Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: PgcEdit - příkazy dálkového ovladače

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Jde nějak v PgcEdit nastavit, aby se u DVD při zapnutí určité audiostopy přes dál. ovl. aktivovala zároveň automaticky konkrétní stopa titulků?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ne, to se neda, jedine v menu , DVD navigaci se to da nastavovat ... prave proto, by se to melo nastavovat v menu, oboji zvlast, audio a titulky ..., at si kazdy navoli co chce, audio a titulky ...>>> spravne oznac audio menu a subtitles menu, aby na to reagoval prehravac po stisknuti na dalkovem ovladaci, tam si to treba zmeni, treba v prubehu prehravani, a pak po stisknuti play by to melo i skocit zpatky do filmu, nebo to radsi naprogramuj tak, aby po volbe tech prislusnych stop se provedl "resume" movie
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    ne, to se neda, jedine v menu , DVD navigaci se to da nastavovat ... prave proto, by se to melo nastavovat v menu, oboji zvlast, audio a titulky ..., at si kazdy navoli co chce, audio a titulky
    Asi máš pravdu. Přidám do menu tlačítko pro české titulky, ať je to jak má být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    Jde nějak v PgcEdit nastavit, aby se u DVD při zapnutí určité audiostopy přes dál. ovl. aktivovala zároveň automaticky konkrétní stopa titulků?
    Chtěl bych to nastavit aspoň u audiostopy, při které by měli běžet forced titulky.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PgcEdit.png 
Zobrazení: 211 
Velikost: 53.6 KB 
ID: 27083

    Uvažoval jsem přidat nějakej příkaz do "post příkazů", jako třeba:

    Kód:
    if ( gprm(11) == 0 ) then { Set gprm(12) =(mov) 64 }
    Nebo se to dělá jinak? Poraďte please
    Naposledy upraveno uživatelem Utek: 16-04-2014 v 17:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    [51 20 00 00 C1 00 0B 00] 1 if ( gprm(11) == gprm(0) ) then { (SetSTN) Set Sub-picture stream = 1, on }

    nejde mozna porovnat primo gprm s cislem, jen dve GPRM, tak nejprve vloz do GPRM0 co potrebujes (nebo kteroukoliv ktera je volna!)
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 16-04-2014 v 19:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Kam ten příkaz mám prosímtě vložit? Do "post příkazů"? A na jakou řádku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele wencaS
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,309

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    Kam ten příkaz mám prosímtě vložit? Do "post příkazů"? A na jakou řádku?
    Pokud se takhle ptáš tak to by ti to pak někdo musel celé naprogramovat.

    Já bych ti k tomu jen doplnil že nad tím uvažuješ špatně. Zapni si trace mode a za chvíli pochopíš jak to funguje.
    Pposloupnost (pokud navigačním příkazem není určeno jinak (existují česky jednoduše řečeno skoky, přechody, přeskoky)), nedává možnost kterou požaduješ. Pokud chceš změnit audio stopu přímo dálkáčem, budeš muset změnit i titulkovou stopu dálkáčem.

    Navigace zavede přehrávač do nějakého PGC které obsahuje přehratelné video, první co přehrávač zajímá jsou pre commands (česky bych řek před příkazy), pak video a pak post commands (po příkazy). Nejsou při příkazy.

    Ale určitá možnost by mi napadla, a to využít cell příkazy. Ovšem v nich nemůžeš použít SetSTN příkaz, musel by sis vytvořit další dummy PGC ve kterém by si nastavil dle podmínek co jak chceš a pak se vrátil do PGC s titulem. A zde zajistit podmínkama že už si hrál a aby se tedy rovnou pustilo přehrávání tam co skončilo. Mohlo by to ale v tom místě mírně seknout, ale hlavně by se titulky zapli až na konci cell ve které jsi něco změnil ... já bych se na to vykašlal.

    DVD je mrtvý formát a já osobně PgcEdit neměl otevřený už asi 3 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    Kam ten příkaz mám prosímtě vložit? Do "post příkazů"? A na jakou řádku?
    -u tveho title je zvukova stopa v bunce GPRM(11)
    -musis vedet, ktera stopa je ta tva,o ktere je ted rec, ..., 0 je prvni, 1, druha , atd.
    -predpokladam, ze treba GPRM(2) pamet mas volnou, das tedy nejdrivedo bunky GPRM(2) cislo tve stopy:
    [71 00 00 02 00 01 00 00] Set gprm(2) =(mov) cislo_tve_audio_stopy_ktere_ted_probirame
    to dej na prvni radek do pre-commands (pre-prikazy)
    -pak pod ten radek, kde mas priradeni audio stopy (u tebe ted momentalne c.5), dej hned radek s prirazenim titulku,
    ten radek kontroluje jestli je zvoleno cislo tve audio stopy, nastavi to i patricne titulky a zapne je
    [51 20 00 00 C1 00 0B 00] 1 if ( gprm(11) == gprm(2) ) then { (SetSTN) Set Sub-picture stream = 1, on }
    kde misto te 1 u titulku das samozrejme cislo tvych titulku, ktere maji jit s tim audiem


    wencaS
    ja si take myslim, ze to je uz velice kontraproduktivni delat DVD, ale mohou byt vyjimky, stale jeste dnes, treba videa do domova duchodcu, nebo nejake party,nebo i pro rodice, protoze starsi nemohou ovladat nic, akorat vlozit DVD a zapnout TV, a prepnout dalkovy ovladac na DVD, to je maximalne co se muze predpokladat, a take jim nevadi tohle delat, neni to zadny strasak, ze uvidi cernou obrazovku nebo modrou a nevi se co s tim, tedy DVD jeste dnes stale udela dobrou sluzbu ...
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 16-04-2014 v 20:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele wencaS
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,309

    ai
    to máš zřejmě pravdu. Ale těm by stačil movie only.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Chlapi, díky moc za ochotu to se mnou řešit.

    ai:
    Přidal jsem do PGC příkazy, které si mi poradil. Samozřejmě s hodnotama podle mích potřeb. Vyzkoušel jsem v MPC-HC měnit audio stopy pomocí přehrávače, což si myslím, že je stejný efekt jako přes dálkáč u stolního playeru. Bohužel to nefunguje.

    wencaS:
    Máš asi pravdu, že tyhle mé požadavky nemá smysl řešit, protože to asi ani nejde zrealizovat. Jinak je to jak psal "ai", že DVD vyrábím jenom známím, kteří se nekamarádí s nejnovější platformou. Jsou to převážně senioři.


    Mimochodem, v jakém formátu vy archivujete filmy, které nevyšli na BD, ale jenom na DVD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    to fungovat nemuze, tak jak jsem podotknul na zacatku, tyhle skriptovani, programovani fungujou pouze pri DVD navigaci, ..., zmena stop dalkovym ovladacem nebo v software playeru v menu to neni DVD navigace,
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele wencaS
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,309

    Přesně jak píše ai. Jakžtakž spolehlivý je PowerDVD (aspoň kdysi býval). Ale i v něm změna stopy ≠ změna stopy dálkovým ovladačem. Ale navigaci DVD celkem dobře respektoval.
    Nejlépe to můžeš nasimulovat právě v PgcEditu v jeho trasovacím režimu. Od toho to tam je.

    Ale jak si to teď udělal tak se to může mlátit s nastavením klasicky v menu. Navolíš jazyk, vypneš titulky, spustíš přehrávání a oni se ti titulky zapnou pokud vyhoví tvé podmínce navolené stopy. Musel bys ještě nějakým způsobem identifikovat zda došlo k nastavení v menu (potřebuješ další GPRM nastavit pokud ke změně v menu došlo) a ty přidané příkazy vypodmínkovat (přeskočit) s pomocí GoTo. Někdy to není snadné, když začneš počítat i s tím, že může BFU skočit do menu v průběhu přehrávání, něco přenastavit ... musíš si uhlídat kdy použité GPRM vynulovat a kdy ne. Já bych se na tohle konkrétně vyprd. Dělal sem to tak že po nastavení v audio menu, řekněme anglické stopy jsem směřoval do titulkového menu a jen přednabídnul tlačítko pro české titulky. Tak BFU moh sám rozhodnout zda klikne ještě jednou OK.


    Apropo, podle avataru si taky plzeňák, jo?

    Už si nic nearchivuju, krom homemade movies. A filmy, které nevyšli na BD, ale jenom na DVD se dají zkouknout a smazat. Dřív nebo později na BD vyjdou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od wencaS Zobrazit příspěvek
    Ale jak si to teď udělal tak se to může mlátit s nastavením klasicky v menu.
    Jenom jsem to vyzkoušel a vrátil vše zpět.

    Citace Původně odesláno od wencaS Zobrazit příspěvek
    Apropo, podle avataru si taky plzeňák, jo?
    Jinak si to ani neumím představit.


    Já jsem začal filmy pro vlastní potřebu archivovat do MKV x264. DVD v SD rozlišení a BD v 720p.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Probuzení PC z dálkového ovladače
    Od Defie v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2011, 16:22
  2. Oprava dálkového ovládání
    Od losos v sekci Bastlení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-10-2008, 19:34
  3. Jaký SW na konfiguraci dálkového ovladače?
    Od Nyny_cz v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 07:13
  4. PgcEdit problem
    Od Black v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 28-05-2005, 04:23