Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výběr videokamery cca do 10 tisíc Kč

Verca87 (2)|15.4.2014 22:38
Dobrý den,

chtěla bych Vás požádat o radu. Přítel bude slavit 30. narozeniny a ráda bych mu koupila nějakou videokameru. Snažila jsem se o tom něco zjišťovat, již jsem také uvažovala i o koupi digitální zrcadlovky, která by sloužila i na natáčení videí, ale poté, co jsem zjistila, že bych musela více zainvestovat, aby to již byl kvalitní přístroj jak na fota, tak i na videa, jsem si tuto možnost rozmyslela. Digitální zrcadlovku bychom si do budoucna asi také pořídili, ale zde bychom si opravdu již chtěli vybrat kvalitní přístroj s dobrým objektivem a to by byla investice dražší. V současnosti máme na focení poměrně kvalitní fofoaparáty, takže nás fota zatím moc netíží. Ale co nám chybí, je přístroj na natáčení. V současnosti to řešíme tak, že natáčíme fotoaparátem rodičů, který natáčí celkem slušně v rozlišení HD, ale samozřejmě to není ono a nechceme si ho pořád půjčovat. Proto jsem se rozhodla, že bychom si mohli pořídit videokameru. Pravda je taková, že víc fotíme než natáčíme - tak 80 % fotografie a 20 % video. Videokamera by měla základní využití - rodinné oslavy, natáčení domácích zvířátek, videosekvence na výletech (pohledy do krajin). Nepotřebuji nic náročného, jen bych ocenila kvalitní obraz (v rámci cenové relace) a rozumný zoom. Kameru bychom určitě nepoužívali na sporty (proto jsem zavrhla kamerky GoPro Hero). Prosím o radu, jakou kameru vybrat. Investovat bych chtěla cca do 10 tisíc Kč...

Děkuji, Verča
RoPo (6061)|15.4.2014 23:09
V této cenové relaci vybírej podle sympatií ke značce...

V kostce, dívej se na velikost snímače (čím větší, tím lepší) a světelnost objektivu (čím menší číslo, tím lepší, však to znáš z focení, když píšeš, že fotíš...).

Od boku např.:
Panasonic HC-V720
dále něco od Canonu a Sony možná i JVC.
Verca87 (2)|17.4.2014 22:58
No tak jsem se trochu probírala internetem a heurekou. Chci se zeptat, jaký je Váš názor na tyto kamery:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Samozřejmě o staré dobré známé kameře Panasonic HC-720 vím, ale nevím, zdali už chci tolik investovat a jestli to už na naše použití není zbytečně předimenzované. Nepotřebujeme wifi či jiné další vychytávky (jako třeba promítání na zeď u Sony), ani fotit kamerou není vůbec důležité. Co opravdu oceníme je poměrně kvalitní obraz v rámci cenové relace a rozumný zoom. Pokud mi samozřejmě někdo řekne, že v rámci cenové relace zkrátka vše ostatní kromě Panasonic HC-720 je šit, tak samozřejmě pak asi budu muset své rozhodnotí tolik neinvestovat přehodnotit. Klidně mi sem dejte nějaké tipy, budu ráda...

Verča
RoPo (6061)|18.4.2014 08:29
Doporučuji ještě vyhledat videa např. na YT od majitelů vybraných modelů v low-lightu pro ilustraci jak, která kamera se chová při nízkém světle.

Jde o to, že některé kamery v nízkém osvětlení výrazněji šumí (než ostatní) nebo automaticky zvyšují čas závěrky a video pak je takové "pomalé", trhané při nízkém osvětlení.

Jinak HC-V720 má jednou tak velký snímací chip než HC-V520, proto jsem ji navrhl. S cenou 20% nad 520 se mě nejeví jako vysoká cena.
Podle mě toto cenové navýšení je opodstatněné a není vysoké. Koukni na nějaká videa.
Má teké integrovaný přísvit LED "světlem". Sice to není žádná sláva, ale aspoň něco a občas by se ti mohlo hodit.
Pavel_tempx2 (829)|25.4.2014 22:43
jak píše RoPo, youtube a podívat se na videa, hlavně při nějakém nižším osvětlení, kvalita s menším osvětlením půjde do háje...taky bych to porovnal s nějakými videi z "levnějších" foťáků...tady nějaké sekce okolo foťáků jsou ;)

každopádně bych za 10tis. nečekal žádné zázraky, zvlášť pokud jste zvyklí na HD rozlišení, to raději asi peníze ušetřit a koupit tu zrcadlovku :)