Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 59 z 59

Téma: problém s převodem VHS do PC

  1. #46
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    Díky za radu, ale potíž je v tom, že při kopírování je nutno mít kameru ve funkci Player a v kameře musí být kazeta. Takže se video nahrává na kazetu, ale současně i do PC.
    Dobré je, že se ušetří polovina času, když to současně zapisuje i do PC. Kdysi jsem používal pouze přepisování ze SVHS na kazety D8, když jsem si digitalizoval nahrávky pořízené kamerou SVHS. Také jsem pochopitelně sestříhané video zálohoval na pásky D8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,084

    To je divne. Ja jsem si kdysi hacknul 8000 a tam mi to slo bez zaznamu na kazetu. Jen analog vstup AV do kamery a FireWire do compu. Uz si nepamatuji, zda kazeta musela byt pritomna v kamere. Jen se kamera prepnula do fce Player a v Menu VTR Set se navolilo A/V->DV Out?.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,856

    Vím, že u některých kamer po odblokování to šlo jak píšeš, jen s vloženou kazetou. Jiné kamery zase uměly A/D převod bez kazety. Pokud máš kameru ve které musí být kazeta, tak tam jednu kazetu "hobluj" dokola.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    Já jsem zagooglil a na stránce: "mujweb.cz/drkaufmann/DRK_DVIN.htm" jsem našel k problému vysvětlení.

    Cituji (třeba to také někomu pomůže):
    U videokamer Sony formátu D8 je navíc odblokován také analogový vstup (composit, Y/C) z běžných konektorů Cinch a miniDIN, na videokazetu je přitom signál ukládán digitálně. Použití je neomezené – záleží pouze na vaších aplikacích, obraz se nahraje digitálně, a pak jej lze dále digitálně zpracovávat, kopírovat, archivovat... a vždy již ve 100% kvalitě a bez jakékoliv generační ztráty! Analogový / Fireware vstupy se přepínají u řady TRV 110 atd. automaticky, pokud není připojen Fireware, je aktivní analogový vstup, jakmile je zapojen Fireware - aktivuje se a analogový vstup je deaktivován (což znamená, že je nejprve nutno video nahrát na kazetu a poté po firewiru do počítače - elegantně získáme záznam s timecodem, nicméně pro nahrávání je nutno upravit dálkové ovládání pro REC v modu VTR- player).
    U řady D8 roku 2000 - TRV 120 atd. lze aplikovat výše popsaný postup, ale máme také druhou možnost - v MENU je položka A/V-dv out, která umožňuje průchod signálu do počítače přímo ( kamera funguje jako A/D převodník - nenahrává, pouze konvertuje signál ), při tomto postupu však nemáme k dispozici timecode a některé karty tento mód neumožňují.

    Ono to u mne může být PCI kartou, kterou jsem oprášil (doslova). Je to FAST DV now a byla dodávána od GIO Praha i s Premiere 5.1, do které se prováděl Capturing. Pod Ediusem s Win8.1 jsem jí nerozchodil, ale když jsem nainstalil "starou" Premiere CS3, kterou se mi podařilo i aktivivat, funguje i pod Win8.1.

    Při mém dotazu mi šlo hlavně o to, je-li stejná kvalita překopírovaného videa způsobem přes kazetu a bez kazety při přímém průchodu. Zatím kazetu "hobluju" dokola, mám jich ještě několil nepoužitých.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,084

    FAST DV now - to ma FireWire vstup? Ja, protoze jsem mel MB bez integrovaneho FireWire, tak jsem pouzival jen PCI adapter s NEC chipem. Vlasatni Capture jsem provadel primo pres Capture v Premiere - jak z kazety, tak pri primem prevodu A/D pres kameru.
    Ale bud rad, ze ti to jde alespon touto krkolomnou cestou, kdyz EU pantati maji strach, aby jsi si nahodou nezaznamenal na kazetu neco jineho nez co leze z objektivu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    FAST DV now - ta má dokonce 3 FireWire vstupy. Ani můj MB nemá integrovaný FireWire, je už pro i7 první generace (socket 1156, čipset P55). Ty nové MB už tuhle "starou veteš" nepodporují.
    Mám sice integrovaný FireWire ve starém noťasu, ten už ale dosluhuje a manželka ho používá jako koukátko na internet. GIO Pha potom k té kartě dával i program, kterým se dal provádět Capture rovnou i do Ulead MediaStudiaPro, které jsem používal dokud jsem točil na D8. Kam se na Ulead tenkrát hrabala Premiera. Když MediaStudio řevzal Corel, tak z toho vznikl paskvil.
    S kamerou HD jsem přešel na Edius.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,856

    FAST DV.now jsem měl a ten šel rozběhat jen s takovou střižnou, ke které byly s kartou dodávány ovladače. Mám dojem, že jako OHCI FW karta nefungovala.

    Teď mám i7 a Intelovskou desku mini-itx s integrovaným FireWire, který mě v Ediusu funguje v režimu OHCI.

    Dá se pořídit za pár stovek do PCI-E s FireWire tato karta, která by měla fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    Mě ta karta přes Premieru funguje. Ani jsem nemusel instalovat žádné ovladače. Je dost možné, že jsem tam ovladače nainstalil po instalaci MB, protože jsem tam nandal všechno co bylo na DVD dodaném k MB (Gigabyte GA-P55A-UD3). To že nejede v Ediusu mne netrápí, potřeboval jsem jen stáhnout pár klipů z minulosti (sešlost spolužáků před 17-ti lety a pod.). Edius si potom se soubory .avi snadno poradí. Jinak už točím HD na karty. Ale jak napsal "1hroch", důležité je, že to FUNK, FUNK !!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    Zdravim vsetkych,

    potrebujem poradit, dostal som od zakaznika zakazku a to previest video z VHS do DVD. Uz som to v minulosti robil velakrat, ale to este v starom PC. Pouzivam na to 10 rocnu staru dv kameru panasonic, uz ani neviem model, nie som teraz doma. Signal (audio, video) z VCR do kamery dostanem ale problem je s capture do PC. Ked spustim capture nabehne vo Vegas obraz a zvuk a po 2 sekundach obraz zmizne, ostane modra obrazovka, zvuk ide dalej a tlacitka ako record, pretacanie a pod. su neaktivne. Kabel fireware je dobry, skusal som aj iny a skusal som aj capture z hdv kamery Sony Z5 a to funguje. Inac, operacny system mam win 7 64bit
    Poznam z minulosti problem vo win 7 s ovladacom fireware. Mam nastaveny spravny ovladac a to 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy).

    Nechapem, kde moze byt problem, nema niekto nejaky napad?

    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,084

    1. Je Vegas stejny jako na starem PC?
    2. Zkousel jsi Capture pres jiny program?
    3. Vyzkouset stary osvedceny WinDV - http://windv.mourek.cz/
    4. Kdyz nic nepujde, tak zrejme drivery pro IEEE1394 radic nepodporuji commandy pro kameru Panasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    1hroch:

    cez WinDV to ide a uz som prisiel aj na chybu vo Vegas 13 pro. Deaktivoval som moznost enable contol device a uz to fici. No takato blbost. Inac starucku kameru Panasonic NV-MX500 som si nechal prave na tieto ucely. Kedysi davno som s nou tocil svadby

    Kazdopadne dakujem za reakaciu a pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,084

    Hlavne ze jsi zvitezil.
    Mozna me nekteri budou kamenovat, ale ja jsem zastancem (pro amatery) prevodu pres kameru - pokud ma otevreny AV Input. Nebot AD prevodniky v kamerach jsou na dosti vysoke urovni a odpadaji vsechny dalsi potize s externimi kartami - nesynchron zvuku a videa, prevodni formaty, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    Mam v robote prevodnik a prave koli desynchronizacii to robim cez kameru. Zase v sucasnej dobe uz nie je tolko poziadaviek na prevod z VHS, je to skor zriedkava poziadavka. A na takyto ucel kamera postacuje.Samozrejme vo velkom by to uz chcelo ine riesenie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    ja jsem zastancem (pro amatery) prevodu pres kameru - pokud ma otevreny AV Input
    Já taky, v amatérské sféře je to optimální řešení, navíc se teď dají sehnat bazarovky za příjemné peníze a výsledek je, pokud se použijí tady mnohokrát diskutované postupy veskrze dobrý.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Problém z převodem videa na DVD
    Od Nuni78 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 28-07-2010, 23:08
  2. problém s převodem MPEG2
    Od Tera v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 22:35
  3. problem dvd-ram a převodem
    Od elsusta v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-03-2007, 07:32
  4. Problém s převodem
    Od sandy v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 20:43
  5. problem s prevodem
    Od konyczcz v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2005, 22:22