Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zapojeni a ovladani domaciho kina (TV+AVR+MMC+WII)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Ahoj,

    poridil jsem si AVR Harman/Kardon 161 a potreboval bych par rad ohledne zapojeni. Je to muj prvni reciever, tak si s tim zatim nejsem moc jistej

    Mam TV Panasonic ET5E, MMC a Nintendo Wii konzoli. Zatim to mam provizorne vse zapojene do tv a zvuk do AVR pres HDMI ARC. Moje predstava je, ze bych vse chtel ovladat ovladacem od TV. Coz nevim jestli pujde, kdyz zapojim MMC a Wii primo do AVR. Nemate s tim nejake zkusenosti? Ovladac k AVR bych chtel pouzivat jen na uvodni nastaveni systemu a pak na internetova radia. Ale na bezny provoz(sledovani tv,filmy z mmc a hrani na wii ) bych chtel prepinat zdroje ovladacem od tv. Hlasitost uz mi jde regulovat z tv.

    A jeste se mi nedari sprovoznit zapinani AVR pres Viera Link(CEC). Kdyz tv vypnu, AVR se vypne taky. Kdyz tv zapnu AVR se uz nepusti.

    Nastaveni tv mam:

    Viera link: zapnuto
    Zapinani pres link: zapnuto
    Vypinani pres link: zapnuto

    Nastaveni AVR mam HDMI Link(nebo tak nejak se to jmenuje v menu): ON

    Diky Brtnik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    MMC i Wii k AVR bez problémů připojíš. Měl jsem zapojeno. I když Wii jsem měl připojen přes komponentní kabel a ne přes kompozitní.

    Přepínání zdrojů: pokud nebudeš mít zapojen HDMI-CEC a pokud dané připojené zařízení k AVR nebude podporovat HDMI-CEC, tak stejně šáhneš po DO k AVR pro přepnutí vstupu. S funkčním HDMI-CEC se AVR přepne na aktivní vstup. Horší je to v případě, pokud máš v daný moment více aktivních vstupů - zapnuto více připojených zařízení. To se AVR nepřepne nikam nebo naskočí na posledně zapnutý přístroj. Toto chování je však individuální u každého AVR.

    K zapínání... podívej se do menu TV a AVR jestli tam není nějaká volba. Tady může být problém v nekompatibilitě TV<>AVR.
    U mě TV (Panasonic) a AVR (Onkyo) přes HDMI a AVR funguje zapínání a vypínání korektně. Pokud TV vypnu s aktivním AVR, tak se vypne AVR. Po zapnutí TV se zapne AVR. Pokud TV vypnu s NEaktivním AVR (poslech přes itnerní repro), tak se při zapnutí TV AVR NEzapne. Zapnu si jej přes VieraTools - viz. dále.

    Na TV vejdi do VieraTools (zelené tlačítko). Vlevo vyber VieraLink control a tam by jsi měl mít možnost volit zvukový výstup - repro TV/domácí kino. Pokud ti vše dobře funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Diky za rady, co se tyka ovladani, tak asi skoncim nakonec u logitech harmony jak na to koukam. Pritelkyne uz ted sili ze 3 ovladacu(tv, avr, mmc) a me se to uz taky zda moc

    Ohledne toho VieraLinku. Myslim, ze mi to psalo, ze sluzba neni dostupna, stisknete ok pro predvedeni funkce. Ale nejsem si jist jestli uz jsem mel zaply ten link na AVR. Ozkousim vecer az se vratim a dam vedet.

    Zatim diky Brtnik
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Logitech Harmony mám a "dost" věcí "vyřeší", pokud se dobře nastaví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    Mně doma taky nefunguje dobře HDMI CEC mezi TV a AVR. Pořídil jsem si univerzální dálkové a mám klid. Ono stejně byl u mne problém ten, že nechci při každém vypnutí TV i vypínat AVR a MMC. Někdy ano, ale ne vždy a to nelze bohužel přes HDMI CEC vyřešit. Pro toto se více hodí Makra na univerzálním dálkovém ovladači
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Mno tak snahy o CEC mezi TV a AVR jsem uz vzdal, proste se to jen vypne spolecne, ale uz nezapne takze CEC nechavam zatim lezet.

    Jde to nastavit tak aby byl Viera Link zaply...kvuli zvuku z tuneru v TV pres ARC, ale vypinani a zapinani pres CEC bylo vypnuto? Nerad bych pripojoval jeste optiku na zvuk z tv.

    Jinak co se tyce ovladace tak bych asi vybral http://dalkove-ovladace.heureka.cz/d...h-harmony-700/ . Ma s nim nekdo zkusenosti? Libi se mi ze ma integrovanou nabijeci baterii. Jak dlouho cca vydrzi? S mou sestavou tv Panasonic, AVR H/K, Xtreamer Prodigy by si mel poradit v pohode?

    Diky Brtnik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od Brtnik Zobrazit příspěvek
    Mno tak snahy o CEC mezi TV a AVR jsem uz vzdal, proste se to jen vypne spolecne, ale uz nezapne takze CEC nechavam zatim lezet.

    Jde to nastavit tak aby byl Viera Link zaply...kvuli zvuku z tuneru v TV pres ARC, ale vypinani a zapinani pres CEC bylo vypnuto? Nerad bych pripojoval jeste optiku na zvuk z tv.
    Mně to dělá to samé, lze jen společně vypnout. Po vypnutí zařízení se spojení CEC autromaticky vypne. Pokud by ti to fungovalo jak má, tak prý jde nastavit, že lze nastavit jen určité funkce, ale v mém případě to možné není díky nefukčnosti CEC po vypnutí TV.
    Nemám TV z ARC, ale pokud vím tak, že ARC není naštěstí závislé na funkci HDMI CEC, takže by to mělo fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Citace Původně odesláno od Brtnik Zobrazit příspěvek
    Jinak co se tyce ovladace tak bych asi vybral http://dalkove-ovladace.heureka.cz/d...h-harmony-700/ . Ma s nim nekdo zkusenosti? Libi se mi ze ma integrovanou nabijeci baterii. Jak dlouho cca vydrzi? S mou sestavou tv Panasonic, AVR H/K, Xtreamer Prodigy by si mel poradit v pohode?
    Logitech Harmony mám jednu z předešlých verzí. Model 525. Spokojenost. Výdrž očekávej snad měsíc. Ale očekává se, že budeš tento model odkládat do dobíjecí kolébky.
    S tvými komponentami bude spolupracovat. Ve své internetové databázi má tisíce zařízení a pokud náhodou by jsi nenašel stále můžeš DO naučit novým povelům dle originální ovladače k danému zařízení. Jen si ohlídej kolik zařízení potřebuješ ovládat a v jakém počtu jich podporuje tebou vybraný model. Logitechy se vyrábějí pro různý max. počet ovládaných zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Mne HDMI CEC funguje dobre, zapne aj vypne, ale zrusil som tuto funkciu v TV, tiez nie vzdy potrebujem mat zapnutu telku, alebo ju po zapnuti znovu vypinat. Nechal som funkcne CEC len z BR prehravaca. Ked ho zapnem, vstup sa bud prepne. alebo zapne AVR.
    DO od HK sa da tiez vyuzit na viac zariadeni, ale zatial som tuto funkciu ani neskusal.
    Idealne je zrejme to Logitech Harmony, pokial teda niekomu vadi viac DO po ruke.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    45

    Harmony bych ti tedy doporucil, mam harmony one, uz asi 3 roky ? , za tu dobu jsem vystridal ruzne komponenty (3 tv, 2 stb, 2 av rec, video, HDD recorder, ps3) a vicemene se vzdy podarilo nastavit spolupraci k me plne spokojenosti. dokonce tim zapinam i osvetleni mistnosti.
    Pravda ale je, ze zas tak trivialni to nastaveni taky neni. nekdy se musi dost laborovat a zkouset ruzne nastaveni, poradi a casy u jednotlivych komponent, takze se kompletni nastaveni muze protahnout. urcite to neni na 10 minut... ;-)

    fakt ale je, ze od doby kdy mam harmony uz neni potreba zadny dalsi ovladac na stole. a to ocenila i manzelka a svym zpusobem to trochu "vyzehlilo" trochu vyssi cenu ... ;-)

    takze bejt tebou bych do harmony sel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Mno ja nez jsem se rozhoupal pro ten Harmony tak najednou zmizeli z eshopu a uz se da sehnat jen harmony touch za 4200 a to uz za ovladac nedam.

    Koupil jsem na zkousku http://dalkove-ovladace.heureka.cz/d...-all-urc-7960/ a zatim spokojenost. Ma jen trochu problemy s ovladanim AVR. Nechce se od nej moc ucit prikazy, ale co potrebuju na bezne pouziti se naucil. Kdyz dojde na slozitejsi veci tak holt vytahnu z supliku ovladac od AVR no.

    Celkove hodnotim znacku One For All kladne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Neskusal si DO od AVR naprogramovat? Tiez by malo vediet ovladat asi 8 zariadeni, zalezi vsak aj na komforte, zrejme to univerzalne bude lepsie v tomto smere.
    Mne osobne sa DO od AVR HK nepaci vobec, neviem si doteraz zvyknut na nezmyselne postupy...nuz amerikanci
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    HK dalkac je opravdu hroznej. Zkousel jsem ho i naprogramovat a na TV zvladal jen par zakladnich prikazu a na MMC se nechytal vubec.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení TV a domácího kina (ARC)
    Od Pepino100 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 15-06-2017, 06:33
  2. Zapojení staršího domácího kina pioneer
    Od Gwaihir75 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2013, 23:36
  3. Odděleno od domácího kina
    Od Drunksta v sekci Volná témata
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 19-09-2013, 18:05
  4. zvuk z tv do domácího kina
    Od Lumpeta v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-07-2013, 09:55
  5. Zapojeni zvuku z domaciho kina
    Od jacobsen v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 15:43