Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Platno nebo zed??

Misablazek (11)|30.4.2014 21:56
Zdravim. Potreboval bych poradit jelikoz nemohu srovnat. Je cerna na bilem platne cernejsi nez na bile zdi? Nebo v tom neni rozdil. Potrebuji vyresit jestli koupit bile nebo sede platno. Nebo upravit zed a nechat bilou nebo nejaky sedy odstin. Dekuji. Byl jsem totiz zvykly na sedou sed kde byl obraz velmi dobry. A ted mam strach ze na bilem platne nebude cerna proste cerna.
vivid.sk (11472)|30.4.2014 22:34
Ci bude biela biela nezavisi ani tak od platna ako od farby okolitej steny. A rozdiely su naozaj znacne
Misablazek (11)|30.4.2014 22:58
[QUOTE=vivid.sk;488038]Ci bude biela biela nezavisi ani tak od platna ako od farby okolitej steny. A rozdiely su naozaj znacne[/QUOTE]

To mi je jasne ze okolni steny by mely byt nejtmavsi aby se svetlo neodrazelo. Ale jde mi o to zda kdyz budu mit stejny odstin bile zdi a stejny odstin platna. Tak jestli treba nevypada na platne cerna cerneji. Zda nema platno proste nejakou vlastnost ze zlepsuje cernou. Diky. Jinak ja mam bezove zdi az do tmave hnede.
vivid.sk (11472)|30.4.2014 23:04
[QUOTE=Misablazek;488040]Jinak ja mam bezove zdi [/QUOTE]
Tak potom budes mat ciernu bezovu :).
Misablazek (11)|30.4.2014 23:28
Tak to nevim. Mel jsem vysterkovanou zed s naterem tmavsi sede Tikurilla a obraz pecka. A ted mam strach ze na bile to bude hnus. Nicmene to porax neni odpoved na mou otazku zda platna maji nejakou vlastnost ze na nich je cerna cernejsi.
RoPo (6061)|1.5.2014 10:33
Mám elektrické plátno s gainem 1.1 a nestěžuji si. Pro lepší černou se využívá tzv. černé plátno. Něco podobného jsi měl. Ale kontrast mezi černou a bílou vždy bude nižší u domácích projektorů než např. u klasické TV.
Misablazek (11)|1.5.2014 10:58
Diky.srovnani s tv neresim. Takze kdyz treba vemes bily papir a das ho na platno tak cerna je stejna na obou? Dale. Kde se da koupit cerne platno? Nasel jsem pouze sede a to jenom jedno.
Karel72 (428)|1.5.2014 12:04
Posílám zprávu z odkazem na černé plátna
Misablazek (11)|1.5.2014 13:17
Dekuji,ale ta cena je brutalni!! Me by stacilo sede nebo stribrne. Ale za normalni cenu. Jeste uvazuji o sololitove desce s matnou upravou.
Karel72 (428)|1.5.2014 13:50
Nj za kvalitu je třeba zaplatit :-) Zase na druhou stranu nepotřebuješ žádné zatemění a můžeš projektor používat po celý den.Začínám nad tím uvažovat čím dál víc.
Sybik (86)|2.5.2014 23:07
Pokud má někdo totálně upravenou místnost do černa a má "totální" tmu, není potřeba utrácet za Black Diamond. Pokud ne, nebo pokud chce koukat za ambientního světla, není jiná možnost... Pro zlepšení kontrastu neexistuje v podstatě plátno, které by to dokázalo. Sice lze zlepšit Black level tmavším plátnem,ale zase si sundáte i fL na bílé. Kontrast dělá projektor, ne plátno. Pro nejlepší obraz je nezávislá místnost (komplet černá bez odrazu) s plátnem s co nejvíce neutrální bílou (okolo bodu D65) a tma :)

---------- Doplněno v 23:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:06 ----------

A kalibrovaný obraz samozřejmě. Takže například takové kalibrované JVC X500R v upravené místnosti a v podstatě málokde pak uvidíte lepší podívanou :)
RoPo (6061)|4.5.2014 21:30
[QUOTE=Sybik;488179]Takže například takové kalibrované JVC X500R v upravené místnosti [/QUOTE]

No, porovnávat D-ILA projektor s home DLP či LCD projektorem je jako porovnávat Porche např. se Škodovkou. :-E

Ale v upravené místnosti je vždy obraz jakéhokoliv projektoru lepší než v normální místnosti.
7711 (43)|13.8.2014 14:30
No podle mé zkušenosti je úplně zbytečný kupovat plátno pokud máš celou volnou stěnu. Když jsem testoval projektor s plátnem a nebo bez něj, neviděl jsem vůbec žádný rozdíl. Peníze jsem měl radši investovat do lepšího projektoru. Černá nebude dobrá ani na plátně a ani na stěně. A jestli máš bílý strop, tak už vůbec ne. Pak jsem ještě zkoušel natočit projektor na šedivou stěnu a bylo to o trošku lepší. Černá byla o malinko tmavší. Takže za mě si myslím, že by bylo nejlepší natřít zeď na šedivo a je to.
RoPo (6061)|13.8.2014 14:34
Černá je lepší na černém nebo šedém plátně. K tomu slouží a nabízí se černé nebo šedé plátno. Vyžaduje však projektor s vyšší svítivostí.
evlo (78)|13.8.2014 21:41
Koupit v CR dobre platno moc nejde, nejaky mely tusim obriobrazovky.cz - platna v CR jsou vetsinou na prezentace, takze lehce sedy a kladny gain, nic co by clovek pro sledovani filmu chtel. Tmave seda stena bude podle me vyrazne vhodnejsi.

Ad cerny platno co tu nekdo zminil - Existovalo "levny" cerny platno od sony, ale metusim jen 80" a v CR nikdy nebylo k prodeji. U znackovych cernych platen muzes pocitat s cenou od 100 000 vys ... a distributor v CR obvykle neni. Napr Blackdiamond apod.