Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Propojení TV, videa a PC - problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Dobrý den, potřebuji poradit s propojením TV, videa a PC. Mám video Sony SLV-SE840N s průchozím SCARTem, TV Sony s jedním SCART vstupem a z PC vedu S-Video a redukce S-Video - SCART. Měl jsem problém s rušením S-Video vstupu TV signálem (musel jsem vytahovat anténu a S-Video jsem dával přímo do TV) a tak jsem odrušil dvěma 390pF kondíky anténu a pomohlo to.
    Problém je, že pokud S-video vedu přes video (abych to mohl mít všechno popropojovaný a nemusel pořád nic vytahovat), tak mi pořád přejíždí přes obrazovku svislý pruh a obraz není nic moc. Pokud někdo tušíte, jak na to, dejte mi prosím vědět.
    Dík Zdeněk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    ten VCR má na těch SCARTech i S-video? Zkusil bych kompozit pro tvout - při kvalitě tvoutů stejně rozdíl nepoznáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    To nevím, jestli má video na SCARTech i S-Video, jak to poznám? V manuálu je napsáno:
    Konektor LINE-1 (EURO AV) - Výstup na TV
    Konektor LINE-3 (DEC/EXT) - Průchozí SCART

    PS: Omlouvám se za pozdní reakci, byl jsem mimo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Datel
    Ten průchozí SCART by měl být funkční, i když vypneš video DO, ne? To rušení zůstává?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Jo ten je funkční (při zapnutém videu jsem to ani nezkoušel), signál projde, ale není to ono. Je to nějak rušené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zkus vypojit video ze sítě, co to udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Jo to jsem nezkoušel, ale je to dobrej nápad. Až přijdu domů z práce, tak to vyzkouším a zítra dám vědět.
    A mám ještě dotázek k těm SCARTům? Jakej je rozdíl v tom jestli má S-Video nebo nemá? Tedy spíš jak to zjistím a co to pro mě znamená?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    To záleží na videu, tedy spíš na tom průchozím SCARTu, jesli pustí obě složky dál do TV. Jesli je to tak a máš TV s s-video vstupem, tak by neměl být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Nevím, jak to mám, ale co vím je to, že pokud zavedu S-Video rovnou do TV a na anténě mám galv. oddělovač, tak je obraz bez pruhu a čistý. Pokud to táhnu přes video, tak je to průšvih. Není to úplně nekoukatelné, ale není to ono. Přejíždí přes obrazovku svislý pruh a obraz není úplně čistý.
    Před tím, než jsem použil galv. oddělovač, jsem měl velice podobný obraz i při přímém zapojení S-Videa do TV. To se spravilo těma kondíkama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Takže tentýž SCART v TV chodí dobře a ve videu ne. To se ti tam plete něco z videa. Zkus doma 1) odpojit tv anténu z videa (pokud ji tam máš), 2) odpojit video od sítě, co to udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    A jak zjistím jestli ty SCARTy na videu mají S-Video nebo ne? Jediné, co o nich vím je tohle:
    Konektor LINE-1 (EURO AV) - Výstup na TV
    Konektor LINE-3 (DEC/EXT) - Průchozí SCART

    Kde nebo jak se dozvím jestli mají S-Video?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Takže tentýž SCART v TV chodí dobře a ve videu ne. To se ti tam plete něco z videa. Zkus doma 1) odpojit tv anténu z videa (pokud ji tam máš), 2) odpojit video od sítě, co to udělá.
    Přesně to si myslím taky.
    Ad 1) To jsem zkoušel, ale nepomáhá to - obraz pořád stejný
    Ad 2) Vyzkouším až odpoledne, ale mám takové tušení, že by to mohlo pomoct. Horší je, že si to moc neusnadním. Jestli mám za TV přehazovat SCARTy (buď VCR nebo PC) nebo vytahovat video za sítě mi přijde tak trochu stejný . Ale aspoň bude jasnej zdroj toho rušení.

    Jinak jsem zkoušel zapojovat PC, TV i VCR do stejné zásuvky, ale taky bez efektu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Ještě mě napadla jedna možnost.
    Existuje něco jako slučovač SCARTů? A jestli něco takového existuje dalo by se to použít? Dát to na vstup do TV a zapojit do toho výstup z VCR a S-Video z PC. Nepralo by se to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Datel: slučovač nee, snad leda nějakej přepínač
    ale jak už jsem řekl, zkus z toho tvoutu kompozit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    A potom to tedy bude muset být zapojené takto?
    Redukce z S-Video na kompozit a redukce kompozit na SCART.
    Ještě poznámka: Výstup z Graf. karty je S-Video, kabel už mám natažený taky S-Video a ten už bych chtěl nechat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: propojení PC s LCD TV - problém
    Od peliator v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 11:46
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-03-2011, 15:00
  3. LCD: Funkční propojení LCD a videa
    Od petrsinger v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 14:29
  4. Problém při propojení 2 PC
    Od Matyas v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 10:56