Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nereaguje TV

ZdenekBako (7)|5.3.2014 18:21
Zdravím, u přítelkyně se nějakým zvláštním způsobem porouchala LCD televize, konkrétně Samsung LE32B53OP7W. Televizi lze zapnout ovladačem i přímo na televizi, naskočí jeden poslední kanál na kterém byla a tím to končí nelze nijak ovládat ani ovladačem ani na televizi. Jediné co jde, je vypnout ji a to jak ovladačem a nebo na televizi a vypínání nějak dlouho trvá. Při zapínání hraje typická melodie Samsungu, která ale byla předtím vypnutá. Zvuk a obraz jede normálně ale zřejmě je přepnutý na dynamický režim. Když jsem se snažil TV nějak ovládnout mám dojem, že jsem viděl na obrazovce nápis ''Režim Prodejna'' ale ten už tam nikde není a TV na nic nereaguje jen vypnutí zapnutí. Nevíte si někdo s tímto rady? Díky moc
sanchez13 (1071)|5.3.2014 21:36
pokial mas nahodou zapnuty rezim predajna, mozes ho skusit vypnut takto:

- zapni TV
- najdi si tlacitka volume +- a Menu na tvojej TV (vacsinou su vpravo dolu, alebo na pravom bocnom rame)
- stlac 1x kratko niektore z Volume tlacitok, ked sa zobrazi indikator hlasitosti stlac a drz stlacene tlacitko menu az kym sa nezobrazi hlaska rezim predajna vypnuty, alebo podobne. (Menu musis stlacit a drzat stlacene pocas zobrazeneho indikatora hlasitosti)

To menu je potrebne drzat rozne dlho, zalezi to od konkretneho typu TV, niekedy staci cca 5 sekund, niekedy treba az okolo 15 sekund....

P.S. rovnakym sposobom sa da na vacsine Samsung TV tento rezim aj aktivovat, takze ak sa ti zobrazi hlaska, rezim predajna aktivovany (cize predtym nebol), tak zopakuj tento postup a vypni ho.
ZdenekBako (7)|8.3.2014 11:08
Bojoval jsem s tím asi půl hodiny jelikož TV reaguje jen někdy, kdy se ji chce a přijde mi, jako by se po určitém intervalu tak půl minuty možná trochu víc, obnovila znovu do režimu prodejna a zase nejde ovládat. Nakonec se mi to ale podařilo a vše zas jelo jak mělo, zkusil jsem ji vypnout, zapnout a všechno bylo ok. Potom jsem ji zapnul večer a problém je tu zase ,tak už opravdu nevím co udělat aby se TV stále nepřepínala do tohoto režimu. Připomínám, že nereaguje na dálkový ovladač a na tlačítka na televizi pouze když se ji chce.
bastlir (3245)|8.3.2014 11:31
[QUOTE=ZdenekBako;483968]Bojoval jsem s tím asi půl hodiny jelikož TV reaguje jen někdy, kdy se ji chce a přijde mi, jako by se po určitém intervalu tak půl minuty možná trochu víc, obnovila znovu do režimu prodejna a zase nejde ovládat. Nakonec se mi to ale podařilo a vše zas jelo jak mělo, zkusil jsem ji vypnout, zapnout a všechno bylo ok. Potom jsem ji zapnul večer a problém je tu zase ,tak už opravdu nevím co udělat aby se TV stále nepřepínala do tohoto režimu. Připomínám, že nereaguje na dálkový ovladač a na tlačítka na televizi pouze když se ji chce.[/QUOTE]
Mám podezření na DO, jestli třeba vlivem baterií do TV neposílá "neurčité" signály. Vem si mobil, přepni jej na foto a pak namiř DO na čočku mobilu a podívej se, zda paprsek z DO má dostatečnou intenzitu a je nepřerušovaný.
V opačném případě REKLAMACE.
ZdenekBako (7)|8.3.2014 19:58
Paprsek DO ma intenzitu v poradku a je neprerusovany. TV nelze ovladat ani primo na TV. Fakt nevim co s tim..
bastlir (3245)|9.3.2014 00:19
[QUOTE=ZdenekBako;484029]Paprsek DO ma intenzitu v poradku a je neprerusovany. TV nelze ovladat ani primo na TV. Fakt nevim co s tim..[/QUOTE]
Takže řešení je jen jediné - reklamace. TV se totiž sama ani při výpadku proudu do tohoto stavu nemůže dostávat.

---------- Doplněno v 00:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:18 ----------

PS. Ledaže bys k ní měl něco připojené, co by jí rušilo.
ZdenekBako (7)|9.3.2014 11:32
Připojeno k ní nic není. Bohužel už v záruce není.. A nejsem si jist jestli by oprava nestála víc než cena TV :/
bastlir (3245)|9.3.2014 11:58
Pak zafungovalo pověstné kurvítko, kterým tě výrobce nutí koupit si po záruce novou TV. Nakonec můžeš se servisu zeptat, kolik to bude stát, nebo si rovnou urči limit ceny opravy.
Nevnucuji ti svůj názor, ale já tvrdím, jak už se to začne jednou sr...., tak pryč s tím!