Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 59

Téma: problém s převodem VHS do PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    16

    Zdravím lidi

    chtěl bych po mnoha letech konečně převést několik vhs kazet do pc jenže nějak mi to nejde!!!

    mám TV kartu Kworld VS-DBVT-210RF, hybrid...jinak známé jako KW DBVT 210SE hybrid..ovládače bych měl mít nainstalované ve správci zařízení se to nazývá Philps SAA713X, hybrid capture device nooo

    připojím k VHS přehrávači který má jen scart.....redukci scart nebo převodník tak nějak která má název VMC-91 je trošku divná protože tam chybí několik pinu schválně..ale myslím že by to neměl být problém .. k té redukci připojím 3 cinche teda červený,žlutý a bíly a druhý konec což je asi Svideo výstup připojím do TV karty a myslel jsem že to v poho stačí pustil jsem programy jako je virtualdub,windows movie maker,hyper media center a TiVme ale nic se nestalo...potom jsem zkusil jen normal analogovou antenu připojil k vhs přehrávači RF OUT a připojil k TV kartě a v programu TiVme, když dám ladit signál, tak to najde... a obraz šlape ...jenže bez zvuku...tak jsem nevěděl co dělat a zkusil jsem to že jsem nechal antenu a přes scart redukci jsem si zas připojil 3 cinche které jsem napojil na další 3 cinche (samice) a druhy konec Jack připojil do konektoru Line in ale stejně nic obraz jo ale bez zvuků ... ve spravci zvuku nebo hlasitosti mam vše v pořádku nemám ztlumené důležité věci

    Prosil bych moc o radu ..já už vážně nevím co dál...zaráží mě že třeba nejde ten první způsob S-videem
    Naposledy upraveno uživatelem Pepa91: 09-04-2014 v 19:34 Důvod: chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    http://www.czc.cz/kworld-vs-dvbt-210...gfprrc/diskuse
    1. raději bych použil přímou HW konverzi třeba do AVI či mpg. Prodavá se k tomu za pár korun specializovaný HW třeba do USB.
    2. VMC-91 jsem jednou přeletovával. Ono jen na zvuk a video tam víc pinů není třeba. Doporučuji spíš přímou kabelovou redukci, kde na straně RCA bude OUT.
    3. Vypadá to na kolizi zvukové normy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    16

    Moc děkuji za odpověď

    omlouvám se nejsem nijak moc technický typ "bohužel" chtěl bych se zeptat co myslíte tím přímá HW konverze-specializovaný HW do USB myslíte něco jako Easycap věcička?

    a máte namysli tuto redukci? http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa195-red...eo-prepinatel/

    fakt se omlouvám jsem takový tupec přes tyhle věci

    A nešlo by to ještě nějak jinak nějaké způsoby které jsem ještě nepoužil a mohl zkusit? Abych furt nemusel kupovat něco? Mám mnoho kabelů které mi jsou vlastně úplně k ničemu až se sám divím proč mi toho dali tolik.
    Naposledy upraveno uživatelem Pepa91: 09-04-2014 v 19:32 Důvod: chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    1. Omluvy typu "jsem tupec" tu nejsou na místě. Každý se prostě jen zabýváme něčím jiným.
    2. Ty kabelové redukce (viz odkaz) nemám moc rád, i když se nabízejí, protože bývají zdrojem poruch. Raději si koupím či vyrobím kus kabelu, kde v tomto případě je na jednom konci scart a na druhém třeba cinch. Nejlepší jsou takové, kdy na jednom konci je scart a na druhém konci 6x cinch = 2x žluté video (in+out), 2x bílé audio L (in+out), 2x červené audio R (in+out). http://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=2935
    3. Tím HW převodníkem jsem mysle něco takového: http://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=2477
    Já k tomuto HW převodu používám MMC EMTEC Movie Cube D850H, který mi to hned ukládá na interní HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Pokud máš jen několik kazet, tak se na to vykašli a dej to firmě, výsledek bude neskonale lepší. Jestli jich máš hodně, tak výše zmiňované převodníky jsou "hračky", podívej se raději např. do bazaru na tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...Valley-ADVC110
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    16

    Děkuji moc za odpovědi

    něco zkusím ještě ... a pokud to nevyjde tak si seženu nějaký ten HW převodník teda

    jinak těch kazet co mám v plánu převést do PC je mnoho....hlavně staré závody F1 těch mám strašně moc.

    jinak s tou analogovou anténou kterou jsem z vhs přehrávače připojil do tv karty jsem myslel ze když naladím signál v programu TiVme, tak že mi to přehraje jak video tak zvuk...měl jsem za to že analogová anténa umí obojí...video ale dokážu naladit jak jsem psal v prvním příspěvku.
    Naposledy upraveno uživatelem Pepa91: 10-04-2014 v 13:22 Důvod: chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Převod videa prostřednictvím modulátoru je snad tím kvalitativně nejhorším. Proč myslíš, že ve videopravěku se kopírovalo z videa na video prostřednictvím kabelu scart-scart?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Ještě mně napadá možnost převodu do PC pomocí digitální videokamery. Nemám s tím zkušenost, takže neporadím víc, ale kdysi to tu odborník s nickem "Pitomec" radíval, že digi.kamery mají kvalitní A/D převodníky a dají se použít k digitalizaci VHS kazet. Ty první "Digital 8" a "DV" se dají sehnat za babku. Jen musí poradit někdo kdo to zná. Já převádím jen na DVD rekordér. Plně mi to vyhovuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    S tím mám zkušenost i já. Dříve k této digitalizaci jsem použil svého Soňáka (DV8). Je v tom ale jeden zásadní zádrhel. Ačkoliv kamery mívaly CINCH konektory, ty ale byly defaultně nastavené v režimu OUT. Musel sis nejdříve najít někoho, kdo měl zkušenosti se softwarovým odblokováním kamery pro nahrávání z vnějšího zdroje. Dalším krokem byla úprava DO (na kameře nebylo žádné vhodné ovládání), kdy jsem z vhodné kalkulačky použil tlačítka, která jsem pak musel do DO nabastlit. Pak vše za cenu ztráty záruky funkovalo, ale s perfektními výsledky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    16

    No mám starší kameru také Sony na kazety ještě ... taktéž tam mám 3 cinch konektory...nooo abych pravdu řekl tak jsem to tak dělával dříve ale problém byl v tom že to bylo časově náročné a s kvalitou jsem měl problém ale s tou kvalitou za to si mohu sám ta kamera zvládla klasické rozlišení 720x480 ale já byl dřív ještě malé děcko a nevěděl jsem jak změnit kvalitu videa při převodu a do pc jsem to dostal v rozlišení 320x240 což není nijak extra super obraz ale naštěstí ty původní nahrávky ještě mám

    jinak jsem si ještě dnes zajel koupit USB Video grabber nějaký SilverCrest a funguje to ....jenže ted jsem zjistil že videopřehrávač trošku blbne respektivě mi skáče obraz ...tak jsem si přesunul videopřehrávač k TV a pustil a v TV také skáče ....jen jsem se chtěl ujistit kde je chyba a ta je nejspíš ve videopřehrávači .... tak jsem chvíli koumal co bych mohl udělat a ted to řeším tak, že jsem dál dekl pryč a při přehrávání dám k pásce nějakou plastovou tyčku a trošku zatlačím na pásku a obraz se srovná ale držet to takhle třeba 2 hodiny není moc příjemné

    moc Vám děkuji za odpovědi a za pomoc.
    Naposledy upraveno uživatelem Pepa91: 10-04-2014 v 20:31 Důvod: nedopsal
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Pokud chceš dostat z VHS kazet co nejlepší obraz, tak kup použitý videorekordér Super VHS (S-VHS), ideálně s funkcí TBC (korektor časové základny) a propoj to kabelem S-Video (pokud tedy má ten graber SilverCrest S-Video vstup). Videorekordér S-VHS můžeš pak zase prodat, už pár let neklesají na ceně. Doporučuji JVC, nebo Panasonic. Ceny se pohybují okolo 1500 Kč ( někdy i méně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    A co si rovnou koupit střihací studio? Nee, ale zkusil bych na kazetách na navíjecí straně třeba palcem mírně utáhnout pásek a na videu funkcí track (bývá na DO) doladit stopu. Jinak nejlepší je kazety přehrávat na videu, na kterém se i nahrávaly.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,245

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    A co si rovnou koupit střihací studio? Nee, ale zkusil bych na kazetách na navíjecí straně třeba palcem mírně utáhnout pásek a na videu funkcí track (bývá na DO) doladit stopu...
    To obvykle moc nepomůže. Pro kvalitní digitalizaci je velkou výhodou přehrávač s funkcí TBC, jak uvádí geronimoh. Už o tom byla řeč v jiném vlákně i s ukázkou rozdílů: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post485269
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    16

    Určitě se pokusím o něco - zkusím se hrábnout ve videopřehrávači,utáhnout pásek a uvidíme...právě že používám přehrávač kterým jsem tehdy nahrával všechny filmy atd.

    Jnak učitě uvažuji o tom S-VHS s funkcí TBC...ten rozdíl ve videu je teda ohromný...když to přidržuji nějakou tyčkou ve videopřehrávači tak obraz je solidní ..opravdu moc pěkný jen nějak docílit toho aby neskákal ... až bych nějaké video převedl do PC tak jistě mám mnoho programů kterými bych ještě doladil video- at už světlo,kontrast,ostrost,barvy atd ...a zvuk nebo bych se pokusil přesněji řečeno.

    Opět moc Vám děkuji za příspěvky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,856

    Podle mě, máš posunutou páskovou dráhu či napínací kladka už moc nenapíná.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém z převodem videa na DVD
    Od Nuni78 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 28-07-2010, 23:08
  2. problém s převodem MPEG2
    Od Tera v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 22:35
  3. problem dvd-ram a převodem
    Od elsusta v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-03-2007, 07:32
  4. Problém s převodem
    Od sandy v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 20:43
  5. problem s prevodem
    Od konyczcz v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2005, 22:22