Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LN5400 (případně TV obecně) + 32GB flashdisk s MKV - vypínání přehrávání

marek16 (19)|18.2.2014 21:14
Zdravím, naši si koupili novou televizi, obraz je fajn, ale řeším problém s přehráváním MKV seriálů.
Když ho nahraju na novej flashdisk co jsem koupil (a-data uv150, 32GB, usb 3.0), video se po pár sekundách až minutách náhodně vypíná - zasekne se a přepne na další soubor. Zkoušel jsem víc seriálů a dělá to skoro s každým (nebo každým, možná pár jich dojelo do konce, nevím přesně).
Testoval jsem FAT32, NTFS, různou velikost clusteru při formátování a tím to není.
Videem podle mě taky ne, pokud ho nahraju na starej 2.0 4GB disk, tak se přehraje v pohodě.

Zbývají mi asi tyhle možnosti:
- TV nepodporuje takhle velký disky - nemám druhej na otestování (že by něco jako SDXC i u flashdisků..? ale proč, myslel jsem že SDXC jsou až od 64GB)
- TV nepodporuje tenhle konkrétní model disku - viz výše, ale zdá se mi to nepravděpodobný
- disk je vadnej - neměl by být, kopírování i přehrávání z něj jede v pohodě.
- problém s USB 3.0 - neměl by být, má to být zpětně kompatibilní, ne?
- dál mě nic nenapadá :)

Neřešili jste někdo něco podobnýho, případně nevíte o tom, že by LG tv měly takovýhle problémy? na googlu jsem nic nenašel... Díky moc :)
golfLC (1941)|19.2.2014 08:18
1.) nie úplne korektná spetná kompatibilita na USB2
2.) prenosová rýchlosť čítanie A-DATA má vo všeobecnosti nízke hodnoty
3.) testom na iný USB key si v podstate vyskúšal, že to je práve kľúčom

vyskúšal by som ešte iný kľúč s rýchlym čítaním, prípadne externý HDD s vlastným napájaním (vylúčiš aj obmedzenie s veľkosťou kľúča-hdd, ale hlavne potvrdíš si, že je to hlavne v prenosovej rýchlosti)....
marek16 (19)|19.2.2014 19:38
Přenosovkou to určitě není, na PC jede cca 120/45MB/s, což asi 2x překračuje specifikaci, až jsem se divil co jsem dostal za super kousek. Navíc ta stará má cca 8/3-5MB/s, jede úplně v pohodě a ještě bliká relativně sporadicky, rozhodně není vytížená na max.

Díky, ale nepotěšil jsi mě, kupoval jsem ji v podstatě hlavně za tímhle účelem a teď je mi k ničemu :/ :D jinej klíč si zkusím půjčit, no...
Dagy2 (3153)|20.2.2014 22:16
Spätná kompatibilita znamená asi že do "dierky" USB 3.0 môžeš strčiť aj kľúč s rozhraním USB2.0. totiž kľúč, ktorý je novší je spätne kompatibilný tak, aby ho mohlo použiť staršie rozhranie.
Nemožno ale strčiť zrejme novší kľúč s vyššou verziou do staršieho zariadenia.

Presne rovnako nový 3D BD player prehrá aj "staré" DVD aj CD. Ale naopak to nefunguje DVD prehrávač neprehrá BD.

Takto rozumiem spätnej kompatibilite ja. Už to tu niekto ale písal, kľúč s USB3.0 sa nedá použiť.
tdlmarek (1566)|20.2.2014 22:30
U USB obecně by zpětná kompatibilita měla být obousměrná, doma běžně používám USB 3.0 flashku ve starých portech i naopak. Nedá se však vyloučit, že tato konkrétní flashka, nebo tato konkrétní TV má někde něco špatně.
tabletsanei@gmail.com (15)|21.2.2014 14:56
uvazujem o tomto tv
pises ze obraz je dobry, na akej obnovovacej frekvencii ide? 100Hz?
a co pri rychlych dynamickych scenach? neseka sa obraz?
marek16 (19)|22.2.2014 13:07
Bohužel, TV nemá dopočítávání mezisnímků, takže je to standardních 24fps a na takhle velké televizi už to může na někoho působit rušivě. Kdybych vybíral znovu, asi už bych si za to připlatil... V nastavení je nějaká volba co zní jakože by to měla zlepšit, ale osobně si myslím že vůbec nic nedělá. Taky bych doporučil koupit aspoň dvou, ideálně čtyřjádrovou televizi, protože to co tahle předvádí ohledně rychlosti je šílený. Otevřeš složku na USB, čekáš 3s než se něco stane, spustíš film, čekáš 5s. Přijde mi to jako by do ní narvali ten nejlevnější mikrokontroler na 300MHz, fuj.
Obraz má na LCD fakt pěknej, kromě té černé, ale to je zhouba všech LCD...
tabletsanei@gmail.com (15)|12.3.2014 08:15
@marek16 tak som kupil v alze tuto tv a vysledok bol katastrofalny:
telka pomala ako pises, menu nedoriesenie, malo konektorov.
myslim ze dopocitavanie tam ma, je uvedene MCI 100Hz a to je hlavny problem :
Pri sledovani cez hdmi z pc alebo tabletu mi vsetky hd, fullhd filmy sekali - myslim ze to je sposobene nemoznostou zvolit rezim 24p (real cinema) pri sledovani zo vstupov ako hdmi a usb :( a dalej pri zaberoch na hory (take tie typicke svenky, prelety nad krajinou ako v hobitovy a panovy prstenov) mihotanie/chvenie obrazu, rozhodenie/zlomenie vertikalnych hran a zvlastne poblikavanie. bola to hroza!!
prehravanie z usb disku, flashky, tabletu to iste.
prehvaranie zaberov z kamery 1080p50 - sekanie, zrychlovanie, obraz este horsi, absolutne nepozeratelne!
zaujimave je ze pri sledovanie dvbt - ct hd olympiady tato nesekale, neblikala ani nic podobne, obraz ok.
telku som vratil.
na zahranicnych forach a recenziach som nasiel tento isty problem z obrazom a interpolaciou , sekanim... urcite nedoporucujem.
marek16 (19)|12.3.2014 19:13
já bych to neviděl tak hrozně, menu je v kromě té rychlosti v pohodě, pak mi vadí nemožnost přehrát DTS audio a takový pofidérní nastavení rozlišení z HDMI, ale jinak je v pohodě :)

dopočítávání určitě nemá, kvůli tomu nás od ní odrazoval prodavač v datartu, říkal že to mají až ty 200Hz a je to i vidět na první pohled - třeba pomalý pohyby hlavou nejsou tak plynulý jako na televizích co to mají.
Já bych si ji nekoupil no, ale technicky nenároční rodiče nemají problém :)
tabletsanei@gmail.com (15)|18.3.2014 09:50
[QUOTE=marek16;484374]
dopočítávání určitě nemá, kvůli tomu nás od ní odrazoval prodavač v datartu, říkal že to mají až ty 200Hz a je to i vidět na první pohled - třeba pomalý pohyby hlavou nejsou tak plynulý jako na televizích co to mají.[/QUOTE]

jasne ze ma dopocitavanie, ved to uvadzaju v popise, true motion 120Hz, kde by sa inak tam tych 120 Hz zobralo?
http://www.lg.com/us/tvs/lg-42LN5400-led-tv
marek16 (19)|18.3.2014 18:45
Nevím co tím LG myslí, ale je to zase nějakej marketingovej bullshit. 120Hz se mi tam nepovedlo nastavit ani z PC (možná chyba HDMI), ale plynulej ten obraz prostě není. Viděl jsem tu interpolaci na spoustě TV v prodejnách, umí to i můj mobil, takže to snad poznám.. :)

EDIT: no, podle internetu to znamená jen to, že refresh rate panelu je 120Hz, a TV zdvojí zobrazení snímků 60Hz vstupu. Tj. jako by neudělala vůbec nic.
KamilZ (10277)|18.3.2014 19:14
Nemyslete si, že ten lowend má lepší panel jak 60Hz. 120Hz je včetně Backlight scanning. Přečtete si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA?p=434562&viewfull=1#post434562

Co se týká HDMI a 120Hz, tak na to také zapomeňte, ta TV (jako 99%) zkousne max. 60Hz při 1080p.