumání.
Hmm tak v uzivatelských recenzích píší na Amazonu že to v pohodě nahrává i na no-name USB takže asi umí. Navíc T2 tuner a cena 20K za 50" a přitom velikostně je ta 50tka stejná jako většina 46-47" ... asi to hodím do košíku. I s dopravou to vychází na 20k a to mě přijde na 50" velmi slušná cena.
pokud se rozpočet trochu zvedl, osobně ještě můžu doporučit sony 50w685. momentálně v akci tady za 20 tisíc: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
připojení na satelit bez potíží, ladění preferovaného satelitu rychlé a spolehlivé. upravení naladěných pozic lze velmi snadno provádět přes editor v počítači a flashkou všechno nahrát zpátky do televize. televizor mám měsíc připojený na pozemní anténu, ale i satelit se 4 lnb. vše v naprostém pořádku a uživatelsky velmi pohodlné.
připojení na satelit bez potíží, ladění preferovaného satelitu rychlé a spolehlivé. upravení naladěných pozic lze velmi snadno provádět přes editor v počítači a flashkou všechno nahrát zpátky do televize. televizor mám měsíc připojený na pozemní anténu, ale i satelit se 4 lnb. vše v naprostém pořádku a uživatelsky velmi pohodlné.
ta Sony vypadá zajímavě, přiznávám že Sony jsem uplně ignoroval protože u ní mám zafixováno nepříjemné a nepřehledné dálkové ovládání i divné menu z doby kdy si Sonku koupila před pár lety tchýně a vůbec mě nezaujala.
Nadruhou stranu, Panasonic mě ovládáním i menu naprosto sedí.
Je možné že dnešní Sony je zcela jiný kafe.
Docela by mě zajímalo jak v porovnání tyhle dvě TV by vycházeli, bohužel ten Panasonic 604 není šance v ČR nikde vidět.
Každopádně Amazon jde zrušit a cena je plně srovnatelná.
Nahlodá mě někdo do tý Sony nebo mě spíše doporučíte toho Panasonica z Amazonu?
Nadruhou stranu, Panasonic mě ovládáním i menu naprosto sedí.
Je možné že dnešní Sony je zcela jiný kafe.
Docela by mě zajímalo jak v porovnání tyhle dvě TV by vycházeli, bohužel ten Panasonic 604 není šance v ČR nikde vidět.
Každopádně Amazon jde zrušit a cena je plně srovnatelná.
Nahlodá mě někdo do tý Sony nebo mě spíše doporučíte toho Panasonica z Amazonu?
a co to zkusit tak, že koupíš sony v alze, a když nebude vyhovovat, půjde do krabice a zpátky.
provozuji několik televizí: panasonic je uživatelsky velmi příjemný, ale moderní smart funkce mě neoslovují a menu mi třeba u et50 přijde pomalejší než na zmíněné sony w685, kde je menu rychlé. ve srovnání s loňským philipsem 6008 je pak všechno velmi rychlé. i philips 9603 z roku 2008 :)
provozuji několik televizí: panasonic je uživatelsky velmi příjemný, ale moderní smart funkce mě neoslovují a menu mi třeba u et50 přijde pomalejší než na zmíněné sony w685, kde je menu rychlé. ve srovnání s loňským philipsem 6008 je pak všechno velmi rychlé. i philips 9603 z roku 2008 :)
Tak jsem narazil v Liberci na obchod kde byli ochotni zapojit vice TV na satelit a mel jsem moznost vyzkouset LG, Samsung a Sony. Nakonec jsem si vybral LG 47LA660S, obrazove me prisla hlavne v SD mnohem lepsi nez Sonka 605 i letosni Samsung 6650. V HD byly vsechny TV skvele.
Jen ten desnej magic ovladac me vubec nesedel, ale prodavac prihodil jeden systemovy LG co se mu tam valel takze nakonec spokojenost. LG me vyhovuje protoze uz jednu LG mam a jsem s ni max spokojenej.
Tuner me prisel na vsech TV zhruba stejne rychlej. Sprava kanalu je sice trochu kostrbatejsi nez bych si predstavoval, ale TV umi i rucni ladeni jen frekvenci co chci a automaticky doladovani takze to nebude snad takovy porod :)
Vecer ji zkusim komplet naladit a vyladit, tak snad nakonec nebudu litovat 18k na ktery jsem je uhadal :)
Jen ten desnej magic ovladac me vubec nesedel, ale prodavac prihodil jeden systemovy LG co se mu tam valel takze nakonec spokojenost. LG me vyhovuje protoze uz jednu LG mam a jsem s ni max spokojenej.
Tuner me prisel na vsech TV zhruba stejne rychlej. Sprava kanalu je sice trochu kostrbatejsi nez bych si predstavoval, ale TV umi i rucni ladeni jen frekvenci co chci a automaticky doladovani takze to nebude snad takovy porod :)
Vecer ji zkusim komplet naladit a vyladit, tak snad nakonec nebudu litovat 18k na ktery jsem je uhadal :)