Vysílání v HD
Možná se zeptám blbě, když se na něco dívám v televizi tak třeba před programem tam naskočí Tento pořad můžete sledovat v HD kvalitě, jelůikož bydlím na Vysočině a příjem programu na pozemním digitálu v HD nemáme, zeptatam se jak to na televizi mohu přepnout do HD kvality. Jelikož potom co program začal, tak jsem na televizi stisknul informace o programu a bylo to normálně 576 i? Televizi mám Samsung UE46F6740.
Díky za info
Díky za info
Musíš chytat vysílání v HD. Vysílač musí tuto platformu vysílat a ty ji musíš chytat. televize si to sama "překopat" neumí. Co vysílač vyšle, to máš.
Dívat se na 46" TV na SD signál je blbý. Pokud nemůžeš chytat terestricky HD, tak řešením pokud nemáš v dosahu IPTV, nebo kabelovku je satelit. Pak si teprve vychutnáš na TV správný HD obraz. Neváhej a jdi do toho. Stojí to za to.
Pro porovnání koukni na obrázky v plné velikosti. Snapshot stažený z VLC z HD a SD verze novy.
HD:
[ATTACH=CONFIG]26741[/ATTACH]
SD:
[ATTACH=CONFIG]26742[/ATTACH]
Ještě Nova Sport HD - sd pro porovnání nemám.
[ATTACH=CONFIG]26743[/ATTACH]
Pro porovnání koukni na obrázky v plné velikosti. Snapshot stažený z VLC z HD a SD verze novy.
HD:
[ATTACH=CONFIG]26741[/ATTACH]
SD:
[ATTACH=CONFIG]26742[/ATTACH]
Ještě Nova Sport HD - sd pro porovnání nemám.
[ATTACH=CONFIG]26743[/ATTACH]
[QUOTE=davidmatousek1;484584].... tam naskočí Tento pořad můžete sledovat v HD kvalitě .....[/QUOTE]
Tuto hlášku nevysílá vysílač, nýbrž do programu tlačí studio. Asi tak, když ti v nějaké napínavé pasáži filmu tlačí do hlavy upoutávku na nějakou přiblblou soutěž ve zpěvu.
Tuto hlášku nevysílá vysílač, nýbrž do programu tlačí studio. Asi tak, když ti v nějaké napínavé pasáži filmu tlačí do hlavy upoutávku na nějakou přiblblou soutěž ve zpěvu.
Dobrý den,
mám k Vám dotaz: mám starou televizi a přes settobox přijímám multiplex 1,2,a3. Chtěl bych přijímat i multiplex 4,který vysílá v HD, jaký settobox bych si měl koupit?
Na aukru je SET TOP BOX iCAN-3800TW O2 , myslíte ,že je vhodný pro mou starou televizi? Děkuji Hercik.
mám k Vám dotaz: mám starou televizi a přes settobox přijímám multiplex 1,2,a3. Chtěl bych přijímat i multiplex 4,který vysílá v HD, jaký settobox bych si měl koupit?
Na aukru je SET TOP BOX iCAN-3800TW O2 , myslíte ,že je vhodný pro mou starou televizi? Děkuji Hercik.
AK mas SCART na TV, tak to bude fungovat aj so starymi CRT TV, samozrejme vyhody HD vysielania na CRT neocenis.
[QUOTE=hercik;485326]Dobrý den,
Na aukru je SET TOP BOX iCAN-3800TW O2 , myslíte ,že je vhodný pro mou starou televizi? Děkuji Hercik.[/QUOTE]
Je docela reálné, že budeš muset přidat i anténu. Zjisti si ale u někoho z okolí, zda mux4 vůbec lze u vás přijímat.
Na aukru je SET TOP BOX iCAN-3800TW O2 , myslíte ,že je vhodný pro mou starou televizi? Děkuji Hercik.[/QUOTE]
Je docela reálné, že budeš muset přidat i anténu. Zjisti si ale u někoho z okolí, zda mux4 vůbec lze u vás přijímat.
[QUOTE=vivid.sk;485329]AK mas SCART na TV, tak to bude fungovat aj so starymi CRT TV, samozrejme vyhody HD vysielania na CRT neocenis.[/QUOTE]
Ano, mám SCART na TV chytám Klínovec a ten mutiplech 4 vysílá. Ale přes stávající settobox jako je Fanda atd. nenaladím. Díky.
Ano, mám SCART na TV chytám Klínovec a ten mutiplech 4 vysílá. Ale přes stávající settobox jako je Fanda atd. nenaladím. Díky.
[QUOTE=hercik;485386]Ano, mám SCART na TV chytám Klínovec a ten mutiplech 4 vysílá. Ale přes stávající settobox jako je Fanda atd. nenaladím. Díky.[/QUOTE]
Asi ti adpovím tak, jak asi nechceš, ale koupi settoboxu už dnes považuji za zbytečný vícenáklad, než si koupíš pořádnou telku. Zvaž to, jestli to má cenu se trápit s další krabicí a přitom se dívat jen na SD. Kolegové ti tu v tomto radí dobře.
Asi ti adpovím tak, jak asi nechceš, ale koupi settoboxu už dnes považuji za zbytečný vícenáklad, než si koupíš pořádnou telku. Zvaž to, jestli to má cenu se trápit s další krabicí a přitom se dívat jen na SD. Kolegové ti tu v tomto radí dobře.
[QUOTE=Ivo Mašek;485396]HD kanály přes SCART ? No to asi ne. Musíš mít HDMI[/QUOTE]
Ivo jenže on má starou bednu a asi i bez HDMI.
(SMAZAT)
Ivo jenže on má starou bednu a asi i bez HDMI.
(SMAZAT)
Ano, mám starou bednu a přes SCART mi HD programy asi nepůjdou. Nemám na mysli kvalitu, ale nepůjdou vůbec naladit.
Díky za radu.
(SMAZAT)[/QUOTE]
---------- Doplněno v 13:27 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:27 ----------
Ano, mám starou bednu a přes SCART mi HD programy asi nepůjdou. Nemám na mysli kvalitu, ale nepůjdou vůbec naladit.
Díky za radu.
(SMAZAT)[/QUOTE]
Díky za radu.
(SMAZAT)[/QUOTE]
---------- Doplněno v 13:27 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:27 ----------
Díky za radu.
(SMAZAT)[/QUOTE]
[QUOTE=hercik;485423] Nemám na mysli kvalitu, ale nepůjdou vůbec naladit.[/QUOTE]
A preco by nesli? STB pri nastaveni vystupu na 576i normalne poslela A/V sucasne aj do SCARTU (a je jedno ci je to SD alebo HD).
A preco by nesli? STB pri nastaveni vystupu na 576i normalne poslela A/V sucasne aj do SCARTU (a je jedno ci je to SD alebo HD).
přesně tak, naladit půjdou pokud bude mít HD settopbox SCART ;) otázka kolik stojí takový HD settopbox a kolik nová TV a kolik do toho chce investovat ;) Jinak v MUX4 stejně žádné HD programy nejsou, pokud se nepletu tak jsou v Reg MUX7 ne? a MUX4 je v SD (Fanda, Telka, Smíchov, Pohoda), takže by je měl chytat i na starší settopbox, tam spíš bude chyba v kvalitě signálu.
Mám starou Sony a settobox "GO SAT cs9010 PVR" 2tunery se záznamem na disk. Fandu, Telku a Smíchov ani Pohodu nenaladím. Pak mám LG 42LV 5500 a na té naladím vše?
Přitom mi na settoboxu ukazuje síla signálu 98 % a kvalita obrazu 98%.Kde hledat chybu ?díky za radu.Hercik.
Přitom mi na settoboxu ukazuje síla signálu 98 % a kvalita obrazu 98%.Kde hledat chybu ?díky za radu.Hercik.
[QUOTE=hercik;485478]Mám starou Sony a settobox "GO SAT cs9010 PVR" 2tunery se záznamem na disk. Fandu, Telku a Smíchov ani Pohodu nenaladím. Pak mám LG 42LV 5500 a na té naladím vše?
Přitom mi na settoboxu ukazuje síla signálu 98 % a kvalita obrazu 98%.Kde hledat chybu ?díky za radu.Hercik.[/QUOTE]
I když ta druhá TV není nejnovější přesto je FullHD, tak vše musí naladit i zobrazovat bez problémů. Signál máš ideální.
Přitom mi na settoboxu ukazuje síla signálu 98 % a kvalita obrazu 98%.Kde hledat chybu ?díky za radu.Hercik.[/QUOTE]
I když ta druhá TV není nejnovější přesto je FullHD, tak vše musí naladit i zobrazovat bez problémů. Signál máš ideální.
NE, nenaladím, ale naladím jí na MUXu 2.Naladím programy z MUXu 1-2-3 to jsou kanály č. :34-48-52.Ale z MUXu 4 kanál 45 ,kmitočet 666 Mhz nenaladím.dík hercik.
Ten kmitočet je 658 MHz (vysílač Klínovec). Antena musí mít horizontální polarizaci
[ATTACH=CONFIG]26922[/ATTACH]
Nahoře "horizontální", dole "vertikální" polarizace
[ATTACH=CONFIG]26923[/ATTACH]
Chytneš i MUX_1 a MUX_2 z Klínovce?
Chytneš i MUX_1 a MUX_2 z Klínovce?
Jsi si Ivo jistý tím kmitočtem?
Viz http://www.mapavysilacu.cz/channelsfrequency.html;jsessionid=E197BB078E7F8B51C7BB609B597E440E
Viz http://www.mapavysilacu.cz/channelsfrequency.html;jsessionid=E197BB078E7F8B51C7BB609B597E440E
[QUOTE=Ivo Mašek;485544]Ten kmitočet je 658 MHz (vysílač Klínovec). Antena musí mít horizontální polarizaci
Chytneš i MUX_1 a MUX_2 z Klínovce?[/QUOTE]
Ano chytnu, ale MUX_4 NE??
Chytneš i MUX_1 a MUX_2 z Klínovce?[/QUOTE]
Ano chytnu, ale MUX_4 NE??
Možná seš v oblasti, kde rozdíl 10kW na vysílači je už na hraně. Tohle už by chtělo profi měření. Tady se asi už dál nepohnem
[QUOTE=Ivo Mašek;485663]Možná seš v oblasti, kde rozdíl 10kW na vysílači je už na hraně. Tohle už by chtělo profi měření. Tady se asi už dál nepohnem[/QUOTE]
Hmm, souhlasím s tebou, proto jsem se do této debaty už nezapojoval. Mimochodem, když je dostatečně silný signál, aspoň něco chytíš, i když máš blbě polarizovanou anténu nebo i na půlmetrovou prutovku.
Hmm, souhlasím s tebou, proto jsem se do této debaty už nezapojoval. Mimochodem, když je dostatečně silný signál, aspoň něco chytíš, i když máš blbě polarizovanou anténu nebo i na půlmetrovou prutovku.
[QUOTE=hercik;485540]NE, nenaladím, ale naladím jí na MUXu 2.Naladím programy z MUXu 1-2-3 to jsou kanály č. :34-48-52.Ale z MUXu 4 kanál 45 ,kmitočet 666 Mhz nenaladím.dík hercik.[/QUOTE]
Ptal jsem se na NC právě z důvodu zda-li vůbec jsi v dosahu MUXu4. Což pravděpodobně nejsi, tak jej není z čeho ladit.
Jak zde bylo napsáno - signál by chtělo změřit.
Ptal jsem se na NC právě z důvodu zda-li vůbec jsi v dosahu MUXu4. Což pravděpodobně nejsi, tak jej není z čeho ladit.
Jak zde bylo napsáno - signál by chtělo změřit.
psal že má dvě TV, Sony + STB a LG, na LG naladí vše a na STB pouze MUX1-3...spíš bych viděl problém v signálu a settopboxu, jak máš rozbočený signál do STB? jde to přímo od antény, nebo je to rozbočeno za LG? ony ty rozbočovače ubírají cca 3dB + něco kabel, takže ten signál u druhé TV s STB může být i v tomto horší, zkusil bych ten settopbox zapojit přímo bez nějakých rozbočovačů a co nejblíže k anténě (u ant. zásuvky)...ikdyž je divné, že ten STB ukazuje tak dobré čísla...ale ty ukazuje u MUX1-3 ne? MUX4 tam vůbec není naladěný, takže ten může být klidně o nějaké ty dB nižší a už to nepoběží ;)
mám třeba taky zkušenost z chalupy, kde jsem měl nějaký Gosat STB nebo co to bylo za značku a Technisat, u Gosatu byly pořád výpadky a některé programy vůbec nehrály, ale Technisat běží celkem v pohodě a to už tam je signál v DVB-T hodně na hraně ;)
mám třeba taky zkušenost z chalupy, kde jsem měl nějaký Gosat STB nebo co to bylo za značku a Technisat, u Gosatu byly pořád výpadky a některé programy vůbec nehrály, ale Technisat běží celkem v pohodě a to už tam je signál v DVB-T hodně na hraně ;)
Aha... tak nebo naopak (pokud si je tazatel jistý, že je v dosahu MUXu4) může být na dané frekvenci (MUX4) příliš silný a přebuzovat vstup TV. Pak toto lze řešit útlumovým článkem, který se zapojí mezi TV a anténní zásuvku na kabel.
[QUOTE=Pavel_tempx2;485692]psal že má dvě TV, Sony + STB a LG, na LG naladí vše a na STB pouze MUX1-3...spíš bych viděl problém v signálu a settopboxu, jak máš rozbočený signál do STB? jde to přímo od antény, nebo je to rozbočeno za LG? ony ty rozbočovače ubírají cca 3dB + něco kabel, takže ten signál u druhé TV s STB může být i v tomto horší, zkusil bych ten settopbox zapojit přímo bez nějakých rozbočovačů a co nejblíže k anténě (u ant. zásuvky)...ikdyž je divné, že ten STB ukazuje tak dobré čísla...ale ty ukazuje u MUX1-3 ne? MUX4 tam vůbec není naladěný, takže ten může být klidně o nějaké ty dB nižší a už to nepoběží ;)
mám třeba taky zkušenost z chalupy, kde jsem měl nějaký Gosat STB nebo co to bylo za značku a Technisat, u Gosatu byly pořád výpadky a některé programy vůbec nehrály, ale Technisat běží celkem v pohodě a to už tam je signál v DVB-T hodně na hraně ;)[/QUOTE]
Ale on nikde (pokud jsem se nepřehlédl) nepíše, že na TV mux4 naladil.
mám třeba taky zkušenost z chalupy, kde jsem měl nějaký Gosat STB nebo co to bylo za značku a Technisat, u Gosatu byly pořád výpadky a některé programy vůbec nehrály, ale Technisat běží celkem v pohodě a to už tam je signál v DVB-T hodně na hraně ;)[/QUOTE]
Ale on nikde (pokud jsem se nepřehlédl) nepíše, že na TV mux4 naladil.
Tak asi oba chápeme jinak psaný text ;)
"Mám starou Sony a settobox "GO SAT cs9010 PVR" 2tunery se záznamem na disk. Fandu, Telku a Smíchov ani Pohodu nenaladím. Pak mám LG 42LV 5500 a na té naladím vše?"
Vše beru i Fandu, Telku, Smíchov a Pohodu, tedy MUX4
"Mám starou Sony a settobox "GO SAT cs9010 PVR" 2tunery se záznamem na disk. Fandu, Telku a Smíchov ani Pohodu nenaladím. Pak mám LG 42LV 5500 a na té naladím vše?"
Vše beru i Fandu, Telku, Smíchov a Pohodu, tedy MUX4
[QUOTE=Pavel_tempx2;485757].....Vše beru i Fandu, Telku, Smíchov a Pohodu, tedy MUX4[/QUOTE]
Nebo Mux2 z dokrývače. :-)
Nebo Mux2 z dokrývače. :-)
Zdravím Vás, tak je to vyřešený, koupil jsem anténní zesilovač a naběhly mi všechny programy MUX 4 kanál č. 45.Takže Fanda, Télka, Smíchov atd. jde, nejdou mi akorát HD ČT1 a HD ČT2, HD Nova, ale to je jasný můj settobox HD neumí.I když na settoboxu to ukazovalo, že je signál dostačující, tak ale nebyl dostatečně silný. Když jsem připojil zesilovač, tak se to rozběhlo.Děkuji Vám za rady a mějte se Hercik.
[QUOTE=bastlir;485763]Nebo Mux2 z dokrývače. :-)[/QUOTE]
MUX2? Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima Cool, Barrandov?
Kde je ten Fanda, Telka, Smíchov, Pohoda??? :D
MUX2? Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima Cool, Barrandov?
Kde je ten Fanda, Telka, Smíchov, Pohoda??? :D
[QUOTE=Pavel_tempx2;485999]MUX2? Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima Cool, Barrandov?
Kde je ten Fanda, Telka, Smíchov, Pohoda??? :D[/QUOTE]
Podívej se do "SAT & DVB-T" č.1/2014, kde takových dokrývačů máš celou stránku. ;)
Kde je ten Fanda, Telka, Smíchov, Pohoda??? :D[/QUOTE]
Podívej se do "SAT & DVB-T" č.1/2014, kde takových dokrývačů máš celou stránku. ;)
raději se dívám tady ;)
http://dtv.ctu.cz/
http://dtv.ctu.cz/
[QUOTE=Pavel_tempx2;486220]raději se dívám tady ;)
http://dtv.ctu.cz/[/QUOTE]
Ahááá, chápu, ta stránka je úplně prázdná (mimo infa o ČTÚ). :-E
http://dtv.ctu.cz/[/QUOTE]
Ahááá, chápu, ta stránka je úplně prázdná (mimo infa o ČTÚ). :-E
však co víc potřebuješ? snad je jasné jaké programy jsou v MUX1 až 4, potom i reg. mux 7 a 10 a zbytek mě nezajímá, protože ho vůbec nechytám a dá se dohledat na jiných serverech, ale nemůže jít o MUX2 pokud tam jsou programy Fanda, Telka, Smíchov...který z těch vysílačů (dokrývačů) v tom dtv.ctu.cz to je???